Kako odabrati vrata kupaonice i WC-a

Anonim

Mnogi se mogu činiti da se vrata za kupaonicu i WC ne razlikuju u svim parametrima iz uobičajene skrotene, ali imaju brojne individualne karakteristike.

Kako odabrati vrata kupaonice i WC-a

Koja vrata biraju u kupaonici i WC-u?

Nekada se smatralo da se vrata kupaonice mogu razlikovati od uobičajene skrotene samo dimenzijama, a zatim se uzimaju u obzir i drugi parametri. Razmotrite njihove specifičnosti i značajke uređivanja.

Specifičnost vrata u kupaonici

U kupaonici iu zahodu, visoka vlažnost - zajednički fenomen, visokokvalitetna ventilacija može samo djelomično riješiti pitanje.

  • Poželjno je odabrati list vrata iz takvog materijala koji ili vlaga, ni vlažnost, niti gljive, ne deformiraju i ne nabreknuti.

Kako odabrati vrata kupaonice i WC-a

  • Pa, ako su otkazani da bi se toplo u sobi i pružili izvrsnu zvučnu izolaciju.

Materijali za vrata u kupaonici i WC-u

Razmotrite opcije koje su prikladne za kupaonicu i WC. Jedan od najboljih materijala za dizajn je staklo:

  • Apsolutno se ne boji učinaka vlage, ne gubi svoj izvorni oblik i ne reagira na promjene temperatura;

Kako odabrati vrata kupaonice i WC-a

  • Modeli iz ovog materijala su sigurni prema okolišnim parametrima, zvučnim izoličnim;
  • Higijensko - Njega za njih provodi se vrlo jednostavna i brza;
  • Takvi dizajni u kupaonici ili WC-u izrađeni su od dovoljno pouzdanog stakla za nošenje, što je gotovo nemoguće slučajno razbiti. Ali ako ga uspijemo razbiti, staklo se neće roditi u velikim dijelovima, čime se povećava vjerojatnost.

Raspon dizajna je gotovo imbanzan, pojedinačni nalozi su također mogući prema deklariranoj veličini i bilo kojoj disperziji. Postoje zanimljivi modeli s mat raspršivanjem, više ili manje transparentno, a ponekad se primjenjuje reljef ili toniranje, moguće je umetnuti elemente zrcala i dekorativne fuzije.

Članak o temi: Balkon Trim izvan profesionalnog podova

Kako odabrati vrata kupaonice i WC-a

Najzanimljivije opcije su izrađene od stakla, kao što je dizajn izgleda bestežinski, soba vizualno izgleda više, a interijer je svjetliji. Oni će savršeno uklopiti u unutrašnjost bilo kojeg doma, od klasičnog do ultra-modernog, ali njihova cijena je zadovoljna visokom.

Fiskalna opcija za dizajn u kupaonici - plastika. Ovaj materijal ima takve prednosti:

  • Praktično ne odgovara na uvjete visoke vlažnosti, ne trune;
  • nije deformiran;
  • ne nadima tijekom vremena;
  • higijenski;
  • Ima malu težinu i dobru zvučnu toplinu izolaciju;
  • Ne zahtijeva posebnu skrb i osigurava dugoročnu operaciju.

Kako odabrati vrata kupaonice i WC-a

Plastični modeli ukidaju se toplinom, pružaju zvučnu izolaciju. Vrlo zanimljiva opcija može biti plastična premaza s laminiranim filmom, koji će oponašati različite materijale od stabla do zrcala premaz.

PVC dizajn su izrađeni od različitih oblika i boja koje su lako pokupiti fotografiju. Iako nisu tako lijepe kao opcije od stakla ili drva, ali su jeftini, svatko ih može priuštiti. Različiti oblici i boje mogu oživjeti bilo koji interijer. Okvir takvih vrata sakuplja se iz drva, što jamči stabilnost deformacija.

Kako odabrati vrata kupaonice i WC-a

Za ljubitelje klasičnog stila - izbori izdisaja bit će vrata kupaonice ili WC-a s drveta. Naravno, drvo se ne može izravno kontaktirati vodom, inače će se nabubati i deformirati, uvjeti visoke vlažnosti, kao u kupaonici, neprihvatljivo za njega. U ovom slučaju, drvo je prekriveno bojama i preko kvalitetne jahte laka, što zauzvrat savršeno štiti vrata od štetnih učinaka kupaonske mikroklime.

Ako se koristi elitna sirovina (bukva, hrast, joha), koja se priprema i osuši na odgovarajući način, tada neće nastati problemi s njegovom operacijom:

  • Takav je dizajn bolji oploditi s posebnim antiseptičkim bojama i kalup vlage-zaštitni laka.
  • Opcija je uspješna kada možete staviti vrata dalje od slavine s vodom.

Članak o toj temi: Usklađivanje starog drvenog poda šperploča bez zaostajanja

Kako odabrati vrata kupaonice i WC-a

Ali to bi trebalo imati na umu da su drvene strukture skupa opcija za dizajn interijera.

Furnirana vrata su pogodna za ugradnju u kupaonici u slučaju da se vrata obrađuju slično stablu. Također trebate koristiti visokokvalitetnu antiseptičku boju i laka za jahte. Moguće je koristiti dvokomponentnu laknu boju. U ovom slučaju, lakis je već pridružen unaprijed. Dovoljno je primijeniti 2-3 slojeve laka, a vrata su zaštićena.

Instalacija struktura

Prilikom odabira vrata, potrebno je uzeti u obzir materijalne sposobnosti kupca i cjelokupnog stiliste sobe, možete odabrati modele na fotografiji.

Kada ih instalirate, ne smijete zaboraviti da je između vrata i poda potrebno ostaviti malu udaljenost kako bi se osigurala pravilna ventilacija.

Za takve modele, dobre priključke trebaju, jer će redovito biti podložni značajnim opterećenjima - kao što je kupaonica i korištenje WC-a vrlo često.

Kada instalirate, potrebno je ostaviti male pragove u slučaju kada je kupka preplavljena, voda neće ući u druge sobe, visinu rupe, u pravilu, ne više od 5 centimetara.

Češće kada popravljate apartmane, oni žele odabrati sva vrata u jednom stilu i steći isti, ali morate zapamtiti da je bolje da se bolji i skupi model za kupaonicu, koja će biti slična ostatku stan.

Kako odabrati vrata kupaonice i WC-a

Zidovi standardnog WC-a i kupaonice na fotografiji oko 5-8 centimetara, tako da kutija mora biti izabrana malo šire zidove, oko jedan i pol centimetra, u ovom prostoru samo unesite pločicu za okretanje i isključite navigaciju.

Ako se kutija podudara s zidom u širini, u ovom slučaju možete instalirati dodatnu komoru. Obično se dobro podudara u boji vrata i gotovine, ne bi trebalo nastati problemi s tim. Primjer poštenih letvica može se vidjeti na fotografiji

Čitaj više