Prednosti poliuretanskog dlijeva ispred drugih vrsta

Anonim

Razvoj modernih tehnologija omogućuje korištenje polimernih tvari za stvaranje bilo kakvih materijala i unutarnjih elemenata. Pogotovo dobar takav polimer kao poliuretan. Lako je i izdržljivo, zbog čega je postalo vrlo uobičajeno u različitim završnim i građevinskim radom.

Proizvodi poliuretana potpuno su sigurni za ekologiju, a za ljudsko zdravlje, što vam omogućuje da ih slobodno koristite u bilo kojem prostoru, uključujući stambene. Jedan od najpopularnijih vrsta proizvoda proizvedenih od poliuretana je osnovni postolje.

Poliuretanski plint posjeduje mnoge prednosti u odnosu na tradicionalne vrste plastike, drvene i polistirenske pjene.

Prednosti poliuretana

Prednosti poliuretanskog dlijeva ispred drugih vrsta

  • Dugi vijek trajanja.

Prema proizvođačima, poliuretanski postolje su sposobni služiti najmanje tri desetljeća, bez gubitka estetike izgleda, niti karakteristike izvedbe.

Poliuretanski postolje ne apsorbira mirise okolnog zraka, otporan na vlažnost, što mu omogućuje da ga primijeni čak iu kupaonicama bez dodatnog brtvljenja, a također ne utječe mikroorganizmi - gljivice i bakterije - koje često ruše drvene modele.

  • Otpornost na kritične vrijednosti temperature.

Poliuretanski postolje se može zalijepiti u sobama bez grijanja, gdje se ne deformira ni u mrazu. Također, besprijekorno će postolja poslužiti na mjestima podvrgnutim visokoj temperaturi - na primjer, na podu ispod radijatora.

  • Jednostavnost i praktičnost instalacije.

Poliuretanski postolje imaju visoku fleksibilnost i elastičnost pokazatelja, što ga čini lako zalijepiti ih na pod na neravnomjernim zidovima, voziti stupce, izbočine i niše u zidovima.

Podna postolja polimera uspješno će sakriti sve nedostatke na zglobovima ukrasne podne obloge sa zidovima. Sasvim je problematično oštetiti materijal tijekom rada.

  • Jednostavna obrada.

Članak o temi: dobro vode dobro

Radovi na ugradnji dijelova iz poliuretana ne zahtijevaju uporabu posebnog alata i visokih troškova za materijale. Izrežite poliuretanske pruge na segmentima potrebnih veličina može biti jednostavan nož.

Prednosti poliuretanskog dlijeva ispred drugih vrsta

Učvršćivač je vrlo jednostavan - možete lijepiti vanjsku ploču s bilo kojim ljepljivim sastavom i sigurno će se ponovno pokretati s površinom. Završavanje se može izvršiti pomoću bilo koje vrste boje - akril, vode na razini vode, prskalice itd.

  • Lako je skrbiti.

Zahvaljujući strukturi poliuretana, tračnice iz ovog materijala ne apsorbiraju prljavštinu i ne drže prašinu, što im omogućuje da budu pročišćeni jednostavnom vlažnom krpom. Ako se pranje pod provodi pomoću kemikalija za kućanstvo ili dezinfekciju, očuvanje podova za rublja ne može biti zabrinuti - poliuretan je apsolutno otporan na kemijske spojeve bilo koje vrste.

  • Raznolik estetski atraktivan dizajn.

Proizvođači nude širok izbor boja, oblika i tekstura poliuretanskih postolja. Postoji prilika da odaberete opciju koja se uklapa u unutrašnjost bilo kojeg stila, čak i najistaknutije.

  • Funkcionalnost.

Mnogi modeli igraju ulogu ne samo za ukrašavanje i zaštitu podnih zglobova sa zidovima. Oni su uređeni posebni kanali, omogućujući skrivanje električnih kabela unutar postolja.

Značajke vanjskog postolja

Prednosti poliuretanskog dlijeva ispred drugih vrsta

Vanjski poliuretanski postolje koristi se za izvođenje tri funkcije: podcrtajte zatvorenu konturu, skrivajući nedostatak podova na mjestima zgloba sa zidom i pogreškama koje su napravljene tijekom instalacije, kao i pouzdanu fiksiranje rubova podova kat, osobito plutajući parket i laminat.

Poliuretanski postotak u potpunosti izvodi sve te funkcije, imaju neusporedivu estetsku privlačnost. Što se tiče njegove praktičnosti, poliuretan nadilazi drvene, metalne i plastične opcije, mnogo manje zahtjevne načine i brige o skrbi. Osim toga, cijena poliuretana je znatno niža od tradicionalnih materijala.

Članak o toj temi: Kako se prijaviti u unutrašnjosti brončane pozadine

Poliuretanski proizvodi prikazani su u današnjem tržištu završnog materijala u dva tipa: fleksibilna i krutina. Kruta varijanta je pouzdana i izdržljiva i savršena za završnu obradu izravnih dijelova perimetra prostorije.

Prednosti poliuretanskog dlijeva ispred drugih vrsta

Druga ista vrsta je vrlo zgodna ako prostorije nisu standardna kutija s četiri zida, ali ima bilo kakvu arhitektonsku milost - stupove, zavoji zidova, podij zakrivljenog oblika, niše u zidovima. Svi ovi nestandardni elementi dizajna zahtijevaju korištenje plastične fleksibilne poliuretanske postolje.

Poliuretanski plastičnost vam omogućuje lijepljenje vanjskog postolja iz ovog materijala na površini s gotovo bilo kojim stupnjem zakrivljenosti. Međutim, bolje će ga pritisnuti na pod na neravnim područjima prije sušenja ljepila kako bi se osiguralo najbolji prianjanje i besprijekoran izgled. Plinth se preporučuje nakon slikanja.

Za bojanje, bojanje tvari su prikladne na bilo kojoj osnovi, glavna stvar - boja bi trebala imati otpor vode tako da ovi unutarnji elementi ne gube svježinu izgleda prebrzo. Štoviše, ništa ne ometa od vremena na vrijeme slikanja poliuretanskih dasaka.

Tehnika instalacije

Prednosti poliuretanskog dlijeva ispred drugih vrsta

Plinth ljepilo na pod je potreban u nekoliko faza:

  • Odabir prikladnog modela i izračun potrebne količine materijala.

Obično se isporučuje materijal s trakama od dva metra. Lako je izračunati željeni broj - dovoljno je podijeliti perimetar poda za dva, da se odbije oko deset centimetara na svakom kutu i dodavanje zglobova u arhitektonskim elementima - stupce, niša i sve ostalo.

  • Priprema zidova i podnih površina.

Čišćenje postolja može se samo nakon završetka završne obrade. Površine treba pažljivo očistiti, sušiti i voditi brigu o njihovoj ravnoteži. Poravnajte zidove i pod mogu se cementirati na dekorativnom materijalu, a sve to će sve to sakriti.

  • Obilježava.

Pljine se primjenjuju na dijelove buduće instalacije s gustom prešanom na površinu poda i zidova. Potrebno je zakazati zglobove zglobova i instalirati budalu, za mjerenje i označavanje obrezivanja na obradku.

  • Rezanje.

Članak o toj temi: podni čvor za topli kat s vlastitim rukama

Prednosti poliuretanskog dlijeva ispred drugih vrsta

Unatoč svojoj snazi, poliuretanski postolje je lako rezanje s jednostavnim nožem za tiskanje, tako da nije potrebno rezati s jig ili pilom, kao u slučaju drvenih ili metalnih postolja. Osim toga, neće biti potpuno bez građevinskog smeća.

Međutim, kako bi se osiguralo maksimalne razine odjeljaka, kutovi se mogu odrezati stolarijskom stolom. Naravno, zglobovi zidova rijetko su savršeno, tako da takva točnost ne treba - u ovom slučaju, uglovi se mogu prilagoditi neposredno prije lijepljenja. Nakon rezanja potrebno je ponovno pokušati sve pojedinosti kako biste bili sigurni da je rez redoviti.

  • Lijepljenje.

Ovaj proces treba započeti iz bilo kojeg kuta sobe. Postoje posebni utori na proizvodima u kojima treba primijeniti ljepilo. Nakon toga, poliuretanske tračnice su čvrsto pritisnute uz zid i zabilježene s viski do suhoće ljepilo. U ovom procesu ide oko jedan dan.

Čitaj više