Kako instalirati i spojiti bojler u kućici?

Anonim

Vruća voda treba osobu ne samo u uvjetima gradskog stana, već iu zemlji u kojoj mnogi vole potrošiti mnogo vremena. No, često vlasnici privatnog sektora zemlje zabrinuti su o rješavanju problema s opskrbom tople vode u kući. Postoji jednostavno rješenje za ovo pitanje - instalirati i spojiti bojler u zemlji.

Kako instalirati i spojiti bojler u kućici?

Grijač vode je vrlo koristan uređaj. Neophodno je u privatnim kućama gdje nema tople vode.

Ti se agregati razlikuju u načelu operacije i izvora energije: osim električnog i plina, protoka i skladištenja.

Kako instalirati i spojiti bojler u kućici?

Načelo rada bojlera.

Akumulativno načelo operacije leži u zagrijavanju vode postavljenim u posebnom spremniku. Ova vrsta uređaja za dobivanje tople vode u zemlji je najpopularnija. To se objašnjava prihvatljivim cijenama za uređaj i nedostatak posebnih zahtjeva za ožičenje tijekom instalacije.

Tereći grijač opskrbljuje vruću vodu kroz posebnu tikvicu koja sadrži električni grijaći element. Nalazi se na slavinu iz kojeg se poslužuje voda. No, takav agregat se rijetko koristi, jer osigurati da njegov rad provodi značajnu količinu energije, što može izdržati sve zgrade, osobito stare.

Faze s priključkom za grijanje vode i inventar opreme

Kako instalirati i spojiti bojler u kućici?

Bojler ne smije biti usko ugrađen na vrata, inače možete izgorjeti.

Bez obzira na odabranu vrstu uređaja dizajnirana za liječenje vode, potrebno ga je instalirati i povezati ga u skladu s sigurnosnim pravilima i osnovnim zahtjevima proizvođača. Prije početka rada, trebate:

  • osigurati nesmetan pristup uređaju u vrijeme svakog razdoblja rada;
  • Pokupite odgovarajući zid za montažu prema težini grijača;
  • Provjerite stanje ožičenja, mogućnost izdržavanja snage instalacije i njegovog poprečnog presjeka;
  • Ocijenite stanje cijevi, povećanja u kući u zemlji i, ako je potrebno, zamijenite ih.

Članak o toj temi: Napravimo drveni pod u privatnoj kući s vlastitim rukama

Da biste ispravno spojili bojler, trebat će vam odgovarajući alati:

  • Perforator s mlaznicom;
  • rulet;
  • raspon i podesivi ključ;
  • kliješta;
  • PassionA;
  • odvijači dvaju vrsta;
  • Tjestenina ili traka FMU;
  • montaža;
  • Lanena niti.

Kao i materijali:

  • Metalna plastična cijev potrebnog uzorka;
  • Spojna crijeva - 2 komada;
  • zatvorene dizalice;
  • Nekoliko tees.

Povezivanje kumulativnog bojlera

Kako instalirati i spojiti bojler u kućici?

U zidu ispod kotla potrebno je napraviti rupe.

Postoji određena shema instalacije kotla, s kojima možete jednostavno učiniti ovaj posao.

Na samom početku potrebno je sigurno osigurati akumulativni bojler. Da biste to učinili, potrebno je odrediti mjesto na zidu gdje će jedinica biti postavljena. Pomoću ruleta odredite udaljenost između otvora za sidrene bojlera. Tada se trebate primijeniti na zidu mjesta rupa i izbušiti ih perforatorom, umetnite dowel u njih i uvrnuti ili zabiti kuke.

U procesu pričvršćivanja uređaja morate mjeriti udaljenost od otvora za sidre na gornju točku uređaja. Staviti ga na kuke, morate se držati iste udaljenosti na zid.

Kako instalirati i spojiti bojler u kućici?

Vezani krug grijača vode.

Nakon što je uređaj fiksna, možete nastaviti s njegovom vezom. To je lakše i lakše učiniti to kada se uzgajaju mjesta koja vam je potrebna za povezivanje. U tom slučaju, bit će potrebno samo kombinirati s fleksibilnim crijevima ili cijevima s ulaznim i izlaz kotla. Kako bi se osigurala hermetička veza ako se koriste fleksibilna crijeva, koriste se brtvene gumene brtve.

Ulazak u hladnu vodu u uređaj je označen u plavom. Ima poseban ventil koji vam omogućuje da uklonite prekomjernog tlaka. Također je poželjno instalirati dodatni tee prije isključivanja ventila i spojiti ga. U budućnosti će pomoći vodi iz rezervoara. Potrebno je osigurati nepropusnost namotavanjem na sva mjesta spajanja vrpce ili niti s pastom.

Članak na temu: Vintage vrata: Pregled fotografija i metode proizvodnje

Proces napajanja

Sljedeći korak, koji uključuje shemu instalacije bojlera, je povezivanje uređaja na napajanje. Može se odabrati način obavljanja tog cilja. Terminali kontakata uređaja imaju sljedeću oznaku:

Faza - (smeđe žice);

N - (plava žica) nula;

Uzemljenje može imati žutu ili bilo koju drugu boju.

Kako instalirati i spojiti bojler u kućici?

Shema povezivanja kotla na mrežu.

Nakon izvršenja veze, morate poslati napon. Dalje, bojler će uključiti svjetlosni pokazatelj aktivnosti. Nakon toga, u skladu s uputama proizvođača, potrebno je prilagoditi temperaturni režim. Kada se izvrše sve radnje, akumulativni bojler u zemlji može se smatrati povezanim i hrabro prebacivanje na njegov rad.

Povezivanje bojlera protoka

Ova vrsta uređaja za grijanje vode se odlikuje kompaktnim dimenzijama i niskom težinom. Stoga je moguće instalirati, na primjer, ispod sudopera u kuhinji. Uređaj brzo zagrijava vodu, tako da kada je instaliran, određeni zahtjevi treba uzeti u obzir za električni brojilo i ožičenje. Kabel mora biti 4 - 6 mm², brojač - 40 A, automatizirani prekidač od 32 do 40 A.

Kako instalirati i spojiti bojler u kućici?

Shema rada grijača protoka.

Postoje 2 načina za povezivanje uređaja za grijanje vode: nepokretan i privremeni.

Za privremenu vezu se koristi crijevo za tuširanje. Ova metoda osigurava nesmetan protok hladne vode. U cijevi gdje će stići, morate odrediti tee, instalirati stop ventil i spojiti fleksibilno crijevo s injekcijom bojlera. Nakon toga, potrebno je otvoriti ventil za napajanje hladne vode i ventil koji prikazuje grijanu vodu, a zatim uključite uređaj na mrežu. Nakon otprilike 30 sekundi, vruća voda će početi.

Stacionarna metoda osigurava ogradu i opskrbu grijane vode istovremeno s radom centraliziranog grijanja. U tom slučaju, morat ćete rezati 2 tees u cijevima i instalirati ventile koji imaju hermetičku vezu. Nakon toga, cijev na kojoj se poslužuje hladna voda je spojena na ulaz u jedinicu. Crijeva ili metalna plastična cijev spojena je na izlaz zagrijane vode s ventilom za zaključavanje. Nakon toga, važno je osigurati nepropusnost, otvoriti dizalice i mikser. Vruća voda će početi djelovati kada će uređaj biti spojen na napajanje.

Članak o toj temi: Cross-vez za djecu: beba jednostavna, 7 godina početnici, za 3 godine, za 5 godina male slike

Značajke ugradnje plina i indukcijskih grijača

Instaliranje grijača plina može postati alternativa električnim uređajima. Njezin rad se provodi u skladu s principom toka, dok se shema instalacije preuzima prisutnost plinskog stupca. Uz to, nije dopušteno povezati ovu vrstu grijača zabranjeno.

Uređaji za grijanje vode indukcije također zaslužuju. U spremniku takvih uređaja ne formira se skala. Prisutnost stalnog magnetskog polja grijaćeg elementa sprječava sediment kalcija i magnezijevog na površini izmjenjivača topline. Zahvaljujući tome, učinkovitost uređaja je za dugo vremena sačuvana. Osim toga, ovaj uređaj ima niz određenih prednosti, koji, zahvaljujući kontinuiranom poboljšanju ove tehnologije, učinit će ga ozbiljnim natjecateljem popularnim instrumentima za grijanje vode ne samo u zemlji.

Čitaj više