Opcije proračuna za staklenike to čine sami

Anonim

Staklenik s vlastitim rukama pomoći će prvu žetvu zelenila, krastavaca, rajčice. Vrlo je prikladno rasti rotkvica, sadnice ranog kupusa. Koristeći sezonske usjeve, od ranog proljeća i do kasne jeseni, obitelj će biti sa svježim povrćem.

Vrste staklenika

Staklenici to rade s vlastitim rukama. Da biste dobili ranu žetvu termalnih povrća, morate izgraditi jednostavan dizajn. To će zaštititi proljetnu biljku od hladnoće i mraza.

Dizajn staklenika

Staklenik se sastoji od jame, kutije i stakleničkih okvira.

Konstrukcije su:

  • Staklenici.
  • Staklenici.
  • Izolirano tlo.

Staklenici imaju vlastitu klasifikaciju:

  • Dubinski monoseci.
  • Dvostruko.
  • Lučni
  • Šatori
  • Izgubljeno, na solarno grijanje.

Opcije proračuna za staklenike to čine sami

Za izgradnju staklenika, staklenici biraju stan ili s malom padinom. Trebalo bi biti zaštićeno od sjevernih i istočnih zgrada vjetrova, živice, drveće, a ne ih ni zasjenjeni.

U rano proljeće, tlo je prekriveno filmskim skloništima prije sjetve sjemena. Posebni poljoprivredni ili sintetički premazi. Oni će dobro držati vlagu i toplinu.

Za uzgoj biljnih usjeva i ranih sadnica koriste u dubini staklenika s jednim klizanjem. Kopping kopa u jesen, širina prema gore od 150 cm i 120-125 u nastavku. Dubina takvog staklenika će biti 60-70 cm. Na perimeru jame, kutija je instalirana na kojoj su postavljeni staklenički okviri. Tamo gdje je podzemna voda prikladna blizu površine, često se koriste kopneni staklenici. Tu su i dvostruki staklenici nalik malih staklenika. Konstrukcije se mogu zagrijati i bez zagrijavanja.

Za grijanje potrebno je unaprijed zakopati duž cijele duljine metalne cijevi velikog promjera. Jedan rub takve cijevi je u stakleniku, grijani ogrjev je izrađen izravno iz staklenika, a drugi kraj cijevi nadilazi staklenik tako da izgaraju proizvodi izgaranja.

Za samozaljenje, koristite tehnologiju uporabe gnoja. Bolje je uzeti Konnsky - u njemu je još slamka. U kuhanoj drvenoj kutiji zaspim konjskom gnojivom, filtriram tlo na vrhu, a zatim sipajte toplu vodu i ostavite nekoliko dana da zagrijete samog staklenika. Zatim, osušiti biljke na sadnice. Sam staklenika pružit će toplinu. U poslijepodnevnim satima energija će doći na račun sunca, a noću - zbog gnojiva.

Često galderi u blizini sobe s južne strane izgrađuju brisanje staklenika. Za sklonište se koriste staklenički okviri, instalirani pod kutom od 45 °. Okvir okvira okvira je fiksiran s pojasom ili metalnim petljama. To će vam omogućiti da ih podignete za odzračivanje ili rad u stakleniku.

Članak o temi: Dekoracija stropa na balkonu od plastičnih ploča vlastitim rukama (fotografija i video)

Priprema za izgradnju staklenika

Greenhouse ne zahtijeva puno ruke kako bi zaradio mnogo novca, koristi se za njegovu izgradnju.

Alati i materijali:

  • Cigle za temelj staklenika.
  • Okvir za stakleniku (možete koristiti žicu ili priključci).
  • Film ili sintetički premaz.
  • Otvori stakla ili prozora.
  • Drvene šipke ili tračnice.
  • Lopata.

Mjesto na mjestu

Kada se priprema za izgradnju staklenika, odaberite parcelu osvijetljenu suncem. Trebate birati između stabala i zgrada tako da je staklenik dobro zagrijan cijeli dan.

Opcije proračuna za staklenike to čine sami

Odabir materijala

  • U ulozi materijala za staklenik s vlastitim rukama film je prikladan ili agrofibularni.
  • Možete koristiti ploče - srušili su drvene okvire i pokrijte ih s filmom ili staklom.
  • Ako postoje stari prozori s naočalama, možete napraviti drvene kutije pod njihovom veličinom. Visina ovog okvira je od 20 do 50 cm. U službi su vrlo jednostavni i dostupni. Sjeme brzo uzimaju biljke jake i otvrdnute.

Film

Ako se koristi film, onda je srušena drvena kutija pravokutnog ili kvadratnog oblika. Ispunjen je posebnom zemljištem za sadnice. Sjemenke sjemena i prekriveno filmom. U poslijepodnevnim satima, takav staklenik će se zagrijati sunce. Ne smije se otvoriti prije pojave klica, samo za zalijevanje.

Opcije proračuna za staklenike to čine sami

Sve kapi temperature su ukusne za sjemenke, biljke će ustati slabe, bolne.

  1. Na drvenoj kutiji kako bi ojačali žičane lukove, pričvrstite ostatak crijeva. Takav staklenik s zalijevanjem i prikladnim za otvaranje za ventilaciju.
  2. Mogućnosti za projektiranje površina iznad pravokutnog okvira mogu biti različite. Možete izgraditi trokutasti krov odozgo, ojačati film odozgo i staviti usjeve u staklenik.
  3. Definirajte visinu, ovisno o njezinim željama.
  4. Osim drvene osnove, koristi se metalni okvir. Dizajn Odaberite sebe: ili lučni ili kuću. Ojačati na zemljištu.
  5. Zatim pokriti film i ostaviti nekoliko dana da zagrije tlo.
  6. Stavite rotkvice, peršin, stavite luk na zelenilo. U takvom stakleniku, prikladno je raniti rane krastavce i rajčice.

Polikarbonat

Polikarbonatni staklenik je ozbiljnija konstrukcija i korištenje takav staklenik je vrlo profitabilan.

Prvi dizajn i ugradite okvir. Pričvrstite polikarbonatne listove prema dizajnu.

Opcije proračuna za staklenike to čine sami

Od ranog proljeća i do kasne jeseni, može se uzgajati povrće i zeleni. Sjemenke posijane u takvim staklenicima. Nema mastiju se prestrašeni po polikarbonatnim staklenicima. Berba rajčice ili krastavci ranije nego u uobičajenim filmskim skloništima.

Članak o temi: Vješalice u hodniku - zid, vanjski ili panel

Staklo

Koristeći staklo kada se staklenik okrene vlastitim rukama, morate napraviti nisku temelj od cigle.

  1. Da biste to učinili, morate kopati jamu i izgraditi temelj.
  2. Next - da sije sjeme i pokrijte običnom staklom. Sunce zrake će zagrijati zemlju pod staklom, ova temperatura je dovoljna da izgledaju prijateljski izbojci. Uklonite staklo je potrebno samo za zalijevanje. Potpuno ukloniti takav premaz tek nakon uspostavljanja toplog vremena, kada će stupiti na snagu prijetnju mraze na površini tla.
  3. Možete koristiti drvenu kutiju ispod veličine stakla.
  4. Napunite ga zemljom i pokrijte ponorno sjeme.
  5. Nakon zamjene u kući drvenih prozora na metalplastici, ideje se pojavljuju za izgradnju staklenog staklenika.
  6. Najbolje je pripremiti malu jamu. Zatim, ovisno o veličini budućeg staklenika, odredite veličinu temelja. Na njemu će drveni staklenik stajati pouzdanije nego na zemlji.
  7. Nakon izgradnje temelja, instalirajte drveni s staklenim dijelom, pričvrstite ih sa samostalnim. Ispada stakleni staklenik u ljudskom rastu. Pogodno je briga za biljke.
  8. Krov preko staklenika napravi trokutasti, prekriven film. Trebat će vrući dan otvoriti krov, za provjetravanje staklenika.

Opcije proračuna za staklenike to čine sami

Projekt staklenika

Za solidniji dizajn potreban je projekt. Prilikom postavljanja takvog staklenika, morate koristiti više građevinskih materijala. Njegova veličina ovisit će o web-lokaciji i odabrati domaćin. Kada organizira grijanje, staklenik se može koristiti tijekom zime.

Prilikom izgradnje takvog staklenika, trebat će vam:

  • Cement.
  • Pijesak.
  • Armature ili žica.
  • Drobljeni kamen.
  • Opeka za zidove (ovisno o projektu).
  • Staklene strukture (od drva ili metalplastične).
  • Drvene šipke.
  • Metalna pločica.
  • Sintetička izolacija.

Opcije proračuna za staklenike to čine sami

Obilježavanje teritorija

Takav staklenik je bolje izgraditi na istoj liniji s glavnim zgradama na mjestu tako da je voda moguće. Osim toga, potrebno je razmotriti što će grijanje u ovom obliku staklenika biti. Umjesto toga, to neće biti staklenik, već cijeli staklenik. Jer zimi, a ljeti će biti udoban i lijep. Osim povrća i zelenila, egzotične biljke, kao što su limun, čipstanci, granate, itd će rasti u stakleniku.

Opcije proračuna za staklenike to čine sami

Ovisno o doba godine, racionalno koristite energiju Sunca.

Kotlovan i fundam

Zaklada mora biti čvrsto i zadržati prilično čvrsti dizajn.

  1. Prvo morate pripremiti drvene štitove za punjenje cementa, kopati rov za temelj.
  2. Instalirajte štitove i liker postavljene žice ili spojnice.
  3. Ojačati uglove pojačanja većeg promjera.
  4. Zatim priprema otopinu cementa u izračunu 1: 3, tj. Jedan dio cementa i tri komada pijeska. Cement je izabran za m 400 ili m 500. Da je bio jak temelj, bolje je ispuniti ga od jeseni. Osnovni građevinski rad je bolji za početak u proljeće.

Članak na temu: Kako lijepiti Papirne pozadine online ili brkove

Opcije proračuna za staklenike to čine sami

Ugradnja staklenika

Prilikom instaliranja staklenika slijedite upute:

  1. Polaganje temelja.
  2. Podizanje zidova i kutova.
  3. Instaliranje staklenih dijelova pomoću montažne pjene.
  4. Priprema materijala i označavanje budućeg krova
  5. Ugradnja krova.
  6. Krovni premaz s pločicom ili metalnom pločicom.
  7. Stropna izolacija.
  8. Dizajn interijera: zidni poklopac s drvenom klapnom, konstrukcijom peći.
  9. Instaliranje vrata

Opcije proračuna za staklenike to čine sami

Nakon popunjavanja temelja, možete pokrenuti instalaciju same staklenika. Po želji, ona se izvodi potpuno od dijelova sa staklom i možete koristiti ciglu. Niže niske zidove, instalirajte i ojačajte velike prozore.

  • Uske šipke koriste se na krovu. Zatim morate pokriti s škriljevcem ili metalnom pločicom, ali da biste pripremili stropno zagrijavanje s posebnim vlaknima.
  • Dio krova može biti od stakla tako da više sunce pada u sobu staklenika.
  • Ugradite vrata.
  • Duž prozora za uspostavljanje širokih prozora. Stavili su kutije ili lonce s biljkama.
  • S jedne strane, takav staklenik u potpunosti post zid. Uz to, instalirajte štednjak ili kamin.

Da bi sustav grijanja dobro, potrebno je ispravno preklopiti pećnicu i plinovod za grijanje. Zidovi peći bit će izrađeni od opeke, debljine 18 - 20 cm. Kada koristite ugljen, peć je postavljena vatrostalnim cigle. Grijanje se nalazi u sredini ili na rubovima staklenika. Izrađen je od opeke ili kositra. Da biste stvorili dobar potisak, cijev za grijanje je instalirana pod kutom (preko 1 m 1 cm) prema dimnjaku. U blizini dimnjaka treba biti 1,5 puta tanji nego u blizini peći.

Približna procjena za izgradnju staklenika

Cement

Marka 400.

Vrećica od 50 kg200 - 300 rubalja.
pijesakVrećica 50kg60 - 95 rubalja.
drobljenje1 tona560 utrljajte.
Armatura1 metarOd 24 rubalja.
cigla1 PC.Od 8 rubalja.
Staklene struktureOvisno o projektu
Drvene šipke1 metarOd 50 rubalja.
Metalna pločica1 m2Od 316 rubalja.
Grijač za strop8 ploča 0,288 m3Od 278 rubalja.
vrata1 PC.60000 rubalja.

Tijekom izgradnje takve vrste stakleničkih staklenika, potrebno je pažljivo izračunati količinu korištenih materijala.

Čitaj više