Plastična kupka Plinth - instalacijske tajne

Anonim

Završna faza popravaka kupaonice je plašt plutaja. Potrebna je instaliranje profila za zaštitu od vlage. BAP kupka nastala tijekom instalacije nije estetski i predstavlja prijetnju higijenstvenosti cijelog prostora. Tijekom vremena, gljivica, plijesni i drugi mikroorganizmi, koji se pojavljuju u vlažnom okruženju pojavljuju se na nezaštićenom mjestu.

Penjanje Mikirici i dva zaliha nisu jako ugodni susjedi. Insekti se pojavljuju u ovom nezaštićenom mjestu, jer akumulira svu vlagu, prostor se ne prozrači, pojavljuje se konstantna vlaga - bogat medij za izgled nameta i opasnih gljiva.

Možete izbjeći ovu situaciju instaliranjem postolja između zida i kupaonice. To će štititi nastali prostor od ulaska vode, sprječava pojavu vlažnog okruženja ispod kupaonice i, prema tome, podrijetlo "novih susjeda". Potrebna je plastična postolja za kupaonicu, pomoći će u izbjegavanju nevolja i daju sobu s potpunim i estetskim izgledom.

Plastični postolje

Plastična kupka Plinth - instalacijske tajne

Među mnogim predloženim profilima najpopularnije i najpovoljnije je plastika. Ovaj materijal ima pozitivne karakteristike, lako je instalirati. Međutim, ne vrijedi zbuniti profil za podove i zaštitu prostora između zida i kupaonice. Mnogi pokušavaju koristiti jastučiće na otvorenom.

Ovo rješenje nije u potpunosti točno, jer vanjski kutak nije u stanju zaštititi od stalnih struja vode. Jaz između kupaonice i zida odlikuje se činjenicom da se redovito izlije s vodom, što se ne događa s pod i zidovima cijele sobe. U tom smislu, instalirati osnovni kut na kupku - to je neprikladno. U te svrhe postoje posebni profili za kupaonicu. Razlikuju se po veličini i njihovim karakteristikama.

Plint je odabran ovisno o širini prorezima. Materijal za zaštitu od vlage razlikuje se svojom čvrstoćom i pouzdanošću. Tijekom rada, neće se raspasti, ne mijenja svoj oblik i ne iskopa se. Kupaonica se odlikuje visokom vlažnošću i oštrim kapi temperatura. Materijal je otporan na ovaj medij i ne odgovara na vruću ili ledenu vodu. Temperaturne razlike savršeno se prenose na materijal i ne odražavaju se u svom izgledu i karakteristikama.

Članak o toj temi: Odabir materijala za vikend strop

Plastična kupka Plinth - instalacijske tajne

Ogroman izbor postolja omogućit će ne brinuti o interijeru i shemi boja. Odaberite željenu nijansu i crtež koji se usklađuje s zajedničkom završnom obradom, neće biti teško. Štoviše, plastični profil može biti obojen posebnim materijalima. Što se tiče izgleda, obogatiti kupaonicu. Pogled na kupanje će postati potpuniji i estetski. Dizajn izgleda kao monolit, bez pukotina i oštrih prijelaza.

Kupnjom zaštitnog kuta za kupaonicu obratite pažnju na njegovu kvalitetu. Provjerite proizvod za ogrebotine i nedostatke. Visokokvalitetni i originalni profil traju dugo i savršeno će se nositi sa svojim zadatkom.

Postupak instalacije

Plastična kupka Plinth - instalacijske tajne

Instalacija ne zahtijeva nikakve posebne vještine. Nakon klasične instalacijske sheme, proizvod neće početi curiti i deformirati. Ispravna instalacija bit će jamac dobre zaštite od vlage i plijesni. Stoga, pogledajte instalaciju treba biti ozbiljno i odgovorna. Instalacija postolja je svedena na sljedeće korake:

  1. Prije svega, trebali biste temeljito očistiti rub kupelji i zidove. Ne bi trebalo biti kukaca, plijesni, gljivica, ostaci starih ljepila i drugih formacija. Obrišite površinu alkoholom ili drugim masnim otopinom. Dajte obrađena područja da se osuši, možete koristiti sušilicu za sušenje.
  2. Sljedeći korak je mjerenja kupke i njihove oznake na rubnik. Mnogi nanose postolje i zabilježili olovku na njemu. Nakon završetka mjerenja, nastavite s obrisom profila. Obrezivanje, na zglobovima između zidova, napravljen je pod kutom od 45 °. Za to se koristi prekid. Ovo je posebna stolarija za rezanje profila pod željenim kutom. Dakle, još jedan jaz se ne formira u spoju plinte, čiji prisutnost nije nepoželjna.
  3. Čim se prve dvije faze završe, rub kade i zidove treba uzorkovati. To će zaštititi površine od ljepila ili drugog materijala za pričvršćivanje. Kupaonica je prekrivena filmom, kako bi se izbjeglo slučajni prodor ljepila ili brtvila na površini.
  4. Nanesite pjenu, brtvilo ili ljepilo za konstrukciju na priključno područje kuta s kadom i zidom. Sloj pjene ili druge vrste pričvršćivanja ne bi trebala biti previše gusta. Na sloju ljepila, plint je postavljen i dobro je prešani. Ako je višak pjene progovorio kada se pritisne, odmah ih uklonite. Vrijeme za postavljanje postolja je 20 minuta. Nakon tog vremenskog razdoblja, mjesta spojeva s brtvilom treba tretirati i sa strane kupelji i od zida.

Članak o toj temi: Priprema betonskog poda pod linoleumom: Uputa

Plastična kupka Plinth - instalacijske tajne

Ovo je klasična plastična shema instalacije postolja. Postoji još jedan način za pričvršćivanje uglova. Ali se primjenjuje u fazi izgradnje ili popravka. Polaganje postolja pojavljuje se tijekom ljepljivih pločica po zidu. Sastoji se u činjenici da je zid profila, postavljanje na zid, skriva ispod samog pločice. To je više dugotrajan i vrlo složen tehnološki proces. Međutim, to je pouzdaniji i izdržljiviji. S druge strane, ako želite ukloniti ili promijeniti postolje, morat ćete razbiti pločicu. Ova metoda polaganja profila je vrlo rijetka.

Uz pravilnu ugradnju postolja, voda neće prodrijeti u prostor između kupaonice i zida. Ako je proizvod lako susjedan na nekim mjestima, opet je bolestan. Vrlo je važno nositi zglobove i mjesta spojeva s brtvilom, inače će vlaga prodrijeti u mikrocelsku, a ekspodjela cijelog dizajna će doći do br. Kvaliteta profila nije bitna ako je pogrešno instalirana. Vrlo je važno napraviti instalaciju prema osnovnim pravilima klasične sheme instalacije.

Čitaj više