Ugradnja tuš panela učiniti sami

Anonim

Kako instalirati tuš ploču s vlastitim rukama

Tuš panel je visokokvalitetni dodatak kupaonici, koja se nalazi između punog tuša i obične mlaznice za tuširanje.

Ugradnja tuš panela učiniti sami

Tušnica će značajno spasiti mjesto u malim kupaonicama.

Ovi dizajni nisu inferiorni braće i konkurenata pune dužine.

Proces povezivanja tuš panela neće biti mnogo poteškoća, jer u većini slučajeva takav dizajn se isporučuje u potpuno pripremljenom obliku, u vezi s kojom će se koristiti samo za povezivanje vruće i hladne vode.

Instalacija dizajna tuša u kupaonici iznad samog kupaonice - najčešće prilično čiste i ne zahtijevaju obnovu procesa prostorije. To je još jedan čimbenik koji tuš kabine čini profitabilnijim rješenjem od tuša ili vruće kade. To je zbog činjenice da je potonji u procesu instalacije zahtijeva u većini slučajeva remont u kupaonici. Trebalo bi biti poznato da je ovo zanimanje prilično naporno i skupo.

Sustav šljive pod tušem.

Kada planirate spojiti tuš ploču, morate provjeriti tlak u postojećoj opskrbi vode - ne smije biti ispod 2 atmosfere. U svim ostalim problemima s ugradnjom takve ploče, ne bi se trebao pojaviti, ali se instalacijski rad ne preporučuje neovisno. U tom slučaju moguće je izgubiti jamstvo od prodavatelja i dobavljača u slučaju da nešto nije u redu.

U procesu obavljanja popravka (još više remonta) ugradnja kupaonske instalacije tuš ploče je ostalo napokon. Trebat će biti instaliran na završnoj pločici ili mozaiku. Osim toga, prije ugradnje dizajna tuša, morat ćete izvršiti opskrbu vodom na mjesto instalacije.

Uređaji ovog tipa (oba kuta i zida) isporučuju se u potpunoj konfiguraciji sa svim priborom, što će biti potrebno kako bi se izvršila instalacija. Kontraindikacije za instalacijski proces su praktički ne, što također ima smisla pripisati prednostima ovog dizajna.

Članak o toj temi: Swing u vrtu iu zemlji: odmor za djecu i odrasle

Elementi koji će biti potrebni:

  • tuš panel;
  • kabina i paleta ako se instalacija ne dogodi u kupaonici;
  • zagrade;
  • Akril ili silikonski brtvilo.

Mogućnosti za instaliranje tuš panela

Njihova se instalacija može razlikovati ovisno o tome gdje se planira instalirati dizajn i iz kojeg se proizvodi materijali.

Moguće sljedeće opcije:

Ugradnja tuš panela učiniti sami

Dijagram ožičenja i kanalizacije u kupaonici.

  1. Instaliranje ploče za tuširanje preko kupaonice.
  2. Instalacija pod tušem s paletom i običnim odvod.
  3. Višenamjenski boks s generatorom pare.
  4. U jednostavnim kabinama s nagnutim pod (u većini slučajeva, instaliranih u sportskim dvoranama).

Do danas možete kupiti i odvojene tuš paneli i dovršiti s tuš kabinama. U drugom slučaju, bolje je odabrati kabinu koja ima veličinu od najmanje 80x80 cm. Potrebno je jer će u njemu u procesu uzimanja duše morati dotaknuti, podižući ruke, kretati se.

U slobodnoj kabini korisnik neće imati nelagodu.

Što se tiče oblika palete trebate znati da može imati standardne pravokutne, okrugle, kvadratne i polukružne oblike.

Vrlo je važno kada odaberete tuš paneli da obratite pozornost na kvalitetu elemenata. Ako planirate kupiti tuš kabinu zajedno s kabinom, to je vrijedno znati da bi kabina trebala biti izrađena od stakla debljine najmanje 6 mm. Slično staklo je više izdržljiviji i otporniji na šok.

Što se tiče dekorativne strane panela, onda u ovom slučaju, preferencija ima smisla dati osobnim ukusima. Modeli panela dostupni su s različitim bojama, uzorcima i tako dalje.

Ako se planira instalirati ne iznad kupaonice, proces će uključivati ​​instalaciju opreme, koja uključuje ploču s mikserom i tuš mlaznicu, paletom i mačevanjem.

Do danas postoje kabine koje imaju termostatske mješalice. U mogućnosti je održavati optimalnu temperaturu u slučaju promjene vode u sustavu.

Ovom prilikom postoji neki savjet. Prilikom odabira ploče, najbolje je dati preferencije dizajnu, koja ima 2 mlaznice za tuširanje - kaskadno i priručnik.

Instaliranje ploče u kabini s nagnutim pod

Nezavisna instalacija dizajna tuša u kabini može se napraviti s nagibom pod.

Članak o temi: Kako napraviti luk u zidu

Da biste postavili odvod (ljestvice), morat ćete produbiti u podu.

U takvim slučajevima, na podu se nalazi pločica s malom nagibom prema rupa za odvod. Ovaj aranžman kata može spriječiti stagnaciju kanalizacije. Nadalje, stalak je montiran ograde, voda se opskrbljuje mikser.

Prije obavljanja polaganja pločica okretanja, potrebno je provesti preklapanje izolaciju kako bi se uklonila mogućnost vlage.

Funkcije tuš kabina

Do danas se u privatnoj kući rijetko instalira ploča za tuširanje bez kabine.

Najčešće potrošači instaliraju kabine, koje uključuju:

  1. Bočni zidovi i stražnja ploha.
  2. Paleta.
  3. Vrata.
  4. Sama ploča za tuširanje.
  5. Drugi pribor.

Prilično prikladno koristiti kabine koje imaju funkciju hidromasaže.

Instalacija struktura za tuš u kabinama ovog tipa podrazumijeva ugradnju posebnih mlaznica, koje s određenim intenzitetom vode za prskanje.

Učinak masaže se može postići prilikom automatskog uključivanja mlaznica s promjenjivom frekvencijom.

Kvaliteta masaže određena je brojem instaliranih mlaznica.

Takve strukture mogu biti opremljene drugim funkcijama:

  • hidromasašci spinala;
  • limfna masaža od drenaže;
  • matična i lumbalna masaža.

Neke vrste panela opremljene su funkcijom pare.

U uređaju takvih struktura, glavna stvar je da se može pojaviti ispravno cirkulacija zraka, a par je ravnomjerno raspoređen po kabini. Takvi uređaji moraju biti opremljeni ventilatorom.

Glavne faze instalacije

Trebalo bi biti poznato da se neovisna ugradnja tuš hidromasažnih ploča u kabinama u većini slučajeva pojavljuje s promjenama vodovodnog sustava.

Položaj dizajna tuša u kokpitu može biti kako slijedi:

  1. U kutu sobe.
  2. S susjednim zidom.

Da bi takav dizajn brzo ne uspije ili se ne pojavi u utore, neovisna instalacija tuša treba provesti sa sljedećim trenucima:

Voda, struja, kanalizacija sažeta je nakon instalacije uređaja za tuširanje.

Otpuštanje kanalizacije ne bi trebalo biti više od 70 mm prije kanalizacije s poda. U drugom slučaju, instalacija palete treba napraviti na podiju.

Instalacija treba izvršiti u skladu s uputama koje nudi proizvođač.

Potrebno je nanijeti brtvljenje na mjesto dijelova. Njegovo vrijeme sušenja ovisno o brendu može biti do 24 sata.

Važno je obratiti pozornost na činjenicu da će se pouzdana ploča u tuš kabini, koja će se pojaviti uz pomoć akrilnog ili silikonskog brtvila, treba provesti s primjenom akrila iz vanjske strane kabine i silikon - s unutarnjim.

Članak o temi: Vodootpori iz kanalizacijskih cijevi s vlastitim rukama: Kako napraviti vodu

Ugradnja kanalizacijskog i paleta

Informacije koje su gore opisane ne mogu biti dovoljne da bi razumjeli kako instalirati tuš stalak s vlastitim rukama. U tom smislu, ima smisla razmotriti detaljniji opis.

Instalacija bi trebala početi s oblogom šljiva:

  1. Crijevo za odvod mora biti pričvršćena na kanalizaciju.
  2. Mjesta povezivanja nužno se obrađuju s brtvilom.
  3. U šalu rupu palete morate instalirati brtvenu brtvu.
  4. Površina brtve mora biti tretirana silikonskim brtvilom. Ugradnja brtve je napravljena ispod palete, a otpadni čvor je fiksiran vijcima.

Sljedeći korak u instalacijskom radu tuš ploče u kabini će instalirati paletu i preostale elemente kabine.

  1. Zidovi su pričvršćeni na visinu dekorativne ploče paleta, koja je uključena. Ako je ploča odsutna, visina se određuje mogućnošću spajanja kanalizacije.
  2. Prije instaliranja kabine za samu tuš panel, mjesto spajanja palete do kanalizacijske cijevi mora se obraditi pomoću brtvila. Zatim je potrebno testirati nepropusnost uz pomoć unosa vode u paletu.
  3. Ako se tok na ovom mjestu neće pronaći, možete početi poravnati paletu na razini (horizontalno) i njegovom fiksiranju pomoću postavki nogu.

Treba napomenuti da je instalacija palete prilično lagan proces. Osim toga, strukture s paletom imaju dovoljno velik broj prednosti u usporedbi s tuš kabinama s nagnutim podovima.

Prilikom montaže neće biti potrebe provoditi sanitarne i higijenske događaje.

Instaliranje elemenata za zatvaranje

Ugradnjom bočnih ploča na paleti, morate instalirati vodilice koji su namijenjeni za vrata taksija.

Između sebe, elementi su spojeni redovitom pričvršćivačima pomoću brtvila.

Vrijedno je obratiti pozornost na činjenicu da brtvilo ne bi trebalo ispuniti utore u paleti, koja su namijenjena boljoj odvodnju vode.

Za pričvršćivanje bočnih zidova, koristite brtvilo i redoviti hardver. Skupština elemenata mora se provesti u odnosu na drugu.

Nakon što je ugrađena gornja ploča, potrebno je testirati rad električne opreme (svjetlo, ventilacija, radio prijem).

Čitaj više