Kako prenositi strop i rashlock

Anonim

Popularno, jeftin i jednostavan za korištenje građevinskog materijala. Uz to, najlakše je eliminirati nepravilnosti i razlike visina na stropu i zidovima i sakriti potrebne komunikacije, dok stvaraju savršeno glatku i glatku površinu. Osim toga, gipsana ploča se može šivati ​​i stupac koji će dati prostranu sobu individualnom stilu. Unutar njega možete instalirati police, izvore svjetla ili skrivati ​​ventilaciju i električni kabel.

Kako prenositi strop i rashlock

Gipsana ploča smanjuje sve nepravilnosti i nedostatke stropova i bilo koje druge površine.

Da biste to učinili, nije potrebno biti profesionalni graditelj, ali prije početka rada potrebno je pažljivo pročitati upute o tome kako je gipsana ploča šivati ​​strop. Poznavanje glavnih faza i suptilnosti tehnologije pomoći će pravilno stvoriti visokokvalitetan suspendirani strop od gipsanog kruha vlastitim rukama.

Potrebni alati i materijali za oprati stropove i stupce

Prije nego što počnete ušuljati ruke, strop i gypsum stupac trebaju pripremiti sve što vam je potrebno.

Kako prenositi strop i rashlock

Perforator je jedan od alata potrebnih za rad s gipsanom pločom.

Potrebni alati:

  • razina ili laser;
  • Perforator;
  • odvijač;
  • kabel i plumb;
  • hacka s malim zubima;
  • građevinski nož;
  • planovi ruba;
  • elektrolik;
  • Dugi drveni vladar i olovka;
  • Radne rukavice i sigurnosne naočale;
  • Mediteranski brusni papir.

Potrebni materijali:

  • traka za pojačanje;
  • gips ploče;
  • Prajmer "duboko tlo";
  • kit;
  • Profil uD. (pričvršćeno oko perimetra zidova na visini planiranog spuštenog stropa);
  • CD profil (pričvršćen na glavni strop ili vodovod u koraku od 30-50 cm);
  • Suspendirani vodoinstalateri (spustite razinu stropa do 1M) ili udaljeno tumačenje (spustila je razinu stropa do 12 cm);
  • Samozakopljenje vijaka na gips i metal;
  • Tišina (za pričvršćivanje sanduka na zidovima);
  • Konektori za izgradnju CD profila dužine).

Pripremni rad

Prije početka rada potrebno je izmjeriti strop softvera i odrediti koliko će profil i suhozida trebati za njezino plaćanje, dodajući rezultate dobivene 5%.

Obilježavanje stropova i uređaja za sanduku

Kako prenositi strop i rashlock

Koristeći elektrolybiz, možete izrezati potrebne elemente iz suhozida.

Prije pokrivanja stropa mora se postaviti. Postupak Sljedeća:

  1. Izmjerite visinu stropa u svim kutovima prostorije.
  2. Odaberite najmanju vrijednost od primljenih.
  3. Od vrha najnižeg kuta koji odlaze 5-10 cm.
  4. Na dobivenoj visini na obje strane kuta stavite oznake.
  5. Uzimanje prednost razine i kabela, provodimo zatvorenu liniju kroz sve druge kutove.

Članak o toj temi: Kako ispravno odrediti vlagu drva?

Obilježavanje spremnosti mora se provjeriti. Da biste to učinili, iz svake od kutnih oznaka izmjerite udaljenost do poda. Trebalo bi biti isto za sve kutove. Pronalaženje pogreške, ispravite ga.

Da biste ispravno odrezali profil na željenoj duljini, koristite električni bicikl. Da ne bi smetalo rubove profila to oštro, u jednom pokretu.

Profil je pričvršćen na zidove od opeke i betona. Profil je fiksiran s tiplelima, na drvene vijke. Rupe su izbušene u stropu i profilu, a zatim umetnite vijke za nokat ili samo-samo-tapkanje u njih.

Instalacija sanduka počinje s instalacijom UD profila. Profil vodiča je fiksiran s donjim rubom označavanja (traka za označavanje treba ostati pod UD profilima).

Stavite bodove na koje će se odrediti CD -PROFILE. Najuptilno ih organizira na zglobovima ploče od gipsa. Markup se mora proizvesti tako da je kroz svaku udaljenost prikladna, duljina lista, profil je bio smješten.

Kako prenositi strop i rashlock

Za montiranje sanduka u obliku kutije, izboče se u kutovima profila, savijenim na 90 °, a dodatni izbočeni dijelovi jednostavno su odrezani.

Profili smješteni poprečni, ako je moguće, potrebno je izračunati na isti način (pokušati doći do zglobova ploče od gipsa). Ako to nije moguće, osigurajte ih u koraku od 35-40 cm.

Kako bi se montirao sanduk u obliku kutije, profili koji će biti pričvršćeni u njegovim kutovima su savijni za 90 ° i dodatni, izbočeni dijelovi rezani. Dobiveni dijelovi su pričvršćeni na suspenzije. Poprečne trake su umetnute u sanduk pomoću profilnog raka.

Nakon što su ploče od gipsane ploče s duljine, na njima s korakom u 1 m pribojno s vodovodom. Svaki profil daska u isto vrijeme treba ostati najmanje tri vodoinstalatera.

Nakon što su instalirani suspenzijski vilmovi, počnite popraviti CD profile. Da biste to učinili, između UD profila s jednog zida na drugu, kabel je zatezanje, što pokazuje razinu horizonta.

U mjestima krajnjih spojeva suhozida za sigurnosnu mrežu, možete koristiti komade profila ili premčelja, za koje leets listova leži.

Zatim su CD-profili fiksirani uz kabel s vijcima za metal. Visina njihovog spuštanja regulirana je vodovodom.

Da biste olakšali fiksaciju elemenata okvira, prvo ga umetnite s jedne strane u UD profil, a zatim postupno vijte na odgovarajuće vijke vodovoda. U zaključku, rad CD profila je umetnut u suprotni UD profil.

Elementi sanduka povezani su samoizgradom.

Nakon završetka instalacije stropnih profila, provjeravaju se pomoću razine mjehurića. Moguće je ispravno ispraviti pogreške samo demontiranjem i prikupljanjem nejednakog područja okvira.

Članak na temu: Trebam li primijeniti ljepilo na vinilnu pozadinu kada se držite

Kako prenositi strop i rashlock

Korištenje razine omogućuje određivanje izračuna stropa.

Ako je ugradnja stropnih svjetiljki planirana na kraju ovog koraka na stropu, ožičenje je popločano.

Gipsana ploča je prikladna za izrezivanje građevinskog noža. Ako nije, upotrijebite hacksaw s malim zubima:

  1. Uz pomoć olovke i vladara vođenja linije na mjestu rezanja.
  2. Dugi drveni vladar ili ravnu tračnicu primjenjuju se na označavanje.
  3. Duž regala nekoliko puta s pritiskom troše nož.
  4. Pločica suhozida stavlja se na stol, tako da je mjesto rez činilo za svoj rub i savijanje. List će se slomiti točno na oznaku.
  5. Papir s druge strane, list se reže građevinskim nožem.

Stropni poklopac gipsboard

Ploče od gipsanih ploča su fiksirana na okviru samozaureda suhozida duljine 25 mm. Udaljenost između samoproticanja treba biti 15-20 cm. Zavijte ih u gipsanu ploču s blagim utapanjem od 1-2 mm, tako da izbočeni šeširi vijaka nisu ometali brzu brzinu. Da ne bi bilo nepotrebno duboko duboko i ne razbiti snagu strukture, možete koristiti graničnik na odvijač.

Kada instalirate suhozid, potrebno je osigurati da plahte listova ne visi u zraku i leži na profili vodiča. U dizajnu sanduka nemojte koristiti drvo kao obloge i nemojte ih zamijeniti s metalnim profilom. Stablo će se sušiti tijekom vremena, ispucati, koji će nužno utjecati na kvalitetu stropa.

Kako prenositi strop i rashlock

Plahte ne bi trebali objesiti, ali leže na profilnom vodiču.

Da bi se radilo, bilo je prikladnije, slika na materijalu je bolje smanjiti na podu, prije montažnih listova.

Izrežite cijelu dužinu s rubom ploča sve kutove listova. Ova operacija će naknadno pomoći bolje izoštravanje zglobova na montiranom stropu. Inače, kada je spoj zglobova, kit će pasti u karton, a on, prskanje, počet će oguliti iz punila-gipsa.

Cijelo područje obloženog stropa tretira se s posebnim primerom "dubokim temeljem". To će pružiti završnu obradu materijala, kao što su boja, pouzdano prianjanje s površinom suhozidom.

Treptaju se s kitom. Njezin s naporom je pritisnut u šav, nakon čega uklapaju traku za pojačanje na vrhu i pričekajte dok pripravak ne uhvati.

Spojevi s ojačanom vrpcom suzite na njih se odgađaju i mašu 20-24 sata dok se kit potpuno suši, zglobovi tretirani na takav način će brusiti brusni papir.

Instalacija stupaca vlastitim rukama

Kako prenositi strop i rashlock

Gipsana ploča koja pokriva savršeno ukrašavanje stupca, čini njezinu površinu glatkom.

Prije toga, stupci su izgrađeni od kamena, cigle ili betona. Danas možete izgraditi lijepu i funkcionalnu rashlock s vlastitim rukama iz profila metalnog vodiča i skinuti ga s gipsanim pločama.

Članak na temu: Senzor za propuštanje vode Učinite to sami

Ako je soba planirana za instalaciju stupaca, potrebno je ispravno instalirati prije instalacije stropa.

Najbrži i najbrži način da odražavaju stupce vlastitim rukama je da se pokorava njihovom gipsanomboru. Ako u stupcima postoji slavina ili kanalizacijska cijev, potrebno ih je maksimizirati zvučnu izolaciju, poželjno mineralnu izolaciju.

Instaliranje okvira stupaca

Profil rubova pravokutnog kolone postavljen je u istoj ravnini s razinom ili laserom. Da biste to učinili, strop se stavi perimetar budućeg stupca i uz pomoć razine toleriraju na podu. Oba perimetri su fiksirana s metalnim profilom za suhozidom s self-ladicama ili odabranim tiplelima ovisno o podne i stropnom materijalu.

Da biste dodali kolonu dodatno snagu, njegov okvir je pojačan na uglovima. Da bi se postigao ovaj profil, profil je iskrivljen jedni s drugima na takav način da se ravni kut ispada iz dva profila. Zatim, na ravnu površinu profila, uz pomoć metalnih vijaka, oni su spojeni na bočna lica i tek nakon toga instaliraju na perimeru.

Vertični profil je fiksiran jedni s drugima s vijcima za metal svakih 30-50 cm horizontalnih skakača. Širina koraka između samo-crteža ovisi o širini Raftsonne. Dati okvir dodatnu snagu može (ali to nije potrebno) za jačanje vertikalnog profila i dijagonalno s istim korakom.

Provođenje kolumnih ploča

Kako prenositi strop i rashlock

Putclone gipsane strukture je završna faza u postrojenju.

Ostaje za šivanje okvira dekorativnog kolone vlastitim rukama. Da biste to učinili, mjeri se svojom visinom i širinom, nositi ih na list suhozida i izrezati kroz gore opisanu tehnologiju za stropni pokrov.

Pripremljeni list se primjenjuje na profile i popraviti na njemu samo-obrnuti, slično gore opisanoj tehnologiji (s utapanjem od 1-2 mm i 15-20 cm).

Rad se nastavlja sve dok se okvir ne podrezuje sa svih strana.

Nakon što je cijeli stupac pokriven, stavlja se, obojite i dodaju ukrasne kutove.

Ako raspored stupca zahtijeva povećanu zvučnu izolaciju (unutar njega postoje kanalizacijske ili vodovodne cijevi, obrezuje se s dva sloja suhozida. Prvi sloj se rijetko spaja, nakon 50 cm, i drugi korak u 15-20 cm.

Kada je postavka stupca napravljena u prostoriji s visokom vlagom, koristi se posebna vatrena ploča otporna na vlagu. Nakon trim, stupac je obojen bojama otpornim na vlagu ili ga proizvodi s pločicama.

Čitaj više