Koje su štipaljke za zavjese: vrste i oblici

Anonim

Nije tajna da lijepo uređeni prozorski otvori daju unutrašnjost integriteta kuće i logičkog završetka. Ali kako lijepo zalijepi guste zavjese ili svjetlosne zavjese ne poznaju sve. Stoga, razgovarajmo dalje o tome što su štipići za zavjese: vrste i oblike, kao i još mnogo toga.

Koje su štipaljke za zavjese: vrste i oblici

Odaberite štipaljke

Dekor

Zašto ukrasiti zavjese s metalnim krastavcima ili priborom iz drugih materijala?

Naravno, ne svaka domaćica ne vjeruje da je tekstila potrebna dodatna dekoracija. Međutim, praksa pokazuje da su prekrasni pickup, isječci ili kuke sposobne okrenuti čak i najčešći tekstil u izvornom i istovremeno luksuzni dio interijera.

Lijepo ukrašene zavjese pretvaraju čak i vrlo dosadan interijer. Krebespins prsten za zavjese može se koristiti za završetak različitih stilova i nijansi u boji. Glavna stvar je da je soba harmonična. Živjeti u takvoj sobi postaje ugodnije i udobnije. To je razlog zašto uređenje tekstila na prozorima takve proizvode tako moderan u posljednje vrijeme.

Koje su štipaljke za zavjese: vrste i oblici

Trenutni materijali

Danas, duljina proizvodnje krpelja, prstena ili stezaljka za zavjesu koristi veliku raznolikost raznih materijala: metala, drva, stakla, plastike itd. Originalna metalna štipaljka za zavjese izgleda vrlo sofisticirano i lako u dnevnom boravku i spavaćoj sobi, svijetle plastične krpeljke su relevantne za kuhinju i prirodne drvene - u unutrašnjosti seoske kuće.

Također različiti izbor dekorativnih elemenata za ukrašavanje takvih dodataka. Možete transformirati prstenove i štićenice za zavjese kao kuglice i rinestones, tekstilne cvjetove i igračke, jastučiće i vrpce, herbarij ili umjetne boje, suspenzije i tassole, gumbe, lukove i slično.

Koje su štipaljke za zavjese: vrste i oblici

Kalepins za metal zavjese prodaje se u mnogim trgovinama. Također možete kupiti pribor ove prirode stvorene od drugih materijala. Ali mnogo ugodnije napraviti sličan dekor i objesiti ga s vlastitim rukama. To uopće nije teško, čak i ako, na prvi pogled, čini se da je to izuzetno teško obaviti ovaj rad samostalno i bez iskustva.

Članak o temi: Primjena mletačke žbuke. Glavni razred. Fotografija. Video

Također je važno ispravno objesiti zavjese na štislinama tako da tekstil izgleda impresivno što je više moguće i luksuzno. Moguće im je dati asimetrični oblik na strehe ili zaustavlja se na klasičnoj kombinaciji gustih zavjesa i svjetlosnih prozirnih zavjesa.

Koje su štipaljke za zavjese: vrste i oblici

Kako pokupiti stezaljke

Kalepins za zavjese s vlastitim rukama uvijek izgledaju originalni i skupi. Ali kad su stvoreni, važno je ne biti pogrešno s stilom. Uostalom, dodatna oprema mora nadopuniti postojeću uređenje soba, a ne pretući od ukupne slike dizajna.

Stoga, ako govorimo o stilskim rješenjima u kojima je soba dovršena, primjećujemo sljedeće. Pribor bi trebao biti zatvoren u unutrašnjosti u boji, obliku i stilu.

Koje su štipaljke za zavjese: vrste i oblici

Stilova

Evo što su stručnjaci u dizajnu dizajna na ovoj temi:

  1. Klasične dnevne sobe izgledat će još luksuzno ako uređuju gusti tekstil na prozorima s metalom ili originalnom kožom. Pogledajte sljedeću fotografiju da biste vidjeli takve isječke. Metalni pribor uspješno naglašavaju bogatu završnu obradu na zidovima, a otvaranje prozora s takvim dizajnom bit će dobar ukras za kuću;
  2. High-tech stil je savršeno nadopunjen transparentnim plastičnim štipaljkama i stezaljkama, staklenim prstenovima i privjescima. Glavna stvar je da pribor izgledaju sažeti i elegantni. Možete pokupiti štipaljke za ton tekstila na prozorima, ali možete stvoriti kontrast zavjesa i pribora s vlastitim rukama, kako biste naglasili ljepotu tekstila;
  3. Zemlja će se privući privjesci na nadstrešnice i pickup za zavjese s cvijetom, lukovima ili pticama. Ovaj stil nam omogućuje da koristimo ne par, ali jedan pribor. Na primjer, jedan prekrasan leptir ili cvijet kao štipaljka za tunu. Tako unutrašnjost izgleda dobro prirodno i vrlo prirodno, i uvijek je lako i ugodno biti u njemu;
  4. Minimalizam u dekoraciji zahtijeva iznimne koncizne apartmane za zavjese. Oni moraju imati oblik kvadrata, krug ili oval i biti napravljen u crno-bijelom rasponu s zavjesama. Pogledajte sljedeću fotografiju slike interijera s takvim dizajnom. Takav interijer izgleda moderno i svježe.

Članak o temi: Plywood stolica: izrada vlastitih ruku

Koje su štipaljke za zavjese: vrste i oblici

Proizvodnja

Kada želim pokazati individualnost - stvoriti ukrasne štiblire za zavjese.

Ako želite shvatiti svoje talente dekoratera, razmislite o neovisnom proizvođaču zavjesa. U ovom slučaju, unutrašnjost vašeg doma za prikaz vašeg unutarnjeg svijeta i individualnog karaktera, kao i vaš osjećaj stila.

Neka takav dekorativni pribor uopće nije teško ako, naravno, ne odlučite stvoriti umjetničko djelo. Svi potrebni materijali mogu se kupiti u specijaliziranim prodavaonicama "Hand Maid", kao i prodajna mjesta s različitim tkivima, vrpcama i slično.

U osnovi, sljedeći alati su najrelevantniji na sličnom radu: škare, igle, kanalizacija (ako želi raditi s prirodnom kožom), termopistolom i ljepljivim štapićima na njega, razne oblutke, rinjestone, perle i slično.

Koje su štipaljke za zavjese: vrste i oblici

Ako želite stvoriti metal ili staklo, tada neće biti uobičajenih uređaja i alata za rublje. Takvi elementi zahtijevaju posjedovanje posebnih tehnika i prisutnost određene opreme. Stoga će biti potrebni u specijaliziranoj radionici.

Čitaj više