Antene za TV u zemlji

Anonim

Tako smo navikli na protok informacija koje se nesigurno ne osjećamo nesigurno. Stoga, grad, opremanje više ili manje kuće, prva stvar se pojavljuje TV. I tako je u prirodi radio, potrebna je televizijska antena za vikendicu. Odabrana je ovisno o mjestu najbližeg repetitora - TVsvleviva i vrsti televizijskog signala, koji će biti "hvatanje".

Antene za TV u zemlji

Malo se može vidjeti u kućici bez antena

Danas postoji nekoliko vrsta signala i, prema tome, onoliko vrsta antena:

  • Bitna analogna televizija - Signal je kodiran i prenosi u specifičnom rasponu valova: DMV (decimetrijski valovi), MV (metar). Osnovne televizijske antene najčešće se mogu vidjeti na Dachas. Iako s njima i dosta pitanja nastaju, oni su prilično malo. Ako je vikendica sezonska, tada ćete provoditi većinu vremena na web-lokaciji i vidjeti TV ili loše vrijeme, ili u večernjim satima kada ne postoji mogućnost. Za nekoliko sati gledanja, oprema je skupa ne želi svatko, ali nekoliko kanala koji mogu "uhvatiti" takve uređaje su dovoljno.
  • Satelitska televizija. Prijenos signala dolazi od satelita, kvaliteta je obično dobra, broj kanala izračunava se za stotine. No, antene-ploče koštaju mnogo. Za dobar prijem na selu moraju biti velike veličine - najmanje 90 cm, što također utječe na cijenu. Osim toga, plaćeno je satelitsko emitiranje, a plaćanje se uzima za godinu. Postoje jeftini paketi, imaju smisla kupiti, ako se čak i zimi pojavljuju u Dacha. Ali u slučaju satelitskih antena, postoji pitanje njihovog očuvanja. Ako netko iz susjeda živi stalno ili postoji dobra (!) Zaštita, oprema može preživjeti. Ako ne - bolje je demontirati, a to nije najlakši posao.
  • Digitalna televizija. U Ruskoj Federaciji, usvojen je program, prema kojem bi do kraja 2019. godine cijeli teritorij trebao biti pokriven digitalnom televizijom. Ako postoji toranj koji emitira TV signal u digitalnom obliku u blizini vaše vikendice, možete smatrati sretnim, uz pomoć obične esencijalne DMW antene i televizijske konzole (postavite gornji okvir) s DVB-T2 tunerom, možete uzeti u dobroj kvaliteti 20 kanala. Ako televizor ima novu generaciju koja podržava ovaj format, onda ne trebate konzole, prilično ispravno koreliranu antenu.

    Antene za TV u zemlji

    Kako napraviti antenu za DVB T2 za vikendicu (za primanje digitalnog TV kanala)

Osnovno Telentena: Što odabrati za davanje

Reći točno što antena staviti na vašu dachu može samo u odnosu na svaki određeni slučaj. Prilikom odabira, uzima se u obzir:
  • Mjesto - običan, brdo, nizino;
  • prisutnost ili odsutnost šuma i velikih stabala u blizini kuće;
  • Udaljenost do najbližeg repetitora.

Glavna vrijednost je udaljenost do emitera i što. Visina možete podići antenu. Ponekad je svaki mjerač važan.

Spavaća soba ili na otvorenom

Antene soba mogu se postaviti samo ako je repetitor u vašoj izravnoj vidljivosti. Ako je telefon vidljiv s vaše zemlje, možete pokušati. Da ne biste proveli uzalud novca, možete napraviti najukombeći antenu vlastitim rukama: uzmite komad žice, spojite ga na odgovarajući TV priključak i budite poput ove "antene" u sobi, popnite se više na strop, bliže prozoru itd. Ako barem neki signali uhvate, možete pokušati napraviti sobu za sobu ili kupiti.

Antene za TV u zemlji

Vanjska antena "Catch" u desecima kilometara od repetitora

Ako nema znakova jasnog signala sa svim pokretima, trebate vanjsku antenu, ali za zonu sigurne recepcije (s manje pojačanja). Za sve ostale slučajeve, kada je udaljenost do tornja nekoliko desetaka kilometara, jedinstveno je vanjska antena.

Širokopojasni ili uski kontrolirani

Budući da se estertna televizija emitira u dva raspona - decimetar i metar, onda postoje antene za ove raspone. Ako je prijemnik "uhvati" signal samo u jednom rasponu, oni se nazivaju uskopojasni. Oni su samo za DMW ili samo za frekvencije MV-a.

Još uvijek postoji širokopojasni (nazvan više dodijeljeno) - njihov je dizajn osmišljen kako bi mogao normalno primiti signal na svim frekvencijama. Oni su obično više glomazniji i teški, imaju dugu bar. No, s tim, postoji širokopojasna televizijska antena za davanje može "uhvatiti" više kanala. Jer ih najčešće kupuje.

Aktivni ili pasivni

Više pozornosti treba platiti na to, aktivna ili pasivna antena je bolje staviti. Aktivno se naziva uređaj s pojačalom ugrađenom u kućištu. Pasivne je samo žlijezde na koje se pojačalo mora kupiti zasebno.

Aktivno, s ugrađenim pojačalom, prijemnici su jeftiniji, uzimaju više kanala, ali imaju značajan minus: Pojačali su često slomljena. Bilo koja više ili manje ozbiljna oluja, i kanali koji su prethodno bili jasno prihvaćeni, započnite "snijeg" ili općenito nestati. Pomoći nevolje može zamijeniti ploču. Da biste to učinili, morate se popeti na krov, ukloniti antenu, promijeniti ploču, instalirati ga i ponovno ga podesiti. Ovaj postupak se može ponoviti nakon svake oluje.

Čak i ako oluja ne utječe na performanse vaše zemlje antene, u svakom slučaju nakon godinu i pol broja dobro primljenih kanala se smanjuje. Kvaliteta postaje postupno lošija i prije ili kasnije, primijetite da to više nije moguće. Razlog je oksidacija kontakata i elemenata na ploči. Prijemnici na antenu su daleko od zapečaćene i prašine padaju unutra, vlagu, uništavaju kontakte i tragove. Stoga je prosječni život aktivne antene oko godinu dana. Ne oluja, tako će ga oksidacija postići.

Antene za TV u zemlji

Najbolja antena za DACHA: neaktivno s odvojenim pojačalom

Uz grmljavinu, slučaj ne pomaže u bilo čemu, a oksidacija se može značajno usporiti, ako odmah nakon kupnje s obje strane, ulijte ploču silikonom. To će spremiti kontakte i elemente iz oksidacije. Nitko ga ionako ne popravlja ako je naknada "letjela", kupiti novu i staviti ga na mjesto. To je sve popravak. Također je korisno uzeti mjesto kabela. I ovdje, zbog oksidacije postoje veliki gubici signala.

Pasivne antene s odvojenim pojačalima su dobri jer je "komad željeza" instaliran iznad krova, a pojačalo je u potkrovlju. Zamjena naknade u potkrovlju uzrokuje mnogo manje problema nego na krovu. Osobito zimi. Oni "uhvatiti" manje kanala, ali slika je "čista".

Postoji još jedan plus: pojedinačna pojačala imaju dvije prilagodbe - odvojeno na rasponu DMV i MV. To je korisno jer ponekad neki signali idu s mnogo veću razinu i oni su "začepljeni" slabiji. Zatim se zvuk preklapa i / ili slika se uočava, u nekim slučajevima, ako je neki signal vrlo jak, općenito ide s krutim snijegom. Postavljanje osjetljivosti raspona može se spremiti. Tako pasivne antene s odvojenim pojačalima za ljetne vikendice su najbolji izbor.

U televizorima "Samsung" i "El Ji" obično postoji funkcija "slabog signala". U tom slučaju, pojačalo se uopće ne može biti potrebno. Stavite pasivnu antenu u zemlju, uključite način rada i prilagodite kanale. Trebalo bi se vrlo dobro prikazati najmanje 5-6 kanala.

Ili ne

Drugi problem koji zahtijeva rješenje - ako bi televizijska antena za vikendicu trebala biti utemeljena. S jedne strane, to je često najviša točka. S druge strane, ako je utemeljena, uhvatit će bilo kakvo ispuštanje munje, koji će biti u blizini. Prema tome, svaki put kada morate promijeniti naknadu, kao što ne uspije.

Antene za TV u zemlji

Ako se odlučite na antenu, to je još uvijek tlo, pričvrstite kabel pletenicu na metalnu traku i tlo tlo

Iz tog razloga, "antenteri" inzistiraju na činjenici da ne trebaju temeljiti. Pogotovo ako je uređaj ispod žica za napajanje. Munja tada će pogoditi najvišu uzemljenu točku. Glavna stvar je da to nije vaša antena.

Koje su antene bolje

Kao i obično, osim vrste opreme, morate odabrati proizvođača. A to, možda, nije lakše. Preporuke mogu pomoći. Na forumima popularnih proizvođača, nekoliko:
  • Lokus (locus). Ruske antene. Širok raspon, niske cijene (od 480 rubalja do 1,7 tisuća rubalja). Tu su i aktivni - s ugrađenim pojačalom i pasivnim.
  • Harpun. Također antena ruske proizvodnje. Uzima zone DMB i MV raspona. Otpustite samo u pasivnom obliku, dizajniran za instalaciju u zonama neizvjesnog prijema. Cijena maloprodaje - harpoon-0416 - 1500 rubalja, harpun-1028 - 2300 rubalja.
  • Delta antene proizvedene od strane CJSC NPP OST. Raspon je ovdje vrlo širok. Tu su i usko kontrolirani za MV ili samo za raspone DMW-a i širokopojasni pristup. Štoviše, DMV antene se mogu koristiti za primanje digitalnog televizije DVB-T2 signala. Mnogi modeli su opremljeni F-priključkom - uređajem kroz koji je kabel spojen: prilikom instaliranja ne mora biti rastavljen za povezivanje. Pročišćeni iz izolacijskog vodiča umetnite u utičnicu. Sve. Spojen kabel.
  • Goldmaster (Goldmaster). Postoji nekoliko pregleda, ali prema postojećim, potrebno je pouzdano čak iu zoni neizvjesnog prijema. Čak i tijekom kiše, kvaliteta signala gotovo ne pada. Slika i dalje ostaje jasna, bez "snijega".

Svi ostali proizvođači ne koriste mnogo popularne.

Za neaktivne antene potrebne su pojačala. Ovdje također imaju vlastite preferencije:

  • Pojačalo LHA ​​kuće;
  • Terra (Terra);
  • Snažna pojačala s niskim buke povjetarac, Alcadom (Alkad).

Instalirajte antenu

Prije početka svih posla, sve kovanice, ključeve, antene priključci propustiti "MOVIL" ili "Litol", s nečim sličnim svojstvima. Ako je odabrana aktivna antena, ploča je bolja za zapečaćena silikonom. Nakon takve obrade, antena neće prošle godine, ali mnogo duže.

O kojem se kabelu koristi za povezivanje. Bolje je ne pokušati spasiti: bit će preveliki gubici. Stoga, uzeti brandiran SAT 50 ili SAT 703. Od kvalitete kabela i kvalitetu "slika" veza, ne ovisi manje od prijema.

Televizor antena za vikendice: gdje i kako instalirati

Mjesto ugradnje se odabire uzimajući u obzir gdje ćete morati usmjeriti antenu. Ako krov i vjetar opterećenja omogućuju vam pričvršćivanje na krovu. Da bi se gornji prijemnik podigao, antena je fiksirana na jarbolu. Postoje posebne stezaljke za to.

Antene za TV u zemlji

U nekim slučajevima morate podići antenu kao gore - u nizinama ili ako se stabla preklapaju prijem. Zatim koristite teleskopske šipke

Znakovi imaju metalne timove, nalaze se teleskopski. Ovaj pogled je prikladniji, pogotovo ako antena s prijemnikom povremeno će morati promijeniti naknadu i rastaviti jarbol svaki put - užitak je još uvijek. Teleskopski jarboli mogu se izostaviti prolijevanjem prstena za zaključavanje. Antena je napala na vrhu vrha zajedno s vrhom šipke.

Ako ne morate podići, možete koristiti drvenu drvenu ili otvoreni deblo mladog bora. Ovo je mogućnost dacha. Možete koristiti čeličnu cijev nije baš veliki promjer ili kut. More mogućnosti. Odabrana podrška mora biti fiksna. Metode pričvršćivanja prikazane su na slici.

Antene za TV u zemlji

Kako instalirati jarbol za antenu

Najčešće se javlja vezanost antene na frontonu. Lakše je biti implementiran, ali samo ako završi ili materijal zida omogućuje. To nije fiksno na zidovima prekrivenim sporednim kolosjekom, a na zidovima aeriranog betona - previše komplicirano. Tada je mogućnost osiguranja trake do cijevi, s roštiljima ili strije na krovnim materijalom.

Antene za TV u zemlji

Metode za pričvršćivanje antene u zgradu fronte: od željeza i drva

Prilikom montaže u Frontton, udaljenost između pričvršćivača mora biti najmanje 1,5 metara. Ako se niti jedan od ovih metoda iz nekog razloga ne može provesti, možete pokušati uspostaviti antenu na rastući blizu moćnog stabla. Pričvrstite antenu će biti na deblo i izrezati grane koje ometaju recepciju. Ponekad je to najbolji način.

Antene za TV u zemlji

Kako to popraviti traku na strijama

Nosač kabela

Kada instalirate antenu, kabel se spušta duž trake. To je fiksirano sa stezaljkama svakih 50-80 cm. Nakon povlačenja kabela na razinu krovnog materijala, to je na redu (tako da ne odreza snijeg na snijeg) spušta se s krova. Nosač je pričvršćen preko prozora u blizini TV-a. Kabel u sobu postavljen je kroz rupu u okviru prozora. Uz nagib do rupa bušiti rupu nešto veći promjer od promjera kabela. Dakle, kišne kiše neće pasti u okvir. Kabel prije nego što se okvir treba lagano spasiti - mi dajemo slobodu temperaturnih promjena.

Antene za TV u zemlji

Kako instalirati antenu u zemlji: ispravno popravite kabel

Ako je televizijska antena za vikendicu neaktivna, pojačalo je instalirano na potkrovlju, kabel iz antene se prikazuje na njega, a iz pojačala na TV.

Jedan savjet: Kada pošaljete, morate izbjegavati strme zavoje. Minimalni radijus je najmanje 5 promjera kabela. Prilikom pričvršćivanja s nosačima, nije potrebno pritisnuti.

Kako smanjiti i povezati antenske kabele vidjeti u videu.

Članak na temu: Drvo obloge s do-it-sami: okrenut spavaćom sobom

Čitaj više