Povijest povijesti povijesti

Anonim

Povijest povijesti povijesti

Znate li povijest pletenja kukičana? U ovom članku razgovarajmo o tome.

Pročitajte više o tome što se događa povijest kukičana, čitati u današnjem članku.

Nakon što je prošlo kroz stoljeće, ova vrsta rude, dosegla je ovaj dan, doživio je niz promjena i postaje sve savršenije.

Iz jednostavnog utilitarističkog obrta, kukičanje se pretvorila u doista masovnu umjetnost. Razumljivo je!

Ovaj ručni rad omogućuje stvaranje ekskluzivne odjeće, pribora, raznih korisnih i potrebnih stvari.

Kukičanje, kao i svaka druga raznolikost primijenjene umjetnosti, neprestano razvijajući, odabirom iskustva umjetničkog kreativnosti različitih kultura i vremena.

Drevni pleteni proizvodi

Prema neizravnim podacima moguće je napraviti pretpostavku da je nastala prije naše ere. Međutim, zbog marljivosti, pleteni proizvodi nisu sačuvani.

Proučavanje povijesti kukičane, jedan od najstarijih primjeraka onih koji su se došli do današnjih dana, treba spomenuti arheolozi: pleteni pojas s nevjerojatno točnom slikom ljupki, koji pripadaju eri peruanske kulture III. Stoljeća. n. e.

Najfiniji uzorak i skladno izabranu paletu boja ukazuju na visoku razinu vještina Indijanaca Južne Amerike tog vremena.

Postoje službeno potvrđene činjenice da je tehnika ove vrste primijenjene umjetnosti u vlasništvu čak i za vrijeme izgradnje egipatskih piramida.

Dakle, s arheološkim iskopavanjima pronađene su čarape, koje su bile vrlo slične rukavima. Takav stil im je dopustio da ih nose i koriste u sandalama s trakom između velikih i indeksnih prstiju.

Povijest povijesti povijesti

Povijest pojave kukičane svjedoči: stanovnici Kine i Arapi također znali kako koristiti štapiće na kraju. Oni su u vlasništvu tehnike pletenja, omogućujući stvaranje složenih multicolor uzoraka.

Članak na temu: Haljina od papira s vlastitim rukama za lutku s dijagramima i videozapisima

Postoji hipoteza da se takva vršnjaka pojavila na temelju drevnog kineskog vezenja za koje je korištena igla i dodatna kuka.

Povijest kukičana u Europi

Za europsku kulturu, povijest pletenja kukičaka započela je XII. Stoljeću zahvaljujući potomcima drevnih Egipćana - COPP. Njihova pletena odjeća privukla je pozornost čak i članova Royal Spen Španjolske, Švedske i Engleske.

Isprva, scruwool čarape, čarape, rukavice koštaju nevjerojatan novac i bili su na džepu samo vrlo bogati ljudi.

Povijest povijesti povijesti

Postupno je kukičanje pretvorilo u profitabilnu industrijsku industriju. U početku, knitteri su bili samo muškarci i poslodavac bi mogao finfirati korištenjem ženskog rada.

Čak i sa pojavljivanjem u XVI stoljeću strojeva za pletenje i početkom pletene proizvodnje, ručno pletenje kukiča nije zaboravljena.

Jeftini čarapi stvoreni u proizvodnji bili su značajno bruto ručno stvoreni analozi. U Škotskoj, cijele obitelji su nastavile raditi ručni rad, stvarajući jedinstvene obrasce, čipke, odjeće.

Razvili su novu tehniku ​​za stvaranje izvornih multicolor uzoraka.

Na početku χιχ c. U Hollandu je prva knjiga objavljena s kukičanim shemama. Zatim su postojale standardizirane konvencije koje su podijeljene u američke i engleske opcije.

Povijest nastajanja kukičana u Rusiji

U našoj zemlji povijest pojave kukičana je datirana na početak χιχ. Seljaci najčešće koristi od ovčje vune, od kojih su zapletene rukavice, čarape, čizme.

Osim toga, vješti obrtnici stvorili čipku za završnu odjeću i ukrašavanje stolnjaka, zavjesa, primjenjujući uzorci poprečnog boda i tkanja.

Povijest povijesti povijesti

Ručno izrađena vrijednost

Industrijska poduzeća diljem Europe proizveli su proizvode koji su brzo stvoreni, bio jeftin i kvalitetan. Pletena odjeća postupno se pretvorila u tjedan dana, izgubivši svoju individualnost.

U tom smislu, potražnja za ručnim radom ponovno se nalazi. To je omogućilo obogatiti garderobu muškaraca i žena s originalnim proizvodima, čiji su uzorci nisu mogući reproducirati bilo koji od stroj za pletenje do danas.

Članak o temi: Tehnika PEYP-Art: Glavni razred za početnike s fotografijama i videozapisima

Povijest povijesti povijesti

Novi svitak popularnosti kukičane počelo je u dvadesetom stoljeću, tijekom Drugog svjetskog rata. Od jednostavnog hobija individualnih igomena, pretvorio se u korisno i uzbudljivo zanimanje, što omogućuje značajno smanjiti troškove obiteljskog proračuna za novu garderobu.

Nakon velikog patriotskog rata s razvojem kemijske industrije, pojavio se impresivan raspon jeftinog pređa različitih kvaliteta i boja. Popularnost je dobila pletene setove, otvorene zavjese, slatke igračke, ekskluzivne torbe i lagani kaput.

Postupno pleteni kukičani proizvodi postali su toliko popularni da su modni dizajneri obraćali pozornost na njih. Od druge polovice prošlog stoljeća, ručno pletenje proizvode se često koriste dobro poznati brandovi pri izdavanju novih zbirki.

Povijest povijesti povijesti

Do danas, kukičanje voli ljude različitog društvenog statusa, dob i spol. Drevni obrt, fanning iskustvo mnogih stoljeća i naroda, nastavlja se aktivno razvijati, pretvarajući se u fascinantnu umjetnost.

Stalno je obogaćena modernim materijalima, novim uzorcima, tehničarima i kompozitnim tehnikama.

Čitaj više