Kako ukloniti i čitati očitanja mjerača električne energije

Anonim

Moderni električni uređaji izračunavaju se na fiksaciji električne energije utrošene na različite načine. Sada u domovima su statistički proizvodi koji rade na elektroničkim komponentama i mikroprocesorima. U mnogim domovima su izgrađeni ranije, instalirani su indukcijski uređaji. To su stari modeli brojila koji rade na elektromehaničkim shemama. Ove dvije vrste rade jednako, ali razmotrite električnu energiju na različite načine. Prema tome, načelo uklanjanja podataka iz instrumenata je različit. Potrošači bi trebali razumjeti zamršenost o tome kako zamijeniti očitanja brojila električne energije od indukcijskih ili statističkih instrumenata. Uređaji su stalno u načinu rada, računajući snagu i reflektirajući informacije na posebnoj ploči zaslona ili mehanizmu za brojanje.

Značajke indukcijskog metra

Ova vrsta električnih aparata radi u stambenim zgradama, obrazovnim ustanovama i industrijskim poduzećima za mnogo godina. Uređaji osiguravaju točnost izračuna u razredu 2.0 i 2.5, odražavaju informacije o električnoj energiji koja se koristi na semaforu.

Mehanizam računa je rotirajući kotači na kojima se primjenjuju brojke. Oni označavaju određeni iscjedak.

Značajke indukcijskog metra uključuju:

  • Vrijednosti se resetiraju na pultu u izvornom stanju. Izraženi su u numeričkoj verziji 0000.0.
  • Krajnji broj će se pregledati 9999.9. To znači da je jedan ciklus reference električne energije dovršen.
  • Nakon 9999.9, broj brojeva prikazan je na 0000.0. Brojač brojila nastavlja se.
  • Zajednica dijeli cijele vrijednosti ispuštanja iz decimalnih vrijednosti. Najnovije svjedočanstvo je zanemareno bez snimanja u svjedočenju. Ako su zabilježeni u vrijednosti, izračuni električne energije imat će netočan rezultat.

Kako ukloniti i čitati očitanja mjerača električne energije

Kako ukloniti i izračunati očitanja iz indukcijskog metra

Podaci iz uređaja uklanjaju se jednom mjesečno u istom broju za obavljanje izračuna potrošenog električne energije. Proces svjedočenja pisanja iz mjerača izgleda ovako:

  • Pišite na list svjedočanstva za prethodni mjesec. Na primjer, za ožujak, kada je svjedočanstvo zabilježeno na 8876.4 kilovat-sati.
  • Očitavanje zapisa za travanj - 8989.5 kilovat-sat.

Izračun potrošnje provodi se jednostavnim aritmetičkim izračunom jednog broja od drugog. Od svjedočenja za travanj, svjedočanstvo se uzima za ožujak: 8989,5 (za travanj) - 8876,4 = 113.1 kilovat-sat. Tako je utrošeno u travnju 113.1 kilovat električne energije.

Članak na temu: Kako staviti laminat na zid (fotografija i video)

Kako ukloniti i čitati očitanja mjerača električne energije

Postoje važne značajke pri izračunavanju svjedočanstva, kada brojač pokazuje ovu vrijednost - 0086.5 kilovat-sat. Prisutnost na semaforu takvih vrijednosti sugerira da je brojač potpuno prošao sljedeći ciklus rada. Izračun svjedočenja će biti sljedeći: (1) 0086.5 (za travanj) -9965.1 (za ožujak) = 121.4 kilovat-sat. Slika 1 ispred vrijednosti 0086.5 znači prebacivanje na novi referentni ciklus električne energije.

U svibnju, nema potrebe za dodavanjem, budući da se izračun odvija u četveroznamenkastom formatu.

Elektronski brojila električne energije: Značajke

Mehanička semafori u elektroničkim uređajima, tj. statistički tip, zamijenjen elektroničkim. Potrošač prilikom provjere električne energije na stolu ne vidi samo kilovat proveo za određeno vremensko razdoblje, ali i druge brojeve:
  • Datum.
  • Vrijeme rada uređaja.
  • Ostale informacije povezane s električnom energijom.

Update podataka pojavljuje se jednom nekoliko sekundi. U brojačima više zona, svjedočanstvo se odražava za svaku zonu, koja se izražava slovom T i odgovarajućim brojevima sekvence.

Uklonite očitanja na dva načina:

  • Pričekajte da ažurirate brojeve na ploči, otpišite podatke.
  • Pritisnite gumb "Enter". Čekanje do brojki za T1..T4 (za višestruke brojače) ili riječ "ukupno", možete snimati svjedočanstvo. Ponekad morate pronaći gumb nekoliko puta.

Samo se brojevi cijelog dijela prepiše, bez uzimanja u obzir znakove koji se događaju nakon zareze.

"Mercury 200"

Counter "Merkur", što je nekoliko vrsta - jedan idaritski i munitsithic.

Kako ukloniti i čitati očitanja mjerača električne energije

Indikacije s određenog modela se uklanjaju prema jednom principu. Ona se razlikuje samo broj puta pritiskom na gumb "Enter", čekajući da se pojave željeni brojevi. Isprva, instrument pokazuje vrijeme, zatim datum, a tek tada - tarife za svaku zonu. U lijevom kutu zaslona prikazano je naziv naslova. Ako postoji nekoliko njih, prvo će se prvo pojaviti, a zatim drugi, treći i tako dalje. Vrijednosti se evidentiraju cjelovito, bez zareza.

Na samom kraju pojavljuju se ukupna (kontrolna) količina tarifa. Morate imati vremena za snimanje brojeva prije ažuriranja svakih 5-10 minuta. Ako potrošač nije imao vremena za pisanje potrebnih informacija, tarife će se morati ponovno uključiti. Gumb "Enter" mora biti pritisnut i otpušten, čekajući izgled željene vrijednosti.

Članak o toj temi: Decoupage dječjeg alata DIY: Priprema, dekoracija

Izračun potrošne električne energije za svaki mjesec provodi se za svaku zonu, a zatim se očitanja sažeta.

Energomer

Uređaji ove tvrtke djeluju na sustavu "Day-noć", dva su vezana i višestruko. Prikaz očitanja događa se analogijom s brojem "Mercury 200". Gumb na uređaju ima naziv "PRSSM", tj. Pogled. Ovisno o izmjeni gumba na pultu mogu biti dva ili tri.

Kako ukloniti i čitati očitanja mjerača električne energije

Klikom na gumb svakog tarifa možete dobiti željene znamenke kilovat-sati. Izračun podataka se provodi za svaku zonu.

"Mikron"

Još jedan brojač višestrukih, na kojem se nalazi jedan gumb na kućištu. Dizajniran je za uklanjanje svjedočanstva iz svake zone. Razlika od metra je da slova T1, T2, T3, T4 i R + trebaju se pojaviti krpelji. To znači da se indikacije mogu ukloniti i dalje izračunati električnom energijom.

Kako ukloniti i čitati očitanja mjerača električne energije

Saiman.

Razlika ovog modela instrumenata za brojanje potrošne električne energije je odsutnost gumba. Da biste vidjeli očitanja, potrošač mora stati podataka sve dok se ne pojave željene vrijednosti. Označeni su totom riječju. SaiMan Informacije se odražavaju u ovom redoslijedu - datum, vrijeme, broj broj, prijenosni omjer, ukupnu potrošenu električnu energiju. Za jedan tarifni brojač, to će biti samo jedna riječ ukupno, a za višestruke indikacije za svaku zonu - T1, T2, a zatim samo ukupno. U svjedočenju u računu napisan je za jedinstveno opće očitavanje, a za višestruke sve vrijednosti - T1, T4, a zatim ukupno.

Kako ukloniti i čitati očitanja mjerača električne energije

Automatski prijenos podataka o električnoj energiji

Takvi uređaji su vrlo prikladni za korištenje, budući da je sudjelovanje potrošača u prijenosu podataka minimalan. Potrebno je samo pritisnuti gumb za automatsko prijenos podataka jednom mjesečno, ili napraviti podatke na web-lokaciji tvrtke. Čitanja se ponekad šalju na različite načine: jednom ili nekoliko, svakih pet do deset minuta. Takve se postupke provode kako bi kontroliranje tvrtke primili informacije i prenijeli potvrdu potrošaču.

Možete konfigurirati automatsko prijenos podataka tako da je uređaj resetiranje tvrtke za testiranje jednom dnevno. Zbog činjenice da se podaci o brojačima s automatskim prijenosom podataka arhiviraju jednom sat vremena, potrošači ne zahtijevaju svaki mjesec za bilježenje indikacija, izračunajte. Ove funkcije izvode kontroler, na temelju informacija koje se redovito dolaze - jednom dnevno.

Članak o temi: keramički grijači: varanje proizvođača, prednosti i mane

Brojači za tri faze

Trofazni uređaji za pričvršćivanje potrošene električne energije podijeljeni su u dvije skupine - stari tip, koji rade od transformatora i elektroničkih spojenih izravno. Najlakše je prihvatiti čitanja s elektroničkog brojača. Da biste to učinili, dovoljno je da kliknete na gumb i pričekajte željeno očitanja na semafor.

Kako ukloniti i čitati očitanja mjerača električne energije

Prikaži očitanja iz trofaznih metara starog uzorka koji rade na transformatorima nije teško, ali vrijedi pokazati pažnju. Očitanja se bilježe iz svake faze na koje je povezan transformator. Dobiveni podaci se množe pomoću omjera transformacije. Rezultat primljen i ušao u potvrdu, kao stvarnu potrošnju. Omjer transformacije utvrđuje se na GOST ili kontrolnom tvrtkom, koja, prilikom potpisivanja ugovora s potrošačem, treba navesti ovaj pokazatelj u dokumentu, kao i donijeti formulu za izračun.

Proces uklanjanja indikacija s mjerača električne energije indukcije i električnog tipa razlikuje se. Izračun se provodi na istoj shemi - nova vrijednost uzima svjedočanstvo za prethodni mjesec. Za trofaznih metara se također uzima u obzir koeficijent transformacije.

Čitaj više