Dizajn privatne kuće

Anonim

Dizajn privatne kuće

Prije izgradnje kuće ili dajte vlastite ruke, morate razmisliti o dizajnu, razgovor o kojem ostaje relevantan od početka gradnje i do posljednjih poteza - izbor namještaja, streha i zavjesa.

Trenutna definicija dizajna u građevinskoj industriji podrazumijeva ne samo dobru kvalitetnu, kvalitetnu, kompetentan rješenje za planiranje, nego i praktičnost, pouzdanost, trajnost i udobnost. Sama kuća bez dizajna je jednostavna siva kutija, i upravo uz pomoć dizajnerskih rješenja može biti "rafiniran", dati joj oblik, boju, udobnost i praktičnost u radu.

Stoga je dizajn privatne kuće ne samo odluka o kojoj boju slika kuću i koja štukatura poboljša, ali i mnogo pojmova o boji (kombinacije boja i rješenja), proporcije za ovakve arhitektonske i skulpturalne elemente, stilove i razne kombinacije i omjeri. Čini dizajn vlastitim rukama

Vrlo volumetrijski. Kućni dizajn se sastoji od nekoliko njegovih grana, koje ovise jedni o drugima. Razmotrite ih detaljno.

Vrste dizajna kod kuće

• vanjski dizajn kuće;

• interna dizajn kuće;

• Pejzaž (slijeganje) Kuća dizajn.

Vanjski dizajn

Vanjski dizajn kuće naziva se i dizajn fasade, dizajn vanjštine. Ova vrsta dizajna ima značajku koju ne samo da mora izgledati lijepo, već i da se uskladi s okolišem, stoga je potrebno razmotriti kada je razvijen i dizajn zemljišta, uključujući i kako će biti usklađen s Ograda, vrata, vrata, krajobrazni arhitektonski oblici (fontane, slapovi, arbori, lavami, itd.).

Osim toga, dizajn kuće ovisi o arhitektonskim stilovima koji se koriste u njihovom dizajnu.

Članak o temi: zavjese za djecu u morskom stilu - dizajn s vlastitim rukama

Za one koji ne znaju što arhitektonski stilovi su, ukratko ću vam reći: Ovdje prolazite po kući, postoje štukatura, lučni ili pravokutni prozori, njihovo uokvirivanje, različitih oblika stupaca, s različitim žbuke štukatura. To se zove arhitektonski stil. Do danas, postoji 15 major:

• dinamički arhitektonski stil (utemeljen od početka 21D);

• dekonstruktivizam - arhitektonski stil (od 80-ih);

• high-tech (od 1970-ih);

• postmodernizam (sredinom 20. stoljeća);

• konstruktivizam (1920s);

• modernizam (1900);

• moderno (1980);

• električni (1830);

• klasicizam (sredinom 18. stoljeća);

• rokoko (početak 18. stoljeća);

• barokni (con. 16. c);

• Revival (počevši 15.);

• gotički (12 V);

• romanički stil (10V);

• Antika (8v d. N. E.).

Iz bilo kojeg od gore navedenog arhitektonskog stila, oni uzimaju različite oblike krovova, prozorskih otvora, vrata, oblikovanje, oblika stupaca, prijestolnice, bankarstvo, strehe itd. Općenito, tema je vrlo opsežna i zahtijeva ozbiljno znanje u području arhitektura.

Unutarnji dizajn

Unutarnji dizajn kuće naziva se i unutarnji dizajn kuće, ima vlastite karakteristike, a posebno ovisi o vrsti prostorije, estetske preferencije življenja u njemu, broj živih, njihovih potreba, Uzimajući u obzir ne samo kućanstvo, već i profesionalne potrebe za životom. Kuća dizajn unutra, kao što ste već pogodili, usredotočene su na udobnost i praktičnost života na prvom mjestu.

Osim toga, unutarnji završetak kuće je važan element, u dizajnu interijera sastavni dio njega također ima namještaj i tkanine / tekstilne elemente, slike, suvenire, itd. Ovi su svi elementi odabrani s izračunom za usklađivanje s Završi. Dakle, unutrašnjost se može izvesti u različitim stilovima. Vrste stilova:

Članak na temu: Perilica rublja s oznakom izgledom

• visoka tehnologija;

• minimalizam;

• art deco;

• moderno;

• klasicizam;

• kitch.

High-Tech je dizajniran za visoku funkcionalnost, kombinira stroge oblike modernih kućanskih aparata s funkcionalnim namještajem modernog uzorka, koriste se suvremeni materijali za završnu obradu i strogu rješenja boja, kontrast je često prisutan.

Dizajn privatne kuće

Minimalizam je manje problematičan stil dizajna, jer ima minimalno namještaj i stvari, tako da soba postaje prostrana i ne osvijetljena. Također, dekor u istoj prostoriji u sobi sadrži minimalno ili uopće ne.

Art Deco ima svoj konj u kojem postoji lakoća oblika i milosti općenito. Koriste se neki dekor, često slike, razne drvene stvari, osobito stablo ima ružičastu boju, sama završetka je napravljena u rješenjima svjetla boja.

Moderna je najoriginalnija vrsta dizajna. Sve ovisi o sebi osobu, dizajn se javlja na svojim individualnim karakteristikama, njegove omiljene stvari, boje i linije su jednostavne, glatke. Nema značajki u uređenju.

Klasicizam je stil koji izražava čvrstoću vlasnika. Imati antiku, klasicizam može sadržavati vrlo težak dekor, drugačiji okvir s slikama, elementima arhitekture, uključujući štukaciju, pozlaćivanje i druge skupe materijale i elemente.

Kitch je mješavina od dva ili više stilova, ne sadrži nikakve rigorozne dekorativne sveobuhvatne otopine, ona se manifestira u dvije krajnosti, to je ili mnoge frili s ukrasima iz različitih stilova stvarajući dojam ledala, ili naprotiv, prazninu, barem.

Krajobrazni dizajn

Krajobrazni dizajn ima glavni zadatak: uređenje područja kućanstva. Dizajn seoske kuće ne uspijeva bez krajobraznog dizajna, kao što je gore navedeno da postoji odnos između izglede kuće i okolnog područja za kućanstvo.

Dakle, u dizajnu krajolika, uz ograde, vrata, parisade, klupe i arbore, postoji izbor zelenih zasada. Tu su i koncepti rješenja boja i razmjera koji se također trebaju promatrati.

Kao iu svim drugim vrstama dizajna, postoje i grananje, koje nose vlastite karakteristike u izgled općenito i odvojeno, svaki krajolik element. Postoje glavni smjerovi ove vrste dizajna:

• istočno;

• krajolik;

• Classic.

Orijentalni stil, odnosno nosi istočnu filozofiju, koji izražava odnos čovjeka s prirodom. Na istoku postoji posebna pozornost na prisutnost kamenja u krajobraznom dizajnu, jer prenose neke filozofsko značenje uz pomoć njih.

Dizajn privatne kuće

Kombinacija biljaka, kamenja i vode, umjetnih vodnih tijela i slapova su znakovi orijentalnog stila krajobraznog dizajna.

Pejzažni stil eliminira prisutnost širokih dobro uređenih travnjaka. Sve se u njemu svodi u prirodno prirodno okruženje, to jest, ovdje se odvija veliki broj debelih različitih biljaka.

Staze u njemu su ekstrakti, namotani, arhitektonski oblici kao što su fontane, ruševine starih struktura, itd. To je praktički ne sadržava. Samo prirodne šikare, naravno, postoje ukrasne kulturne pasmine.

Klasični stil je često čest na račun s istokom zbog svoje visoke razine dekorativnog.

Koriste se raznih arhitektonskih krajobraza, mnogo prostora se dodjeljuje ispod travnjaka, postoje različite kombinacije cvjetnjaka s biljkama, grmljem, udubljenjima iz grmlja, stabala itd., Itd. Nanesite pjesme iz različitih materijala i oblika. Dekorativni elementi mogu se gutati.

I koji dizajn želite? Pišite o tome u komentarima. Osim toga, svakako posjetite naslov za forum za dizajn i dizajn.

Čitaj više