Nezavisni uređaj drvenog preklapanja drugog kata

Anonim

Drvene kuće u jednom trenutku bili su jako popularni, a zatim s razvojem modernih građevinskih materijala, ostavili su malo na pozadini. Ali danas drvene zgrade ponovno stječu bivšu slavu. To je zbog činjenice da je samo u kući stabla atmosfera ispunjen harmonijom i mirom. Dovršavanje u takvoj kući može se napraviti od bilo kojeg materijala. Ali to nije jako poželjno, jer zidovi od trupaca izgledaju mnogo atraktivnije i prirodnije od boje ili pozadine.

Nezavisni uređaj drvenog preklapanja drugog kata

Shema među-kata preklapanja u drvenoj kući.

No, pitanje završne obrade površina ovisit će samo o osobnim željama okusa. Što se tiče drvenog preklapanja drugog kata, također se izvodi iz greda. Ne može biti druge opcije. Ojačane betonske ploče nisu složene na drvenim zidovima. U gotovom obliku, cijeli dizajn je izrađen od prirodnog materijala - drva.

Drveno među-kata preklapa na prvom katu

Drveno preklapanje između prvog i drugog kata treba ispuniti neke uspostavljene zahtjeve:

  1. Dizajn preklapanja trebao bi biti vrlo jak i izdržati navodne opterećenja odozgo, preporuča se izračunati veličinu opterećenja s marginom.
  2. Drvene grede preklapanja moraju biti krute kako bi dogovorili pod na drugom katu i strop na prvom mjestu.
  3. Preklapanje mora imati isti životni vijek, poput cijele drvene kuće u cjelini. Pouzdano preklapanje u fazi konstrukcije osigurat će sigurnost i spriječiti popravak.
  4. Za pod je vrlo važno opremiti dodatnu izolaciju topline i buke.

Nezavisni uređaj drvenog preklapanja drugog kata

Drveni dijagram preklapanja s odvojenim gredama.

Drvene grede kao preklapaju izvode sve glavne funkcije i razlikuju se od armiranobetonskih ploča s jednostavnijim oblikom. Ljudska snaga je sasvim dovoljno, nema potrebe za korištenjem teške opreme. Koristeći grede, možete značajno smanjiti ukupno opterećenje na temelj. Prednosti drvenih podova pripada niskoj cijeni. I uz pravilnu obradu i instalaciju, ovaj dizajn će služiti ne desetak godina.

Nedostaci drva uključuju takav štetni proces kao truljenje. Osim toga, nedostaci proizvoda od drva su visoke zapaljivosti u požaru. Kako bi se smanjila vjerojatnost takvih procesa, vrlo je važno pripremiti grede neposredno prije montažnog rada. Za preklapanje je najbolje koristiti crnogorični drvo. Kako bi se izbjeglo otklon snopa, ne preporuča se napraviti raspon više od 5 m. Ako je raspon više, potrebno je napraviti dodatne potpore u obliku stupaca ili riglskih.

Članak o toj temi: Kako objesiti ogledalo na zidu, garderobu

Izračun dizajna preklapanja u drvenoj kući

To je od koliko će se izračunati navodno opterećenje pravilno izvesti, možete stvoriti visokokvalitetan pouzdan dizajn, koji će izvršiti osnovne funkcije i poslužuje jako dugo.

Najčešće grede u zatvorenom prostoru su slaganje prema najkraćem zidu. To omogućuje da raspored bude minimum. Korak između greda ovisit će prvenstveno na veličini odjeljka. U prosjeku, ova veličina je 1 metar. Nije vrijedno udaljiti, jer će samo povećati potrošnju materijala i intenziteta rada.

Nezavisni uređaj drvenog preklapanja drugog kata

Shema montaže podne zrake.

Bolje je dati preferencije gredama s velikim poprečnim presjekom, umjesto da se preklapaju s malim korakom i slabim preklapanjem.

Glavne veličine greda na određenoj količini raspona:

  • Spanak od 2200 mm - Odjeljak 75 * 100 mm;
  • 3200 mm Spanak - Odjeljak 100 x 175 mm ili 125 * 200 mm;
  • Spanak od 500 mm - Odjeljak 150 * 225 mm.

Ako se preklapaju između prvog kata i potkrovlja, korak između materijala treba biti isti, ali se dio greda može odabrati znatno manje. To je zbog činjenice da će opterećenja u potkrovlju biti znatno manje nego na cijelom katu.

Alati za uređenje inter-ugrađenog preklapanja

Svi se rade sami. Da biste to učinili, potrebno je pripremiti takve alate i materijale kao:
  • bušilica;
  • pila;
  • Toporic (ako je potrebno, veliki i mali);
  • sječivo;
  • čekić;
  • nokte, nesebičnost;
  • Razina izgradnje;
  • Elementi za pričvršćivanje.

Što se tiče građevinskog materijala, drvo bi trebalo biti visoke kvalitete i dobro osušena. Prije obavljanja svih djela, svaki pojedini element je potreban za obradu sredstava koja će spriječiti truljenje i napraviti drvo manje zapaljivo.

Uređaj drvenog preklapanja

Nezavisni uređaj drvenog preklapanja drugog kata

Tablica izračuna drvenih podova.

Preklapanje vlastitim rukama je vrlo jednostavno, glavna stvar je da se pridržava svih preporuka i tehnologa. Grede su složene na zidovima završava. Da bi im se sigurno osigurani, posebni priključci su izrezani u zid ispod željene veličine odjeljka. Stavljanje snopa u priključak, zasađeno je paketima sa svih strana. To će spriječiti stvaranje hladnih mostova u budućnosti. Ako snop ima veličinu odjeljka manja od zidova, tada se udubljenje može obaviti ne na cijelu dubinu.

Članak na temu: Kako napraviti svjetiljku pod starom čovjeku?

Druga mogućnost pričvršćivanja preklapanja na zid je "gutljaj". Kako bi se poboljšala takav momak, pričvršćivači se dodatno koriste u obliku metalnog nosača. Takav se brda najčešće koristi ako su zidovi kuće izrađeni od drva. U drvenoj kući, snop s zrakom na jednoj razini može se pričvrstiti sa stezanjem.

Važno je istaknuti najčešći tip koplja za učvršćivanje u Riglelu - to je korištenje kranijalnih šipki. Takve rešetke su pričvršćene na pušku, a greda je već vezana za njih. Preporučuje se da koristite Brus s poprečnim presjekom od 50 * 50 mm.

Za štit kuće, polaganje snopova se provodi malo drugačije metode. Zid čini posebna gnijezda u kojoj su dijelovi elemenata preklapanja složeni. Optimalna dubina gnijezda je 150-200 mm, dok širina mora odgovarati dimenzijama veličine. Osim toga, potrebno je ostaviti jaz na svakoj strani od 10 mm. Kao iu prvom slučaju, krajevi materijala prije polaganja u gnijezdu moraju biti umotani u Pallles.

Metalni sidri mogu se koristiti za elemente za pričvršćivanje. Uz ovaj prilog, kraj snopa neće ući u zid.

Plutajuće redove: preporuke

Da biste napravili strop na prvom katu, morate napraviti roll. Ova faza rada može se provesti pomoću širokog raspona materijala.

Nezavisni uređaj drvenog preklapanja drugog kata

Shema ranga.

U najčešći varijanti uz bočnu stranu grede, kranijalni barovi su prikovani. Takve trake moraju imati poprečni presjek od 40 * 40 ili 50 x 50 mm. Ne smiju djelovati ispod glavne zrake. Za njih će se kasnije pričvrstiti glatke ploče, čija debljina treba biti unutar 10-25 mm. Da biste pogledali strop, možete primijeniti šperpločane ploče. Korištenje listića, možete dobiti savršeno glatke strop. Minimalna debljina šperploča u ovom slučaju treba biti najmanje 8 mm. Vrlo je važno kontrolirati da rubovi listova leže točno sredinom greda.

Članak o toj temi: Završna obrada padina Windows Senvich panela - završna faza instalacije

Umjesto korištenja kranijalnih šipki, možete napraviti posebne žljebove u gredama. Kako bi se koristila ova metoda, presjek snopa treba pregledati unaprijed.

Kao mogućnost podova, donji dio elemenata preklapanja može ostati otvoren, za to, kranijalni elementi nisu srušeni, ali nešto viši. Dakle, podovi se provodi između greda.

Nakon što će se podnijeti plin, možete početi polagati pod na drugom katu. Ako umjesto na drugom katu je potkrovlje, onda je dovoljno za izvođenje grubog poda. Ako se soba nalazi na drugom katu, pod mora biti izrađen od visokokvalitetnog materijala. Drvene ploče bit će položene izravno na LAG-ove.

Izolacija među-kata preklapanja

U drvenoj kući vrlo je važno napraviti dobru toplinsku izolaciju. Također treba biti učinjeno s među-kata preklapanja. Materijali za toplinsku izolaciju danas su prikazani u vrlo širokom rasponu. Tako je ispravno odabrana materijala i pravilno postavljena, ovisit će se termalne izolacijske kvalitete prostorije. To je posebno važno ako se pretpostavlja da je umjesto drugog punopravnog poda kada se pretpostavlja da je potkrovlje. Stoga, kako bi se toplina iz sobe ne ostavlja, potrebno je staviti toplinsku izolaciju između greda.

Mineralna vuna bit će dobra opcija.

Ima vrlo visoke tehničke kvalitete, ali nije vrlo dobar zvučni izolacijski materijal. Osim toga, nakon određenog razdoblja rada, njegova struktura varira, a mikročestice se mogu osloboditi u okoliš.

Posebnu pozornost treba posvetiti izolaciji buke u među-kata preklapanju.

Prilikom polaganja materijala vrijedi kontrolirati svoje mjesto. Između LAG-ova i izolatora trebaju ostati praznine. Lim materijali moraju biti strogo rezati po veličini, valjani materijali se malo uklapaju u masu.

Ako je preklapanje instaliran između prvog kata i potkrovlja, potrebno je staviti parobarar. Polietilenski film može se nositi s ovim. Da bi napustio kondenzat ispod filma brže, potrebno je ostaviti ventilacijske praznine.

Čitaj više