Balkonsko je sušilo za pranje rublja

Anonim

Za one koji žive u multi-kata zgrada, suho donje rublje je hitan problem. Da bi balkon visio - ne previše nije lijepo, a ne u svim gradovima je dopušteno. Za mnoge, izlaz postaje balkon sušilica. Imaju različite modele i instalacijske metode ili instalaciju.

Metoda instalacije

Po metodi ugradnje, sušilica balkona može biti:

  • strop;
  • zid;
  • vanjski;
  • Šarki.

    Balkonsko je sušilo za pranje rublja

    Većina različitih vrsta, pričvršćivanje, volumen i izvršenje

Iz naslova, značajke instalacije svakog modela su jasne. Mogu se zahtijevati samo objašnjenja o montiranim salonskim sušilicama. Oni su obično male veličine - 60-100 cm dugo, 3-6 užad / crossbara (na fotografiji).

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

Sušilica za balkon

Opremljeni su s dva i tri kuke velikih promjera, koje vam omogućuju da držite dizajn za horizontalne particije, na primjer, za balkon ograde. Moguće je staviti ih u zatvorene ili vani, tako da je varijanta mobilna i praktična. To je samo pod čuvanjem potrebno je pronaći mjesto ili napraviti petlju na zidu, za koje možete spojiti montirani sušilicu za posteljinu.

Stropni modeli

Posteljina sušilice pričvršćene na balkonu ili stropu loggia - jedan od najpopularnijih modela. Oni su dvije trake s međuspremnim prijelazima ili užadima na koje se spušta donje rublje.

Postoje dvije glavne vrste stropa sušilice za balkon:

  1. S neovisnom suspenzijom svake daske. Najpopularniji modeli u ovoj skupini nazivaju se Liana i Gimi lift. Ovo je isti dizajn, samo proizvođači Rusije (Liana) ili strani. Oni su lako upravljati, jer vam omogućuju da se spustite i podignete jedan bar, imate ih na različitim visinama.

    Balkonsko je sušilo za pranje rublja

    Smanjenje sušilice s montažom stropa

  2. Pojedinačna suspenzija za cijeli dizajn. Nekoliko premjera (od 2 do 6) su fiksne na teleskopske suspenzije. Možete ih samo spustiti zajedno zajedno.

Druga opcija je lakše instalirati, ima manju vrijednost, ali je manje prikladna. Sve daske su na jednoj visini. To otežava isušivanje posteljine, koja se nalazi bliže zidu ili u srednjim redama. Drugi trenutak: sušilica napunjena mokrim oblogom nije tako lako.

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

Ovo je "liana" s montažom na strop

Sušilice s neovisnom suspenzijom malo je složenija u instalaciji. Sve premrane su pričvršćene na dvije trake na stropu, ali svaki od njih je uže, koji vam omogućuje da spustite / podignite šipke za obloge. Dakle, kada instalirate, osim za ugradnju poprečne trake na stropu, potrebno je popraviti na obližnjoj zid još jedan bar na kojem su užad fiksiran. Uređane u stropnim sušarima ovog tipa mogu biti izrađeni od plastike, čelika obložene prahom (GIMI) ili aluminijom (liana). Možete pronaći drvene premjerene trake i druge proizvođače, ali gore navedene gore prikazani su velikim brojem modela.

Modeli montirani na zid

Najpoznatiji model je zid sušilica za posteljinu na balkonu s konopcem na suprotnim zidovima. U domaćim verzijama u zidnim kukama ili pričvršćene daska na kojoj su fiksne sve iste kuke (može se izgraditi nokte). Između tih kuka ispružile su konopce. To je dugo poznata opcija. Ne najupečatljiviji, već najjeftiniji i najčešći.

Napredna i rafinirana opcija - sušilo za pranje na balkonu s upletenim užadima. Sastoji se od dva dijela: stacionarni, koji je pričvršćen na jedan od zidova, i mobitel, koji je pričvršćen na suprotni zid prije vješanja donjeg rublja i uklonite kada se osuši i ukloni.

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

Kompaktni sušilo za oblaganje balkona pričvršćen je na zid

Zidni salonski sušilice za balkone i loggias su nešto više. Oni imaju zajedničku značajku - oni su pričvršćeni na kutne ili novčane kazne. I na strukturi može biti vrlo različita. Za malu količinu posteljine, sklopivi zidni sušilice su udobni za balkon. U presavijenom stanju, oni ne guraju prostor, postavljeni i presavijeni lako - potrebno je samo povući preko ekstremnog traka i možete objesiti donje rublje. Također, model je također presavijen - samo kliknite na ekstremnu šipku u smjeru zida. Sve se preklapa u pravokutnik kompaktnih veličina.

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

Sklopivi zidni sušilica za posteljinu na balkonu

Nedostatak tih sušilja je jedan: u zatvorenom obliku ne vješaju ništa na njima. I moguće ih je širiti samo u cijelosti - jedan ili dvije trake se ne protežu.

Također nemojte netrpati prostor sklopivih zidnih suša. Oni su okvir s rastegnutim užadima ili štapovima. Okvir se pomiče izravno na zid ili u kućištu. Fiksni se mogu zaustaviti, trake, lanci. Ako želite napraviti sušilicu za posteljinu na balkonu s vlastitim rukama, to su najjednostavniji, pouzdaniji i kompaktni modeli.

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

Dizajni su vrlo jednostavni, lako napraviti vlastite ruke

Ako je potrebno, presavije se, kut nagiba određuje bočni držači - tvrdokorne trake, ali postoje modeli i guste vrpce.

I dalje je gore opisana zidna varijanta "Liana". U ovom slučaju, nosač na koji su veže na zid, remen s niti za podešavanje na istom zidu, ali ispod.

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

Sušenje "Liana" u zidu montažu

Prilikom instaliranja zidnih modela sušača posteljine, preporučljivo je da ih montira pomoću svih rupa koje su u uglatim zagradama. Tada se možete nadati da čak i učitani na maksimum, oni neće pasti.

Vanjska instalacija

Ova skupina uopće ne zahtijeva instalaciju, ali za spašavanje sušila površine prostora za posteljinu obično čine sklopivom. Uglavnom su izrađeni od tankih metalnih cijevi prekrivenih prah boje. Skuplji modeli mogu biti izrađeni od nehrđajućeg čelika, a tu su i drveni. Potonji, uglavnom samoizrađeni. U svakom slučaju, u našim trgovinama rijetko se pojavljuju.

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

Različiti modeli i materijali

U bilo kojoj više ili manje velikoj trgovini, bit će modeli s sklopivim nogama i boginja. I postoje i jednostavni modeli i električno grijanje. U ovom slučaju, unutar cijevi na koje se obješeno donje rublje, gradi se element za grijanje niskog sna. Ako će tijekom rada grijača biti prekriven cijevi, bit će ugodno za dodir, ali ne i vruće, tako da šteta neće ni za najlakće tkanine.

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

S električnim zagrijavanjem

Modeli grijani su sušilice rublja mogu imati grijače samo u jednom od dijelova (kao na gornjoj fotografiji) ili tijekom radne površine. U drugom slučaju, potrošnja električne energije je veća, ali mala, kao što se površina samo neznatno zagrijava.

Preklapanje poda za posteljinu je puno. Uostalom, donje rublje se uvijek suši jer osoba ima odjeću. Evo majstora i pokušati smisliti nešto zanimljivo, prostrano i istovremeno kompaktno.

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

Tu su vanjske strukture za svaki okus i boju.

Parametri odabira

Sušilo za rublje na balkonu odabran je ne samo dizajnom, već i parametrima:

  • broj šipki i njihove duljine;
  • materijal šipke;
  • Nosači materijala.

Na temelju materijala, sve je jasno. Najbolji, ali i najskuplji - nehrđajući čelik. Samo nemojte brkati s kromiranim čelikom. Kao pravilo, kromiranje se odvija vrlo brzo, nakon čega se metal počinje hrđati. Nije loše za običan čelik u prah slika, ali samo ako tehnologija nije slomljena tijekom slikanja. Inače, također "uspon" zapuštene mrlje.

Vrlo dobro kombinirana opcija: nošenje dijelova čeličnih konstrukcija s prah slika, i skakači za koje donje rublje visi iz plastike. Ova vrsta sušača može se nazvati optimalnom kombinacijom cijene / kvalitete. Moderna plastika su prilično izdržljivi materijal koji može izdržati opterećenje od posteljine, nije baš skupo i dugo vremena ne mijenja svoje karakteristike izvedbe. No, u objektivnim strukturama, osobito na mjestima kombinacije nogu magistralnih podnih modela - prisutnost plastike je nepoželjna. Ovdje je za plastiku sve isto previše opterećenja.

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

Na mjestima označena strelicama, prisutnost plastike nije najbolja opcija.

Kombinacija karakteristika će odrediti koliko je prikladno ili ne koristiti određeni model. Na primjer, za sušenje posteljine, optimalne šipke duljiju najmanje 2 metra. U ovom slučaju, bilo koji dio dvostrukog seta može se objesiti bez sklapanja.

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

Vanjski sušilica za balkon ili loggiju

Količina posteljine koja se može uvrnuti u vrijeme određuje se ukupnom dužinom šipke. Obično je u opisu, ali ako ne, možete pomnožiti broj šipki na duljinu. Tako dobivamo istu karakteristiku. Zatim, razumljivu stvar, više znamenki, više posteljina možete objesiti. No, s druge strane, veći prostor na balkonu ili loggiji morat će se ukloniti ispod sušilice.

Fotografija zanimljivih ideja

Sušilica za posteljinu također može biti originalna i zanimljiva. Postoje modeli koji su udobni i kompaktni, postoje oni koji iznenađuju prisutnost tehničkih "obustava". Općenito, u nastavku su prikazani zanimljivi modeli.

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

Ideja pričvršćivanja uže s neovisnim uređajem za sušilice za posteljinu na balkonu

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

Sklopivi nosači mogu biti različiti

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

Druga kompaktna opcija

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

Jedan od stropnih modela montaže

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

Sušilica-stupac

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

Zgodan i siguran za suho "ozbiljne" stvari

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

Ugrađeni modeli namještaja

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

Ovaj model Gimi pauk - doista podsjeća na ogroman pauka na webu

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

Najlakša opcija domaće zapisivanja za loggia

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

S sušilom za kosu, pozadinskim osvjetljenjem i upravljačkom pločom ...

Balkonsko je sušilo za pranje rublja

Originalni i zanimljiv model

Članak na temu: Značajke dnevnog boravka s TV na zidu

Čitaj više