Luk u zidu

Anonim

Kada ne naiđete na popravak, čini se tako jednostavno i razumljivo. Ovdje sam uklonio dio zida, ovdje je obnovljena. Srećom, supermarketi i građevinska tržišta potpuno su začepljena jeftinim građevinskim materijalom. Međutim, kada se počnete pristupiti ispunjenju zamišljenog, to nije potrebno zbog tih nijansi, koji se ispada, nije osigurano, ali bez kojih je jednostavno nemoguće dobiti visokokvalitetnu, i što je najvažnije, Siguran dizajn je jednostavno nemoguć.

Luk u zidu

Izrada luka u zidu ležaja

Zidovi

U svakoj kući zidovi su preklapanja koje služe za podijelite sobe. Najčešće, osobito u panelnim kućama, koriste se posebno preklapanje betonskih ploča, koje su instalirane u unutarnjim dijelovima kuće. Ali ovdje postoji i jedan veliki "ali". Nije uvijek dobar visokokvalitetni materijal za zidove, iste ploče preklapanja, daje idealno pa čak i rezultat. Ponekad morate dopuniti, poravnati, napraviti sanduk, stvarajući dodatne poteškoće. I ako su zidovi nose? Za početak, vjerojatno, vrijedi vidjeti zidove nosača, kakvu funkciju rade i zašto se svi toliko boje da dođe do zida nosača.

Luk u zidu

Proces rezanja

Takozvani zidovi koji su povezani ne samo s stropom i poda. Zid nosača je mala grana, od kojih ostatak zidova pojedinačno dolaze. Štoviše, ponekad je prijevoznik povezan sa susjedima, što je još neugodnije za rekonstrukciju. Naravno, mnogi sada ne gledaju na postojanje normi čak iu izgradnji, ali to ne znači da će se vaš dom lako uklopiti u čudo unutarnje mode. Ali natrag na zidove nosača i mi ćemo definirati, jesu li ih stvarno nemoguće nositi?

Luk u zidu

Moram reći da u svakom apartmanu, ovisno o konfiguraciji, - 2-3 zidova nosača. Da biste počeli redevalizirati rad, trebali biste komunicirati sa stručnjacima i saznati pravu tehničku mogućnost korištenja zida nosača.

Članak o toj temi: okrenut prema dnu porculanskih i klinker pločica: Značajke i tehnologije za završnu obradu

Ponekad se može nalaziti tako čudno i smiješno da ga se ne može riješiti, osim da napravi luk u njemu. I zamišljaš luk u zidu spavaće sobe? Odmah je vrijedno spomenuti tko je najbolji da napravi luk u spavaćoj sobi. Može biti mladenci bez djece, kao i starije osobe ili prijateljske velike sedam. Usput, malo više u obrani luka. Arch može biti savršena opcija u želji da proširite prostor ako nije moguće potpuno ukloniti zid.

Pogledajmo fotografiju i odlučimo kako možete napraviti luk u zidu ležaja, naime, u spavaćoj sobi s vlastitim rukama. Što je potrebno za to? U početku se vrši poseban portal u zidu. Da bi sve bilo ispravno, potrebno je ostaviti određeni postotak zida netaknut tako da ne ometa održivost cijelog dizajna. To je vrlo važno, tako da, razmišljajući o luku, još uvijek vrijedi razmišljati o njegovoj pravilnoj instalaciji.

Luk u zidu

Najbolje je da je prolaz dovoljno širok. Ostao je određenom frakcijom materijala preklapanja. Izrada rupe najbolje s posebnom udarcom, perforatorom. Možete, naravno, s vlastitim rukama čekićem i dlijetom, ali brzina popravka je očito ozlijeđena.

Materijal

Nakon što je glavni odlomak u spavaćoj sobi napravljen, možete otići u organizacijski luk. Kao što je spomenuto, sasvim se različiti materijali uzimaju za strijelca. Ali jedno od važnih točaka prodavatelja upravo je u pravom iznosu. Sada pogledajte završni materijal.

Luk u zidu

Ali, najvažnije, zapamtite prekrasan materijal - gipsana ploča. Arch u spavaćoj sobi od suhozida je dodatno prekrasan način za uklanjanje nedostataka, napravite prostor za čišćenje i lakši.

Dakle, gledamo na fotografiju, luk u zidu gipsane ploče je prirodna, veličanstvena metoda stvaranja luka.

Članak o temi: Kako popraviti drvene stolice s vlastitim rukama?

Gipsana ploča ima brojna svojstva. Jedan od mnogih je da je materijal fleksibilan za instalaciju. Na primjer, kada reže, razbijanje je gotovo isključen, pogotovo kada je riječ o visokoj vlažnosti.

Upute za rad

Dakle, luk iz gipsane ploče to učiniti sami, što je potrebno za nju i kako to učiniti? Zapravo, sve je mnogo lakše i manje zastrašujuće nego što se čini na prvi pogled. Prvo morate odlučiti o materijalu zida nosača, jer ćete morati napraviti rupu u njemu. Ako je to opeka, koja je iznimno rijetka, onda će biti dovoljno da ukloni žbuku i rastavljajte djelomično zid. Ostatak, istaknut dio opeke je dobar za zatvaranje cementnog morta, nakon čega je već angažiran u gipsani.

Luk u zidu

Najbolje od svega, naravno, gledati video i fotografije s osnovnim preporukama. Ali ako niste sigurni u stabilnost zida nosača, njegove materijale i svrhe, najbolje je koristiti usluge profesionalnog. Uostalom, glavno opterećenje je na ovom zidu, tako da je imperativ da napravi pravi izračun luka.

Luk u zidu

Nakon što je otvor spreman, možete nastaviti s dizajnom. Za to su njegovi krugovi napravili poseban krug od metalnog ili drvenog profila, na koje su u prilogu gipsanih ploča.

Daljnji materijal je ukrašen. Može se izoštriti, očistiti brusni papir, proces i bojati - dizajn je spreman.

Čitaj više