Plastelling strop za sebe

Anonim

Glatki strop je jedna od komponenti modernih popravaka. Jedna od metoda poravnanja je strop žbuke. Tehnologija nije vrlo komplicirana, ali zahtijeva točnost. Uz moderne materijale i alate, ovaj se rad može obaviti s vlastitim rukama. Ne može se reći da će biti lako, ali je moguće nositi se bez vještina žbuke.

Sa svjetionicima ili bez

Postoje dva stropa za tehnologiju gipsa - sa svjetionicima i bez. Desno - učiniti sa svjetionicima. Tada se površina stropa dobiva u istoj ravnini. Međutim, postoje stropovi s vrlo velikom visinom razlike. Stavite stropni sloj debljine gipsa od 5 cm opasno: može pasti. Čak i ako napravite nekoliko slojeva s primjenom temelja nakon svih, jamstvo da će tako veliki sloj zadržati, još uvijek nema.

Plastelling strop za sebe

Pogrešno primijenjena žbuka može pasti

Općenito, s velikom zakrivljenjem stropova, preporuča se uskladiti ih s spuštenim stropovima iz suhozida, ali ne i sve sobe omogućuju vam da "ukradete" oko 10 cm visine. U ovom slučaju, možete učiniti pogrešno - pokrenuti strop bez svjetionika.

Cijela ideja je napraviti strop na nekoj parceli. Neće imati vidljive kapi, vizualno će izgledati glatko. A činjenica da će u različitim kutovima udaljenost do poda biti različit za nekoliko centimetara, "na oku" ne može se odrediti. S ovom tehnologijom, glavni zadatak je napraviti glatki moč od stropa i zidova. Ova linija je vrlo jasno praćena i trebala bi biti ravna. Ako odaberete ovu stropnu gipsanu tehnologiju, morate početi žbukanje od zidova do centra.

Bolji žbukanje

Za žbukanje strop, možete koristiti konvencionalnu cement-pješčanu otopinu, ili isto, ali uz dodatak vapna. Ali poželjno je primijeniti mali sloj. Barem takva mješavina je najjeftinija, nedavno se koristi rijetko - može pasti ili otići pukotine.

Mjesto uobičajenog rješenja uzeto je žbuka na temelju polimera, koji imaju bolji kvačilo, manje često daje pukotine. Njihov nedostatak je visoka cijena. Ali ponovite strop nakon što primijenjeni sloj padne, nije jeftinije. Stoga, oni radije odmah čine struju protoka iz modernih mješavina. Neke vrste sličnih materijala preporučenih za stropove prikazane su u tablici.

ImeSvrhaBojaDebljina slojaVrsta veziva
Žbukanje mješavina Knauf RotbandŠokirati glatke površine zidova i stropaBijela siva5-50 mmGipsa s aditivima polimera
Gips-adhezivna mješavina Knaufa sedamZa vraćanje starih žbuke, uključujući i fasadeSivPortland cement s aditivima polimera i vlakna za pojačanje vlakana
Stucco Bergauf Bau InterierZa žbuku u zatvorenom prostoru s normalnom vlagomSiva / bijela5-40 mmCement s aditivima polimera i punilo perlita
ŽbukaZa unutarnje objekte s normalnom vlagom5-50 mmNa temelju žbuke s kemijskim i mineralnim aditivima

Ako je iskustvo gipsanih radova mali, pri odabiru sastav, obratite pažnju na vrijeme dok se oslobođena otopina ne zamrznu. Tijekom tog razdoblja potrebno je uskladiti cijelo rješenje, jer tada počinje uklapati, gubi elastičnost. Dužeg života "života" valova, koji su prikazani u tablici. Ali ne svi vole raditi s tim, mnogi kažu da je s Knauff lakšim, iako su manje od vremena smrznutog - 50-60 minuta, ali to je više nego dovoljno čak iu odsutnosti iskustva.

Članak na temu: plin stup u kupaonici

Prajmer, zašto trebate i što bolje

Normalna stropna žbuka bez temeljitog prajmera nećete raditi. Poboljšava adheziju (stisak) smjese gipsa s osnovicom. U osnovi, svi problemi s padom i ljuštite na stropu zbog činjenice da temelj nije bio deblo. Jer ova faza ne propušta. Više Osim toga, ako postoji nekoliko slojeva žbuke, svaki od njih je poželjno liječiti premaz (s punim sušenjem).

Prvo, pripremamo bazu - čistimo od starih premaza, a onda ćemo nastaviti s prajmerima. Za to, sastav se ulijeva u boju kupelj, uzmite valjak na duljinu ručke (teleskopski) i distribuirajte sastav na stropu. Ako postoje neki udubljenja - urezi, defekti na površini stropa, u kojem valjak jednostavno nije postavljen, oni su predobrada s četkom umočen u prajmer.

Plastelling strop za sebe

Stropni premaz prije žbuke

Sada o tome što je temelj za strop bolji. Prema majstorima, ovaj "konkretni kontakt" tvrtke "Knauf". Nakon sušenja (24 sata), grubi, ljepljivi film ostaje na površini. Savršeno se "drži" do kita. Samo jedan trenutak: morate slijediti tako da se temelj, prašina nije pala na njega. U suprotnom, neće biti učinka iz takve obrade. Možda samo još gore.

Kako zatvoriti zglobove ploča i žaru

Kada se žbukaju betonski strop od armiranobetonskih ploča, glavni problem je brtvljenje spojeva i žarunja - udubljenja u poljima zglobova. Oni su blizu nekoliko dana prije početka ukupnog gipsanog stropa - potrebno je da svi materijali "hvataju".

Prvo, od spojeva uklonite sve što se događa. Zatim se sve očisti četkom od prašine, pijeska. Pripremljeni zglobovi su označeni premaz. Preporučuje se najčešće "konkretni kontakt". Ova obrada je ponekad smanjuje mogućnost odvojive primijenjenog žbuka. Ako ova opcija nije prikladna iz bilo kojeg razloga, možete koristiti bilo koju impregnaciju dubokog penetracije, ali učinak neće biti to.

Plastelling strop za sebe

Takvi šavovi na stropu - ne neuobičajeno

Nakon sušenja impregnacije (24 sata od datuma primjene) se primjenjuje otopina. Ako je potreban sloj više od 30-35 mm, bolje je primijeniti ga u dva sloja. Postavljanje prvog, oblika reljefa na njemu na njemu. Nakon dana, kada otopina služi, nanesite drugi sloj. Već je izravnavanje u stropu.

S velikim slojem žbuke, ploča se ponekad pojačavaju slojem slikara. Potrebno je da ploče tijekom sezonskih ploča na šav ne postoje pukotine. Malo je vjerojatno da će netko izazvati mrežu na strop, obično se lako uklapa. U tom slučaju, nakon nanošenja prvog sloja žbuke, nastala je traka polimerne gipsane mreže, ona se provodi nazubljenom lopaticom, produbljujući ga u otopinu i, u isto vrijeme, formirajući olakšanje za primjenu drugog sloj.

Članak o temi: zavjese iz PVC-a za Arbors i Veranda - savršena zaštita

Plastelling strop za sebe

Prilikom primjene žbuke u dva sloja na prvom obliku reljef

Ponekad je hrđa (pukotina u šav) vrlo duboka i zatvorite to nije moguće. Također je samo očišćen od posipanih dijelova i pijeska, obrađenog "konkretnim kontaktom". Nakon dvije opcije:

  1. Zatvoriti montažnom pjenom. Malo je, oko 1/3 volumena proreza, pred-obilno je mocked zid s vodom (potrebno za normalnu polimerizaciju pjene). Odlazimo na dan, nakon čega su odrezali pjenu tako da žličice u šavu uklapaju najmanje 1 cm. Nakon - tlo i nanesite žbuku u dva (to je također tri) slojeva.

    Plastelling strop za sebe

    Držeći strop pjenom, možete nositi komad crijeva na izljevu. Mnogo lakše raditi

  2. Uzmi krpu, navlažite ga betonskim gumbom, uvidite u jaz. Odlazite za patke, a zatim se iseli.

Možda postoji i pitanje nego zatvoriti uloge ploča na stropu. Obično se koristi jedan od pripravaka s polimernim aditivima, a također možete koristiti dobrog ljepila. Ona također ima znatnu količinu polimera. Kaže se da nakon takvog brtvljenja zglobovi ne ispucaju.

Plastelling strop za sebe

Ovo izgleda pokriveno šavom na stropu

Gipsani strop za svjetione to učiniti sami

Ako ste ikada postavili zidove, bit ćete lakše. Žbuka stropa, iako malo drugačije, ali ne i dramatično. Najveća poteškoća je da postoje ruke da bi se podigli - oni se umoruju, također gume vrat - dolazi baciti glavu.

Priprema

Prvo, strop se očisti od svih dostupnih materijala za završnu obradu, do golih betona. Nakon površine uklonite prašinu. Ako postoji građevinski usisivač (ne kućanstvo, baciti), prikladno je raditi za njih, ako ne, samo velika četka za uklanjanje svu prašinu i pijesak.

Plastelling strop za sebe

Prvo čistimo sve do čistog materijala

Ako je strop izrađen od armiranobetonskih ploča s velikim korecima, oni ih zatvaraju. Nakon sušenja otopine u korecima, primer se nanosi na čistu površinu. Nakon 24 sata rada možete nastaviti.

Instalacija Mayakov

Prva faza stropne žbuke - ugradnja svjetiljki, ali prvo je potrebno odrediti maksimalnu i minimalnu razliku visine. To je prikladnije učiniti s graditeljem laserskim zrakoplovom. Instaliran je ispod stropa, uključite skeniranje horizontalne ravnine. Mjeri se u određenom broju točaka mjeri udaljenost od stropa do sjajne zrake. Na taj način se nalaze maksimalna i minimalna devijacija. Debljina žbuke sloja treba biti malo više od najznačajnijeg odstupanja.

Isti se rad može obaviti s razinom vode, ali to će biti mnogo složenije. Za početak, potrebno je primijeniti horizontalno oko perimetra zidova na nekoj proizvoljnoj udaljenosti od poda. Jedan kraj razine je fiksiran na ovom oznaku. S druge strane, idemo okolo, pomičući udaljenost od vodenog stupca na razini - do stropa. Tako izračunajte iste maksimalne i minimalne točke.

Odlučivanje s debljinom sloja, odaberite svjetionici. To su pocinčani perforirani listovi s izbočenim leđima. Ove leđa i bit će podržava pri rješavanju rješenja. Visina naslona može biti 6 mm i 10 mm. Odaberite onu koja je nešto veća od maksimalne devijacije.

Plastelling strop za sebe

Instaliranje plaža na stropu

Svjetionici su postavljeni u koracima, nešto manje od duljine pravila - alat koji je izravnavanje i izrezati u otopinu. Uz duljinu pravila od 1,5 metara, svjetionici su postavljeni na udaljenosti od 1,1-1,3 m. Dugačak rad s neuobičajenim je teško, kraći - ne vrijedi to - previše šavova. Prvo stavite ekstremne svjetione, povlačeći se iz zidova 20-30 cm. Preostala udaljenost je podijeljena tako da je udaljenost između svjetionika bila u navedenom okviru.

Pričvrstite svjetionici na otopini gipsa, pomiješajte je debeli. Nakon instalacijske linije svjetionika (može se spaliti na stropu) otoci ovog rješenja. Svjetionici su ušli u nju, izlažući leđa u jednoj određenoj ravnini. Ako postoji zrakoplovni graditelj (razina) sve je jednostavno - izložba na nju - snop mora kliziti na leđima.

Ako radimo s vodom, nosimo potrebnu "čistu" stropnu razinu na zidovima, protežu se nekoliko kabela tako da su usmjereni uz svjetioniku. Na tim žičanama i umetnite leđa dasaka. Stavljajući sve svjetiljke, provjerite ravninu po pravilu s razinom mjehurića instaliranom na njemu.

Plastelling strop za sebe

Udaljenost između Beacons na stropu - 1,1-1,3 metra

Nakon Gyps Grabs (mora postojati nekoliko sati), možete početi stropnu žbuku.

Primjena i poravnanje žbuke na stropu

U ovoj fazi zahtijevat će održive građevine s velikom platformom između njih. Iz alata - malu lopaticu i zgrada sokola - igralište s ručkom.

Izgrađena odabrana žbuka mješavina strogo u skladu s uputama. Rješenje treba biti homogeno, bez kvržica. Rješenje se nadovezuje na sokolu iz spremnika, a zatim uz pomoć male lopatice, pošiljke su složene na stropu. To je prikladnije, vjerojatno poslati rješenje s oštrim pokretom četke, ali možete jednostavno "podesiti" na strop. Ovdje svi biraju svoj put.

Plastelling strop za sebe

Napunite prostor između svjetionika s rješenjem

Napunjena udaljenosti od žbuke od jednog svjetionika u drugu. Širina ovog trake za početak je 50-60 cm. Kada se polaganje ne treba postići homogena površina. Ispunjen je kaotičnim potezima.

Mi preuzimamo pravilo, položiti je na svjetionici, preseliti se u sebe, tresući s jedne strane na stranu. S ovim pokretima na baru ostaje određena količina rješenja.

Plastelling strop za sebe

Uzimamo pravilo, počevši glatko

Uklonjen je malom lopaticom i šalje ga na strop - na nepopunjenom dijelu ili gdje su pronađene jame. Ispunjavanjem jama opet povucite pravilo. To su glavne tehnike stropa žbuke, ponavljaju ih sve dok stranica ne postane glatka.

Plastelling strop za sebe

Protežu se nekoliko puta, ispunjavajući jame

Dakle, postupno, jedan bend je ispunjen, zatim drugi, i tako - cijeli strop. Ostaje da se osuši 5-8 sati.

Uklanjanje svjetiljki i unosa žarulje

Kada je otopina zgrabila, ali ne i suha, svjetionici izvlače. Ako ih ostavite, metal će početi hrđati, zahrđali razvod se mogu pojaviti na stropu.

Plastelling strop za sebe

Nakon uklanjanja svjetiljki, reusts ostaju, zatvoreni su mortom

Pravila koja su ostala nakon svjetionika ispunjena su istom otopinom, poravnajte na jednoj razini s ravninom stropa sa širokom lopaticom. Ima smisla koristiti taljenje - to je predugo. Nakon toga možemo pretpostaviti da je žbuka stropa završena vlastitim rukama. Ostaje čekati njezino potpuno sušenje. Trebat će od 5 do 7 dana - ovisno o sastavu.

Članak o toj temi: Dizajn kuhinja-dnevni boravak u privatnoj kući

Čitaj više