Kako odabrati i instalirati kanalizaciju?

Anonim

Danas, mnogi radije umjesto instaliranja standardnih tuš kabina kako bi inkarnirali svoje ideje o organizaciji kupaonice. U dodaci i završnim materijalima nema nedostatka. Ako ne učinite bez palete, možete značajno povećati korisno područje i stvoriti dizajn tuša. Da bi sve te prednosti "zaradili", morate znati kako instalirati ljestve na podu. Bez ispravnog uređaja za ispuštanje ne postoji ništa razmišljati o udobnom radu kupaonice.

Ispravna instalacija odvodnog ruta pomoći će izbjeći poplave susjeda i oštećenja popravka vaše kupaonice.

Koje su ljestve?

Proizvodni materijal može biti različit, a ovi proizvodi mogu biti metalik, aluminij, plastični, lijevani željezo, u kombinaciji s metala i plastike. Oblik zamki također nije isti, ali najčešće postoji okrugli, kvadratni i pravokutni. Visina proizvoda varira od 75 do 180 mm, ovisno o modelu. Prema dizajnu, svi su slični i sastoje se od sljedećih elemenata:
  1. Ploča lica (rešetka). Može imati različite veličine i oblik ispusnih rupa.
  2. Sifon. Dizajniran za sprečavanje prodiranja mirisa iz kanalizacijskog sustava. Može se izvesti u nekoliko opcija: hidraulični, suhi okidač, mehanički zatvarač. Potonji se ugrađuje na otvoreno ili u nestambenim prostorijama.
  3. Brtvila.
  4. Elementi za brtvljenje (presključak).
  5. Slučaj.

Strukturne značajke zamke

  1. Horizontalna. Najčešće korištena vrsta, jer je njegova instalacija moguća na svim preklapanjima, bez obzira na pod.
  2. Okomita. Oni se razlikuju znatno više propusnosti, ali zahtijevaju posebne uvjete ugradnje.

Što uzeti u obzir pri odabiru ljestvice?

Važno je odabrati pravo opreme, jer će biti teško demontirati nakon instalacije: potrebno je ukloniti podne obloge i estrih.

Kako odabrati i instalirati kanalizaciju?

Struktura podnih momaka s kombiniranim sustavom zatvarača.

Proizvodni materijal nije toliko važan, svaki bira ono što više voli. Sada najpopularnije plastične ljestve, jer imaju najzanimljiviji dizajn, postoje različite kombinacije boja. Možemo bucisly kupiti metalne proizvode, oni su izdržljivi i ne podliježu koroziji.

Članak na temu: Crni bijeli pozadini: fotografija u unutrašnjosti, crnoj pozadini, bijela s crnim uzorkom, crno s bijelim uzorkom, zlatnim s cvijećem, crni petak, video

Trebali biste odlučiti o veličini ljestava. Za tuširanje, srednja veličina je pogodna s dobrom propusnošću. Ako je ljestvica potrebna u odvodnju ili drugom sustavu, tada se veličina određuje na temelju procijenjenog volumena otpadnih voda. Važna točka je konfiguracija sustava otpadnih voda na mjestu gdje će se montirati ljestvica. Na primjer, dizajn kućanskih kanalizacije omogućuje povezivanje do 3 ispušne rupe (cijevi od pranja, umivaonik itd.). Smjer i promjer utičnice je vrlo važan, taj se trenutak mora uzeti u obzir.

Optimalne karakteristike

Kako odabrati i instalirati kanalizaciju?

Kutni ljestve imaju mehaničku hidroizolaciju Purus nooda.

  • propusnost od najmanje 1,2 l / s;
  • Ugrađeni sifon;
  • Ako je kuća kanalizacijska cijev s plastičnim poprečnim presjekom od 110 mm, tada se ljestava mora imati hladnije spojeve sličnog promjera za vertikalni odvod ili 50 mm za horizontal;
  • Rešetka se mora izračunati na klasu opterećenja a;
  • Dizajn ljestava treba osigurati prilagodbu dubine ugradnje u skladu s oznakom podne obloge;
  • Opremu s brtvi;
  • Po mogućnosti prisutnost uputa za ugradnju.

Kakve su ljestve bolje: s suhim ili hidrauličkim zatvaračem?

U novije vrijeme proizvođači proizvodi proizvode samo s hidrauličkim zatvaračem. Što predstavlja? To je zakrivljena cijev pod određenim kutom, u kojoj se nalazi tekućina. To je to prepreka da mirisi koji dolaze iz kanalizacijskog sustava neće moći prevladati mirise. Briga za takav zatvarač je jednostavan: dovoljno je povremeno prolijevati s vodom.

Koji je nedostatak takvog dizajna? U činjenici da zatvarač s nečistom djelovanjem sušenja tuširanja: neugodni mirisi počinju pružati neugodnosti. Poremećaj hidrauličkog sklopa moguć je iz drugih razloga: dizajnerskih pogrešaka, temperatura povišene sobe, korištenje sustava "topli kat".

S pojavom zamki opremljenim suhim okidačem, mnogi su se problemi riješili, a te strukture postale su vrlo popularne. Takvi proizvodi su prikladni i da mogu raditi i neovisno iu kombinaciji s hidroterapijem.

Članak o temi: oznaka utičnica i prekidača na građevinskim crtežima i sheme

Kako je zatvarač ljestava?

Membrana

Okidač je opremljen membranom na koju je pričvršćena opruga. Kada se iscrpljuje voda, membrana se otvara i prolazi, a kada se protok završi, preklapa uvod u kanalizaciju pod djelovanjem opruge.

Plutati

Na površini vode u hidrauličkoj epruvetu nalazi se neobičan plovak, koji se, kako se protok vode smanjuje, spušta se i preklapaju nožnu rupu.

Njihalo

Njezin se rad temelji na načelu gravitacijske sile. Pod njenim utjecajem, mehanički uređaj zatvarača uvijek nastoji zauzeti položaj na kojem se preklapa cijev.

Ugradnja kanalizacije

Instalacija proizvoda sa suhom i hidraulikumom je praktički drugačiji. Glavno pravilo: takav pod bi trebao biti napravljen kako bi se osigurala pravilna razina nagiba na ljestve za glatko odvod vode u uspona. Stoga se ugradnja lijevka za protok često konjugira s podizanjem razine poda ili demontiranje već postojeći podovi.

Osnovna pravila o instalaciji:

Proizvodni materijal nije važan, glavna stvar je da je otporna na vlagu.

  • Rešetka za hvatanje mora biti na istoj razini s površinom okrenutog podova poda;
  • Cilj počinje s oblikom pločice iz ljestava;
  • Šavovi između pločica ne smiju prelaziti 2 mm;
  • Flout se koristi otporna na vlagu;
  • Površina poda treba pružiti padinu za odvod vode.

Materijali koji će trebati:

  • cement;
  • pijesak (ravnice);
  • vodonepropusna membrana;
  • Toplinski i zvučni izolacijski materijal (polifoam se često koristi);
  • Mastiks ili pripravak ljepila za polaganje pločica;
  • Pločica, pružajući površinu protiv klizanja (grubo).

Značajke ugradnje ljestava u domovima i apartmanima

Ako je tuš soba opremljena na konstrukcijskoj fazi kuće, onda se problemi obično ne pojavljuju, budući da se instalacija kanalizacijskog sustava uvijek provodi uzimajući u obzir karakteristike projekta. U zgradama starosti postavlja: gdje se odvoditi? Ovdje su 2 opcije rješenja: ili podignite pod i napravite stalan podovi s opisivanjem kanalizacijskog sustava ili uklonite estrih i napravite novi utičnicu.

Članak o toj temi: Ugradnja infracrvenog (filma) topli seks s vlastitim rukama

Da biste to učinili, u monolit od poda, Shtrtoba, na koje se izolacija, hidroizolacijski materijal i tapska kanalizacijska cijev s poprečnim presjekom od 50 mm su složeni. Ako se u kući preklapa snop, onda je instalacija bez povećanja razine tuša moguće samo kada pod iznad zrake ima dovoljno debljine. Odvod treba biti paralelno s ležajem.

Faze instalacijskog rada

  • Prije svega, morate označiti na teritoriju na kojem će se instalacija izvršiti i dizajnirati sustav za uklanjanje vode;
  • Uzima se u obzir da minimalni nagib tapijeve bi trebao biti 1 mm na 1 m;
  • Ako je u stanu instaliran odvodni lijevak, zatim se estrih ukloni;
  • Zaštitni film se uklanja iz rešetke;
  • Pokretanje instalacije rute: pridružuje se kanalizacijskoj cijevi;
  • Njegova visina je regulirana, uzimajući u obzir buduće podove;
  • Provjereno je nagib cijevi dovoljna;
  • Sva mjesta spojeva s cijevi su zatvorena;
  • vodonepropusnost je položena;
  • Toplinski izolator se nalazi oko lonca;
  • izlili su estrih. U procesu rada kontinuirano se kontrolira pristranost prema odvodu;
  • Površina sirovog betona je poravnana;
  • Polaganje pločica je napravljena (izdržava se pravilna pristranost).

Dakle, odvod je instaliran ako se razina poda tuš kabine mora podudarati s razinom drugih prostorija. Druga opcija instalacije je jednostavnija: struktura podova iz čvrstog okvira (metal ili drveni) i instalacija slavine iz ljestava do kanalizacije je izravno na njemu. U potonjem slučaju, lakše olakšavanje lijevka. Kao i prije, trebate izdržati nagib do točke odvoda.

Povišenje se može obaviti pomoću uređaja estriha. Za to je montirana oplata željene veličine, vodonepropusni materijal i rešetka za jačanje. Zatim morate postaviti ljestve na takav način da je njezin poklopac na istoj razini s debljinom oplate + podne obloge. Beton izlije (ne zaboravlja da izdrži željenu nagib). Nakon sazrijevanja, oplata je rastavljen i nastaviti s radom.

Čitaj više