Ugradnja grijača protočnog vode

Anonim

Kako instalirati bojler protoka s vlastitim rukama?

Svake godine vremenski interval u kojem ćete morati živjeti bez vruće vode, postaje sve manje, ali čak i 10 dana neugodnosti su dosta dugo vremena da razmislite o nekim alternativnim metodama za dobivanje tople vode.

Ugradnja grijača protočnog vode

Slika 1. Shema protočnog bojlera: 1 - Element grijanja, 2 - prekidač, 3 - Terminali priključaka za napajanje, 4 - Rotacijski kompresor, 5 - Priključak na vodoopskrbu, 6 - Izlaz zagrijane vode, 7 - potrebne rupe za priključivanje uređaja na zid.

Kada je riječ o relativnoj udobnosti kako bi nekako preživjeli nekoliko tjedana, idealno rješenje može biti ugradnja bojlera protoka. Najosnovnija prednost je jednostavnost ugradnje. Apsolutno svaka osoba može se nositi s ovim procesom, koji ima iznimno opće poznavanje vodovoda i ožičenja.

Najčešće, takvi uređaji za grijanje vise na zidu, što je moguće bliže mješalici u kuhinji ili u kupaonici, tako da je moguće povećati gubitak topline. Tekući grijači, u usporedbi s kumulativnim, imaju prilično malu težinu, u vezi s kojom ne zahtijeva posebno trajan priključak. Mogu se dobro doći uobičajenim zagradama i vijcima za pričvršćivanje. Tereći uređaji za grijanje nalaze se i preko pranja ili umivaonik i ispod njega. Za oba slučaja, shema veze mora biti navedena u uputama koja dolazi s samom uređajem.

Prednosti i nedostaci ovog dizajna, ugradnja je sposobnost da se izvršite

Ugradnja grijača protočnog vode

Shema bojlera protoka plina.

Prednosti uređaja za grijanje vode:

  1. Prilično male veličine u usporedbi s kumulativnim grijačima vode.
  2. Jednostavniji proces instalacije.
  3. Najniži mogući uređaj.

Nedostaci tekućeg bojlera za vodu:

  1. Visoka potrošnja energije je prilično visoka - od 5 do 30 kilovat (najčešće od 5 do 8 kilovat, ali u nekim slučajevima može doći do 30).
  2. Potreba za visokim tlakom vode u sustavu, inače postoji mogućnost da uređaj gori.
  3. U vezi s prethodnim problemom nemoguće je koristiti sličan uređaj na gornjim katovima višenamjenskih stambenih zgrada.

Ako mala obitelj živi niska, a stan nema mjesta za ugradnju kumulativnog grijača, izbor domaćina treba biti u korist vrela voda grijača.

Instalacija grijača vode s vlastitim rukama: alati

Važno je posvetiti posebnu pozornost ako bi bilo kakve trenutke na ugradnji toka vodeni grijač biti nerazumljiv, ne smije se pokušati samostalno obavljati ugradnju električnog grijača kako bi se izbjegao strujni udar.

Instalacija i daljnji rad moraju se provoditi u skladu sa sigurnošću.

Ugradnja grijača protočnog vode

Slika 1. Dijagram veze od bojlera protoka.

Članak o toj temi: Kako izgraditi žicu kod kuće

Treba napomenuti da se bojler na izlazu mora nužno biti tuš ili običan, inače neće imati vremena za zagrijavanje vode.

Što će biti potrebno kako bi se izvršila ugradnja bojlera za protok:

  1. Bojler vode.
  2. Crijevo s tušem, koja se mora spojiti na mikser na nepovezani tuš mlaznicu.
  3. Električna bušilica koja može izbušiti u rupu u betonu.
  4. Vijci i tiple.
  5. Bušilica za beton ispod veličine tikla.
  6. Trostruko bakar jedno-jezgre električno provodljivo, koji ima dovoljan dio za vlast grijača.
  7. Ključ zalijevanja.
  8. Odvijač ili odvijač.
  9. PassionA.
  10. Fumilent.

U slučaju da se planira instalirati bolnički:

  1. Kako bi se uklonila voda na kotao iz vodovodnog sustava.
  2. Crane ventil, koji preklapa vodu na ulazu uređaja.
  3. Fleksibilno ožičenje crijeva potrebne duljine od dovoda vode do grijača.

Moguće je učiniti i postaviti za ugradnju metalnih plastičnih cijevi (rezanje cijevi odgovarajuće duljine i priključci za priključci).

Priprema strujnog električnog grijača

Ugradnja grijača protočnog vode

Shema protokati električni grijač.

Prije svega, morate odabrati potrebne tekuće vodeni grijač. Postoji dovoljno velik broj uređaja ovog tipa koji se mogu instalirati vlastitim rukama. Oni su sasvim različiti u dizajnu i obliku. Međutim, svi su raspoređeni unutar približno istih, a instalacija je uvijek ista.

Dizajn bojlera protoka je prikazan sljedećoj slici 1, gdje je 1 grijaći element, 2 - prekidač, 3 - terminali priključci za napajanje, 4 - rotacijski kompresor, 5 - priključak na vodovod, 6 - izlaz grijane vode , 7 - rupe potrebne za pričvršćivanje uređaja na zid.

Bilo koji tok grijač će se sastojati od izravnog grijaćeg elementa (koji se traži sa svih strana cilindra i iz kojih se provode 2 rezova od 1/2 inča, 3 terminala za spajanje nosača, nula i kopnenih žica), prekidača ili prekidač i kućište.

Grijač koji se instalira, ovisno o modelu, može biti opremljen sa stepepljenim i glatkim regulatorom za oporavak grijanja, sigurnosti senzora od isključivanja ili pregrijavanja vode, svjetlosni indikator.

Trebalo bi biti navedeno na zidu mjesta gdje se planira fiksirati grijač protočnog vode. Bit će potrebni za bušenje rupa. Dalje, morate napraviti odgovarajući broj rupa, nakon čega vozite tiple u njima. Zatim možete početi instalaciju grijača protoka.

Montaža grijača protoka s vlastitim rukama

Ugradnja grijača protočnog vode

Shema brzine protoka akumulativnog bojlera.

Instaliranje i povezivanje takav instrument može se pojaviti na 2 načina:

  1. Uz pomoć tuš crijeva da ga isključite čim daju toplu vodu. U tom slučaju, prebacivanje između bojlera i dizalice miksera će se provesti pomoću ručke miksera. Kada je ručka u položaju za tuširanje, voda će moći otići iz bojlera, a na drugom mjestu - kao i obično, iz dizalice.
  2. Bolnički u apartmanskom sustavu vodenog plinovoda. U tom slučaju potrebno je instalirati odvojeni ventil na ulazu u bojler. Ima smisla detaljnije razmotriti ovu metodu.

Članak o temi: Arhitektonska rasvjeta fasada

Potrebno je preklapati hladnu vodu, nakon čega je potrebno ugraditi adapter za slavinu pomoću paru na namjeravanom mjestu.

Instaliranje pogona pojavljuje se u skladu s uputama za spajanje ožičenja grijanja. Drugi kraj povezuje žicu, na primjer, s utičnicom za perilicu rublja. Snaga grijanja konzumirana ni u kojem slučaju ne smije premašiti mogućnosti ožičenja u postojećem stanu. Inače, u procesu uključivanja bojlera u punoj snazi, to će biti vjerojatnost da vidi utikače ili automat.

Zatim morate pričvrstiti bojler u zid u rupe s tiklima koji su unaprijed pripremljeni. Sada morate uključiti bojler u vodovodni sustav.

Ventil se pridružuje ulaznoj cijevi uređaja, a fleksibilno crijevo ili metalna keramička cijev se spaja ventila. Sve će ovisiti o instalaciji koje je sustav planiran. Cijevi ili crijevo moraju biti spojene na posebno pripremljeni adapter. U ovoj fazi sustav će biti spreman za rad.

Ugradnja grijača protočnog vode

Dijagram veze električnog kumulativnog bojlera.

Zatim se javlja ugradnja dizalice ili miksera za tuširanje iz konfiguracije bojlera. Nakon toga možete premjestiti na test instaliranog uređaja. Potrebno je uključiti odvrnuti tlak vode i napajanje grijača. Oko 10-15 sekundi od dizalice može biti toplo ili ako je instalacija izvedena dovoljno snažna naprava, topla voda. Njezin pritisak i toplina mogu se podesiti pomoću ventila: kada je voda ojačana, može biti cool. Treba reći da je u uređaju za 3,5 kW topla voda (kipuća voda) apsolutno nemoguće dobiti. Temperatura na različitim vodenim glavama bit će od malo tople do gotovo vruće. Uređaj koji ima nižu snagu je poželjno kupiti isključivo u slučaju stana je stara ožičenja koja ne izdržati čak 3,5 kW.

Ako se tekući bojler nalazi u uklanjanju od sudopera, mikser mora biti spojen korištenjem fleksibilnog crijeva i fiksiranje na dodatni nosač u sudoperu, u kojem dodatni crane-hussan ne može dostaviti neugodnosti.

Instalacija grijača vode: preporuke

Ako sve zadovoljava vezu i postoji želja, možete sakriti komunikacije iza panela zidova. Sada će biti moguće uživati ​​u toplom tušu tijekom cijele godine i ne bojati se isključiti toplu vodu.

Ako postoji voda ne baš dobre kvalitete u kući, ima smisla povezati grijač s filtrom za pročišćavanje vode: pružit će priliku proširiti svoj životni vijek i poboljšati čistoću vode na izlazu. Najpouzdanija opcija za spajanje bojlera visokog snage je instalacija pomoću kabela s poprečnim presjekom od 2,5 mm, što je u stanju izdržati opterećenje do 10 kW s strujom do 40 A.

Članak o temi: Odabir laka za brzo sušenje za podove

Ugradnja grijača protočnog vode

Dijagram veze zidnog vodenog grijača.

Nemojte uključivati ​​grijač vode bez dovoda vode. To može dovesti do reda. Svakako koristite uzemljenje tijekom povezivanja s mrežom. Također će biti potrebno koristiti automatski osigurač, koji se aktivira na struji najmanje 32 A.

Treba pamtiti da nepravilna ugradnja tekućih uređaja za grijanje može dovesti do kvara samog uređaja i stoga gubitak jamstva popravak.

Grijač vode se povezuje s dovodom vode u dijagramu, koji je naveden u uputama. Ovisno o modelu, instalacija se može izvesti pomoću upotrebe fleksibilnog ili krutog ožičenja. Sve veze moraju biti zapečaćene s FMU i trakom za brtvljenje. Da biste izvršili kontrolu, otvorite slavinu s vodom i provjerite pouzdanost veza nakon završetka instalacije.

Ako se grijač tekući vode kombinira s dizalom ili mlaznicom za tuširanje, morat ćete ga spojiti na hladnu vodu. Međutim, ako je kupljen obični linearni grijač, mora biti spojen na vruće i hladne vode. Da bi takva voda za grijanje vode radi s ispravnom usklađenjem s temperaturnim načinom, potrebno je da se temperatura vode ne prelazi 35 ° C.

Zatvori ventili i sanitarni obloga moraju nužno pridržavati svih parametara vodoopskrbne mreže i bojlera. Mjesto mlaznica, njihova horizontalna ili vertikalna orijentacija mora biti u skladu s preporukama proizvođača.

Posljednje što treba zabilježiti je: grijač tekućeg vode neće zagrijati vodu na određenu temperaturu. On je to zagrijava, na primjer, na 20 ° C. Dakle, u zimskom i ljetnom razdoblju temperatura vode nakon njegova zagrijavanja može biti drugačija: od tople zime do vruće ljeti.

Priključak električne energije u grijač

Tekući električni bojler mora biti uključen u mrežu nakon izvođenja svih instalacijskih radova, kao i nakon što je grijač napunjen vodom. Ako je kupila jedinica za protok kućanstava, koja ima nisku snagu, a zatim spojite je sposobnost utičnice.

Prije kupnje električnog tekućeg bojlera, trebate pažljivo izračunati opterećenje na električnu mrežu i unaprijed pripremiti trofaznu zasebnu vezu za 380 volti. Vrsta kabela mora biti odabran na temelju deklarirane snage grijaćeg elementa (deset). Sličan uređaj za grijanje vode je sposobnost da se smatra električnim isključivo s učinkovitim uzemljenjem.

Osim izbjegavanja oštećenja opreme, morat ćete instalirati zaštitni uređaj za isključivanje (UZO), koji pruža hitno onesposobljavanje dizajna. Prema sigurnosnim zahtjevima, morat ćete spojiti diferencijalni stroj s karakteristikama koje odgovaraju opterećenju na mreži.

Čitaj više