Odabir materijala za vikend strop

Anonim

Dizajn stropa u zemlji je vrlo značajna faza završetka radova.

Odabir materijala za vikend strop

Materijal za završnu granicu seoske kuće trebala bi biti izdržljiva, otporna na vlagu.

Ne samo dizajn i unutrašnjost vikendice ovisi o tome, već i kvalitetu preklapanja u cjelini. Materijalne opcije imaju mnogo, ali napraviti pravi izbor, potrebno je uzeti u obzir sve opterećenja koje moraju izdržati strop. Najčešće, vikendica je neumreo drvena kuća koja se uglavnom koristi u toploj sezoni. Prema tome, nema potrebe da izoliraju takav strop. Trebalo bi biti odvojeno tako da kapi temperaturne i vlažnosti ne utječu na njegove kvalitete. Osim toga, unatoč visokim zahtjevima za eksploataciju i izgled, materijali moraju biti jeftini.

Plastične ploče mogu se pripisati neuspješnim opcijama (primjenjivo isključivo u toplim regijama ili s manjim temperaturnim napadima, budući da je vrlo osjetljiva na najmanji deformacija), kao i napetost i spuštene stropove (takve strukture su vrlo funkcionalne, ali se njihov trošak ne može zvati proračun). Praktični, pristupačni i pouzdani mogu se smatrati sljedećim tri opcije.

Dorada gipsana ploča

Odabir materijala za vikend strop

Poželjno je prije odvojiti strop od gipsane ploče, potrebno je tretirati površinu sa sredstvom od plijesni i raznim insektima.

Gipsana ploča je najpopularniji materijal u proizvodnji višestrukih stropova, kao i drugih složenih struktura. Ova površina je lako obojiti ili čak kazniti s pozadinom, što vam omogućuje da savršeno pokupite rješenje boja. Ovaj materijal je vrlo jeftin, ali ako to nije vatrena ploča otporna na vlagu, tada će se strop u ovom slučaju biti osjetljiv na vlagu. Poželjno je prije podudaranja stropa, tretirati površinske alate od plijesni i raznih insekata. Još jedna prednost u korištenju ovog građevinskog materijala je njegova visoka razina ekološke prijateljske, koja je važna za zdravlje. Štetne sintetičke nečistoće u njemu su praktički odsutni. I na kraju, njezine zvučne izolacijske kvalitete i dobru fleksibilnost odavno su prepoznate.

Članak o temi: krevet na kat uvlači s rukama za djecu

Mora se pamtiti da takav materijal daje mnogo težine preklapanja, jer svaki list gipsane ploče teži najmanje 30 kg. Ako je strop u kući prilično glatko, može se odvojiti bez vodiča - koristiti samo ljepilo. Ako je strop neravnomjeran, suhozid će morati biti pričvršćen na okvir profila. Okvir će neizbježno smanjiti visinu. Međutim, sve nepravilnosti, pukotine i druge nedostatke izvorne površine bit će skriveni.

Da biste dovršili površinu stropa pomoću gipsane ploče, trebat će vam:

1. Roulette.

2. Galnik.

3. Građevinska olovka.

4. Nož macate ili hacksaw.

5. Dva srednjača (ili, ako je moguće, male koze).

6. Zupčana lopatica.

7. Škare za metal.

8. Izbušite.

9. Razina izgradnje.

10. Lerke (za poravnanje površine).

11. Pričvršćivanje.

12. Vila diska.

Završavanje s OSB pločama

Odabir materijala za vikend strop

Bušilica je jedna od komponenti alata potrebnih za montažu stropa.

S ovim visokokvalitetnim i vrlo modernim materijalom, ruski kupci su još uvijek poznati. Međutim, to je vrlo u potražnji u Europi, jer ne treba dodatna obrada. OSB ploče zadržavaju većinu prednosti drva, ali ne i njegovih nedostataka. Ovaj materijal je izrađen od čipsa crnogoričnih stijena koji su bili podvrgnuti posebnom tisku. Odvojite površinu stropa u kući s takvim pločama je jednostavno, samo što morate zapamtiti da bi trebalo biti malih praznina između ploča. Poklopac može biti boja, pozadina ili rotogo.

OSB pločice savršeno štite zemlju u uvjetima visoke vlažnosti. S takvim izborom materijala, opterećenje na preklapanje se smanjuje (na primjer, u usporedbi s suhozidom, ovaj materijal je lakši). Nedostatak ploča je njihova zapaljivost - prilično je visoka, što je lako kompenzirati liječenje s posebnim vatrostalnim pripravcima.

Da biste dovršili strop, bit će potrebne ploče OSB:

1. Roulette.

2. Galnik.

3. Građevinska olovka.

4. Električna slagalica.

5. Dva srednjača (bolje, ako je moguće, male koze).

6. perforator.

7. Razina izgradnje.

8. Lerke (za poravnanje površine).

9. Pričvršćivanje.

10. Mali ožujak.

Članak o temi: uređaj za sudoper u kuhinji

Završava šperploča

Odvojite strop u privatnoj kući može biti tako materijalna kao šperploča. Smatra se dovoljno jaka, ali od svih proračunskih materijala je najosjetljiviji na utjecaj klimatskih uvjeta. Osim toga, šperploča snažno izdaje pogrešku izvorne površine. Šperploča je različitih vrsta, a za strop u zemlji, u kombinaciji - u kojem se kombiniraju prednosti listopadnog i konifera.

Odabir materijala za vikend strop

Plywood uspješno zadržava toplinu na neriješenoj dachi, iako nije sasvim prikladan za završnu obradu.

Plywood uspješno zadržava toplinu na neriješenoj dachi, iako nije prikladno za završnu obradu. Ali pogodan je za različite vrste daljnje obrade - bojenje, lakiranje, toniranje, prerada od vela. Poželjno je kada se prerađuje šperploča ne koristi spojeve koji joj neće dopustiti da diše - to je jedna od glavnih prednosti takve materijale.

Za doradu će se zahtijevati površina stropa:

1. Roulette.

2. Galnik.

3. Građevinska olovka.

4. male ploče.

5. Abrazivni papir br. 80-100.

6.Thetsevaya mali marš.

7. pričvršćivanje.

8. Dva srednjača (bolje, ako je moguće, male koze).

9. Izbušite.

10. Razina izgradnje.

11. Lesk (za poravnanje površine).

Kvalitetna završetka stropa u zemlji uvelike ovisi o tome što je izgrađena zemlja kuća, a prema tome, za koje svrhe je namijenjeno. Što je praktičniji, materijali za izgradnju i popravak će biti atraktivniji, što će duži rezultat biti skladan.

Čitaj više