Kako izgraditi kuću aeriranog betona

Anonim

Blok od plinskog betona je građevinski materijal s poroznom strukturom. Izrađuje se od cementa, vode, smrvljenog vapna, pijeska i žbuke, a aluminijski prah se dodaje kao komponenta za oblikovanje plina. Aerirani beton se proizvodi samo na posebnoj opremi u tvornici. Sasvim je moguće izgraditi kuću od aeriranog betona.

Kuće iz aeriranih betonskih blokova - pluses i kontra

Aerirani beton se naširoko koristi u različitim klimatskim zonama u izgradnji industrijskih prostora i kuća. Ima relativno nisku težinu (manje od 30 kg), a 30 opeka može zamijeniti 30 cigle. Izgradite kuću od aeriranih betonskih blokova i vlastitih ruku.

Pozitivne karakteristike:

  • Zahvaljujući zračnoj poroznoj strukturi, bezoblok ima dobru toplinu i zvučne osobine;
  • proizveden od ne-zapaljivih komponenti, vatrootpornih;
  • ima visoku otpornost na mraz i dugi vijek trajanja;
  • Na ekološkim standardima, aerirani beton se smatra sigurnim materijalom;
  • To ne podliježe truljenje, formiranje kalupa, kao što je izrađena od mineralnih sirovina;
  • To je prikladno za obradu, lako je izgraditi kuću bilo kojeg dizajna i učiniti lučna vrata ili prozorskim loos;
  • Zbog niske težine, korištenje tehnika podizanja nije potrebno;
  • Ne podliježe razaranju od ultraljubičastih zraka i oborina;
  • Sadržaj topline - Kada se zagrijava suncem, soba se ne pregrijava, a u hladnoću se ne pomiče;
  • Vanjska završna obrada ili dodatna toplinska izolacija vrši se ovisno o klimatskoj zoni i nije obavezno.

Materijal otporan na toplinu ovisi o debljini zida i brand aeriranog betona. Dakle, uporaba jedinice D600 s širinom 20 cm ima indikator 0,71 W / M, 30 cm - 0,45 W / M, 40 cm - 0,34 W / M. Ako se koristi brand D400: 20 cm - 0,50 w / m · K, 30 cm - 0,31 w / m · K, 40 cm - 0,25 W / m · K.

Negativne značajke:

  • higroskopni - ne preporučuje se korištenje blokova za izgradnju saune, parne sobe ili kupelji bez dodatne vaporizolacije;
  • Zračni zid aerirane betona, kao i svaki drugi kamen materijala, treba trajan temelj tako da se ne pojavi deformacija;
  • Grčani radovi su teški, jer aerirani beton ima glatku površinu, koja zahtijeva dodavanje PVA otopine;
  • Za pričvršćivanje potrebni su posebni pričvrsni uređaji.

Kako izgraditi kuću aeriranog betona

Uz neovisnu izgradnju, kuća aerificiranog betona može se proširiti arhitektonskim planovima zbog njegove jednostavne obrade. Osim toga, plinski blokovi u veličini su više cigle, stoga će 1 m2 zahtijevati ne više od 20 minuta.

Skup alata za izgradnju

Prije nastavka na izgradnju kuće aerirano betona, trebate pripremiti sve potrebne alate i građevinske materijale. Za svaku fazu konstrukcije bit će potrebno:
  • kabel za obilježavanje rovova, ruleta;
  • lopate, otpadni, kirk potrebni za zemljane radove;
  • Hacksaw za rezanje blokova, prijevoza doziranja s ljepilom, kašikom, celmom, twink, četkom, poliranjem, razinom izgradnje, gumeni čekić, kutak. Koriste se tijekom polaganja gasa;
  • Žbukanje lopatice i twinks, rezovi, šuškanje, četke, spatula, prsluk - podnijeti zahtjev za žbukanje i završne radove;
  • Strokesis je dizajniran za isušenje žljebova pod polaganjem armature i ožičenja;
  • Električna primjenjuje na piće dublje utore;
  • Elektroda s krunom za rupe za bušenje za prekidače i utičnice.

Aerirani beton je dobro obrađen jednostavnim alatima. Kao rezultat toga, koristeći jednostavne uređaje, možete brzo i visokokvalitetno ležati blokove. Također uz pomoć konvencionalnog dlijeta, možete jednostavno napraviti dekorativnu završnu obradu.

Mjesto plasmana

Prije početka građevinskog rada na mjestu potrebno je staviti kolni prilaz s velikim ruševinama, tako da ne postoje problemi s transportnim materijalom i posebnom opremom u budućnosti. Mjesto za buduću kuću je pročišćeno nepotrebnim materijalima i smećem.

Članak na temu: Wallpaper Wallpaper Dvije vrste: fotografija, kako kazniti različite, prostorije, lijepljenje lijepe, ideje, dizajnerske naljepnice, boju, primjeri, video

Plan je sastavljen s granicama susjednih mjesta na kojima se planiraju kuća i mjesta za gospodarske zgrade. Uz pomoć ruleta, PEG i vrpce postavili su mjesto pod izgradnjom zgrade. PEG-ovi su začepljeni u zemlju u kutovima perimetra, a uže se proteže između njih. Oznake za vanjsko temelje kuće izrađuju se povlačenjem iz rasteženog kabela do širine buduće baze, protežu se paralelno s užetom. Da biste provjerili ravnost perimetra, rastegnite kabele dijagonalno.

Kako izgraditi kuću aeriranog betona

Pripremamo rovove

Ispred grebena rova ​​potrebno je odrediti vrstu tla na mjestu budućnosti kod kuće. Tlo može biti vrlo kamenovo, što otežava uništiti rovove, ili obrnuto, pješčano, a onda postoji mogućnost njezina stiskanja. Trebalo bi izračunati na kojoj će se dubini i širina iskopati rov. Ako postoje panjevi ili grmovi s drvećem koje ometaju gradilištu, oni su iskorijenjeni ili premjestiti nadolazeću gradnju. Uklanjanje velikog stabla može biti vrlo skupo i dugoročno.

Soba rov

Možete kopati sam rov - uz pomoć lopate ili iskopati bager. Kada je Zemlja natečena na dnu jarka, čisti se, jer čak i tijekom spojke će ostati labavo. Dubina rova ​​ovisi o razini smrzavanja, širina je 70-80 cm, ili je jednaka širini betonskog potplata (jama ispod monolitne ploče). Ako je tlo labavo i pojavi se, a zatim instalirajte štitove iz ploča. Na dnu rova ​​napravite temeljni jastuk pijeska, debljine 15-20 cm., Dobro je mijenjati.

Kako izgraditi kuću aeriranog betona

Mi radimo temelje

Za kasetu ili monolitne temelje izrađuju se ispod plinsko-betonske kuće. Izbor željenog temelja ovisi o tehničkim karakteristikama tla i financijskih sposobnosti. Proces rada može se distribuirati na korake:
  • Izrađujemo oplatu;
  • staviti armaturu;
  • Sipati beton.

Instaliranje oplate

Formwork je objekt od ploča, štitova, elemenata blokova ispod betona. Postoje dvije vrste: uklonjivi - nakon sušenja otopina se demontira, a nepoznato - ostaje kao dodatna toplinska izolacija.

Oplata istovara podignuta je iz ekstrudirane polistirenske pjene, arbolita ili keramitnog betona. Svaki od materijala ima svoja pozitivna i negativna svojstva.

Kako izgraditi kuću aeriranog betona

Prije postavljanja obrada blokova na dnu rova, hidroizolacijski materijal ili ojačani film. Rad na laicijska oplata čini iz ugla, kreće se oko perimetra, postavljajući ih u redoslijed kontrole. Ako spojiju utori u blokovima, oni moraju biti vrhunski. Instaliranje instalacije se provjerava na rastegnutom vrpcu i razini.

Ostati priključci

Prije instaliranja prvog reda oplate trake, željezne šipke se uklapaju u utore i pričvrstite žicom. Instalirana vertikalna stražnja pojačanja i pričvrstite na horizontalnu. Nakon izgradnje željene visine oplate, pojačavanje je odsječena.

Napuniti beton

Ispunjenje betona je bolje u suhom i ne-odgovarajuće vrijeme kako bi se izbjeglo izuzeće ili isparavanje vlage iz otopine. Da bi se pripremila betonska otopina, potrebno je koristiti visokokvalitetne cementne marke M400 ili M500. Pijesak se primjenjuje bez nečistoća zemljišta i gline, poželjno rijeke. Voda bi trebala biti čista, a ne klorirana. Veliki punila odgovara slomljenom kamenu.

Odnos cementa do pijeska - 1: 4, u ruševina - 1: 2, do vode - 1: 0,5. Ako se koristi vlažni pijesak, tada se količina vode smanjuje.

Na minus temperaturi kako bi se uklonilo zamrzavanje otopine, doda se plastifikator. Ako je izgrađena mala kuća, onda se može koristiti za miješanje betona betona, i s većim površinom ispunjavanja temelja, bolje je koristiti gotovu betonsku smjesu. Potrebno je u takvom području imati dovoljno popuniti cijelo područje u isto vrijeme. Poplavljeni beton nužno je obrađuje Vibrotambovka kako bi se uklonila praznina i ravnomjerno raspodijelila smjesu.

Članak na temu: Kako instalirati nadzemnu bravu na drvena vrata

Kako izgraditi kuću aeriranog betona

Kako izgraditi kuću aeriranog betona

Gradimo zidove

Korištenje aeriranog betona kao materijala za konstrukciju zidova omogućuje vam da postignete dobre pokazatelje u snazi ​​i toplinskoj zgradi. Blokovi su lagani i imaju velike veličine, što vam omogućuje da izgradite zidove kuće s površinom od 150-200 m2 samo 1-1,5 mjeseci. Građevinski rad može se podijeliti u nekoliko faza:
  • postavite prvi red;
  • staviti drugi i treći redak;
  • Priprema za prozore i prozore;
  • skakači na prozorima i prozorima;
  • Armopoya Inter-kata.

Stavili smo prvi red

Mi uklanjamo smeće, prašinu i vodenu hidroizolaciju s vrha temelja. Položili smo ga tijekom cijelog perimetra i domaćih zidova. Za položiti izolaciju je bolje ne poslušno, ali njemu.

Za izračun prvog reda koristi se cementni mort, jer se vrh temelja ne događa prilično glatko. Upotreba mješavine pomoći će uskladiti sve nepravilnosti, glatko ležati gorivo-betonskim blokovima.

Minimalna debljina sloja cementnog morta je 1 cm, tako da je potrebno odrediti najviši kut na temeljima pomoću razine. Od njega i počnite ležati plinske blokove, stalno se odnose na svjedočanstvo razine. Učinite to nakon svakog bloka.

Kako izgraditi kuću aeriranog betona

Zidarstvo se provodi kroz perimetar kuće i na zidovima unutar njega, ne zaboravljajući se prilagoditi čak i razinu. Pogodno je koristiti plinske blokove s pričvršćivanjem "Groove-Ridge" - oni su lakše staviti ih i prenijeti ih. Također za praktičnost i štednje vremenske palete s blokovima nalaze se unutar konstrukcije.

Napravite 2. i treće retke

Prije polaganja novog reda blokova plina, površina prethodnog mora biti polirana s poliranjem. To se radi za bolju adheziju ljepila između blokova, kao što se primjenjuje u samo 0,5-0,7 cm.

Drugi redak je položen iz kuta s pomicanjem na pola bloka (najmanje 8 cm) tako da se šav iz položenih gasanja ne podudara s prethodnim redovima. Ljepilo se primjenjuje pomoću doziranja ili posebnu kantu s tkaninama. Plinski blokovi se stavljaju što bliže jedni drugima, ako je potrebno, koristite gumeni čekić. Rad treba učiniti što je brže moguće, jer je ljepilo zaplijenjeno nakon 15 minuta. Na minus temperaturi do -15 ° C koristi ljepilo s posebnim aditivima.

Također stavite blokove trećih i kasnijih redova. Potrebno je redovito pratiti ravnost položenih plinskih blokova. Odrazujući aerificirani beton do mjesta budućih vrata ili prozora, nije uvijek moguće staviti ih tako da ne govore u Peregu. Uz ovaj problem, lako se nositi uz pomoć običnog haka s dugim zubima. Za glatko spavanje koristi se poseban kutak.

Kako izgraditi kuću aeriranog betona

Priprema zidova ispod prozora i prozora

Izračenje otvora prozora treba jedan red ispod budućeg prozora. Potrebno je ojačati zidove na kojima će biti prozor. Za to postoje 2 uzdužnih žljebova duž duljine zida. Brazovi bi trebale biti veće na svakoj strani za 30 cm širine prozora. Ojačanje je složena i izlivena s cementnim mortom. Daljnja instalacija aeriranih betonskih blokova se vrši na ljepilo, u pravom redoslijedu, uzimajući u obzir prozor i vrata.

Izrada skakača za prozore i vrata

Preko vrata i prozora procesi potrebno je instalirati skakače tako da je došlo do urušavanja zida. To možete učiniti na nekoliko načina:

  • Jednostavna opcija je kupnja spremna.
  • U-u obliku aerirani betonski blokovi mogu se koristiti. Preko vrata ili otvora prozora izrađuje se od sigurnosne ploče. Traženi broj u obliku oblika zalijepite zajedno i položen na željeno mjesto. Unutar blokova se stavljaju na armaturu i izliveni s cementnim mortom.
  • Jednostavni gorivo-betonski blokovi ljepilo i moždani udar 3 uzdužne brazde u njima. Stavite armaturu i nalili cementnu pješčanu smjesu. Daju suhu oko 24 sata. Stavili su takve skakače na izgledi ne šire od 1 metra i pojačanja dolje.

Praznine između zida i skakača postavljeni su plinskim blokovima željenih dimenzija.

Kako izgraditi kuću aeriranog betona

Armopoya Marketing

Armopois je sloj armiranog betona, ispunjen između blokova. Potrebni smo kako bismo prenijeli snagu cijelog dizajna zida i ugradnju mauerlata.

Članak na temu: Zavjese u unutrašnjosti spavaće sobe: boja, dizajn, vrste, tkanina, stilovi, 90 fotografija

Na rubovima vanjskih zidova stavljaju se plinski blokovi, širok 10 cm, formirajući oplatu. U nastalom prostoru između blokova odgovara armaturu i izli se s otopinom.

Za montažu mauerlat u armopoya okomito betona šipke za armaturu s navojem narezane na njih. Studovi su postavljeni na udaljenosti od 1-1,5 m od drugih.

Kako izgraditi kuću aeriranog betona

Kako izgraditi kuću aeriranog betona

Krov

Na Armopoyas zidovima, vodonepropusni materijal se prolivena i mauerlat (potporno drvo) je složen. Pričvršćena je na kose s maticama. Na uglovima dizajna, trake za podršku pričvršćuju čeličnim nosačima. Zatezanje je učinjeno, to jest, u širini konstrukcije slagala poprečne šipke. Nadalje duž duljine kuće, 2 reda Bruusyev (Lezhenny) su fiksirani tako da su na istoj udaljenosti jedni od drugih i iz rubova. Na primjer, ako je širina kuće 10 m, tada će ova udaljenost biti 3,3 m.

Kako izgraditi kuću aeriranog betona

Na slojevima uz pomoć nosača, uglova ili noktiju montiraju se vertikalne drvene police na udaljenosti od 2-2,5 m. Oni su ugrađeni nasuprot međusobno na obje strane. Za bolju vezu, priteže se preko regala paralelno s širinom krova. Zatim se slagala na drvenom stalku s obje strane duž krova dužine uzdužnih greda - trčanje. Oni su potrebni za podršku rogova.

Instalacija raftera počinje s ruba krova, stvarajući jednaku udaljenost između njih. Donji dio njih je fiksiran na mauerlat, a vrh je pričvršćen tako da stoji nasuprot brzom Bruusu. Za snagu cjelokupne tavanske konstrukcije rogova, pričvrstite trčanjem.

Prije polaganja krovnog materijala napravljen je doomle. To je ukorijenjeno na njemu, čineći ga lijevim i odozdo prema gore. Za svaku vrstu materijala zahtijeva njihove zatvarače.

Kako izgraditi kuću aeriranog betona

Završni rad

Zidovi za gorivo za gorivo napuštaju sporedni kolosjek ili sendvič paneli. Kada su instalirani, potrebno je ostaviti jaz između plinskih blokova i završnih materijala. Potrebno je ukloniti vlagu koja može proći kroz razne utore.

Unutarnja dekoracija zidova iz aeriranog betona provodi se na temperaturi koja nije niža od + 10 ° C. Ako postoje čipovi, oborili su rubove, rupe na površini blokova, ispunjene su mješavinom zidarstva. Izračni dijelovi na zidovima gumiraju se brusilicama.

Unutar, aerirani betonski zidovi su odvojeni gipsanom ili gipsanom pločom. Nakon toga mogu biti obojani, zli ili obloženi drugim materijalima.

Žbukanje zidova s ​​posebnom smjesom za plinske blokove, koji se uzgaja u skladu s uputama proizvođača.

Približna procjena izgradnje

Izgradnja kuće počinje stvaranjem projekta i raditi kako bi se odredila karakteristike tla. Trošak ovisi o stopama organizacija.

Nadalje odrediti troškove proizvodnje temelja. Za kuću veličine 10 × 10 m:

  • Monolitna baza (štednjak) - 500-700 tisuća rubalja;
  • Vrpca - 300-500 tisuća rubalja.

Ako sami radite monolitni temelj, cijena će biti gotovo pola manja.

Po cijenu blokova u 3 tisuće rubalja. Za m3, 210 tisuća rubalja treba potrošiti na izgradnju svih zidova. Za zid, potrebno je oko 105 vrećica ljepila. Prosječna vrijednost jedne je 250 p. Ukupni iznos - 250 × 105 = 26250 rubalja. Ovdje se doda armatura. Bit će potrebno s oko 1 km, a to će koštati 15 tisuća rubalja. Armopoisti će koštati 75 tisuća rubalja.

Trošak preklapanja ovisi o vrsti materijala. Počinje od 50 tisuća rubalja. Cijena krova se također mijenja iz punjenja. Raspored sustava raftinga košta oko 100 tisuća, krovni premazi počinju od 70 tisuća, izolacija mineralne vune - 20-50 tisuća rubalja. Kuća aerificiranog betona bez dekoracije, površine od 100 m2, koje su izgradili vlastite ruke, koštat će oko milijun 200 tisuća rubalja.

Čitaj više