Ispravna instalacija kupke za svinju

Anonim

Instalacija kupelji od lijevanog željeza

Nije tajna da je najbolji način za pranje da se okupa. Bez tuš kabine uspoređuje s zadovoljstvom s udobnosti uranjaju u vruću vodu. Ali kupka je kupaonica - Maine.

Ispravna instalacija kupke za svinju

Da biste ispravno instalirali kupelj od lijevanog željeza, potrebno je ispravno proizvesti veličinu i veličinu prostorije u kojoj će se instalirati.

Među svim vrstama kupki (akril, čelik, lijevano željezo), naravno, dano je, naravno, od lijevanog željeza zbog njihovih svojstava ravnomjerno toplije i dugo se zagrijava.

I trajnost fonta iz lijevanog željeza dokazana je vremenom, jer u mnogim starim kućama ljudi još uvijek koriste precizno kupke od lijevanog željeza, koji su stavili u sovjetsko vrijeme.

Ako je vaša stara kupelj od lijevanog željeza razbila, pogoršala ili jednostavno nemate ga, a to želite staviti umjesto tuša ili bilo koje druge kade, morate znati kako ga ispravno instalirati. Glavni problem prilikom instaliranja ovog uređaja s vlastitim rukama je da proizvode od lijevanog željeza imaju prilično veliku masu - oko 100 ili više kg, tako da se svi radovi (prijevoz i instalacija ovog objekta higijene) moraju obaviti zajedno. 2 osobe će samo moći podići i pomaknuti kupelj od lijevanog željeza (praktički nesposoban učiniti sam, u svakom slučaju ne vrijedi riskirati), a 3 tijekom prijevoza proizvod će se međusobno ometati.

Ispravna instalacija kupke za svinju

Shema privitka za kupanje za zid i povezivanje dodatnih komunikacija.

Podignite u odsutnosti teretnog dizala do željenog poda kupe od lijevanog željeza potrebnoj rupe na stranu suprotno od smjera kretanja. U kupaonici, subjekt se sastoji okomito, što je potrebno za praktičnost mjesta u sobi, kao na taj način kupaonica zauzima manje prostora u maloj prostoriji, dajući veći prostor za pokretače. U isto vrijeme, potrebno je zatvoriti prag i vrata ne mogu s gustim mekim materijalom kako bi se spriječilo oštećenje nove kupelji.

Soba za kupaonice mora biti u skladu sa zahtjevima za instaliranje tako teške stavke. Glavni zadatak je pravilno pripremiti podnu pokrovu. Trebalo bi biti prekriveno betonskom kravatom, na kojoj se slaga kruta keramička pločica. Ako kat nije dovoljno čvrst, i to je nemoguće mijenjati (na primjer, kako ne biste ometali zajednički stil sobe), onda ispod nogu kupelji stavite čelične ploče širinom minimalno 5 cm i debljinu od najmanje 0,5 cm.

Članak na temu: Kako ažurirati žbuku na pločici u kupaonici?

Ukrasni zidovi, također vrijedi pažljivo razmotriti zbog visoke težine tema i složenosti njegovog pokreta , Oblak zidova pločice proizvodi se 2 načina:

  1. Zidna pločica završava u potpunosti podrazumijeva uobičajenu pločicu na cijelom području zida. Dakle, slijedi prostor za ugradnju kupelji od lijevanog željeza. Ova metoda je dobra u slučaju kada morate promijeniti staru kupku, jer će se separator biti cijela soba.
  2. Dovršavanje samo preko kupaonice omogućuje vam utopiti rubove kupke u zidu, čime se smanjuje razmak između proizvoda proizvoda i zida, smanjujući broj vode koji teče u pod. Ovaj završetak je napravljen tek nakon instalacije kupke kako bi zatvorio rub kade i granicu pločice zidarstva što je moguće bliže. Kada je kupka instalirana, nastavite do cilja, nakon što je prethodno zatvorio kupelj s filmom, fiksiran s vrpcom za montažu, za zaštitu od ljepila za pločice. Nedostatak takvog načina zidarske pločice je da kada zamjenjuje kupku, ukupni stil sobe će biti poremećen, ili će morati prilagoditi novu akviziciju pod već postavljenim pločicama, instaliranje kupke na starom mjestu.

Soba soba trebala bi biti ispravno vlažna kako bi se voda prosipanja na pod nije donijela nevolje susjedima ispod, što znači vas.

Instalacijska kupka to učiniti sami

Ispravna instalacija kupke lijevanog željeza uštedjet će vas od pogrešaka i pomoći instalirati uređaj vlastitim rukama s najmanjim troškovima.

Popis alata

Shema kupelji.

  • kupanje od lijevanog željeza;
  • noge i privitke;
  • reguliraju vijke;
  • razina;
  • čekić;
  • ključ ili podesivi ključ;
  • Gumene brtve;
  • sifon;
  • plastične cijevi;
  • Granična plastična traka, keramički plint ili silikonski gel.

Upute za instalaciju Učinite to sami

Prije instaliranja vodovodne uređaje, trebali biste isključiti vodu u stanu i iscijediti je iz cijevi, otvarati slavine.

Članak o temi: Zagrijavanje se preklapaju na tavan u privatnoj kući - učinkovite načine za održavanje topline

Kada je kupka navedena u kupaonici, ugrađena je na strani, dno do zida na koji će se naknadno instalirati, promatranje udaljenosti od oko 70 cm. Nakon toga se kreće na ugradnju prvog par nogu. Reguliranje visine vijaka najbolje se postavljaju na nogama prije nego što ih procjenjuju, a matica mora biti postavljena u odnosu na podnu stranu poda.

Postavljanje nogu može se proizvesti, ovisno o kupki koju ste kupili, 2 načina, naime:

  1. Sigurno s klinovima. U tom slučaju, metoda pričvršćivanja nogu prerušiti se na posebne pričvršćivanje na dnu kade i fiksirati uz pomoć jahanja posebnih isporučenih klinova. To treba učiniti pažljivo, ni u kojem slučaju pridaje prekomjernu silu. Noge bi trebale biti učvršćene na njihovim mjestima na takav način da se dijelovi dijelova čvrsto uklapaju jedni prema drugima i bili su nepokretni s izlaganjem snage njima.
  2. S vijcima. Noge su fiksirane na pričvršćenim pričvršćenim vijcima. Kao i na prethodnom brdu, prekomjerno pooštravanje vijaka može destruktivno utjecati na kupelj i čak dovesti do kvara kalupa, nakon čega se kupka smatra neprikladnom za rad (ovaj problem se može fiksirati, stavljajući spremnik lijevanog željeza ne na noge, ali na opekom). Nakon pričvršćivanja nogu treba čvrsto uklopiti na pričvršćivanje, šatori su isključeni.

Ispravna instalacija kupke za svinju

Dijagram veze s 3-položajem miksera.

Kupka se okreće, stavi ga kao što bi trebalo stajati tijekom rada. Tada je njezina strana na kojoj noge još nisu instalirane, podignute i instalirane na tvrdoglavom jednom po jednom kraju na pod snažnom pločom dugačak 60 cm ili drugi prikladni objekt. Važno je da se rub kupke podigne na visinu za instalaciju dovoljnu za ugradnju. Ovaj rad treba provesti s propagandom partnera kako bi se izbjegle nesreće. Noge su instalirane na sličan način na prethodnu. Pod nogama u slučaju skliske podne obloge treba instalirati jastučići za polaganje, za koje su plastični čepovi cijevi savršeni. Pod brtžavima i unutar njih treba dodati neki polimer ljepilo. Potrebni su brtvi i ljepilo tako da je kupka čvrsto uzeta na njegovo mjesto u sobi.

Članak o toj temi: Povećajte sobu na račun balkona (fotografija)

Prilikom podešavanja nagiba kupelji lijevanog željeza, treba pamtiti da nije potrebno dodatno nagib. Proizvođač je već dao sve, organiziranje tražene padine u svom dizajnu. Samo ispravno poravnajte kupke u horizontalnoj ravnini, fokusirajući se u smislu razine. Razina se mora najduže poduzeti kako bi mjerenja bila što točnija. Prilikom podešavanja treba biti vrlo pažljivo, jer noge s klinom za pričvršćivanje slabo nose podešavanje i mogu se pomaknuti na mjestima zatvarača. Zbog krutosti kupelji od lijevanog željeza, korekciju horizontalnosti pojavljuje se samo na jednoj strani i s jednog kraja uz zidove. Prilikom instaliranja kupke, jaz između kupaonice i minimalnog zida - 1 mm. Nakon podešavanja kupke, konačno se možete premjestiti na zidove, kucati uz potporu, na ove zidove susjedne.

Posljednji korak će biti veza u instaliranoj kupci sanitarnih komunikacija. Za to se plastične komponente koriste kao najnovije i jednostavne za korištenje. Mogu ići s kupaonicom, stoga se kupuju odvojeno. Siphon je spojen na donju rupu odvoda, a na vrh - tzv. Plum-prelijevanje, također dovodi do sifona. Cijev iz sifona pomoću cijevi je spojena na kanalizaciju. Povezivanje vodovodne komunikacije u kupku se pojavljuje pomoću gumenih brtvila.

Također, kupka od lijevanog željeza zahtijeva uzemljenje, instaliranje koje bi trebalo proizvesti specijalizirane radnike - električare.

Posljednja faza provjerava spojeve za nepropusnost. Za to je kupka potpuno napunjena vodom i promatrala izgled curenja. Kao pokazatelj, možete koristiti konvencionalne novine pod mjestima cijevnih spojeva. Svaki kap, teče iz kupaonice ostavit će vidljivi trag na papiru.

Kada je ugradnja kupke s vlastitim rukama dovršena, potrebno je zatvoriti praznine između kupaonice i okolnih zidova. Da biste to učinili, uzmite keramičku ploču, plastičnu traku ili silikonski gel.

Čitaj više