Odgovori stručnjaci: Je li moguće ljepilo na stare pozadine

Anonim

Odgovori stručnjaci: Je li moguće ljepilo na stare pozadine

Ako nemate odgovarajuće iskustvo, ne preporučuje se da su nove pozadine zalijepljene na vrhu starijeg dobro za popravak brzo, u kratkom vremenu, pa čak i proračun. I to znači da je potrebno samo sami. Je li uvijek moguće? I da će takva ušteda utjecati na kvalitetu rada? Ako sve učinite ispravno, ušteda će biti bitna, a bolje je kupiti pozadinu za skuplje da slikanje nego platiti dodatni novac majstorima.

Problem: Možete ljepilo pozadinu na starim pozadinama

Površina zidova prije lijepljenja je uvijek kuhanje - to će vam reći bilo koji profesionalac. Ljepilo na staro - događaj je rizičan. I čak nije ni da se nova pozadina ne može iskopati ili nekako držati ne baš dobro. Slučaj je prilično da zid nije spreman za novi popravak. Ali ponekad je potrebno poravnati, projicirati.

Ali ponekad i dobro, vrlo je potrebno držati nove pozadine bez uklanjanja starog. Koje se situacije to događaju? Ako postoji vrlo malo vremena, obje snage, sredstava, vrijeme morate spremiti. Ako su zidovi glatki, a preliminarno poravnanje nije potrebno.

Odgovori stručnjaci: Je li moguće ljepilo na stare pozadine

Nove pozadine mogu biti zalijepljeni starim, ako stari imaju malu debljinu i nema ozbiljnih šteta na njima.

Ali s ovom opcijom, ta se uvjeti moraju slijediti:

  • Stare pozadine moraju biti samo papir;
  • Stara tapaca pusti ga vrlo čvrsto, "čvrsto" su pričvršćena na zid;
  • Površina pozadine ne smije biti teksturirana i reljefna, moraju biti potpuno glatka;
  • Stare pozadine trebaju biti tanke.

Članak na temu: Koje cvijeće staviti na cvjetni krevet u blizini ulaza

To je, kao što možete vidjeti, takva zidna naljepnica zahtijeva prilično glavne uvjete. I ne uvijek prethodni sloj je papirna pozadina. A ako ćete lijepiti vinilu, onda dobri štapići definitivno ne čekaju. Trebat će loše, pa čak i tada, najvjerojatnije i će se prekinuti na dva sloja odjednom.

Cons: potresao je pozadinu na starim pozadinama

Specifične nedostatke, ili, kao u ljudima koje se zovu, "Jambs" najvjerojatnije ne izbjegavaju. A ako ste odlučili uštedjeti vrijeme, trebali biste biti spremni. Ipak, tehnologija lijepljenja je slomljena.

Ako lijepite novu dobru pozadinu na starom:

  • Estetika odabranog uzorka smanjit će se;
  • Kvaliteta popravljanja novih pozadina također će biti nedovoljna;
  • Rizik iz pojavljivanja defekata za lijepljenje je više od velikih - to su brojni "mjehurići" i djelomični piling;
  • Vlakna mogu izgledati bakterije i plijesni koje su opasne za vaše zdravlje.

Odgovori stručnjaci: Je li moguće ljepilo na stare pozadine

Ako pobijedite nove pozadine na starom, onda se neki vremenski nedostaci mogu formirati na njih

Pa, ako lijepite bijelu pozadinu, svjetlo i / ili tanku na vrhu starog, takva naljepnica je već osuđena na neuspjeh. Tako je apsorbirana točno - prethodni sloj će biti previše vidljiv. Bit će osjećaj prljavog, netočnog rada.

Kako ugušiti pozadinu na starim pozadinama: suptilnosti procesa

Pretpostavimo da su svi isti zidovi zasijani tankim, glatkim papirnatim pozadinom, a vi ste prikupljeni za ljepilo nove. Međutim, prije posla provjerite da stari platno nemaju nedostatke tako da ne postoji pauza, te da su svi spojevi pažljivo povezani.

Druga nijansa: Moguće je da će stara pozadina iznenada pokazati svojstva slikarstva, može se aktivirati tijekom vlaženja od novog ljepila. A onda, naravno, sav posao je mačka ispod repa.

Dakle, bili ste sigurni da je stara pozadina savršeno održavana. Pa ipak, navlažite temelj i one komade koji se odbijaju, rastrgaju. A onda posao ide na uobičajeni način, ali je samo prvo test paste. To znači da se držite jednu traku i pričekajte kada se suši. Čekamo barem sat vremena ako je sve u redu - ljepilo dalje.

Članak na temu: zid opeke u spavaćoj sobi: Opcije uređaja

Priprema zidova: Koliko je uklonjen stari premaz

Ali, recimo, posao nije otišao. Shvatili ste da ne bi bilo visokokvalitetnog lijepljenja i još odlučio osloboditi zid od starog tapeta. Ne smijete se bojati ovog procesa, pogotovo jer se može značajno ubrzati.

Odgovori stručnjaci: Je li moguće ljepilo na stare pozadine

Stara pozadina prikladno je uklonjena pomoću konvencionalne lopatice

Brže ukloniti staru pozadinu iz zida:

  • Primjenu ogrebotina na pozadinu;
  • Wetting wallpaper;
  • Struganje starog premaza.

Vrijedno se prisjeti da je stupanj propusnosti vode iz različitih pozadina je drugačiji. Da bi voda u materijalu bio prodrijeti u materijal, potrebno je poremetiti svu cjelovitost premaza. Za to se obično primjenjuju ogrebotine. Izgrešali su se na mnogo mjesta, a zatim se površina mora dobro ohladiti.

Usput, na prodaju i posebnom sastavu, mort za uklanjanje starih slojeva pozadine. Djeluje na ljepilo ispod pozadine, zahvaljujući kojem su lagano uklonjeni iz zida. Ali to je obično potrebno ako pozadina ne uklone tradicionalne metode. Ako ljepilo doslovno čuva. I to se ne događa uvijek.

Sama otopina se nanosi na zid, dok ne bi trebalo biti stado preko površine. Nakon što je površina navlažena, trebala bi biti ostavljena samo pola sata. A onda već možete mirno pucati stare slojeve. Obično u takvim uvjetima, struganje traje malo vremena. I, usput, pozadina se ne može održati na neki način posebnu lopaticu, ali čak i običnu liniju.

Specijalistički odgovor: Je li moguće ljepilo na starim pozadinama (video)

Zalijepite novu pozadinu na vrhu pozadine staro - uvijek rizični događaj. Možete pokvariti nove pozadine, mogu se čak i krenuti sa starim. Novi pozadini mogu biti prekriveni mjehurićima s kojima se gotovo ništa ne može učiniti. Je li vrijedno riskirati? Samo s određenim uvjetima. A to su stare papirnate pozadine, tanke, glatke i glatke i čvrsto zalijepljene.

Članak o toj temi: Kako koristiti bide?

Visokokvalitetan popravak!

Čitaj više