Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Anonim

Ratovi za narudžbu u hodniku najčešće su uzrokovani tekućim cipelama. Svaki članovi obitelji obično nisu jedna parna, što dovodi do problema. Problem može riješiti problem u hodniku. Oni su različite vrste i vrste, stoga birajte od onoga što.

Vrste namještaja za sklapanje cipela

Skladištenje cipela - vječni problem. U hodniku, obično nije tako prostrano kao što bih želio staviti sve je kompaktan, ali tako da je pristup slobodan. Mješavine različitih vrsta i vrsta pomažu u novinama s zadatkom. Ako pokušate dati definiciju, onda možemo reći da je nadležnost otvorena ili zatvorena polica za cipele. Zatvoreno se nazivaju komoda za cipele ili stol, otvoren - pozivajući se na "policu" ili "postolje". Ako dizajn nije naveden, primjenjuje se generalni koncept "obratica".

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Zajam za hodnik može biti otvoreni ili zatvoreni tip

Zatvoreni sustav za pohranu cipela može se izraditi drugačije. Svi modeli mogu se podijeliti u nekoliko skupina:

  • S sklopivim police. Junction u hodniku s sklopivim policama obično ima malu dubinu, visinu i širinu one su različite - niske i široke, uske i visoke. Njihova prepoznatljiva značajka je polica, pričvršćena na vrata, a ovaj dizajn je fiksiran na zakretne šarke. Ako povučete ručku na vratima, uključit će se šarke, otvoriti pristup sadržaju kutije.

    Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

    Tako uređena prsa obuće za cipele

  • S okretnim vratima. Ovo je redoviti ormar za cipele, širok raspon veličina, za drugačiji broj cipela.

    Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

    Ljuljačka vrata su poznata, ali ne previše udobna

  • S kliznim vratima. Ovi modeli su dobri ako je predsoblje vrlo uske, a otvorena vrata će se miješati.

Sličan namještaj za skladištenje obuće naziva se prsa ili (ormarić) za cipele. Nema jasnog odvajanja. Svaka koristi ime koje mu se više sviđa.

Zatvoreni modeli

Zatvoreni modeli križanja nazivaju se ormar ili prsa za cipele. U veličini su vrlo različiti. Visina - od 50 cm do 220 cm, širine - od 30 do 120 cm, dubina - od 17 do 55 cm. Sljedeći razmislite o kojoj visini može biti spoj u hodniku. Ovaj se faktor razmatra na prvom mjestu.

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Ormari ili obrta za cipele - ovdje je naziv zatvorenog tipa

Nizak

Niska nježnost čine do 50-55 cm visoke. Obično su samo jedna polica, koja će moći postaviti sezonske cipele jedne osobe. I da ako nije jako zainteresiran za kupnju novih čizme / sandala / čizama. Povremeno u niskom spoju čine dvije niske police. Moguće je postaviti samo ljetne ili jesenske cipele bez peta. Čizme, pa čak i čizme na takvim policama neće stajati. Je da ih stavljate postrance.

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Niske police za cipele često su opremljene sjedalom

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

S golemom kutijom za trivijalnost

Plus niska koša cipela može biti sjedalo. To jest, vi u hodniku nije samo klupa / banket za ruke, a namještaj za cipele sa sjedištem. Racionalno korištenje cijelog raspoloživog područja je da daje još jednu takvu opciju.

Srednja visina

S visinom od 60 do 120 cm, police su već dovoljno za smještaj obitelji obitelji od 3-4 osobe. U ovom segmentu postoje trgovine za cipele s otvorenim police, koje se nalaze na stranama polica za cipele. Najčešće postoji dug i uski odjel - za skladištenje kišobrana. Dame mogu prilagoditi ovaj odjel pod visokim čizmama.

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Prosječna visina je optimalna: sve je pri ruci

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Nekoliko opcija: s policama za sitne i bez

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Ne postoji samo visoka i uska

Postoje modeli koš za crtane za cipele na vrhu u kojem se nalazi polica za tablete, postoje klizne kutije za spremanje rukavica, ključeve itd. Za racionalno korištenje prostora možete objesiti zrcalni ili zidni vješalica preko stola za cipele.

Visoke ormare za cipele

Najviše, možda je zanimljiva kategorija. Ove cipele u hodniku imaju smisla uzeti istu visinu kao i ormar (ako postoji takav u vašem hodniku). Neka sve police imaju priliku lako doći, ali na vrh možete ukloniti opasnosti ili izlazne cipele. Osim tradicionalnih ormara za cipele s ljuljačkim vratima, nalazi se uski ormar cipela s proširenim policama. Ova opcija je dobra ako imate kratku udaljenost - na 30-40 cm - između, recimo ormar i zid. Ovdje u takvim nišama i možete staviti takve uske i duboke ormare za cipele. Oni se također nazivaju "olovke za cipele".

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Slučaj za cipele malu širinu pod nazivom "Kazne"

Zatvoreni spoj u hodniku je dobar jer vrata pouzdano skrivaju red ili nered. Drugi pozitivan trenutak je estetski. Mnogi takvi modeli poput više od otvorenih polica. Postoje zatvoreni modeli i mane. Prvi - u njima su se cipele duže osušile, drugi je cijena od njih više, budući da je materijal više potreban.

Zajam u hodniku otvorenog tipa

Dizajn cipela u hodniku otvorenog tipa je jednostavan: dvije bočne stijenke na koje su police pričvršćene. U visini su obično ili nisko do 50 cm visoke ili srednje visine - do metra. Visoka su izuzetno rijetke. I u ovoj kategoriji postoji nekoliko tipičnih modela:

  • Konvencionalna polica cipela. Visina - do 80 cm, širinu - od 50 cm, dubina - od 35 cm, inače su muške cipele velike veličine nisu smještene u njemu. Jednostavan štand cipela ima od dvije do pet polica - ovisno o visini. Neki modeli imaju zatvorene police sa strane. Mogu se koristiti i za spremanje cipela i drugih stvari.

    Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

    Police za cipele su jedna od najpraktičnih opcija. Minus je da prašina sjedi na cipelama ... dobro, iu činjenici da morate održavati red

    Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

    Domaća drvena polica cipela

    Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

    Metalni modeli nisu preskupi, ali praktični i izdržljivi

    Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

    Kombinacija stabla i metala

  • Police za cipele sa sjedalom. Visina ovog namještaja za pohranu cipela je mala - na području 50-60 cm. Inače je neugodno. Širina njih počinje - od 60 cm, dubina - od 40 cm. Kada kupujete sličan model, obratite pozornost na snagu okvira: to je uzdržavanje težine sjedećeg čovjeka.

    Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

    Najjeftinije - plastične police za cipele

    Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

    Police za cipele iz iverice i srednje visine metala

Oni mogu biti izrađeni od drva, ivica, MDF-a, metala i kombinacija tih materijala. Ako govorimo o odabiru materijala, ima smisla odabrati ispod namještaja, koji je već u vašem hodniku. Ako pronađete isti materijal ili boju ne možete tražiti blizu. Jednostavni metalni modeli izgledaju neutralno. Takav spoj će se uklopiti u hodnik bilo kojeg stila.

Police za cipele iz drva, LSSP ili MDF su zanimljivije. Čak i jednostavna drvena polica može izgledati dobro. Ona osvaja zbog drvne teksture. Nije nužno skriva iza vrata.

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Blussian do hodnika s drveta: čak i jednostavan model pobjeđuje kroz ljepotu drva

Još uvijek postoje otvorene cipele, koje pozivaju stalci ili stoji za cipele. Oni nemaju police - od žice ili plastične oštrice na koje se nose cipele. Vrlo zgodan i kompaktan način skladištenja ljetnih i jesenskih cipela. Takve cipele u malom prostoru postavljene su do 36 parova. Za "instalaciju", čizma je poseban model. Broj parova je manji, ali je problem s panelima lopte riješen. Dostojan odluke.

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Teško je na neki način nazvati slične dizajne. Najprikladniji naziv je stalak ili vješalica))

Izgleda dobro i vođeno od LSSP-a i MDF-a. Oni su obično laminirani filmovima "ispod stabla", što im daje čvrstoću. Uz otvorenu policu mogu biti zatvoreni par. Ova opcija nije loša: moguće je zadržati te parove koji su sada u čarapi, u zatvorenim onima koji jedu rijetko ili dok im je došlo vrijeme.

Koji materijali rade

Cipele u hodniku čine takve materijale:

  • Zatvorene komode za cipele ili štandovi najčešće su izrađene od LSSP ili MDF. Druga opcija je bolja jer se ne boji visoke vlažnosti. Ali cipele iz MDF-a su mnogo skuplje. Ali dugo ćete ih koristiti.

    Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

    Polica za cipele iz iverice ili MDF - najčešći pogled

  • Otvoreni tip prikupljen od:
    • Metalne cijevi i žice (nehrđajući, obojeni prahom, niklom), police mogu biti žica, plastika, od LSSP i MDF.
    • plastika;
    • Iz LSSP-a i MDF-a.

U svim tim vrstama mogu postojati različite police. Dostupna kruta - plastika, iverice, MDF - nisu previše udobni. Oni akumuliraju prašinu i prljavštinu na njima, oni otežavaju pomicanje zraka, zbog toga što će se obući isušiti. Najbolja opcija je izrađena od metalne žice ili više cijevi / igala na koje se obućaju cipele.

Prikladno, ako se može promijeniti udaljenost između polica i / ili njihove količine. Ljeti možete staviti češće, za zimu - za uklanjanje nekoliko polica - pod cipelama i čizme su potrebne velike udaljenosti.

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Polica za uvlačenje - odlična ideja ... Glavna stvar je provesti je

Ipak, police ne mogu biti samo stacionarne, već i izrađene, što je također vrlo zgodno. Pogotovo ako spoj za hodnik ima veću dubinu. Moramo doći do posljednjeg retka cipela - iznijeli smo policu. I ne morate se savijati, pogledajte neugodan položaj.

Neobični i nestandardni modeli

Najveći dio, spoj za hodnik je namještaj koji se nalazi na podu. Ali postoji nekoliko sorti koje se igraju vijčana površina: zidovi, vrata. Na primjer, pitstop zidni snimci. Police u njemu su preklapanje, svaka podijeljena u tri stanice. Jedna polica je dvije ladice. Ako želite, možete objesiti jedan preko drugog ili položaja vodoravno.

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Zidni spoj u hodniku s sklopivim policama

Tu je džiga od žice, koja se može montirati na bilo kojoj vertikalnoj površini. To može biti isti zid, vrata kabineta, spremište, garderoba, itd. Oni iznimno zamjenjuju organizator za cipele. Stoje, naravno, skuplje, ali je prikladnije koristiti ih, cipele ne toliko i bolje drži oblik. Nekoliko takvih opcija može se vidjeti na fotografiji ispod.

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Par priloženih modela

Suspendirane police za cipele mogu se postaviti u usku jednostavno, između zida i kućišta, na strani ormara. To će pomoći organizirati prostor malog hodnika.

Rotirajući modeli

Od nestandardnih modela, još uvijek možete zapamtiti police i okretne police. Ako postoji mnogo cipela, mjesto za njegovo plasman nije baš, ali postoji slobodan kut, možete instalirati stalak s rotirajućim policama. Kutovi su teško u potpunosti koristiti, a rotirajuće police će biti savršena tamo. I u njemu ima mnogo cipela.

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Predenjajte policu za cipele - dobra ideja za optimalnu uporabu područja

Za male plovila u malim apartmanima postoji još zanimljivija opcija: kombinirana predsovina s policom pod cipelama. Ovaj namještaj s dvostranim. S jedne strane - vješalice za odjeću, s druge strane - police za cipele. Cijeli dizajn okreće oko svoje osi. Morate objesiti kaput - okrenuli kuke. Moramo staviti cipele - okrenuo police sebi.

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Rotirajući mini-ulazni hodnik s ugrađenim cipelama

Takav se namještaj vjerojatno može nalaziti u kutu. Mjesta će potrajati malo. Općenito, zanimljiva ideja. Iako, možete pronaći smeće s vješalica ili ogledalom. Ali oni su nepokretni i ne tako učinkovito potkopavaju prostor.

Zajam u hodniku: fotografija zanimljivih modela

Postoji nekoliko modela koji su teško pripisati bilo kojoj klasi. Zanimljiva ideja, oblik, materijal. Oni će biti postavljeni u ovom odjeljku. Možda je ovdje da vas vaš spoj čeka u hodnik.

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Ideja za pohranjivanje gumenih čizama

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Klupe-cipele.

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Jednostavan način za okretanje otvorenog modela u zatvorenom

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Bluckles u stilu potkrovlja

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Još jedna kreativna opcija

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Ako su cipele puno ...

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Staklo i drvo - zašto ne ...

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Iz ovog modela se vrti glava

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Plastične cipele dolaze zatvorene

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Originalnost ovog dizajna izvan konkurencije

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

U stilu tradicije

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

U ovoj opciji više kao sloj ...

Garderoba, polica, komoda ... Odaberite smeće

Za brzi pristup ... možete, usput, staviti u ormar

Članak na temu: Što trebam učiniti ako postoje pukotine u vezi poda?

Čitaj više