Laminatne metode polaganja: Ravno, dijagonalno, božićno drvce

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Priprema površine
  • Pad podloge
  • Verzija ljepila laminata
  • Slijed laminatnih laminata određenih vrsta
  • Laminat je ravan
  • Polaganje laminata dijagonalno
  • Ostali laminacijski uzorci

Laminat je danas vrlo popularan. Glavni argumenti koji određuju izbor u korist laminata su njegovi izvrsni vanjski podaci i pristupačni trošak u odnosu na mnoge druge podne obloge. Postoje pitanje o tome što metode polaganja laminata treba razmotriti detaljnije.

Laminatne metode polaganja: Ravno, dijagonalno, božićno drvce

Shema laminata.

Priprema površine

Prije svega, površina poda se proučava za poravnanje. Proizvođači pružaju pretpostavku pogrešaka u visini u 2 mm za 1 m od spolne površine. To jest, ravna tračnica (pravila ili razina) s duljinom od 1 m se nanosi na podnu ravninu na nekoliko mjesta u različitim smjerovima. Odredite postoji li konveksna i otvorena mjesta.

Laminatne metode polaganja: Ravno, dijagonalno, božićno drvce

Mogućnosti polaganja laminata.

Razlike u betonskim bazama su poravnate, uređuju tanki estrih samonivelirajućih smjesa. Na multi-level drveni katu, trebate položiti Fanu (iverice).

Suhi estrih će poslužiti kao dobra osnova za laminata. Važno je razumjeti sljedeći trenutak: s velikim brojem nepravilnosti, vjerojatnost praznina između laminata se povećava. Kada laminatni podovi na takvim mjestima s nepravilnostima, elementi će se početi iznajmiti u odnosu na drugo, a kandži dvorca će postupno doći u zapuštenost. Utori se pojavljuju brže s niskim slojem.

Natrag u kategoriju

Pad podloge

Laminatne metode polaganja: Ravno, dijagonalno, božićno drvce

Podloge za laminirane podove.

Njegova debljina trebala bi biti jednaka ne više od 4 mm. Supstrat ne bi trebao biti deblji, jer će opet utjecati na otpornost na habanje brave. Sada materijal pod podlogom je odabrati od onoga što. Najfiniji su supstrat od polietilena (pjena, izolona, ​​itd.).

Najizrazitiji su ekološki prihvatljiviji baze, one su najskuplje. Koristi se i ekstrudirana pjena polistirena, koja je pravokutna ploča s valovitom stranom.

Izbor podloga je bogat i stalno ažuriran s novim vrstama materijala. Vijek trajanja takve podloge (iz bilo kojeg određenog materijala) je značajno veći od laminata. Možete odabrati bilo koju vrstu, na temelju njegove vrijednosti.

Plažeći laminat na temelju betona, hidroizolacijski sloj se nalazi ispod podloge. Da biste to učinili, koristite uobičajeni polietilen debljinom od 0,2 mm ili sličnog filma.

Laminat treba zatvoriti prije uporabe najmanje 48 sati za prilagodbu u prostorije. Polaganje je bolje vježbati, fokusirajući se na mjesto gdje pada svjetlo u prostoriju. Ako položite, zglobovi počinju crtati sjenu i postati vidljiviji, iskrivljuju integritet percepcije.

Članak na temu: Kako instalirati valjke na vrata

Metode polaganja laminata pretpostavljaju različite opcije za pričvršćivanje kockice.

Natrag u kategoriju

Verzija ljepila laminata

Opcija polaganja ljepilom ima jednu važnu prednost - spojevi su čvrsto zatvoreni i isključuju vlagu.

Laminatne metode polaganja: Ravno, dijagonalno, božićno drvce

Veličinu premještanja u odnosu na međusobno panele susjednih redova.

Zbog toga se vijek trajanja premaza mnogo povećava. Ali postupak stavljanja više radno intenzivnog (u usporedbi s dvorcem). Postoji dodatni gubitak sredstava za kupnju ljepila. Ova metoda se ne preporučuje da se koristi u prostorijama gdje se ne montira topli podni sustav.

Označiti metodu ljepila početi s blijedom na stranama diese specijaliziranog ljepljivog pripravka s svojstvima zaštite vlage koja kupuju zajedno s premazom. Primijenite sastav na bazi vode (na primjer, PVA) je neprihvatljivo - to će uzrokovati oticanje spoja.

Pripravak ljepila je razmazan na cijeloj površini žlijeba daske. Nakon toga, utori su spojeni s šiljkom prije ove polovice. Pričvršćivanje je poboljšano od strane sisanaca čekića na drvenom baru, višak ljepila utrkuje komad malo mokrog tkiva.

Nakon polaganja laminata u 3 reda, potrebno je uzeti pauzu za sušenje ljepila. Zatim je pod zatvoren do kraja. Premaz je naručen nakon 10-12 sati.

Opcija ljepila je aktivirana i rjeđe. Laminat za ovu metodu na prodaju više ne postoji. Imao je snažan natjecatelj - zaključavanje laminata, čiji se polaganje mnogo lakše provodi. Zatvor za zaključavanje moguće je rastaviti, bez povređivanja panela i staviti u drugu sobu.

Laminatne metode polaganja: Ravno, dijagonalno, božićno drvce

Razlike razlike u brave tipa "Kliknite" i "brave".

Zaključavanje svih proizvođača laminata konvencionalno se podijeli u dvije skupine: zaključavanje i kliknite, iako su jedinstvene za svaki proizvođač.

Zaključane ploče s bravama zaključavanja, oni su začepljeni jednim u drugi, nanošenjem čekića. Specijalizirani češljevi pouzdano popravljaju šiljke u sinusu bez uporabe ljepila.

Kliknite brave počele su biti objavljene mnogo kasnije, oni se smatraju praktičnijim i izdržljivijim. Njihova instalacija je da je jedan ploča postavljen na drugi pod kutom od 30-45 °. Tada su daske pritisnute na površinu poda, u isto vrijeme puckanje brave. Uz ovu opciju, također morate sipati laminat laminata čekićem, iako nije napisan na paketu.

Natrag u kategoriju

Slijed laminatnih laminata određenih vrsta

Laminatne metode polaganja: Ravno, dijagonalno, božićno drvce

Tehnologija laminata.

Polaganje laminata počinje iz lijevog kuta sobe. Prije polaganja, morate izvršiti mjerenja širine sobe i izračunati što je širina posljednja serija. To je potrebno, tako da kada je last redak postavljen, jaz je 2-3 cm duž zida. Neće biti moguće zatvoriti postolje, ali je vrlo problematično napraviti tanku traku laminata.

Članak o temi: Dječja promjenjiva komoda: osnovne prednosti

Ostatak širine treba biti najmanje 5 cm. Za ovaj panel prvog reda se smanji. Između zidova i laminata ostavljaju prazninu za toplinsku ekspanziju - period od 1 cm. Onda je prekriven postoljem. Dakle, prvi red panela s lijeva na desno upisuje. Desna ekstremna ploča treba uvijek smanjiti, s obzirom na praznine. Počnite prikupljati drugi red od preostalog segmenta. Tako se ispada željeni slom šavova, koji se preporučuje da se radi na 30 cm.

Izrada prvog retka, klinova umetnuta između zida i laminata kako bi se dobilo potreban razmak.

U isto vrijeme, glavna stvar je osigurati da redovi postanu ravno. Ponekad se izravni raspored niza može povrijediti zbog činjenice da klinovi imaju imovinu pasti kada je čekić naknadnih redova panela snimljena. Možete riješiti prvi broj vijaka na bazi s podložnim podlozima na drvenoj osnovi, nokat za nokte (na betonu). Oni su pričvršćeni u kutove i na mjestima zglobova prvih redova panela. Nakon završetka procesa instalacije, vijci se rastavljaju.

Plažeći laminat s bravama kosnog tipa zaključavanja lijepljenjem, svaki sljedeći element pridruži se najprije duž dugih strana, a zatim kratki.

Laminatne metode polaganja: Ravno, dijagonalno, božićno drvce

Polaganje laminata dvorca.

Primjenom laminata s zaključavanjem kao što klikne, prvi put čine cijeli niz panela, a zatim je umetnut u prethodnu. Ako je širina prostorije velika, bolje je poduzeti uz pomoć partnera, jer sam ovaj postupak nezgodan.

Pogodno je izvršiti instalaciju, pokupiti laminatne kocke s posebnim uređajima. Ako nisu, penjanje laminata se provodi kroz segment (10-15 cm) ploče, spike ga orijentira na žlijeb. Ugradnjom desnih elemenata broja s ruba i posljednjeg retka, može se stiskati s površine zida s noktiju malim veličinama. To bi trebalo biti učinjeno pažljivo, koristeći obložen kako ne šteti zidovima i laminatu.

Na kraju Skupštine je montiran postolje. Trebalo bi biti vezano ne na pod, nego na zid.

Odabir smjera polaganja, nastavite prvenstveno iz činjenice da se crtež i struktura materijala kombiniraju s geometrijom prostorije, a sa svojim osvjetljenjem. Možete birati između nekoliko opcija za izgradnju: Pravo polaganje duž svjetle linije, preko linije svjetlosti, polaganje dijagonalno. Ako je to predviđeno dizajnom materijalnih brava (koje treba prijaviti na paketu), laminat se može staviti na kvadrate, božićno drvce, pokupiti bilo koji drugi uzorak.

Članak o temi: Mehanizam za klizna vrata vlastitim rukama: upute, sheme (fotografija i video)

Natrag u kategoriju

Laminat je ravan

Laminatne metode polaganja: Ravno, dijagonalno, božićno drvce

Izravno laminatno polaganje.

Suština ove metode je da se podovi paralelno sa zidovima, od vrata. Provođenje troškova kreću se od 4 do 7%. Moguće je staviti izravno i preko linije svjetlosti.

Metoda polaganja laminata je obložena linijom svjetlosti paralelno s najdužem zidom češće se javlja i smatra se optimalnim, jer svjetlo pada na šavovima između panela ne tvori nijansu. Zbog tog trenutka stvara se učinak savršene ranije i integriteta strukture premaza.

Ovaj prijem će raditi u situaciji kada se prozori u zatvorenom prostoru nalaze na jednom od zidova. U kutnim prostorijama, prirodni izvori svjetla su s različitih strana. Stoga je takav učinak jedva moguće.

U poprečnom polaganju premaza u odnosu na smjer svjetlosti, podna ploča se skuplja okomito na najduži zid (preko sobe). U nekim stručnjacima, ova metoda polaganja uzrokuje skepticizam, jer oni smatraju da je ovaj prijem širenja premaz dilatantnosti.

Međutim, polaganje laminata preko svjetle linije, možete dobiti iluziju širine prostranije sobe. Stoga će takav prijem u polaganju biti prikladan za hodnike i duge ne-poteze koje trebate vizualno širiti.

Natrag u kategoriju

Polaganje laminata dijagonalno

Laminatne metode polaganja: Ravno, dijagonalno, božićno drvce

Laminatna shema.

Ova metoda može vizualno povećati dimenzije prostorije. Imaju smisla iskoristiti kada se pod u sobi planira staviti na univerzalni pregled, gdje će biti dobro vidljivo i neće biti pokriveno tepihom i namještajem.

Ova vrsta laminata je vrlo naporna i, prema tome, provjerava. Specresci se obično postavljaju na zid pod kutom od 45 °. Potrebno je uzeti u obzir prilikom kupnje potrošnje potrošnje za rezanje, što će biti bitno i bit će oko 15%.

Natrag u kategoriju

Ostali laminacijski uzorci

U uobičajenom laminatu, svaka ploča se smatra dodatkom prethodnom, jer je dizajniran isključivo pod lažiranjem. Nemoguće je to staviti na put "božićno drvce". Planck za to bi trebalo imati posebne brave kojima se sklop za oblaganje vrši na druge načine.

Oni koji žele vidjeti na podu "božićno drvce" ili kvadrati trebaju se odnositi na kolekciju QuickStep Notyessesse. Dies u njoj je mali kao parket iz komadnih dasaka. Značajke dizajna brave u njemu omogućuju povezivanje elemenata tako da ih stavljate na 90 °.

Brzi korak laminat u navedenoj zbirci moguće je staviti "božićno drvce" ili iz njega izvesti vanjsku četvornu kombinaciju. U ukupnim metodama polaganja 54. Prikupljeni pod pokrov izvana bit će identičan komad klasičnog parketa.

Čitaj više