Značajke kupnje u kutu

Anonim

Vrlo često, proizvodnju popravaka u kupaonici, osim za završnu obradu, izvršite zamjenu za vodovod, uključujući kupke. Ponekad je izbor kupke veliki problem, zbog činjenice da je soba u kojoj je instalirana mala. U ograničenom prostoru, kupatila u kutu savršeno se uklapa, ugradnja koja ima vlastite karakteristike.

Značajke kupnje u kutu

Ako želite, uzmite veliku kupku, ali imaju malu sobu, izvrsna opcija će se stjecati kutu kupelji.

Pažljivo istražujući kako instalirati kutu kupelji, njegova instalacija neće uzrokovati poteškoće čak i na domaćem majstoru koji nema visoke kvalifikacije u ovom području.

Osim oblika, kupaonica se može izvesti iz različitih materijala koji također utječu na ugradnju kutnih kupališta. Uostalom, kupaonica iz lijevanog željeza ima masu, ponekad preko 200 kg.

Značajke kupnje u kutu

Shema kutne kupke s dimenzijama.

Za vlasnike apartmana koji posjeduju kreativno razmišljanje, kutak kupka može biti pravi "nalaz", dajući originalnost kupaonice. Unatoč činjenici da je njegov unutarnji prostor vrlo značajan, potrebno je malo područje. Njegova instalacija može se izvesti u kutu ili blizu zida. Ima instalaciju hidromasaže. Ovaj oblik kupke omogućuje vam da ga sjedite.

Kutna kupka može biti različita oblika, ovalna ili okrugla. Često se ugrađuje na pijedestal. Zajedno s takvom kupkom, obično se isporučuje okvir, koji, osim glavne svrhe, igra ulogu dekorativnog elementa. Može se izvesti u njemu i organizirati mjesto za spremanje kućanskih kemikalija ispod kupaonice. Takvo povišenje može se odvojiti pločicama. Moderni modeli kutnih kupališta često uključuju instalaciju na tzv. "Police", koji ne mogu koristiti postolje.

Članak o temi: Štucco pod Travertine

Ugradnja kupe

Značajke kupnje u kutu

Shema instalacije kutne kupke.

Bez obzira na materijal, instalacija se može provesti na nogama ili nosačima koji se prodaju zajedno s kupaonicom ili bazom. Ponekad koriste kombiniranu metodu instalacije: jedna strana kupelji pričvršćena je pomoću kukica, a drugi je instaliran na nogama. Prema stručnjacima, ova metoda je prilično pouzdana.

Kutni kupke imaju jasan ravni kutak, dakle, prije početka instalacije, potrebno je pripremiti zidove na koje su susjedne. Površina zidova može se poravnati pomoću kit, provjeru ravnog kuta razine konstrukcije. Zatim je potrebno staviti pločicu ili izvesti bilo koju drugu završnu obradu prema unutrašnjosti kupaonice. Nakon toga, možete se preseliti na ugradnju kutne kupke. Ako se popravak napravi, najprije morate rastaviti starog vodovoda. Da biste to učinili, prvo trebate odvojiti kanalizaciju. Ako je za nju korišten cijevi svinjaci, bit će vrlo teško to učiniti. Prikupljaju se od strane brusica, a zatim otpustite kanal za iscrpljivanje izbacujući ih iz utičnice za slijetanje. Ako se plastične cijevi koriste s kanalizacijskim uređajem, ovaj proces je uvelike pojednostavljen. Kupka je samo nagnuta, odspava se od šljiva i izvlači iz kupaonice. Na ovom demontažu završava kupka.

Pripremite alate i materijale kako biste montirali kupelj, početi ga instalirati.

Obavezni alati

  • razina izgradnje;
  • Kapacitet za proizvodnju betonskih morta ako je kupka instalirana na bazi;
  • Perforator ako želite staviti zid.

Instalacijski materijali za kupanje

  • zatvarači;
  • krpa;
  • brtvilo;
  • odvodna cijev;
  • Materijal za proizvodnju baznih ili pjenastih blokova;
  • Cement za proizvodnju otopine.

Značajke ugradnje kutne kupelji na nogama

Instalacijski dijagram kupke na nogama.

Kvaželjna rupa treba suho obrisati mekom krpom ili krpom. Prije nego što stavite kupaonicu u kupaonicu i s obzirom da je njegova soba mala, noge se najbolje pričvršćuju. Provjera razine horizontalne i vertikalne, kupka je instalirana u radnom položaju. Ispravna instalacija kupke regulirana je nogama. Dno kupke bilo kojeg dizajna treba malo nagnuti prema ispusnom rupu za najbolji odvod vode. Nakon instalacije instalacije spojite se u kanalizacijski sustav. Šavovi i zglobovi treba pažljivo tretirati otpornim na brtvljenje na vlagu. Ponekad postoji rukohvat pored kupaonice, s kojom ćete ući u kadu i ostaviti je mnogo prikladnije i sigurnije. Da ne bi skliznuli na vlažni kat, koristite gumeni tepih.

Članak o toj temi: Kako napraviti strop savršeno glatka?

Osim toga, kupka je instalirana na nogama, možete koristiti bazu koja se mora provesti neovisno. Prije izrade konačne instalacije, kupka je unaprijed instalirana kada je instalacija ispravno postavljena. Tada biste trebali izmjeriti udaljenost od dna kade na pod i uklonite kupku.

Značajke ugradnje kutne kupelji za bazu

Dijagram kutne kupelji.

Baza je obično izrađena od opeke. Iako neki radije koriste pjenaste blokove za te svrhe. Visina strukture trebala bi biti nešto manja od udaljenosti od dna kade na pod, koji je izmjeren unaprijed. Zidne otopine se pripravlja iz cementa. Kako bi se nastavili na sljedeći korak ugradnje kutne kupelji, potrebno je čekati konačnu skrućivanja otopine na koju može potrajati 12 sati. Uparivanje između kanalizacije i odvoda treba zapečaćeno, tako da koristi silikonski brtvilo. Jaz između baze i dna kupelji također se tretira za brtvljenje ili montažnu pjenu.

Nakon što je kupka instalirana i spojena na kanalizacijski sustav, potrebno je provjeriti koliko dobro voda pada. Ako je sve u redu, to je dovršeno, omotavanje praznina između kupaonice i zida za brtvljenje. Tada je postolje pričvršćen na zid.

Ponekad dizajn kupke uključuje pričvršćivanje kupke na susjedni zid. Za to se koristi perforator uz pomoć zidova zida.

Čitaj više