Uzroci i metode za uklanjanje zidnog smrzavanja

Anonim

Zamrzavanje zida je problem s kojim se mnogi vlasnici stanovanja suočavaju zimi. Najčešće se ta poteškoća odnosi na vlasnike stanova u panelu visoke zgrade, međutim, često se formira mraza na zidovima u privatnim kućama.

Što učiniti na prvom mjestu u slučaju pojave zidova na zidovima i koje metode uklanjanja ovog problema ćemo smatrati u nastavku.

Uzroci zamrzavanja kutova i zidova

Jutro na zidovima sobe najčešće se formira u apartmanima koji se nalaze na uglu kuće ili okrenuti vjetar. Osim toga, ovaj problem je ugrađen u situaciju, ako je vanjski zid sobe u susjedstvu rudnika dizala ili zgrada koje su unsecured dovoljno temperatura za grijanje.

Uzroci i metode za uklanjanje zidnog smrzavanja

Bez obzira na mjesto stambenog prostora, glavni razlog je u nedovoljnom brtvljenju zglobova između zidova, jer se zaleđivanje obično promatra u kutovima prostorije. Ako je debljina vodonepropusnog materijala nedovoljna, s vremenom ćete se susresti s povećanjem vlažnosti u zidovima i kao rezultat, s zamrzavanjem.

Uzroci i metode za uklanjanje zidnog smrzavanja

Koji su razlozi za pogoršanje hidroizolacije u kući? Najčešće je zamrzavanje zidova povezana s poremećajem strukture kuće. U panel zgradama takva povreda mogla bi biti nedovoljna debljina podova i pregrada, sjedenje temelja zgrade, kao rezultat kojih se pukotine pojavljuju na zidovima. Osim toga, ako u stanu i na ulici u isto vrijeme postoji visoka vlažnost na niskim temperaturama, zid takve prostorije će brzo apsorbirati vodu, u budućnosti pretvoriti u zrak.

Uzroci i metode za uklanjanje zidnog smrzavanja

Još jedna česta pozadina zamrzavanja je pogrešno zagrijavanje zidova unutar apartmana. Ako je debljina toplinskih izolacijskih materijala nedovoljna, a rad je proveden bez usklađenosti s tehničkim normima, uskoro ćete naići na visoku vlažnost zidova, izgled gljivica i plijesni. Takvi nedostaci su prihvaćeni ne samo oštećenjem kozmetičkog popravka i zamrzavanja kuće, već i potkopao zdravlje kuće, jer zahtijevaju hitnu eliminaciju.

Članak o temi: Apartmani Dekoracija: Kako napraviti stambeni ugodnije?

Uzroci i metode za uklanjanje zidnog smrzavanja

Drugi razlozi se razlikuju:

  • depresija za interpanel šavova;
  • Nema dovoljno kućnog grijanja zimi;
  • Poremećaji u moru brtvljenje, vrata, balkona i lođe;
  • stalni nacrti;
  • Redovito povećanje vlažnosti vlasnika apartmana (obilno mokro čišćenje, pranje, poplave sobe, veliki broj unutarnjih boja koje zahtijevaju česte navodnjavanja);
  • Loš sustav ispušnih i ventilacije.

Kako eliminirati neugodnosti

Prije nego što nastavite s sveobuhvatnom prevencijom posljedica, potrebno je pronaći mjesto smrzavanja i odrediti razloge. Da biste to učinili, pažljivo pregledajte zid i pokušajte odrediti što je služilo kao razlog za izgled mraza.

Kada je otkriven razlog, to bi trebao biti nastavljen kako bi se uklonili nedostaci. Za ovaj postupak trebat će vam kompozicija za poravnanje zidova, lopatice, četka, grubog brusnog papira i akrilnog prajmera.

Uzroci i metode za uklanjanje zidnog smrzavanja

Potrebno je napraviti fluut kako slijedi:

  • Uklonite pozadinu, pločicu ili boju iz zida;
  • Tretirati s kitom ili drugom smjesom za poravnanje zidova sve postojeće pukotine i greške;
  • Nakon sušenja, poravnajte zid s brusnim papirom;
  • Primijenite premaz.

Preporučljivo je učiniti cijeli proces nekoliko puta, povećavajući debljinu sloja za žbuku.

Nije potrebno koristiti instalacijsku pjenu kako bi ispunio pukotine, jer dobro apsorbira vlagu s ulice, prolazeći višak vode u sobi.

Međutim, gore opisani postupak je samo eliminirajući posljedice, ali ne i razloge zamrzavanja. Da biste zauvijek riješili probleme korijena, trebat će vam visokokvalitetna vanjska izolacija zidova.

Uzroci i metode za uklanjanje zidnog smrzavanja

Zagrijavanje problema područja

Zidna izolacija je bolja učiniti vani, jer unutarnja izolacija ima brojne nedostatke. Prvo, toplinska izolacija iznutra zbog debljine korištenih materijala može uvelike smanjiti veličinu korisnog područja, što je posebno važno za stanovnike kuća panela. Drugo, neusklađenost s izolacijom tehnologije je ispunjeno još najgorim stanjem vlage u apartmanu. I treće, uz pomoć unutarnje toplinske izolacije još uvijek ne izbjegavajte potrebu za promjenom ventilacijskih sustava i opskrbu toplinom.

Članak o temi: Glavni razred o zvučnoj izolaciji zidova s ​​vlastitim rukama

Međutim, interno izolacija ima brojne prednosti. Prije svega, ne morate dobiti dopuštenje za promjenu fasade iz tvrtke za upravljanje. Osim toga, možete zagrijati stan iz unutrašnjosti možete posjedovati.

Uzroci i metode za uklanjanje zidnog smrzavanja

U zgradama panela moguće je izolacija s toplim žbukom ili tekućim materijalima. Međutim, ovi moderni materijali još nisu dovoljno proučeni. Štoviše, problem odvojenih interpanela šavova i pukotina takva sredstva neće biti riješena.

Preporučuje se da izolaciju kuće iz pročelja. Ako živite iznad prvog kata, morat ćete ići u građevinsku tvrtku, koja će preuzeti cijeli proces.

Zbog izolacije, debljina zidova će se povećati, što će povećati temperaturu u stambenoj sobi. Osim toga, hvatanjem susjednog zida od 30-40 cm. Potpuno riješite problem premještenih interpanela.

Ne-standardna rješenja

Uzroci i metode za uklanjanje zidnog smrzavanja

Osim izolacije, možete promijeniti u dizajnu kutova u zatvorenom prostoru. Zaobljeni ili izglađeni gipsanim kutovima će manje manji. Također, graditelji preporučuju postavljanje u kutovima stanova od gipsanih struktura s šarmantnim osvjetljenjem u njima. Kao rezultat toplinskog utjecaja na žarulju, temperatura unutar dizajna će se povećati, a vlažnost će pasti. Možete napraviti pilastere izvan zgrade u privatnim kućama. U drvenim zgradama možete otvoriti mjesta spojeva između trupaca s toplinskim izolacijskim materijalom.

Kako bi se u potpunosti uklonili zamrzavanje zidova, potrebna je čitav niz mjera, koje treba odmah uzeti nakon prvih znakova problema.

Video "Pravilna izolacija zidova kuće"

Ovaj videozapis će vam pomoći da dobijete odgovor, kako pravilno izolirati zidove kuće: unutar ili izvana.

Čitaj više