Kako napraviti stalak? Nekoliko opcija za izradu stalak

Anonim

Stalci su zgodan i praktičan način da pojednostavljuju i pohranjuju vaše stvari. Također je potrebno u skladištu, au garaži i neće biti suvišna u modernoj i modernoj osobnoj knjižnici.

Ne potrebne su neke superpozice za proizvodnju stalka. Ovaj proces je pod vlasti i oni koji su prethodno imali iskustva u proizvodnji namještaja. Da, a materijali se mogu koristiti pristupačne, možete reći, učvršćivanje. Rad se kreće brzo, a rezultat je uvijek zadovoljava njezinu kvalitetu. Naravno, ako dođete u slučaj s dušom.

Otvorit ćemo vam veliku tajnu svih proizvođača namještaja koji se pažljivo skrivaju od vas. Bilo koja garderoba je stalak s stražnjom pločom i vratima. Dakle, svladali su ovaj jednostavan komad interijera, možete nastaviti samostalno raditi bilo koji ormar, mezanin, itd.

Veličina

Kako napraviti stalak? Nekoliko opcija za izradu stalak

Police koriste iverice ili MDF. Možete uzeti i faner. Debljina 1,8 - 2 cm. Ako imate preostale ploče, također će stati. Osim toga, bez MDF se uspoređuje s prirodnim nizom.

Širina police ovisi o tome što će biti pohranjene. Stoga ne dajemo univerzalno vijeće. Za knjige i limenke, dovoljno je 25-30 cm. I za alat - ovisno o tome koji alat. Možda želite pohraniti rezervne kotače u garaži na stalku. Tada će biti širina polica prikladna.

Duljina. Ovaj parametar ponovno ovisi o pohranjenom bogatstvu. Ako planirate smanjiti zbirku medvjedića, suvenira i figurica (na primjer, u dnevnom boravku), tada je polica može biti do jednog i pol metara. Ako će ovo mjesto biti uzeto debelim volumenima djela tipa "rata i mira" i punu sovjetsku enciklopediju s njima s njima, poželjno je smanjiti police na 80 do 90 cm. Inače se savijaju pod težinom od težine Mudre misli izlivene na papir. Za spremanje metalnih ručnih alata, hardvera i drugih potrebnih za garažu stvari, poželjno je ojačati okvir s metalnim profilom.

U skladu s namjeravanim opterećenjem i materijalom zidova, odabrani su zatvarači. Svjetlo dekorativni regali mogu se pričvrstiti na vijak za samozaštit, čiji je duljina najmanje 89 mm za beton. Duljina 52 mm pogodna je za cigle u prisutnosti plastičnih titaka. Booker i garažne police mogu zahtijevati sidra ili kuke. Opet, sve ovisi o težini gotovog dizajna u agregatu sa pohranjenim stvarima.

Alati i materijali za izradu police radi sami

Za rad, trebat će nam:
  • Tračničar
  • - 19x38x1830 mm u količini od 10 jedinica. Od toga će biti dasanja i premca.

    - 19x38x203 mm - 3 jedinice. Bit će regala.

  • Bar 38x89x390 mm - 1 jedinica. Sigurnosna kopija.
  • Police. Što ih učiniti gore gore. U tom slučaju koristimo police s dimenzijama 19x305x183 mm.
  • Vijci, duljine 89 ili 51 mm (ovisno o zidu).
  • Doglas
  • Odvijač. Ako postoji odvijač, život će postati zabavniji, jer Morate okretati mnoge vijke.

Članak o temi: Kako napraviti mjeru stropa s vlastitim rukama?

Kako napraviti stalak s konzolnim police?

Ugradite na ugradnju zatvarača

Kako napraviti stalak? Nekoliko opcija za izradu stalak

  1. Na zidu, vodoravna linija na nadmorskoj visini od 39 cm od poda. Njegova duljina je 183 cm. Preko crtam još 4 iste s alinetom od 41 cm jedni od drugih. Ovo obilježavanje naših polica, kao što ste već pogodili.
  2. Ako su zidovi vašeg doma pokriveni gipsanom ploče, morate pronaći profil troškova. I to je da popravi naš dizajn. Da biste to učinili, možete koristiti magnet ili tražilicu.
  3. Slavimo sjecište linija budućih police s zidnim profilom.
  4. 5 letvice su izrezane i, prema tome, 5 križanja.
  5. Svaka montažna ploča je pričvršćena na vlastitu, postavljena na zidno mjesto na srednji stalak pronađen pod gipsanom pločom.
  6. Na mjestima gdje se planove sijeku uz police, rupe su izbušene i montažne ploče su pričvršćene na police.
  7. Slično tome, su pričvršćeni još četiri pričvršćivači.

Zbirka police

Kako napraviti stalak? Nekoliko opcija za izradu stalak

  1. Izrežite 3 regala i sigurnosna kopija, koja će se tada ukloniti (drvo 50x100x390 mm).
  2. Kako bi se napravilo konzolno pričvršćivanje police, morate napraviti mali izračun:
  3. Duljina košnice, držeći vješanje, izračunava se formulom:

    A2 = B2 + C2,

    Gdje A. - Ovo je duljina željeznice, B. - Ovo je širina police i C. - Visina između police.

    U našem slučaju, kosi tračnica ima duljinu 511 mm.

  4. CREPIM pod kutom od 45˚ Reiki na nosač nosača i prečke koja će zadržati vanjski rub police. Povezivanje pričvršćenjem s samoizvlaštenjem. Za snagu, podmažite komad ljepila.
  5. Popravite policu. Opet, samo-presvujući dovoljnu duljinu i ljepilo. Ako se ploča koristi, onda kako bi se izbjeglo podijeljeno web, poželjno je izbušiti rupe nešto manji promjer. Pod kape nesebičnosti mogu se obaviti.
  6. Ponavljamo proces za sve police.

Može se pričvrstiti na sheke barove i gotove konzole u obliku trokuta iz ploče. Ili napraviti pričvršćivanje tako da je police slobodno padne u rezultirajući trokutasti otvor. Sve ovisi o želji korisnika i stupnju opterećenja.

Kako napraviti stalak s bočnim zidovima?

Stalci poput knjige imaju bočne zidove. Oni mogu djelovati kao strukture, s kojima je ujednačena soba podijeljena na odvojene zone. To je prikladno koristiti ih za držanje i pohranjivanje masivnih stavki. Oni se nose s teškim opterećenjem i mogu se koristiti iu elegantnim interijerima iu tehničkim prostorijama kao što su spremište, podrumi i garaže. Sve ovisi o materijalu i eleganciji ideja.

Možete dodati stroj za brušenje, lakiranje ili boju, lopaticu i akrilnu kit na gore navedene materijale. Četkom ili valjkom. Ovo je ako odlučite napraviti police drva ili štita. Ako se koristi MDF ili laminirana imirodna ploča, onda se neće zahtijevati dodatni rad na slikanju.

Članak na temu: pločica za kuhinju na podu: Vanjski Kako odabrati, kuhinjska pločica Što je bolje, Ploče Veličine, kako staviti

Proizvodimo mjerenja i napravite crtež. Stalak mora stati u mjesto dodijeljeno za to. I zato Graditelji se ne brinu uvijek za poštivanje razina, zidovi su često prilično krivulje. Stoga se mjerenje treba provesti na dnu, na vrhu i sredini zida. To će nam omogućiti da izvedemo proizvod koji će dobiti "kao zahvaćeno" na vašem mjestu. U tom slučaju možete izbjeći dosadne utore između kućišta i zidova.

Izvedite detaljan crtež dizajn. Visina dizajna ovisi o željama vlasnika. Iako obično, za uštedu, regali se izvode u cijeloj visini zida. Međutim, to nije zakon. Dizajn može biti mnogo niži. Sve ovisi o svrsi stalka.

Prostor između polica mora se izračunati, na temelju visine tih ispitanika koji će biti pohranjeni na njima. Ako je to police za knjige, onda uhvatite sposobnost skladištenja visokih knjiga i knjiga srednje veličine. Može biti prikladno napraviti različite visine polica za diskove, knjige i recimo, dnevnike i radne knjige. Rasporedite kut za računalne diskove i druge male stvari.

Proizvodnja police mora se pokrenuti iz baze. Za bazu možete koristiti ploče s debljinom od 40-50 mm. Kutići su dodatno ojačani s potporzima:

Kako napraviti stalak? Nekoliko opcija za izradu stalak

Baza treba biti izložena u smislu razine i poželjna je pričvršćena na zid.

Kao bočni zidovi, možete koristiti istu MDF i snimak, fanu ili ploču / namještaj štit. U tom slučaju morate izrezati strane željene veličine. Polica u ovom slučaju je kako slijedi:

- Prvo, žljebovi su napravili mlin;

Kako napraviti stalak? Nekoliko opcija za izradu stalak

- Tada se pukovnija instalira u utore i dodatno pričvršćena sa samostalnim.

Kako napraviti stalak? Nekoliko opcija za izradu stalak

Nakon instalacije polica, bit će nemoguće promijeniti njihovu visinu. Kao što je učinjeno - tako učinjeno.

Ugradite stalak na bazu.

Kako napraviti stalak? Nekoliko opcija za izradu stalak

Da biste pružili stalak za ljepši pogled, bočni zid se odvoji laminiranim ivericama. Da biste to učinili, morate pričvrstiti oblogu šperploča na margine:

Kako napraviti stalak? Nekoliko opcija za izradu stalak

Za pre-fiksiranje, sjedala treba koristiti stezaljke.

Kako napraviti stalak? Nekoliko opcija za izradu stalak

Fasada dio stalka također šiva laminiranu imirodnu ploču.

Kako napraviti stalak? Nekoliko opcija za izradu stalak

Na vrhu i dnu na mjestima susjedne police na pod, a strop se navode kovrčavom drvenom postoljem.

Kako napraviti stalak? Nekoliko opcija za izradu stalak

Ako plint ne daje stalak na podu do zida, morate smanjiti rupe u stražnjem zidu i bočnim regalima.

Zapravo, imamo garderobu bez vrata. Iako je sadržaj stalka nije prašina, moguće ga je pružiti montirana vrata. Ili samo dobiti lijepu zavjesu koja će se sakriti od besmislenog oka moguće kreativni kaos na policama.

Kako napraviti stalak izrađen od metalnog kuta na loggiji?

Možda se najprikladnije mjesto za uređaj za policiju može smatrati lođom ili balkonom. Uostalom, ovdje se održava mnogo stvari, ponekad ne u potpunosti neophodno. Napravit ćemo malu policu, samo dvije police. Prije svega, potrebno je napraviti mjerenja kako bi naše police točnije moguće u postojećem prostoru loggia.

Članak na temu: Kako odabrati dizajn kuhinju u kombinaciji s hodnikom

Za rad, trebat će nam:

  • 4 kutova dugih 1,4 m i širine police 20 mm;
  • 2 kutova duga 60 cm;
  • 4 vijci, 16 tikvica 6x60 mm;
  • Ploča s debljinom od 20 mm.

Kako napraviti stalak? Nekoliko opcija za izradu stalak

Izrađujemo oznaku na zidovima. Crnci su dvije horizontalne linije na udaljenosti od 50 cm jedni od drugih, duž koje ćemo približavati kut. Prvo, u kutu morate napraviti rupe promjerom od 6 mm. Također se moraju obaviti rupe u zidu. Za to je perforator savršen.

Kako napraviti stalak? Nekoliko opcija za izradu stalak

Označavanje i na bočnim zidovima. Dubina polica bit će 40 cm, tako da odgodimo ovu veličinu i pridržava se vertikalne linije. Uz ovu liniju, potvrđujući okomito kratke kutove za pričvršćivanje horizontalnih (dugih) kutova kako bi ih pričvrstili na vijke.

Prikupite okvir stalka u jednom dizajnu, fiksiran na zidovima.

Kako napraviti stalak? Nekoliko opcija za izradu stalak

Sklopke će biti iz ploče debljine 20 mm. Smanjiti potreban iznos i staviti između uglova. Za rezanje stabla možete koristiti pilu ili slagalicu, što značajno ubrzati proces.

Ostaje samo slikati cijeli dizajn i može se smatrati završenim radom.

Rotirajući stalak s vlastitim rukama

Kako napraviti stalak? Nekoliko opcija za izradu stalak

Od obrezivanja možete napraviti rotirajući stalak. Za to je izrezan proizvoljan oblik police (mogu biti okrugli, pravokutni ili kvadratni), koji su pričvršćeni na vertikalni stalak, fiksni ili kurzivač između poda i stropa, ili na čvrstoj masivnoj bazi. Ovdje je glavna stvar da se učitani stalak neće pasti. Vozimo police na stalku. Kao stalak, možete koristiti cijev, drveni tretirani bar, držač iz lopate i sve što će reći fantaziji. Glavna stvar je da možete pričvrstiti police na ovo. Visina polica regulirana su pomoćnim daske.

Možete ometati stalak i izdržljiv kabel. U tom slučaju potrebno je osigurati ograničivače koji neće dopustiti da objekti lete iz police.

Cijelo police cijele ili pojedinačne police može se rotirati. Rotacija se daje na štetu ležajeva smještenih na vrhu i dnu stalka. U tom slučaju ležajevi su odabrani u skladu s veličinom stalka i željenom opterećenju.

Ukratko, bilo bi fantazijske i dekterijske ruke. I ostatak je već primijenjen. Pogotovo jer imate ideju o tome kako izvršiti različite vrste regala.

Gdje i što je bolje instalirati?

Konzolne police su dobre u garažama, spremište i kuhinje. Udobne otvorene police pružaju cjelovitost. Lako je dobiti i vratiti se na mjesto objekata.

Stalak-ormar je dobar u dnevnom boravku u obliku knjige, u malom dječjoj takva će se u kutijama i košare s igračkama. Dijete će lako dobiti i preklopiti njihove stvari.

Rotirajući stalak može se izvesti u obliku desktop dizajna i za izložbeni centar, kutni rotirajući ormar u tinejdžerskoj sobi ili u obliku suspendirane police u blizini dječjeg kreveta na kat.

Čitaj više