Kako pronaći vodu na web-lokaciji s vlastitim rukama: za dobro i dobro, načine, video

Anonim

Kako pronaći vodu na web-lokaciji s vlastitim rukama: za dobro i dobro, načine, video

Raspored vodenog izvora na parceli je, možda, prva stvar koju treba učiniti nakon stjecanja vikendice ili privatne kuće. Mogućnost prebivališta ljudi i životinja ovisi o količini i kvaliteti vode, te stanju vegetacije na području. Ako je dobro ili dobro uništeno ili odsutno, to će biti potrebno pokrenuti sve od nule. Prvo morate odlučiti o mjestu izvora vode. To je vrlo odgovoran zadatak, jer morate pokušati pružiti se visoke kvalitete vode. Kako pronaći vodu na parceli s vlastitim rukama? Pokušajmo shvatiti.

Mjesto slojeva vode

Prije početka traženja mjesta za unos vode, potrebno je pažljivo vidjeti sve dostupne informacije o podzemnoj vodi u području parcele, istražiti hidrogeološke karte. Voda ispod tla je neujednačena između vodonosnika. Među podzemnim kamenim i glinenim neredima, razne vrijednosti rezervoara formiraju kubični metar do desetaka kockica. Mogu biti i okomita i horizontalna. Ponekad takve vodene leće su buggy zavoja.

Određivanje pokreta podzemnih voda

Takozvana rigor nalazi se najbliže površini zemlje. To su mali podzemni rezervoari, koji su ispunjeni taloženjem i topljenjem snijega. Kada dugo postoji suho vrijeme u dvorištu, oni su još uvijek suhi, a kvaliteta takve vode je vrlo niska, jer dobiva različite vrste onečišćenja s površine. Stoga se ne preporučuje takva voda kao glavni izvor. Najprihvatljivija opcija je staviti na tehničke potrebe.

Vrlo uspješan za dobivanje pitke vode - duboki vodonosnici, koji sadrže najveću količinu čiste i visokokvalitetne vode. Nalaze se na dubini od više od pet do sedam metara, voda je vrlo dobro filtrirana prije ulaska u takva "jezera". Ali najvrednija je voda koja je na dubini od 30-50 m ili više. Gotovo je uvijek obogaćena velikim brojem soli i minerala. Nije potrebno sumnjati u ovu vodu. Nije lako doći do takve dubine, i kako bi se financirala, ali kvaliteta vode vrijedi.

Članak o toj temi: Pozadina za dnevni boravak Suvremeni pogled

Mjesto vodonosnika

Treba imati na umu da na jednom mjestu vodena vena može biti tanka, au drugom - proširiti na ogromne veličine.

Na koji način možete pronaći vodu

Pretraživanja pomoću aluminijskog okvira

Kako pronaći vodu za dobro na parceli s vlastitim rukama, ne trošeći mnogo novca? Jako jednostavno. Najpoznatija i najpopularnija metoda je korištenje aluminijskih okvira. Osjećaju vrlo magnetske oscilacije na tlu. A voda je vrlo pogođena magnetskom pozadinom.

Da biste pronašli vodu pomoću aluminijskih okvira, morate izvršiti takve radnje:

  • Uzmite dva segmenta debele aluminijske žice (40 cm) i generirajte 15 cm da biste dobili ravno kut.
  • Izrežite komade iz koša za bačve duž duljine ručke (15 cm) i uklonite jezgru (korištenje viburnuma ili trepće).
  • Umetnite žicu u cijev tako da je slobodno pomicati.
  • Držeći ove jednostavne uređaje u izduženim rukama, prođite kroz stranicu. Dok se krećete krajevi žice treba razvesti u različitim smjerovima.
  • Ako se voda otkriva desno ili s lijeve strane, oba okvira će se okrenuti na željenu stranu. A kada će vodonosnici živjeti pod vama - krajevi žice će se ugrum.
  • Da biste bili potpuno sigurni u vaše pronalaženje, idite na vodu pronađenu nekoliko puta, ali se kreće na drugu putanju. Ako se sve dogodilo, onda na ovom mjestu možete kopati dobro.

Kako pronaći vodu na web-lokaciji s vlastitim rukama: za dobro i dobro, načine, video

Pomoću aluminijskih okvira - uobičajen način za pronalaženje vode za dobro

Tehnologija pretraživanja vode s vinovom lozom

Naši udaljeni preci savršeno su znali kako pronaći vodu na parceli za dobro. Za to su koristili uobičajene vinove loze Yves. Čak je postojala čak i profesija - slotada. Willa je vrlo osjećala da je voda i priroda nagrađena s mogućnošću da dođe do tekućine.

Samo za obavljanje takvih pretraživanja je lako. Za ovo trebate:

  • Izrežite granu vrba s dvije grane, dolaze iz jedne bačve i osušite ga na sobnoj temperaturi.
  • Krenite krajeve grana u ruku i razrijedite, tako da je kut između njih bio oko 150 stupnjeva. Kraj jednog stabljike trebao bi izgledati malo gore, a ruke ruku trebaju naprezati.
  • S ovim uređajem morate hodati duž stranice. Gdje se vodonosnik razbija, grana vinove loze će definitivno pasti.

Članak na temu: Mop za pranje pod. Što odabrati

Kako pronaći vodu na web-lokaciji s vlastitim rukama: za dobro i dobro, načine, video

Koristite vino za traženje vode

Drevni način s glinenim posudama

Ovo je također vrlo dugotrajna i tradicionalna metoda za pronalaženje vode. Kako bi točno odredili lokacije vode, u selima koja se koriste glinene posude. Prije ovog važnog zadatka, lonac je bio vrlo dobro osušen na suncu. U mjestu navodnom dobro, osušeni proizvod je uspostavljen u ispostavljenju. Ako je voda doista bila duboko podzemna, onda se lonac jako omotao iznutra.

Moderni vlasnici također koriste ovu tehniku, ali u blago poboljšanom obliku. U loncu zaspati neke Određena količina silikagela , Prije uporabe također se suši. Pot s punjenjem je izvagana i postavljena na mjestu traženja vode. Za više vjerojatnosti pozitivnog ishoda, takve posude postavljaju nekoliko u parceli. Nakon vremena, posude teže: gdje je stajao vrlo teško - tamo i morate kopati dobro ili dobro. Umjesto silikagela, možete koristiti male komadiće običnih cigli.

Pokazatelji biljaka

Za mnoge predstavnike biljnog svijeta možete točno odrediti lokacije "velike vode", pa čak i dubine njezina mjesta. Sve zato što različite biljke imaju različite duljine korijena i konzumiraju vlagu na određenoj dubini. Ako se vrpce, usne, trešnja, tocokeries, lingers, sudar ili kupine primijećuju na vašoj web-lokaciji, onda je voda prikladna na tim mjestima dovoljno na površinu tla. Birch s nerazmjernom krunom i pečeni deblo također ukazuje na prekomjernu vlažnost. Ali borovi i drugi crnogorični stabla ne vole vodu.

Kako pronaći vodu na web-lokaciji s vlastitim rukama: za dobro i dobro, načine, video

Prisutnost različitih biljaka ovisno o razini nastale vode

Asistenti životinja

Kako pronaći vodu na parceli pod bunar bit će potaknuta kućnim ljubimcima. Seljaci su odavno učinili da na mjestu gdje psi ili konji počinju kopati zemlju, s visokom vjerojatnošću možete otkriti vodu. Lon na licu mjesta iznad vodenog psa nikada neće postati, ali mačke - naprotiv. Na vrlo vlažnom mjestu, kokoši ne sjede i ne nose jaja, ali guske, poput vodenih ptica, radije utičnica iznad mjesta budućnosti dobro. Mravi "voda" sjedala ne vole. Ako u večernjim satima vidjet ćete stupove od midge ili komaraca na određenom mjestu - ovdje možete tražiti vodu.

Članak o temi: Odabir roleta na balkonu: Što bolje

Kako pronaći vodu na web-lokaciji s vlastitim rukama: za dobro i dobro, načine, video

Mačke ljubavi leže na "vodonosnicima"

Sol i opeka

Razmislite o tome kako pronaći vodu u području zemlje pomoću konvencionalne kuhinjske soli i građevinske opeke:
  • Morate odabrati vrući dan kada tlo postane potpuno suho.
  • Unaprijed zaspim u suhoj soli ili zdrobljenoj crvenoj cigli u glinenoj posudi bez glazura i boja.
  • Odmjerite spremnik zajedno s sadržajem.
  • Stavite posudu u gazu ili agrofibur i razbijte u zemlju do dubine pola metra.
  • Nakon jednog dana dobivamo vaš domaći uređaj i ponovno vagali. Ako je razlika u težini značajna, onda je voda blizu.

Magla

Na onim mjestima parcele, gdje je u ljetnim mjesecima u rano ujutro mala magla, najvjerojatnije, su zatvoreni podzemni filmovi. Magla je gusta, što je viša voda. Morate promatrati samo maglu koja stoji na licu mjesta bez pomicanja.

Suđenje

Kako pronaći vodu ispod bušotine bušenjem? To je najskuplji način traženja vode. Prodiranje nekoliko bušotina gužva košta trošak, kao i instalaciju klasične bušotine s prstenovima. Stoga, na običnim malim stranicama takve pretraživanja su dovoljno rijetke, a uobičajeni vrt bug se češće koristi. Ali ako se planira stvoriti točku unosa vode za potrebe proizvodnje, a voda je svakako potrebna u velikim količinama, a zatim suđenje bušenje će biti više opravdano.

Svi načini samostalnog traženja vode opisane u ovom članku su aktivirani i masovno korišteni, a neke su testirane od strane mnogih generacija ljudi. Kakav je način prikladniji za određenu web-lokaciju - to je slučaj svakog pojedinog vlasnika.

Kako pronaći vodu na samom mjestu

Video je pokazao pregled o tome kako pronaći vodu na samom mjestu za dobro ili dobro s okvirom.

Čitaj više