Kako se nositi s drvetom u kadi?

Anonim

Izvorna ruska kupka tradicionalno je izrađena od drva. Štoviše, to se odnosi ne samo na unutarnje uređenje, interijer i pribor za kupanje - ispravna kupka sugerira strukturu rezanja iz samog materijala. Prema tome, graditelji bi trebali uzbuđivati ​​pitanje - nego da obrađuju stablo u kadi da služe duže i biti ugodno i ugodno u njemu. Koncept "premaza" uključuje kemijske kompozicije, ne samo spašavanje drva od plijesni, gljivica, truljenja i insekata, ne manje važnih premaza koji pružaju zaštitu od požara - nakon svega, stablo.

Kako se nositi s drvetom u kadi?

Od davnina se vjeruje da bi prava ruska kupka trebala biti izgrađena od drva. Za dodatnu zaštitu, dnevnici se moraju tretirati s posebnim sredstvima.

Prije rada i odabira sredstava za obradu površina u kadi morate obaviti nekoliko uvjeta:

  • Ispraviti drvo;
  • Uređaji za fluks i kate kupaonice također utječu na premaz;
  • Svrha kupaonica je glavno pitanje u izboru "kemije";
  • uzeti u obzir stupanj trošenja kupke;
  • Odabir posebnih alata i alata za rad.

Izbor drva: Značajke

Kako se nositi s drvetom u kadi?

Za završnu obradu parne sobe neželjeno je koristiti sorte crnogoričnog drveta, jer se smola oslobađa na visokim temperaturama, što je toksično.

Za svaku sobu drvene kupke odabire se određena raznolikost drva - listopadni ili crnogorični. Cronizorska ploča mogu istaknuti smolu, koja, zajedno s zacjeljivanjem četinjača šalje toksične tvari koje ne doprinose zdravlju. Potrebno je zapamtiti - crnogorični stablo stabla u kadi se koristi u pre-komadi ili ulja. U sobama povezanim s visokim temperaturama (par i peć), nemoguće je koristiti Chevu, samo je listopadno.

Članak o temi: Zamjena vrata u kupaonici i WC-u to čine sami

A ako je takva gruba pogreška u neiskusnim graditeljima počinjena, pitanje je kako liječiti stablo, pritiskom na. Voditi zidove, pod i strop u zaštitnoj kemijskoj kupki kategorički nemoguće - ne možete napustiti kupku živim. Boje, Olifa, drvene lakovi i mastiks s voskom su kontraindicirani. Građevinska industrija proizvodi i neopasnu kemiju za kadu. Samo trebam gledati kako je označeno kao "sauna".

Možete koristiti bezopasnu i ekološki prihvatljivu metodu obrade - sve drvene prevlake se utrljava u 2 unos biljnim uljem. Samo to učiniti s pravilnošću - 1 put na pola godine. Ili drugi način - kako liječiti stablo za Parillas - nanesite lampicu za lemljenje za pucanje drva, a zatim Emery krug za površinsko brušenje. Ova metoda obrade opasna je za vatru i nije izdržljiva, ali drvo dobiva plemenitog, prekrasan pogled.

Ispravan položaj poda i šljive je zalog izdržljivog stabla premaz

Kako se nositi s drvetom u kadi?

Dijagram poda i šljiva u kadi.

Čak i kada se skupi materijal visokokvalitetnog materijala koristi kao prerada za oblaganje, neće spasiti stablo iz gljivica i kalupa ako je pod u stalnom kontaktu s vodom. To je uzrokovano to može biti samo jedan razlog - netočan podni uređaj i parcele. Ugradnja podna poda treba provesti u skladu s nekim nagibom, tako da prilikom lijevanja betona može točno kopirati površinu i usmjeriti protok vode u pravom smjeru.

Rezanje podova u kadi se postavljaju točno u pogledu razine, formirajući određeni trokut prostora s betonom ili zemljom - voda ide i drva suši i svim kemijskim elementima i oblaganjem liječenja ponovno na snazi. Usput, podna ploča, a sve drvo je općenito pokriveno antiseptičkim sa svih strana, inače koristi neće biti. Perilice za pranje mogu se tretirati s bakrenim vodom otopinom s raspršivanjem, ali do zraka prije neposrednog "lansiranja na rad" dugo - 2 tjedna.

Članak o temi: Kako napraviti vrata iz lanac mreže za davanje - korak-po-korak proizvodnju

Svrha prostora u kupki

Kako se nositi s drvetom u kadi?

Pre-bankar i mokro se mogu liječiti voskom.

Prostori s povišenim temperaturama trebaju temeljit izbor premaza. Toplina je sposobna ne samo za liječenje, već i pomoći štetnim isparivanje, ispuniti cijelu parnu sobu ili sobu s pećkom. Najbolje je slušati savjete iskusnih graditelja koji se ne zlostavljaju kemijskim premazima, a više vremena posvetite ventilacijski uređaj u kadi. Tada će stablo uvijek ostati suha, a par se neće miješati s kemijom, zbog odsutnosti.

Probanika i vode mogu se pripremiti na laknom ili voskom na bazi vode. Naravno, svi materijali moraju biti certificirani. Trenutačna kemijska industrija nudi vodene boje, posebno za kupanje u kupanje unutra. Površina je lijepa, relativno sigurna, ali iznimno. I ne biste trebali čekati od drva nekih posebnih prirodnih mirisa - njihove su boje potpuno prigušene.

Prostori s pećima peći su bolje da ne obrađuju sve ili samo šminka za vatru.

Tamo ne bi trebalo biti par, a suhi vrući zrak će ići na stablo samo u korist. Naravno, pod uvjetom da je izgradnja kupke provedena s desne strane i do kraja suhog materijala, inače će drvo ispucati.

Stupanj habanja

Kako se nositi s drvetom u kadi?

Tijekom obnove starog kupke, obično se prekriva clapboard iznutra.

To se događa da stara kupka nije iz rukovanja - ona je dugo dala skupljanje, pokazala joj dobro, a ne vrlo, osobine, postala njegova rodna. Stoga, vlasnici žele samo obnoviti i dalje uživati ​​dalje. Restauracija leži u oblozi potonjeg s oblogom i "podsham" vani.

Minus ovdje je samo jedan - korištenje prevlake antiseptik, lakiranje i antifungalni agenti će imati kante. Jer stablo je postalo porozno, sve upija sve u ogromnim količinama. Pitanje je - nego obraditi stablo starog kupke - bez odgovora. Nema smisla pokriti sve stare strukture - restauracija, ažuriranje i obrada se provodi samo mehaničkim metodom - mljevenjem, poliranjem i trljanjem ulja.

Članak na temu: Kako napraviti kampanju tuš vlastitim rukama

Ukupni i obloženi alati

Kako se nositi s drvetom u kadi?

Prilikom prerade drva, bilo koje kemijsko rješenje nužno nose respirator.

Ukupno treba uključivati:

  • Respirator ili na ekstremnom slučaju vlaznih gaza zavoja, koji se mijenjaju svaki sat rada;
  • Kostim je poželjan, ali domaći majstori nisu zbunjeni;
  • Potrebne su gumene rukavice s valovitom stranom;
  • Zaštitne cipele.

Iz alata trebate:

  1. Kontejner za uzgoj pripravke za pokrivanje - lakovi, boje, mastiks i olifu. Oni su također prikladni za korištenje ako je valjak odabran kao nanoskop.
  2. Četke su široke i uske, za teško dostupne mjesta. Uz takav problem, ručni boli će raditi savršeno - površina će biti prekrivena savršeno.
  3. Pumice za jačanje cijele površine prije premaza. Otapalo ili drugi izlaz ne-preciznih poteza.

U zaključku, morate reći o vanjskoj strani drvene kupke. Tehnologija premaza za premazivanje se razlikuje malo, moguće je, na primjer, koristiti masne ili akrilne boje.

Čitaj više