Što je bolja za spavaću sobu: 10 savjeta za odabir

Anonim

Što je bolja za spavaću sobu: 10 savjeta za odabir

Trebali biste odabrati pozadinu spavaće sobe ovisno o njegovoj veličini i stilu u kojem je izrađen od zdravog sna - to je ključni proces u životu osobe. Stoga je važna i dekorativna i dekorativna, kao i kompetentno opremanje spavaće sobe, kao mjesto za opuštanje i spavanje, te s praktičnog stajališta. Što trebate uzeti u obzir da biste odabrali ne samo atraktivne, već i funkcionalne, sigurne pozadine u spavaćoj sobi, koja će doprinijeti ugodnom odmoru i snažnom stanju - pročitati članak.

Što ovisi o izboru pozadine za spavaću sobu

Pozadina je najčešći završni materijal koji vam omogućuje da postignete i dekorativni učinak i praktičnu (vizualnu ekspanziju prostora, mijenjajući proporcije prostorije).

Što je bolja za spavaću sobu: 10 savjeta za odabir

Zahvaljujući ispravnom odabranom pozadinu, možete značajno poboljšati estetska svojstva spavaće sobe i dati joj originalnost.

Što je wallpaper bolje odlučiti dovršiti spavaću sobu ovisi o takvim čimbenicima kao:

  1. Lokacija mjesta. Za spavaće sobe, prozori koji dolaze na jugoistočno, dizajneri preporučuju odabir pozadine u hladnoj shemi boja: oni će stvoriti dojam svježine i hladnoće na vruće ljeto. Za sobe na sjevernoj strani, najbolji izbor će biti lagana pozadina tople nijanse: takve platnene će vizualno učiniti prostoriju svjetlijom i udobnom (osobito zimi, kada je svjetlosni dan kraći).
  2. Rasvjeta u sobi. Ako u spavaćoj sobi ima mnogo izvora prirodnog svjetla, izbor postavljanja pozadine nije ograničen. Što se tiče spavaćih soba s isključivo umjetnom rasvjetom (to se događa, kada je jedna velika soba umjetno podijeljena na dvije), tada bi trebala biti odabrana svjetlosna pozadina, poželjno s reflektirajućim česticama ili briljantnim uzorcima. Dark Wallpaper, u ovom slučaju, stvorite dojam mračnog i hladnog prostora.
  3. Veličine spavaće sobe. Univerzalna boja za dekoraciju zida, koja se može koristiti u spavaćim sobama bilo koje veličine je bijela. Tamne pozadine se ne preporučuju ljepilo u male spavaće sobe, au velikim prostorijama, dizajneri savjetuju korištenje pozadina-pratioca koji će omogućiti elegantno prostor za zoniranje.
  4. Dizajn priroda. Dobar izbor za klasične spavaće sobe bit će tekuće pozadine, prugasta platna, rešetka, Damask uzorak. Moderan i lijep u modernim interijerima izgledat će kao pozadina u papu guske, platno s geometrijskim uzorcima, 3D efektima, teksturiranim elementima. Prilikom odabira pozadine za dizajn dizajna, treba uzeti u obzir smjer stila.

Članak o toj temi: Kako ljepilo pozadinu na kuhinjskoj pozadini: prednosti i nedostaci, dopušteni i zabranjeni slučajevi, rad s papirom, vinil pozadinom, upute za lijepljenje, fotografiju, video

U isto vrijeme, boja i tekstura pozadine definiraju namještaj i tekstil (zavjese, posteljinu) u sobi. Dakle, izbor pozadine u spavaćoj sobi sa svjetlosnim namještajem je praktički neograničen. Ali ako soba ima svijetle spojnice nestandardnih oblika ili zasićenih tekstila, pozadinu bi trebala biti neutralna.

Psihološka percepcija boje: što pozadinu izabrati u spavaćoj sobi

Najčešće odabiremo pozadine po svom izgledu: teksturu, crtež. U isto vrijeme, izbor nijanse platna pogađa, u većini slučajeva, naše osobne ovisnosti. No, izbor boje pozadine u spavaćoj sobi ima vlastite nijanse povezane s izravnim imenovanjem sobe. Dakle, pozadina u spavaćoj sobi treba doprinijeti zdravom sna, odmoriti se nakon radnog dana, opuštajući se.

Što je bolja za spavaću sobu: 10 savjeta za odabir

U spavaćoj sobi se ne preporučuje odabrati previše svijetle pozadine, bolje je dati prednost pastelnim bojama

Idealne boje koje promiču mirno i dugotrajno spavanje plave i plave.

Da biste stvorili radosno raspoloženje na početku dana, možete odabrati žute pozadine. Romantična atmosfera će stvoriti pozadinu ružičaste, boje lavande, foto pozadine u tim bojama. Zelena i njegove nijanse pridonijet će uklanjanju živčanog napona i opuštanja.

Dizajneri ne preporučuju korištenje u agresivnim bojama dizajna koja će iritirati oči i staviti pritisak na psihu. To uključuje crvenu, ljubičastu.

U isto vrijeme, više natječaja nijanse ljubičaste i crvene su prikladne za korištenje s pozadinom drugih vrsta. Da biste pronašli najbolju kombinaciju za pozadine partnera, možete koristiti krug u boji.

Što je pozadina bolje zalijepljena u spavaćoj sobi: stavljajući oružje

Zidovi zidova u pozadini spavaće sobe ovise o mnogim čimbenicima, među kojima dodjeljuju osobne preferencije vlasnika stanova i praktičnu svrhu materijala za završnu obradu, značajke sobe.

Ako imate sunčanu stranu i veliki broj prozora u spavaćoj sobi, onda su zidovi bolji da se drže vinil, svjetlo otporne na pozadine: takve platnene neće izgorjeti tijekom vremena pod sunčanim zrakama.

Članak na temu: zavjese u salonu od velova: ljepota i praktičnost

Što je bolja za spavaću sobu: 10 savjeta za odabir

Za spavaću sobu, savršeno je pogodna za vinil i phlizelin pozadine.

Ako se vaša spavaća soba kombinira s vrtić, osjetljivi ste na alergije ili samo voditi brigu o svom zdravlju, onda je vrijedno odabrati ekološki prihvatljiv, siguran za ljude i okoliš. Takvi se mogu pripisati papiru, povrću, tkanini, čep premazima. Raspon cijena za takve zidove je prilično široko: papirnate pozadine se smatraju najskupljim - tkaninom i povrćem.

Tako da sigurna pozadina ne gubi svoja svojstva, moraju biti zalijepljeni posebnim, ekološki prihvatljivima.

Ako planirate otplatiti za godinu dana, dva (na primjer, kada dijete raste, a majka neće morati biti pored njega stalno), to jest, ima smisla gurati u pozadini spavaće sobe za slikarstvo, na primjer, phlizelinic. Takvo platno može imati drugačije olakšanje koje će lako podnijeti nekoliko promjena boje.

Mala soba: što je pozadina bolje pogodna za spavaću sobu

Pravilno odabrane pozadine za malu spavaću sobu sposobne su ne samo da se soba ne može ugodno za spavanje i odmor, ali i vizualno povećati mali prostor. Dakle, u te svrhe, svjetlosne pozadine su savršeni.

Što je bolja za spavaću sobu: 10 savjeta za odabir

Ako je spavaća soba mala, onda je moguće povećati uz pomoć laganih boja pozadine

Osim toga, kako bi se soba vizualno prostrana, potrebno je slijediti ova pravila:

  1. Odaberite Wallpaper s dijagonalnim uzorcima, okomitim prugama.
  2. Odbijte tamne modele (čak i ako je samo jedna ili dvije trake uparene pozadine): tamna boja vizualno "jesti" najmanje 40% cijelog područja prostorije.
  3. Izbjegavajte pozadinu s pretjerano velikim elementima: takve pozadine izgledat će smiješno zbog nedosljednosti njihovih veličina dimenzija prostorije i vizualno smanjiti prostor spavaće sobe.
  4. Izbjegavajte mali ispis kroz perimetar prostorije, inače takva pozadina stvara dojam malog, prisilnog prostora.
  5. Odaberite oštrice s sjajnim, reflektirajućim česticama, sjajnim uzorcima: oni će raspršiti svjetlo i vizualno povećati sobu.

Članak o toj temi: Pregled o snimljivim vratima na tračnicama i valjcima

Dizajneri savjetuju da bi dovršili zidove malih spavaćih soba u pozadini. U isto vrijeme, treba se koristiti asimetrični način lijepljenja.

Pravila odabira: Što pozadinu bolje odgovara za spavaću sobu (video)

Izbor pozadine u spavaćoj sobi je odgovoran događaj za koji će morati potrošiti mnogo vremena. Uostalom, pozadinu mora biti atraktivna i praktična, uskladiti dizajn i veličinu prostorije, a ne da šteti zdravlju. To će pomoći u određivanju odabira gore navedenih preporuka i odabira najuspješnijih, modernih i atraktivnih interijera!

Pojedinosti: Kako odabrati pozadinu u spavaćoj sobi (fotografije primjeri)

Što je bolja za spavaću sobu: 10 savjeta za odabir

Što je bolja za spavaću sobu: 10 savjeta za odabir

Što je bolja za spavaću sobu: 10 savjeta za odabir

Što je bolja za spavaću sobu: 10 savjeta za odabir

Što je bolja za spavaću sobu: 10 savjeta za odabir

Što je bolja za spavaću sobu: 10 savjeta za odabir

Što je bolja za spavaću sobu: 10 savjeta za odabir

Što je bolja za spavaću sobu: 10 savjeta za odabir

Što je bolja za spavaću sobu: 10 savjeta za odabir

Što je bolja za spavaću sobu: 10 savjeta za odabir

Čitaj više