Ugradnja i rastavljanje miješalice u kupaonici

Anonim

Instalacija miksera za kupaonicu ne uključuje osobito složene manipulacije, u tom procesu glavna stvar je da se udaljenost između toplih i hladnih voda uklanjanje točaka podudara sa sličnim rupama na zidu. Važno je s obzirom na instalaciju u dvije verzije: postavljanje novog miksera s općim popravkom kada je kupaonica postavljena od nule, a jednostavno zamjenu starog sustava miješanja na novi. Ove opcije su slične jedni drugima, ali postoje male nijanse razlika.

Ugradnja i rastavljanje miješalice u kupaonici

Dijagram miksera za kupaonicu.

Odabir miješalice za kupaonicu

Prije svega, morate kupiti dobar i kvalitetan model koji će trajati dugo. Kvaliteta modela može se odrediti po težini.

Dobar mikser ne može biti lagan, debljina metala utječe na dugoročnu uslugu.

Ugradnja i rastavljanje miješalice u kupaonici

Uređaj za kupanje s mikserom.

Ne smijemo zaboraviti da teški model može imati brojne nedostatke, ali je faktor činjenica da proizvođač nije spremio na materijalu, već je dobar znak. Često se miješalice izrađuju od silubina i mjedi. Silamin je silicij i aluminijska legura, nije tako pouzdan kao mjed. Uobičajena "bolest" siluete mješalice - slomljena ručka i pjeskarenje matice za prešanje.

Silicij mikseri se ne razlikuju u trajnosti, već su uspješni zbog njihove niske cijene. Brass modeli su masivniji i imaju visoku leguru viskoznosti. Ugradnja elemenata napravljenih od mjedi, zajamčena je odsutnost deformacije tijekom procesa instalacije i nakon naknadnog rada. Specifikacije su također važne, mikser mora odgovarati mjestu gdje će se instalacija napraviti, jer postoje ugrađeni modeli, na primjer, na ploči u kupaonici, koji apsolutno nisu prikladni za ugradnju na zid. Budite sigurni da razmotrite nijanse radnih dijelova - duljinu izljeva, crijeva, opreme za ugradnju zalijevanja može na zid, itd.

Članak o toj temi: Što je pozadina bolje pogodna za spavaću sobu: 10 savjeta po izboru

Demontaža starog miješalice

Ugradnja i rastavljanje miješalice u kupaonici

Diagram dijagrama stare mješalice za kupanje.

Nakon što je odabir definiran, a željeni model se kupuje, možete nastaviti s rastavljanjem starog miksera. Prvo se preklapaju s opskrbom vodom u kupaonicu, a zatim uz pomoć podesivog ili ključa ključa, mikser je uredno odvrnut iz zida, dok je potrebno osigurati da nije potrebno oštetiti rezbarije stacionarni spoj spojen na vodoopskrbu. Vrijedno će provjeriti lumene cijevi vruće i hladne vode. Smeće i prljavština mogu akumulirati tamo da se mora izbrisati. Montaža nit mora biti očišćena od vijugavih ostataka. Prije izrade instalacije novog miksera morate ga prikupiti, jer se mješalice često prodaju u rastavljenom stanju. Kada kupujete pažljivo pratite prisutnost dijelova u kutiji. Ovi detalji moraju biti navedeni u priloženim uputama i pakirane su u odvojeno tkivo ili vrećice od celofana. Kada kupujete pažljivo razmotrite integritet niti na matice za pričvršćivanje i ekscentrike.

Miješalica za kupaonicu sastoji se od sljedećih detalja:

  • glavna jedinica;
  • crijevo za tuširanje;
  • gusak;
  • Tuš kanu;
  • Dekorativni plafoni,
  • jastučići;
  • Ekscentrici.

Kada je instaliran, trebate sljedeće alate:

  • Fuma traka ili lovac s posebnim pastom;
  • rulet;
  • set ključeva;
  • ključ za plin;
  • podesivi ključ;
  • PassionA;
  • Križ i obični odvijač;
  • razina mjehurića;
  • Heasegons (6, 8, 10, 12).

Ugradnja miksera u kupaonicu

Ugradnja i rastavljanje miješalice u kupaonici

Krug mješalice za kupanje.

Nakon što se mješalica montira, morate biti sigurni da li udaljenost između mlaznica mješalice odgovara cijevima na zidu , Ako se iznenada promatra, onda uz pomoć ekscentričnih adaptera instaliranih na cijevima nabave, situacija se može ispraviti. Navojni spojevi adaptera i cijevi prije ugradnje omotani su s pećnikom ili palailima, impregnirani s posebnom pastom. Nakon toga, adapter je zadovoljan spojenjem i vijcima u smjeru kazaljke na satu. Kako bi se u potpunosti okrenuo ekscentrični, koristi se ključ. Nakon instaliranja oba prilagođavača, provjerava se točnost instalacije pomoću razine mjehurića. Ako je potrebno, položaj ekscentričnog regulira ključ.

Članak o toj temi: Kako podesiti vratara, tako da se ne zatvara

Ukrasni poklopci često se ugrađuju na mjestu spajanja miksera i dovodnih cijevi, nakon instalacije između pričvrsne matice i ekscentričnih adaptera, stavite brtvene brtve, onda možete početi podešavanje dizalice. Rt matice su zasađene na niti adaptera, a zatim naizmjenično, kako bi se izbjegli pauzi, lijevi i desni orasi su zategnuti do kraja. Nakon toga, potrebno je uključiti vruću i hladnu vodu. To je učinjeno kako bi se osiguralo da nema propuštanja između dijelova dizalica i na spoju mješalice s vodovodom. Ako se otkriju propuštanja između cijevi za napajanje i miksera, zategnite maticu za skidanje. Ako ova manipulacija ne pomogne, odmah uklonite cijeli uređaj i ponovno učinite instalaciju, ali s velikim brojem brtvljenih materijala tijekom instalacije ekscentrika.

Instaliranje miksera na novi zid

Ugradnja i rastavljanje miješalice u kupaonici

Shema instalacije miješalice.

U slučaju kada se ugradnja miješalice provodi od nule, najčešće korištena opcija je metalno-plastične ili plastične cijevi koje su spojene na glavni plinovod. Prilikom spajanja cijevi je instaliran preklapajući kuglasti ventil, tada se cijevi prikazuju na mjesto ugradnje miksera i pričvršćene su s posebnim zgradama do zida. Krajevi cijevi prikazuju se na razini od 30 cm iznad kupaonice. To je standardna visina miksera, priključci su pričvršćeni na krajeve cijevi do daljnjeg spoja s jedinicom za miješanje.

Za uklanjanje priključaka, neki parametri se obično poštuju:

  • Udaljenost između centara za spojnice je najmanje 150 mm;
  • mjesto priključaka na jednom horizontalnom, u odnosu na drugo;
  • Mjesto završetka montaže nakon instalacije u ravnini s površinom zida;
  • Paralelno mjesto priključaka prilikom gledanja odozgo;
  • Visina ugradnje mješalice iznad kupaonice je oko 30 cm.

I tako da ne mogu ogrebati nikal-plated dijelove, omotajte spužve ključeva s konvencionalnom vinilnom trakom namijenjenom za instalacijski rad. Kupka ili umivaonik također će biti vrijedno pokriti krpom ili kartonom kako bi se izbjeglo oštećenje, jer teški elementi miksera ili alata tijekom slučajnog pada mogu uzrokovati nepopravljivu štetu viperi ili akrilnim proizvodima.

Članak o temi: Smokis u zemlji s vlastitim rukama

Čitaj više