Klinker paneli za fasadu, ljepotu i praktičnost

Anonim

U posljednjih nekoliko godina, sve se više počela susresti kod kuće obrubljenih keramičkim pločicama. Kao osoba je pragmatična i, nažalost, ne kao, takav izbor vanjskog uređenja, da ga blago stavi, pogodi. Poznato je da je završna obrada pločica, čak i ako je ruski užitak vrlo skupo, čak i ako radite svu rad s vlastitim rukama.

Klinker paneli za fasadu, ljepotu i praktičnost

Fasadna clinker pločice pločice

Počeli su biti zainteresirani za ovu temu detaljnije i otkrivene klinker paneli za fasadu. Ispada da sve nije tako zastrašujuće, kao što sam zamišljala, pa želim ostati na ovom materijalu detaljnije.

Što je

Klinker paneli za fasadu, ljepotu i praktičnost

Horizon i dijagonalna fasada

Clinker pločice se također nazivaju fasadni termopaneli. Zapravo, to je višeslojni završni materijal, gdje izolacija izvodi polistirensku pjenu, koja se zalijepi na keramičkim pločicama.

U dizajnu panela postoje posebni utori i rupe za pričvršćivanje, što ih čini još atraktivnijim za vanjski ukras domaćim rukama.

Zanimljivo: ruske ploče, u smislu kvalitete nisu niže od stranih kolega, a oni su mnogo jeftiniji.

Klinker paneli za fasadu, ljepotu i praktičnost

Klinker paneli za fasadu

Nakon detaljnijeg poznanika s ovim materijalom, mogu navesti sve njegove prednosti, ali da bi uštedjeli vrijeme, zadržat ću se samo na glavnom:

  • Relativno lagan, koji ne zahtijeva dodatno jačanje temelja kuće.
  • Otpornost na mehaničko stres.
  • Termopaneli za fasadu ne zahtijevaju dodatni sloj izolacije, što na kraju utječe na ukupne troškove obloge.
  • Korištenje termopanata, značajno povećava vijek trajanja zgrade.
  • Udobna i jednostavna instalacija omogućuje vam da završite vlastite ruke.
  • Zračni sloj između panela i zida sprječava pojavu gljivica i plijesni.
  • Potpuni nedostatak deformacije temperature, koja omogućuje instalaciju u bilo koje doba godine.
  • Izgled podsjeća na ukras s keramičkim pločicama, što čini fasadom kuće još atraktivnijom.
  • Klinker paneli mogu se montirati izravno na zid kuće, bez proizvodnje propasti, kada instalirate, učinite to sami, to uvelike pojednostavljuje proces.

Članak o temi: Tulle za dnevni boravak - 90 fotografija opcija za moderno tuli dizajn

Proizvodnja ploča

Na prvi pogled, svi klinker paneli su isti, u stvari postoje dva načina njihove proizvodnje, a svatko ima svoje prednosti i mane.

Popuniti

Klinker paneli za fasadu, ljepotu i praktičnost

Termopaneli s klinkerskim pločicama

Tehnologija u kojoj su posebni oblici postavljeni klinker pločica, nakon čega se pjena polistiren pjena izvodi iz gore navedenog. Nakon dugog procesa sušenja, polistiren se formira s monolitnom konstrukcijom s pločicama.

Glavna prednost ove metode proizvodnje je da dugoročno djelovanje ne postoji razdvajanje, a kao rezultat toga, ploča je mnogo dulje.

Minusi:

  1. Zbog složenosti proizvodnje, takve ploče su nešto skuplje.
  2. U slučaju oštećenja tijekom instalacije, polistirenska pjena će biti nemoguće zamijeniti. Stoga je potrebno biti vrlo uredno tijekom prijevoza i rada.

Kosa

Klinker paneli za fasadu, ljepotu i praktičnost

Clinker pločica za vanjsko uređenje

Posebno ljepilo se nanosi na površini izolacije i pločica, nakon čega se kompresija oba materijala komprimira jedni s drugima. Ova opcija je jednostavnija i manje trošak, ali kao rezultat, Cons: više značajnije:

  1. Životni vijek je nešto niže od bombardiranih panela.
  2. Blomiranje ispod površine obloge vlage može uništiti ljepilo, tako da je poželjno prije montaže da proizvode hidroizolaciju zidova.

Važno: većina strojeva, kao što je Leeramer, prodaju oba termopadala, ali često ne utječu na to. Stoga, prije kupnje, morate se upoznati s materijalom.

Ruski radne ploče mogu se izvršiti bilo kojom od navedenih tehnologija, jer je svaki od njih u skladu sa svim europskim standardima i standardima kvalitete.

Montaža

Klinker paneli za fasadu, ljepotu i praktičnost

Clinker pločica za suočavanje s privatnom kućom

S tehnologijom Frameless Clad, prije svega, potrebno je temeljito pripremiti zidove. Za to je površina potpuno očišćena od stare završne obrade i prljavštine. Ako zid kuće ima očite nepravilnosti ili kapi, morat će se uskladiti, ali češće je dovoljno hodati s fasadnim tlima i impregnacijama.

Članak o temi: "Leteći" krevet to učiniti sami

Nakon toga, na dnu zida, bazni vodič je montiran oko perimetra. To je najodgovornija faza završetka vlastitim rukama, jer je važno strogo promatrati razinu baze. Čak se i mala razlika može snažno odraziti na kvalitetu i izgled svih ukrasa.

Dalje, u lijevom kutu, na vodiču je instalirana prva ploča. Kroz posebne rupe za montažu, zid je izbušen, a pričvrsni tišina je vožnja.

Savjet: Ako je zid izrađen od blay-betonskih blokova, poželjno je koristiti fasadni ljepilo, koji se primjenjuje na polistirensku pjenu i osigurava snažnu vezu s površinom.

Klinker paneli za fasadu, ljepotu i praktičnost

Fasadni termopaneli s clinker pločicama za vanjsko okretanje kod kuće

Sada je sljedeća ploča umetnuta u utore, a je također napravljeno pričvršćivanje. Svi segmenti se regrutiraju oko perimetra kuće, nakon čega možete doći na sljedeću razinu.

Nakon završetka završne obrade svih zidova, šavovi su fugiranje između pločica. Kao rezultat toga, treba dobiti monolitnu površinu.

Savjet: Koristeći klinker termopanes ruske proizvodnje, fugiranje za šavove treba biti isti brand.

Zaključak

Klinker paneli za fasadu, ljepotu i praktičnost

Završavanje fasade privatne kuće s klinkerskim panelima

Kao što se može vidjeti, instalacija klinkera termopanela to učiniti sami, ne tako složeno zanimanje, ali ipak je poželjno imati barem neku vrstu vještine. Posebno teška faza će biti roaming paneli, clinker pločice su prilično teške rez, dok se polistirenska pjena brzo taplina. Stoga, prije početka rada, bolje je vježbati na poseban segment.

Naravno, fasada završna obrada nije stvar jeftinog, čak i ako se svi radovi provode s vlastitim rukama, ali kupuju clinker termopanele, gdje se mogu značajno spasiti proizvodnja pločica i polistirena pjene koja ne dovode u pitanje kvalitetu.

Čitaj više