Zašto se naatifylum suhi ili žuti listovi. Briga za spathiilumomom

Anonim

Zašto se naatifylum suhi ili žuti listovi. Briga za spathiilumomom

Dobar popodnevni prijatelji!

Kao što smo razgovarali o tome što cvijeće trebate držati kod kuće i čitatelje imaju mnogo pitanja o skrbi za prekrasan cvijet spathifylum, koji se zove "ženska sreća", naime, zašto će se listovi sušiti spathiflum. Problem je prilično rješiv, želim reći o tome: zašto kapati vrh lišća spathefiluma ili lišća oko rubova, zašto žuti listovi i što učiniti.

I rješenje ovih pitanja je naravno u ispravnom skrbi cvijeta.

Kako se brinuti za spathifilum

Nedavno otkriveno da se spathelffum naziva još jednim bijelim jedrom za svoj takav sličan malom cvijetu jedrilice.

Legenda tvrdi da ako dobro čuvana spathifilum raste u vašoj kući, koja je udobna pored vas, onda niste ugroženi usamljenosti.

Da bi biljka postala magija i donijela sreću, morate brinuti za njega s ljubavlju.

Spathifum, u načelu, nepretenciozan i nezahtjevan cvijet, ali voli sve u svemu u svjetlu, i u zalijevanju. To je zbog tih čimbenika koji se mogu pojaviti suhim ili žutim lišću.

Nakon što ste kupili cvijet u trgovini u tehničkom loncu, morate mu dati nekoliko tjedana da stojite u njemu, naviknuti se na kućanske uvjete, a onda možete presaditi u lonac na veličinu više.

Mjesto , Spathifum voli svjetlo, mora pronaći vedro osvijetljeno mjesto u stanu, ali tako da lijeve zrake ne padnu na lišće, iz koje se mogu pojaviti opekline. Stoga, u sobi sa sjeverne strane, potrebno je staviti na prozor, au sobama s pogledom na jug, istok ili zapad - na policama, kreveti stolovi ili na podu blizu prozora.

Članak o toj temi: Novi život starih stvari: ideje Dekoracija stolica, garderoba i odjeća

Ova lokacija osigurat će maksimalnu ponudu solarne boje, isključujući pregrijavanje u isto vrijeme.

I premda spathelfsum do rasvjete nije osobito izbirljiva, ako ga stalno zadržati lošim osvjetljenjem, njezini listovi će postati manje.

Podređen , Hranilice su prirodno obvezni. Bez njih, bez biljke neće živjeti dugo. Prvi put kada se cvijet razvija, morate napraviti hranjenje dva puta mjesečno, a onda će biti dovoljno jednom mjesečno. Bilo koja mineralna gnojiva su prikladna, otopina pilećeg legla, ako postoji takva prilika da ga koristi. Možete u potpunosti primijeniti hranjenje od kućnih lijekova.

Prijenos , Svako proljeće je poželjno presaditi cvijet u veličinu nešto više od prethodnog.

Kako presaditi zatvorene biljke, pročitajte ovdje >>.

Vlažnost zraka , Najviše, možda, glavni uvjet za sadržaj spathifilum je vlaga.

Kategorički je nemoguće dopustiti suhim zrakom u zatvorenom prostoru. Lišće postrojenja mora biti poprskan toplinskom vodom, organizirati redovito topli tuš.

Obično preporučujemo prskanje češće - svaki dan, a zimi je manje vjerojatno. Ali i i ja često radim ovaj postupak nekoliko puta tjedno. Uostalom, u ovom trenutku imamo sezonu grijanja, a grijanje isuši zraka čak i više nego ljeti in vivo.

Zalijevanje spatheilum. Spathifum - biljka je vrlo vlaga. Zemljište u loncu uvijek bi trebalo biti mokro, tako da zalijevanje treba posvetiti pažnju.

Čim se gornji sloj tla počne gurati, vrijeme je za vodu biljke.

Vodeni cvijet, kao i sve ostale zatvorene biljke, trebaju temperaturu vode, prethodno se smiriti najmanje 12 sati.

Ako je višak vode formirana u paleti, treba se spojiti. SpatIfylum ne voli stagnaciju vode i njezin višak.

Zašto se naatifylum suhi ili žuti listovi. Briga za spathiilumomom

To je, u načelu, ne teška skrb za spathifilum kod kuće. Ali kada se kultiviraju spathifylum, često se pojavljuju različiti problemi.

Članak na temu: Glavni razred na brisačima iz perli: Sheme tkanja to čine sami s fotografijama i videozapisima

Zašto ne cvjeta spathifylum

Ako ne cvjeta, onda najvjerojatnije u sobi nije dovoljna vlažnost ili je bilo malo blijede.

Na niskom, manje od 16 stupnjeva, on neće procvjetati previše. Ali mislim da to nije kod kuće.

Također, ako je biljka stara, onda je cvjetanje za njega već veliki posao.

Spathifilum. Žuto lišće

Uz nedostatak vlage, spathiflow lišće se može ušutjeti. Često se organizirate kupanje u toploj vodi. I jednom mjesečno korisno je napraviti vrući tuš. Takve kupke ne samo dodatno hidratiziraju lišće, već su i dobre prevencije pojave svih vrsta štetočina.

Listovi mogu dobiti žutu od opeklina tijekom viška sunca. U tom slučaju odaberite pravo mjesto za biljku.

Drugi razlog za žucanje listova može ući u nedostatak elemenata u tragovima, tj. Loše hrani ili tlo je već iscrpljeno i cvijet zahtijeva transplantaciju.

Suhi i nacrtajte lišće iz spathifyla. Što učiniti

Zašto se naatifylum suhi ili žuti listovi. Briga za spathiilumomom

Ako je spathiflow crni i osušen vrhovi lišća, uzrok može biti suhi zrak. Ako imate vruće kod kuće, preporučujem stavljanje posude s vodom u blizini boja, voda će ispariti, a zrak je hidratiziran. Dakle, da sve izgleda lijepo i elegantno, staklenka može biti uređena, na primjer, kolodvoranje ili burlap, čine neki sastav - grančica s leptirima iz pozadinskih ostataka za stavljanje.

Savjeti listovi u spathifilumu mogu sušiti i od nedovoljne navodnjavanja, kao i od manjka dušika.

Ali ako sam naslikao i osušio značajan dio lista, lišće će se osušiti oko rubova, a onda je to već slučaj u prekomjernom ili prekomjernom zaljevu biljke, ako je pomiren, ako se radi o ravnim sunčevim zrakama pasti na biljku.

Odgovorio sam na vaše pitanje: "Zašto se naatifylum suhi, crno ili žuto lišće"? Svaki razlog je ispravna ili nepravilna skrb: mjesto, zalijevanje, hrana, vlažnost.

Članak o toj temi: Izvučen zglob kukiča u krug: master klasa s fotografijama i videozapisima

Ako je vaš spatlam dobro uređen, on ima sjajno lijepo lišće bez suhih savjeta, a on je također cvjetao, a onda će se izvršiti sve vaše željene želje.

Pročitajte korisne savjete o drugim unutarnjim postrojenjima:

  • Geranian rastuće tajne
  • Početna cvijet gloxia. Slijetanje i briga
  • Zašto ne cvjetati cacti

Čitaj više