Odabir pozadine za malu dvoranu, dobar interijer

Anonim

Danas u građevinarnicama za prodaju pozadina u ogromnom asortimanu. Mnoge različite vrste, boje, crteži, ali ako odbacujete sve to golo Tinselo, čini se da ne postoji ništa za odabir. Zapravo, uvijek postoje mnoge opcije, sve ovisi o sobi u kojoj ćete gurati pozadinu, njegovu funkcionalnu i veličinu.

Odabir pozadine za malu dvoranu, dobar interijer

Unatoč malim dimenzijama prostorije, dizajn interijera je luksuzan

Danas bismo željeli reći što je pozadina savršena za lijepljenje u maloj dvorani. Nažalost, takva je dvorana među stočarskom većinom naših sunarodnjaka.

Odabir vrste pozadine

Pozadina u dnevnom boravku ili dvorani mora biti ukusna, a to nije važno, velika soba je ili mala. Kako se nalaze brojne studije, u dnevnom boravku u gostima ima potpuni dojam stana vlasnika. To je stil registracije dvorane, pokazuje gost, jer vlasnik pripada njegovoj kući. Stoga se dizajn hodnika treba provesti kvalitativno i ponoviti još jednom, nije važna mala soba ili velika.

Odabir pozadine za malu dvoranu, dobar interijer

Korištenje jednobojne pozadine dvije boje u dnevnom boravku

Ako ćete kazniti pozadinu u glavnoj sobi s malim dimenzijama, bolje je odabrati od klasičnih vrsta: papir, vinil phliseline. Takav će izbor opravdati jednostavnost s završnim materijalom i dobrim, visokokvalitetnim popravcima na kraju.

O papiru

Papirna pozadine dostupne su u nekoliko opcija:

  • prati, izrađen od jednog sloja papira prekriven lakom;
  • jednoslojni (format simbola) izrađen od finog papira u jedan sloj;
  • dvoslojni, nazivan dupleks, moderan;
  • Akril, koji se sastoji od baze papira i akrilnog prskanja.

Za malu sobu, dupleksne pozadine su optimalno prikladne, možete dodatno razmotriti akrilnu verziju, prilikom registracije da zid neće usmjeriti kontakt u sobi.

Duplex Wallpapers su jaki, lako se primjenjuju na zidu, raspon takvih tkanina je veliki, jer proizvode svoju tvornicu širom svijeta. Međutim, platno se boje sunčeve svjetlosti i vlage, stoga je njihov rok trajanja definiran za pet godina.

Članak o temi: 5 načina da savršeno obojite stropni postolje

Odabir pozadine za malu dvoranu, dobar interijer

Pozadinu s ponavljajućim malim uzorkom u dnevnom boravku

Pozadina s akrilnom papirnom pjenom manje izdržljivim, jednoslojni, ali u hodniku će biti prikladni zbog njihovog šipnog uma. Nakon što je prošao temperaturnu obradu, akril prihvaća nezamislive oblike, tapete s pjenom iz ovog materijala izgleda jednostavno prekrasno. Međutim, ovo platno, kao i sve papirne pozadine se boje vlage, pa čak i dodatno, tekstura njihove vrlo krhke, a ne tolerirajući mehaničku izloženost.

O vinilu

Uz vinil pozadinu, sve je mnogo lakše, sve vrste vinilnih pozadina savršene su u maloj sobi.

Naveli smo glavne opcije za pozadine od vinila:

  • pjenasti vinil s teksturom sličnim akrilnim papirnatom pozadinom;
  • Kompaktni vinil, izdržljiv vinil, stvoren složenom kemijskom tehnologijom;
  • periv vinil, kuhinju, ali za ljubitelje izvanrednog pristupa, može se koristiti;
  • Vinil vrućeg žičanja, snažan, pouzdan, jednostavno nije ubijeni materijal;
  • SILAGOGRAFIJA, nastavak tema vinila vrućeg žičanja, još naprednije pozadine s neobičnim sjajem.

Ako uzmete u obzir pjenaste vinilne pozadine, oni su sada otkinuti građevinskim trgovinama, vrijedno napomenuti da ovaj materijal nije najjači i pouzdaniji. Ne preporučuje se oprati, osim što brišemo vlažnom krpom, pa ako su pozadine smještene, da može biti moguće ako se nalaze na zidovima male Hruščov, oprati će biti iznimno teški.

Unatoč pristupačnoj cijeni, primjenjivati ​​pjenaste vinilne pozadine u malim sobama nije vrijedno toga, bolje je spasiti ih za prostrane apartmane.

CD-vinil i perivi vinil su sve kuhinjske opcije koje su još uvijek prikladne u hodniku, kako bi se stvorila normalna unutrašnjost hodnika koju uopće nisu prikladne. Usput, vjerojatno ste se upoznali u malim hodalnim pozadinama u obliku opeke, kamena, kože, tako da je ovo samo platno iz CD-vinila. U dizajnu naše krune od Kruščeva, savršeno se uklapaju.

Odabir pozadine za malu dvoranu, dobar interijer

Primjena kompaktnih vinilnih pozadina u dnevnom boravku

Ispostavilo se da smo za našu dvoranu pogodni za pozadine koje su napravljene pomoću tehnologije vruće žigosa. Da, ove platnene mogu biti rečeno beskonačno, jer danas, ovo su najnaprednije pozadinu, jednostavno niste savršeni.

Članak na temu: Spavaće dizajn: Pravi izbor boje, kreveta, namještaj

Vinilna pozadina vrućeg reljefa se ne boji vlage, svjetla, mehaničkih učinaka, ne apsorbiraju mirise, prigušili buku, lako oprati i zalijepili na zid, a rok trajanja ovog proizvoda nije poznat. Obično ljudi jednostavno smetaju njihove pozadine, i oni ih mijenjaju s drugima.

Raspon tkanina je vrlo širok, ali u našem slučaju, za malu dvoranu, bit će prikladno odabrati pozadinu uskog standarda od 0,53 metra, a ne širokog 1,06 metra, ljepilo na kratke zidove je mnogo prikladnije. Ako zidovi vašeg Hruščova omogućuju lijepljenje širokog weba, onda ne postoji ništa što treba misliti, morate ih uzeti za svoju dvoranu.

Odabir pozadine za malu dvoranu, dobar interijer

Pozadina kombinirana praksa na različitim zidovima

Ove vinilne pozadine proizvode tvornicu u različitim zemljama. Nedavno su domaći proizvođači dobro zategnuti. Inače, kao i uvijek, Europljani i Amerikanci dominiraju na građevinskom tržištu.

Imajte na umu da je vinilna pozadina na bazi Fliesline 60-80% u rasponu bilo kojeg skladišta.

O Fliselinu

Ako želite napraviti zidove glatke i monofoni, onda ne postoji ništa bolje nego koristiti pozadine za slikanje. U ovom slučaju, to je točnije odabrati opciju Fliesline, samo je prikladno za lijepljenje u apartmanima i kućama.

Flizelin je osnova suvremene vinilne pozadine, ali i kao zasebni materijal, on se savršeno pokazuje. U našem slučaju, postat će izvrsna osnova za boju i lak.

Odabir pozadine za malu dvoranu, dobar interijer

Ugodna slika boja odabrana za dnevni boravak

Flizelin tapeta se može slikati nekoliko puta, tako da ne biste trebali brinuti o boji, uvijek se može zamijeniti. Usput, razmislimo o boji i crtežu da smo optimalno prikladni u našoj maloj sobi.

Oblikovati

Za male sobe, uvijek je vrijedno pažljivo približavanju izboru boje. Naravno, najbolje je odabrati boje sheme boja poput vas, ali postoje neke nijanse.

Za male prostorije optimalno koriste svijetle boje. Ako se soba nalazi na južnoj strani, možete kušati hladne mogućnosti, tako da u određenoj mjeri uravnotežite klimu unutar i izvan sobe. U dvorani na sjevernoj strani, naprotiv, topla pastelna shema boja savršeno je prikladna.

Ne biste trebali koristiti tamne boje i vrlo bogatih boja u skromnoj dimenzijama, budući da će atmosfera u sobi biti snažno otići po osobi i biti neugodno u takvoj auri.

Igrajte se s vizualnim prezentacijom sobe pomoći će nam s banalnim tehnikama dizajna i uporabom traka (možete u početku prugasti pozadine, a možete obojiti pozadinu na sličan način). Kao što vjerojatno znate, soba se produljuje prema kretanju traka, tj. Ako ste zamukli prugastu pozadinu okomito - visina stropa povećava se, vodoravno - duljina prostorije.

Članak na temu: Ulična umivaonik za vikendice

Odabir pozadine za malu dvoranu, dobar interijer

Prodava soba horizontalne pruge

Mala soba je savršeno pogodna za pozadinu s malim i srednjim uzorcima ili uopće monofoni. Veliki ukrasi neće gledati nikakvo skladno, jer će integritet uzorka biti ugrožen u vidu mali kut pregleda. Kako ne bi riskirali, odmah odaberite mali ukras. Nema ograničenja na izbor stila za crtanje, sve ovisi o stilu vaše dvorane.

Vrijedno je spomenuti o mogućnosti kombiniranja. Možete raditi s nekoliko boja ili s pozadinom s uzorom i bez, po vlastitom nahođenju. Izgleda sjajno za jedan naglasak zid, na koji će se pozornost vaših gostiju zakinuti, dok ostatak zidova može lako nastupiti za njezinu pozadinu.

Odabir pozadine za malu dvoranu, dobar interijer

Koristite u pozadini dnevnog boravka s različitim uzorcima

Prilikom stvaranja pismenog interijera, uzmite u obzir bojanje vašeg namještaja, razmislite o tome koji materijali će biti zavjese i kakva boja. Stvaranje punopravnog interijera čak iu malom hodu, podrazumijeva sveobuhvatan rad.

Ako mislite da ne možete nositi s zadatkom razvoja interijera i odabira pozadine, bilo koji dizajner će vam pomoći u tome. Ali do i veliki ne postoji ništa komplicirano ovdje, hodati do najbliže građevinske trgovine i naučiti stavke koje nudi tržište pozadine.

Čitaj više