Ugradnja postolja na kuhinjski countertop

Anonim

Kuhinjski plint za stolove je konačni dodir, koji finalizira unutrašnjost prostorije. Instalacija tih proizvoda čini se ne samo u dizajnerskim svrhama za stvaranje potpunog izgleda kuhinjskog namještaja. Ti su elementi i praktični. Posebno, pružiti bolju čistoću sobe.

Funkcije postolja

Ugradnja postolja na kuhinjski countertop

Što se može koristiti ovim elementom kuhinjskog namještaja? Plinth, instaliran na stolu za kuhinju, ima sljedeće koristi:

  • Prerušiti. Uz pomoć plastike ili drugih letvica, moguće je učinkovito sakriti nepravilnosti zidova, zbog čega se jaz formira između radne ploče i zida. Osim toga, u slučaju upotrebe bageta, možete namjerno postaviti namještaj na neku udaljenost od zida. Pribor će u potpunosti sakriti sve nedostatke i nedostatke.
  • Zaštita od smeća s radne ploče. Čipovi, komadići hrane i druga mala smeća stalno se stalno pojavljuju na površini stola i nužno padaju u nepristupačne površine kuhinje. Negativnost ovog problema je teško precjenjivati ​​- Zbog akumulacije smeća za namještaj postoji neugodan miris, početi množiti bakterije, gljivice i insekte.
  • Ugradnja sudopera oko sudopera je posebno korisna, jer štiti zid i stražnju površinu namještaja od vlage, koji može uništiti materijal ako je namještaj izrađen od drva ili drugog materijala nestabilnog s vlagom.

Kao što se može vidjeti, postolje je vrlo koristan za kuhinju countertops i igra ne samo estetsku ulogu u sobi.

Izvršenje materijala

Ugradnja postolja na kuhinjski countertop

Ako je, kada je popravak kuhinje, završio kuhinjski namještaj, ciljak za radnu ploču obično dolazi u kompletu. Ako će kuhinja učiniti s vlastitim rukama, onda će sve pribor morati birati sebe.

Najčešće, Friezes su odabrani iz istog materijala kao i sama tablica - stablo ili imirodna ploča je pogodna za drvo, vrijedno je odabrati postolje kamena, prirodnog ili umjetnog ili tako dalje. Naravno, uvijek možete koristiti jeftinu plastičnu baguettu, koji može oponašati bilo koji materijal i nije lišen odličnih performansi.

Članak o temi: Što se može izraditi od plastičnih boca

Aluminij je također popularan - metal se lako montira i otporan na grijanje, što vam omogućuje da ga instalirate oko plina ili električnog peći. Istina, bogatstvo boja aluminija se ne razlikuje, tako da takav postolje može biti prikladan samo za metalne countertops u kuhinju.

Za organsku montažu u dizajnu namještaja, preporučljivo je kupiti ih na istom mjestu gdje je kupljen materijal za stolove. Ako su odabrani univerzalni elementi, njihovi privici trebaju biti transparentni da se ne ističu na pozadini stola i zida.

Oblik postolja

Ugradnja postolja na kuhinjski countertop

Definiran s oblikom proizvoda slijedi iz veličine stolnog vrha i same bagete. Osim toga, uloga igra funkcionalnost bageta - ako mora zatvoriti široku prazninu, tada njegova veličina mora biti veća. U suprotnom, postolje za pultu neće u potpunosti zatvoriti prazninu, a njegova instalacija će izgubiti sve značenje.

Obrazac je najrazličitiji:

  • ravan;
  • nagnut;
  • pravokutan;
  • u obliku oluka;
  • Nepična figura - U ovom slučaju, vrsta postolja može biti bilo koji, ovisno o mašti dizajnera, osobito ako je proizvod napravljen po narudžbi.

Važno je napomenuti da je najširi raspon oblika dostupan na drvenim modelima i PVC proizvodima.

Instalacija proizvoda

Ugradnja postolja na kuhinjski countertop

Shema instalacije plinths pomoću vijaka za samo-tapkanje

Prije početka postavljanja, provjerite je li stečena nabavljena plint dovršena. Set za montažu obično uključuje sljedeće stavke:

  • Glavni dio koji je pričvršćen na zid ili countertop;
  • Ukrasni čepovi, gornji i bočni;
  • kutak i izravne veze;
  • Vijci samo-tapka, uz pomoć u kojem je postolje instaliran na pultu za kuhinju.

Instalacija se javlja u nekoliko faza:

  • Mjerena je duljina namještaja, nakon čega je baget je obrubljen finim hakevima.
  • Osnovni dio pristupa instalacijskom mjestu.
  • Susjedni element je izbušen na točki konsolidacije.
  • Ako je postolje pričvršćen na zid, tada se tikci krijumčare u rupe, u kojima se metalne jezgre su zatim pričvršćene, čvrsto pričvršćivanje glavnih dijelova plinte. Da biste to učinili, najbolje je koristiti električni odvijač.
  • U slučaju pričvršćivanja na vrh stola, možete koristiti jednostavne vijke samo-tapka umjesto tiplelima. Baza se nužno provjerava razina konstrukcije.

Članak o temi: tapiserija zavjesa: luksuz u unutrašnjosti

Shema instalacije plinths pomoću vijaka za samo-tapkanje

  • Nakon što se proizvod pouzdano fiksira, dekorativni dio je puknut.
  • Kutni spojevi i krajnji rubovi zatvoreni su plastičnim ili gumenim čepovima.
  • Svi spojevi su podmazani silikonskim ili akrilnim brtvilom. Ako je potrebno, možete obraditi ne samo veze s dijelovima bagete, već i zglobovima s radnom površinom i zidom. Također možete koristiti strane, pokrivanje zglobova i postolje za plint.

Dodatni elementi

Podesite dizajn kuhinjskog namještaja može biti višebojni pozadinsko osvjetljenje. Za to se koriste transparentne plastične bagete, na kraju od kojih se obavljaju polaganjem kabela.

Pod postoljem možete položiti LED traku. Cijena ovih rasvjetnih uređaja je prilično niska. Takva osvjetljavanja bit će vrlo ekonomična i posebno prikladna noću.

Kao što se može vidjeti, ugradnja postolja na stolu je potpuno jednostavan postupak, koji je sposoban obavljati svakoga tko može podnijeti bušilicu i odvijač. Visokokvalitetni baguette pouzdano zaštitni namještaj od oštećenja i zagađenja, kao i daju kuhinju s potpunim izgledom bez potraživanja visokih troškova.

Čitaj više