Vrata za ormarić u WC-u - zavjese kotrljanja

Anonim

Izrada ili kupnja vrata za kabinet u zahodu, možete ostati na običnom zamahu ili valjani. Druga opcija je više estetski i ne zauzima mnogo prostora.

Početni podaci

Vrata za ormarić u WC-u - zavjese kotrljanja

Police u kupaonici

U sobama s visokom vlagom, neki materijali brzo počinju trunuti, deformirati. Vrata za kabinet u zahodu moraju izdržati nepovoljne uvjete, ostati estetski. Možete ih naručiti, kupiti gotove u redovnoj trgovini ili putem Interneta odabirom fotografije ili to učiniti sami. Valjana, zamah, klizna - raspon je super.

"Siguran" u kupaonici je potrebno za pohranjivanje domaćih stvari: deterdženti, čistiti WC, papir, četke. Posebno je potrebno u malim sobama: brojne staklenke doslovno nemaju kamo.

Svlačionica mora imati sljedeće kvalitete:

  • Ako je soba blizu - minijaturna; Najbolje je ostati na ugrađenim modelima, jer vam omogućuju da spasite mjesto stavljanjem režima na WC;
  • nepropusnost (vrata i zidovi koji prolaze vlagu - neuspješno rješenje: gljivica će se razviti na njima, a prašci kristaliziraju);
  • Jednostavan dizajn, jednostavnost pranja: Važno je redovito čistiti kupaonicu.

Vrata za ormarić u WC-u - zavjese kotrljanja

Prilagođavanje na rasporedu mini-kata prostora preko WC-a, možete sakriti uspon, kako biste poboljšali interijeru, bez zauzimanja korisnog područja.

U standardu za stare apartmane, zahod s površinom od ne više od nekoliko četvornih metara prikladno je smještena ugrađena garderoba iz zida do zida (u niši gdje se nalaze cijevi). Ako koristite valjane rolete kako biste sakrili unutarnji prostor, stanare, prilikom otvaranja i zatvaranja, neće doživjeti neugodnosti.

Swing Roleteri su prikladni kada nema manjka slobodnih metara. Stručnjaci koriste različite materijale prilikom stvaranja da transformiraju unutrašnjost: na fotografiji možete vidjeti plemenite drvo, metal, svijetle plastike.

Članak na temu: Zašto perilica rublja ne isprati i što učiniti?

Klasične opcije

Vrata za ormarić u WC-u - zavjese kotrljanja

Materijali i teksturi za krilo

Najčešće možete vidjeti ljuljačke vrata za ormare. Izrađeni su od sljedećih materijala:

  • SHIPBOARD, LSSP;
  • Šperploča, gipsana ploča i keramička pločica;
  • šperploča i ogledalo;
  • plastika.

Shemboarda je čvrsta i dostupna. Lako je raditi s njom. Često bira majstore koji žele napraviti police u zahodu sama. Laminirane listove izgledaju ljepše od običnih.

Vrata za ormarić u WC-u - zavjese kotrljanja

Niša iz iverice i šperploča

Šperploča je skuplja od iverice, ali je više estetski, bolje je nositi utjecaj vlage. Ako voda padne na iverice, deformiraju i neće uzeti isti oblik, a šperploča se može oporaviti.

Ako je kupaonica položila pločice, a vlasnici ne žele da se rolete ističu na pozadini zidova, možete se pričvrstiti na gipsanu gipsanu ploču, a zatim staviti pločicu na vrh.

Često se ogledala koriste za ukrašavanje zatvarača. Soba se vizualno širi, postaje lakša. No, zrcalna površina je lako oštetiti: pukotine, pa čak i obične mrlje uvelike će pogoršati izgled.

Postoje plastični otvori na prodaju. Oni se također mogu uzeti kao osnova za keramičke pločice. Dopušteno i ostaviti proizvod nepromijenjen: to je jeftin. Njegova površina je lako čista, ne pogorša se od učinaka vlage. Nema potrebe da ga pokrijte zaštitnim slojem.

Neki biraju zavjese. Ako pažljivo ispitujete fotografiju, svakako će biti moguće pronaći izvorni model. Važno je da je stvar dobra i vodootporna.

Nekonvencionalno rješenje: rolete, role

Vrata za ormarić u WC-u - zavjese kotrljanja

Rolete na niši u kupaonici

Kada je potrebno da vrata ormari zauzimaju minimalno prostorno i izgledale moderno, možete pribjeći jednoj od sljedećih opcija:

  • stjecanje rolila (valjane rolete);
  • uspostaviti obične rolete;
  • Zaustavite se na kliznim vratima.

Rolete vrata mogu biti izrađene od plastike, aluminij ili drva. Lako ih je pronaći i trošak njihovog niskog. Glavni zadatak je ispravno odrediti veličinu.

Članak o temi: Jacquard zavjese - grožđi od svakog interijera

Ako ste kupili drvene rolete, vrijedi ih pokriti s tugom i lakom u nekoliko slojeva. Iako je toalet nije tako vlažan kao u kupaonici, ionako ne povrijedi drvo.

Vrata za ormarić u WC-u - zavjese kotrljanja

Rollpost za nišu

Valjani roleteri su prikladni, praktični. Asortiman ima mnoge njihove sorte, različitog materijala i boje. Samo pogledajte fotografiju u katalozima da ga razumijete.

Prednosti koje valjaju vrata posjeduju:

  • Pažljivo gledaju;
  • Oni su kompaktni;
  • Kada zatvaranje zatvarača ne pljusak;
  • Kada ih koristite, gotovo je nemoguće štipati prste;
  • Ako su valjani roleti opremljeni električnim pogonom, oni su posebno prikladni.

Registracija je raznolika. Zanimljivo je primijeniti fotografiju na površini proizvoda - ispis fotografija. Klizna vrata su pogodna za zatvaranje malih polica.

Kupiti ili učiniti sami

Vrata za ormarić u WC-u - zavjese kotrljanja

Neovisna izgradnja trupa

Rolete se mogu kupiti ili učiniti sami. Kabinet po narudžbi će u prosjeku koštati 10-15 tisuća rubalja. Cijena uključuje mjerenje. Ova opcija nije dostupna svima. Ako trebate proračunsko rješenje, potrebno je napraviti police i sami završnu ploču.

Jedna od proračunskih opcija je domaći ormarić iznad cijevi za zatvaranje WC-a, s vratima koji se kreću oko žljebova. Pretpostavimo da je veličina područja, koja se trebala koristiti za pohranu različitih stvari je 40 na 100 na 200 cm, gdje prva vrijednost ukazuje na dubinu ormarića, drugu i treću širinu i visinu.

Koje će materijale biti potrebno:

MaterijalPribližnu vrijednost
DvpCijena ovisi o točnim dimenzijama
LEDP.-/-
Montaža ljepila (Tuba)80 rubalja
Dekorativni film250 rubalja po roli
Olovke za naočale40 rubalja
Aluminijske ploče 15 i 30 mm širine47 i 67 rubalja
Aluminijski profil (Groove - 6 mm)66 rubalja
  1. Morate objesiti police izrezbarene iz tanjura LSSP Jigsaw. To je prikladno popraviti ih s 20 do 30 nosača (sa strane i stražnjeg zida).

    Vrata za ormarić u WC-u - zavjese kotrljanja

  2. Za utore to će uzeti aluminijski profil brojila w-oblika - 4 komada. Pričvršćena je montažnim ljepilom na LSSP.
  3. Vrata su izrezana ploča. Aluminijske ploče mogu se zalijepiti da ih ojačaju sa strane.
  4. Za dekor se samo-adhezivni film dobro odgovara. Da biste napravili završetak konstrukta, dovoljno je instalirati ručke.

Članak o temi: Arch dizajn u apartmanu s vlastitim rukama: fotografija i opcija za dekorativni kamen i pozadinu

Idite u trgovinu za gotov otvor, naručite proizvodnju ekskluzivnog zatvarača s Učiteljem ili ih napravite sami - svatko će se odlučiti.

Vrata za ormarić u WC-u - zavjese kotrljanja

Vrata za ormarić u WC-u - zavjese kotrljanja

Vrata za ormarić u WC-u - zavjese kotrljanja

Vrata za ormarić u WC-u - zavjese kotrljanja

Vrata za ormarić u WC-u - zavjese kotrljanja

(Vaš će glas biti prvi)

Vrata za ormarić u WC-u - zavjese kotrljanja

Učitavam…

Čitaj više