Uobičajeni problemi s kućnim grijanjem: Uzrok i eliminaciju

Anonim

Uobičajeni problemi s kućnim grijanjem: Uzrok i eliminaciju

Popravak sustava grijanja u privatnoj kući ili u rustikalnoj kućici je događaj, s potrebom za koji se morate nositi s gotovo svakom vlasniku nekretnina. Naravno, ako je ugradnja sustava grijanja u kući ili vikendicu provedena kvalitativno i kompetentno, potreba za takvim radom ne dolazi uskoro. Međutim, problem je upravo ono što se ne događa uvijek. Ali ne morate biti uzrujani, jer se većina uobičajenih problema s zagrijavanjem može riješiti vlastitim rukama.

Uobičajeni problemi s kućnim grijanjem: Uzrok i eliminaciju

Shema vizualne montaže grijanja.

Remont sustava grijanja privatne kuće

Remont sustava grijanja kuće, u pravilu, podrazumijeva njihovu djelomičnu ili potpunu rekonstrukciju.

Uz pravilnu pripremu, ovaj popravak se može izvesti vlastitim rukama, ne dovodeći u pitanje kućni interijer. Trenutno, moderni, funkcionalni i visokokvalitetni priključci za tisak prikazani su na tržištu, koji vam omogućuju popravak kućnih sustava grijanja bez lemljenja i zavarivanja, što je vrlo prikladno u slučajevima kada remont sustava grijanja nije povezan s popravkom Kuća sama. To je najprofitabilnije rješenje za popravak kućnih sustava grijanja vlastitim rukama.

Remont sustava za kuću grijanja može uključivati ​​sljedeći rad:

  • zamjena kotla;
  • zamjena radijatora;
  • zamjena cjevovoda;
  • Zamijenite pojedinačne dijelove sustava za grijanje doma;
  • zamjena cijelog sustava grijanja;
  • Ostali popravci povezani s zamjenom određenih dijelova i čvorova.

Uobičajeni problemi s kućnim grijanjem: Uzrok i eliminaciju

Shema grijanja dvoetažnu kuću.

Remont sustava kućnog grijanja može biti spontani ili planirani. Naravno, druga opcija je poželjnija, jer Pretpostavlja se da se temeljito priprema za njegovo ispunjenje vlastitim rukama, kupiti potrebnu opremu i materijale. Sve ostale stvari su jednake, to je najprofitabilnije rješenje. Međutim, praksa pokazuje da je drugačija opcija češća. Često je remont sustava kućnog grijanja uzrokovan akutnom potrebom, kada to više nije moguće izbjeći. Ponekad podrazumijeva eliminaciju mnogih ozbiljnih problema, jer čak i najiskusniji učitelj ne može odmah razumjeti u nepoznatom sustavu, a da ne spominjemo svoje ruke.

Vjerojatnost takvih slučajeva može se minimizirati. Na vrijeme, poduzete mjere omogućuju da odaberu vrijeme velikog remonta i polako ga čine vlastitim rukama. Neće to u potpunosti izbjeći, jer svaka tehnika ima ograničen vijek trajanja i prije ili kasnije potreban, na primjer, zamjena kotla ili polaganje novih cjevovoda.

Popravak baterija kućnog grijanja

Grijanje je određivani čimbenik u stvaranju udobnosti i smještaja u određenom domu ili apartmanu. Osigurati toplinu stana i kuće pomažu sustavima grijanja koji se sastoje od raznih jedinica i instalacija. Od neprekidnosti i pouzdanosti rada svake komponente ovisi o kvalitativnom obavljanju svojih funkcija sustava grijanja u cjelini. S obzirom na to, popravak baterija grijanja, brtva novih cjevovoda i drugih događaja vrlo su važni i hitni. Uostalom, ako je baterija nije uspjela, sustav je vjerojatno da će vaš dom pružiti potrebnu toplinu.

Članak o temi: Kako ukloniti vinilne pozadine iz zida: rezervirati staro lako, brzo se otkinuti, brisati, ispravno otkinuti, fotografiju, video

Uobičajeni problemi s kućnim grijanjem: Uzrok i eliminaciju

Vizualna shema sustava grijanja u privatnoj kući.

Zanimljiva je činjenica da je popravak grijaćih radijatora i postavljanje novih cjevovoda često potrebna i oni vlasnici koji su jednostavno odlučili zamijeniti stare baterije pouzdanijem i modernim. Pouzdanost funkcioniranja sustava uvelike će ovisiti ne samo o tome koliko će se kvalitativno instalirati baterije i ožičenje cjevovoda, ali i iz odabira agregata. Različite vrste sličnih proizvoda dostupne su na modernom tržištu.

Prije odabira jedne ili druge baterije, konzultirajte se s profesionalcima, jer Nisu svi radijatori mogli doći. Glavni kriteriji izbora su tehnološke karakteristike baterija: njihovu prikladnost za određeni promjer cijevi, podnošljivost određenog tlaka i kompatibilnosti s vrstom sustava grijanja vašeg doma. Kada ćete popraviti baterije grijanja vlastitim rukama, obratite pažnju na činjenicu da se mogu izraditi od različitih materijala. Na primjer, aluminijski modeli karakteriziraju najviša razina prijenosa topline, a bimetalni radijatori proizvedeni koristeći 2 materijala (čelik i aluminij).

Kombinacija 2 materijala čini baterije grijanje što je moguće čvršće, dok je prijenos topline također ostaje na visokoj razini. Popravak baterija vlastitim rukama uz korištenje sličnih uređaja, naravno, vrlo praktični događaj.

Popravak kotlova sustava grijanja kod kuće

Uobičajeni problemi s kućnim grijanjem: Uzrok i eliminaciju

Shema grijanja vode privatne kuće.

Popravak kotlova za grijanje vlastitim rukama podrazumijeva prisutnost posebnog znanja, iskustva i vještina. Osim toga, neće biti moguće bez specijaliziranih alata i opreme. Potreba za takvim događajima može biti uzrokovana različitim razlozima. Dakle, u nekim slučajevima govorimo o manjim kvarovima ili jednostavnom preventivnom radu, u drugoj obnovu kotlova za grijanje doma povezanih s eliminacijom posljedica raznih nesreća.

U ovom slučaju ovisi o vlasniku kuće. Ako ne zanemaruje preventivne mjere, provodite redovite inspekcije i održavanja opreme, i sa svojim vlastitim rukama i uz sudjelovanje kvalificiranih stručnjaka, onda je vjerojatno da će biti potreban ozbiljan popravak. Još jedna stvar je ako sustav radi bez odgovarajuće pažnje i brige. Tijekom vremena, takav ignoriranje svojih interesa od vlasnika bit će omotano pojavom mnogih problema, pa je potrebno da se pravilno brine i pozornost na sustav grijanja vašeg doma. U tom slučaju, gotovo ćete sigurno dobiti ograničenje beznačajni profilaktički popravci koji se mogu izvoditi s vlastitim rukama.

Članak o temi: zavjese i nadstrešnice u Erkeru - Kako učinkovito odabrati?

Briga za sustav grijanja uključuje:

Uobičajeni problemi s kućnim grijanjem: Uzrok i eliminaciju

Shema rada sustava grijanja pare.

  • Pravilno postavljanje kotla;
  • Priprema opreme za sezonu grijanja;
  • Provjerite senzore;
  • Provjera automatizacije opreme;
  • Identificirati uzroke loma kotla.

Naravno, ako, s obzirom na određene razloge, morat ćete obaviti ozbiljniji popravak kotlova za grijanje, morat ćete uključiti stručnjake s kvalifikacijama i iskustvima, jer, obavljanje popravaka vlastitim rukama bez odgovarajućeg znanja, možete pogoršati sve.

Vrlo je važno shvatiti da moderno tržište predstavlja veliku raznolikost razne opreme. Stoga, kada je riječ o popravku kotlova za grijanje s zamjenom dijelova i čvorova, dodatne poteškoće mogu se pojaviti s njihovom pretraživanjem. Zato stručnjaci pravodobno savjetuju kako bi ispunili sve preventivno djelo. Tada će biti moguće unaprijed naručiti potrebne komponente, bez čekanja dok se ne prekine.

Rješavanje uobičajenih problema s grijanjem Učinite to sami

Tipični problemi s grijanjem privatne kuće mogu se riješiti vlastitim rukama. Pripremite potrebne alate za ovo:

  1. Bušilica.
  2. Tipke za plin i podesive.
  3. Čekić.
  4. Odvijač.

Uobičajeni problemi s kućnim grijanjem: Uzrok i eliminaciju

Shema kotla za grijanje za privatnu kuću.

Ovisno o svakoj specifičnoj situaciji, drugi alati također mogu biti potrebni, ali bez gore navedenog, neće se moći nositi.

Ako postoji loš topliji ili se uopće zagrijava 1 ili nekoliko baterija, onda je prvo potrebno provjeriti postoji li u njima zrak, uz pomoć odzračivanja zraka. Ako voda odlazi iz rafala, a baterija se ionako ne zagrijava, pobrinite se da su oba slavine ovog radijatora otvorena. Sljedeći korak je provjeriti radijator za začepljenje. Za to, drugi grijaći radijatori koji normalno zagrijavaju i nalaze se na jednoj grani s neispravnim, potrebno je preklapati tako da sva voda prolazi kroz ovu bateriju. Ako se počela zagrijavati, to znači da ona nije začepljena. U ovom slučaju, morate obaviti hidrauličko izravnavanje grane, tj. Pokrijte preostale baterije na grani kako bi ne i ništa.

Budite spremni za činjenicu da će poravnanje trebati dosta vremena, jer sustav grijanja može vrlo polako reagirati na promjenu postavki.

U slučaju da su dizalice ispred baterije potpuno otvorene, i hladno je, to je postignuto (što je iznimno malo vjerojatno). U osnovi ne mogu zagrijati posljednje baterije na grani. Međutim, uvijek se može ispraviti hidrauličkim poravnanjem. Ako vam iznenada netko kaže da "jednostavno ne radi" ili "snaga crpke nije dovoljna", ne žurite da vjerujete i dodirnite cijevi ili pumpe. Kako ne želite "ne nastaviti", prilikom instaliranja sustava grijanja potrebno je omogućiti mnoge pogreške čija je vjerojatnost zanemariva.

Još jedan dovoljno uobičajen problem je u padu tlaka u sustavu grijanja. Još jednom, potrebno je podsjetiti da nakon pokretanja sustava, sustav grijanja treba raditi nekoliko dana ili čak tjedana. U sustavu grijanja, zrak se otopi, koji izlazi kada se ručno prate i na automatske zračne ventilacije, ali to ga čini postupno. To dovodi do smanjenja tlaka u sustavu. U početku, česti sustav hranjenja je prilično običan fenomen. U slučaju, ako grijanje već radi više od mjesec dana, a tlak i dalje pada, možete provjeriti sljedeću verziju.

Članak na temu: Cvijeće u kutijama na balkonu: Engleski vrt u izvornom stanu

U slučaju pogrešnog izračuna volumena ekspanzijskog spremnika, može se pojaviti tlak u sustavu grijanja, kao rezultat kojim se može pokrenuti sigurnosni ventil (resetirajte vodu). Kao rezultat toga, pad tlaka će se pojaviti kada se ohladi. Ako je sve u redu s ovim, onda je problem propuštanje sustava i morat ćete ići.

Još jedan dovoljno uobičajen problem je skakanje tlak u sustavu grijanja. Za naknadu za promjene u volumenu sustava grijanja, ekspanzijski spremnik je odgovoran. Prema tome, ako se tlak promijeni temperaturu u velikom rasponu, tada je razlog ekspanzijskog spremnika: ili se slomilo, ili je izračunavanje potrebnog volumena nepravilno izveden. To, u pravilu, dovodi do pokretnog ventila ili čak za zaustavljanje kotla zbog nedovoljnog tlaka u sustavu. Da bi se uklonio ovaj problem, bolje je kontaktirati stručnjake.

Problemi cirkulacije u sustavu grijanja

To je dovoljno rijetki, ali još uvijek postoji problem: protok je hladan, a povratak je vruć. Razlog je pogrešna instalacija crpke i bez provjere ventila. To je moguće i zbog rada crpke crpke. Kada je topli kat pokreće samo, djeluje u punom kapacitetu, što može pod određenim okolnostima ometati cirkulaciju u krugu radijatora. Kada se sustav zagrijava, ovaj problem će se eliminirati sama po sebi.

Još jedan zajednički problem je loša ili potpuno nestalna cirkulacija u sustavu grijanja. Prije svega, potrebno je provjeriti zrak u baterijama, a zatim - isključivanje ventila, tj. Dizalice koje se mogu zatvoriti zbog jednostavne nepažnje. Sljedeći korak je očistiti filtar prije kotla za grijanje i na drugim mjestima, ako ih ima. To u većini slučajeva rješava problem.

Ako se problem ne riješi, trebate provjeriti cijevi za grijanje na mogućnost stvaranja zaglavljivanja zračnog prometa. Ako postoje slični dijelovi na ožičenju, moguće je privremeno ispraviti situaciju, to je jednostavno šljive pod pritiskom vode iz baterije koja stoji iza petlje, s rezultatom da se zrak montira iz petlje protok vode. Na velikim petljama potrebno je izrezati automatsko otvor zraka. To će pomoći izbjeći te probleme u budućnosti. Ako se cirkulacija ne vrati, morat ćete se žaliti profesionalcima.

Čitaj više