Koje metode stvaraju čvorove pričvršćivanja sustava raftinga?

Anonim

Krovni sustav je dio krovnog uređaja izvana, koji je podržan pomoću potporne strukture. Uključuje doomple i rafter sustav. Trokut koji se temelji ovaj sustav trebao bi biti težak i najekonomičniji strukturni element koji sadrži priključni čvorovi krovnih rogova.

Koje metode stvaraju čvorove pričvršćivanja sustava raftinga?

Shema rafting sustava usamljenog krova.

Glavna obilježja čvorova sustava

Glavni sklopovi pričvršćivanja rafter sustava krova prikazani su na Sl. 1. Oni podrazumijevaju prisutnost rafter stopala (mauerlat - 1), rafter stopala (klizaljke - 2), police (zatezanje - 3). Dizajn sustava Rafter je glavni nositelj krova.

Svi čvorovi pričvršćivanja krova trebaju imati dovoljno snage, to bi trebalo isključiti značajan stupanj rizika povezan s kolapsom krova. Posljedice pogreške dopuštene pri povezivanju elemenata mogu biti najnepredvidljiviji.

Koje metode stvaraju čvorove pričvršćivanja sustava raftinga?

Slika 1. Osnovni montažni sklopovi Rafter sustava krova: 1 - mauerlat, 2 - klizanje, 3 - stezanje.

U početku, instalacija rogova na mauerlatu u prisutnosti zidova od opeke ima. Slični čvorovi su također osigurani za blokove od betona, zatim je potrebno stvoriti armiranobetonsku remen rigidnosti, a potrebno je umetnuti studs u dizajnu. Njihovo mjesto treba biti od 1 do 1,5 m jedan od drugog, a njihov promjer bi trebao biti više od 14 mm. Vrh klinova treba biti opremljen posebnim rezbarijama.

Mauerlat je izbušen, izrada rupa koje su potrebne za pričvrsne elemente na njemu. Svaka od rupa treba imati veličinu koja se podudara s promjerom kose i njezin korak mora odgovarati udaljenosti između klinova. Na svakom izbočenom kraju pete staviti na maticu i odgoditi ga, zbog čega je osigurana snaga povezanosti maurolata i zida. Spojite rogove s mauerlatom slijedi tako da ne postoji slabljenje njihovih sposobnosti.

Opis glavnih zatvarača za montažu Rafter sustava

Ako je tijekom izgradnje kuće korištena zaobljena dnevnik ili bar, onda nije potrebno stvoriti amomoom. Priključak rafter se proizvodi na gornjoj traci ili na zidnom dnevniku. U tu svrhu spojevi mauerlata s rogovima primjenjuju različite načine pisanja (e).

Članak o temi: Kako napraviti ormar u hodniku s vlastitim rukama

Što su zatvarači fiksni metalni rogovi:

  1. Ploče.
  2. Zatvarači lk.
  3. Kutovi.
  4. WW zagrade.
  5. SAMORE.
  6. Sorte u kutu cr.
  7. Žičani estrih.
  8. Montažnu vrpcu perforiranu tm.
  9. Vijci s maticama.
  10. WW zagrade.

Koje metode stvaraju čvorove pričvršćivanja sustava raftinga?

Tvrdi rafferi.

Ako se zagrade koriste pri povezivanju rogova s ​​mauerlatom, njihovi umetci na splav nisu proizvedeni, što pomaže u jačanju nosivosti. Obično proizvode metalne nosače, a metal se pocinčava i ima veličinu debljine od 0,2 cm. Zagrade su ojačani noktima, sidrenim vijcima ili vijcima.

Možete koristiti LK montažni element, stvarajući čvorove privitaka ne samo rogove s mauerlatom, već i drugim različitim elementima koji čine strukturni dizajn. LK pričvršćivač je ojačan na drvo, kao zagrade, a iznimka će biti korištenje sidrenih vrsta vijaka.

Ugradnja perforirana traka omogućuje poboljšanje spojnih čvorova kada se podižu krovni sustavi. Koristi se ne samo za stvaranje više izdržljivih čvorova, već i za jačanje elemenata za dodatnu uporabu kako bi se postigla krutost ili čvrstoća sustava u cjelini. Pričvrstite perforiranu montažnu traku s vijcima ili noktima, tako da se koristi kako bi se poboljšao dizajn sustava rogova bilo kojeg krova, čiji integritet neće biti povrijeđen.

Koje metode stvaraju čvorove pričvršćivanja sustava raftinga?

Shema montaže shema.

Koristeći kutove Republike Kirgiz i njihove različite izmjene, pričvrsni čvorovi su poboljšani tako da mogu učinkovito sudjelovati pri spajanju mauerlata i rogova. Osiguravanje odgovarajuće čvrstoće krovnih čvorova je dopušten kada se koristi uglove, što omogućuje povećanje karakteristika ležaja krovnog dizajna.

Upotreba spojnih elemenata iz metala nije povezana s umetanjem uglova u krovni sustav. To neće biti razlog smanjenja nosivog kapaciteta krovnog sustava. Primjena uglova za spoj se može koristiti s vijcima ili noktima čije izbočine nalikuju ušima.

Kako se čvorovi povezuju u skunkskom dijelu?

Postoje tri glavne vrste pričvršćivanja u klizaljkama sustava krovnog sustava:

  1. Veza.
  2. Pričvršćivanje na temelju trčanja skate.
  3. Skaling Jack Ventest.

Članak na temu: Ljubičaste zavjese u unutrašnjosti - magija boje i okusa

Da biste pričvrstili prvi način, isječak klizač dio s gornjeg ruba pod kutom, koji je isti s kutom krova krova. Tada se odmara u potrebnom raftu, koji bi također trebao biti ošišan pod kutom, ali s suprotne strane krova. Za podrezivanje, uglovi ponekad koriste poseban predložak.

Nokti za povezivanje s rafted ispod klizaljke trebaju biti 150 mm i više, trebaju dva komada. Svaki nokat je začepljen u grede u gornjem dijelu na odgovarajućem kutu. Oštri kraj nokta za nokte obično ulazi u slotove za rezanje s suprotnih strana. Jačanje klizaljke može se postići primjenom ploča s metala na bočnoj ili drvenoj podlozi tako da je dovoljno da ga povuče s vijcima ili noktima.

Koje metode stvaraju čvorove pričvršćivanja sustava raftinga?

Shema mogućnosti pričvršćivanja rafted na zid.

Priključak na drugi način, koji je, kroz skijašku vožnju, povezana je s jačanjem rafted na skate bar. Run je jedan od dodatnih potpornih greda ili Brusona, što je sigurnosna kopija rogova. Nalazi se paralelno s skate ili mauerlatom. Metoda se razlikuje od prethodne činjenicom da postoji skijaška greda između rogova koja se reže pod kutom, što je dugotrajan proces, stoga se ova metoda koristi rjeđe.

Metoda je češća, što je slično prvom, ali se razlikuje u načinu na koji se pričvršćuje nosač, a spojna metoda se ne primjenjuje. Rafters bi trebao doći u kontakt s krajevima, a ne bočnim površinama. Korak rogova treba biti vijak ili stud, nokte. Taj se povezivanje primjenjuje mnogi majstori u praksi.

Općenito, moguće je instalirati rogove na mauerlatu stvaranjem struktura krovnog rafting sustava, koji su razmaknice ili neuspjeh. To određuje izbor odgovarajuće metode spajanja mauerlata i rogova, koji mogu biti slični klizanju.

Osnovni nedostaci prilikom instaliranja montaže sustava Rafter

Problem odabira metode za pričvršćivanje sustava rafting u strukturu strukture vrlo je važna pri stvaranju montažnih čvorova. Često, kada stvarate čvorove, Mauerlat služi kao podrška za rafter. Montaža mauerlat Bruz provodi se "čvrsto" pomoću sidrenih vijaka na armirano uvjerenje o krutosti.

Članak o toj temi: Kako napraviti ogradu od škriljevca vlastitim rukama: Opcije i značajke instalacije

Koje metode stvaraju čvorove pričvršćivanja sustava raftinga?

Shema klizaljke priključka sustava Rafter.

Moguća mana je neovisni pojas pojas, koji može dovesti do prevrtanja mauerlatskog vozila i poremećaj stabilnosti sustava krovne linije. Krov je otpušten, a krov se klizi. Zbog pogrešnog plasmana sidrenih vijaka ili nepravilno izvedenih rupa, gori je već neučinkovita.

Ako su matice pričvršćene vijcima, sklop pričvršćenja postaje krhak i izložen raskošnom uništenju. Da biste stvorili čvor privitka, ponekad se koristi žičani twist.

Tijekom izgradnje Rafter sustava treba promatrati sigurnost spojeva.

Na primjer, ako je dizajn raftera kombinirano s preklapanjem bez uzimanja u obzir nosivost potkrovlja potkrovlja, onda je to najopasniji trenutak koji može dovesti do uništenja gradnje.

Koje metode stvaraju čvorove pričvršćivanja sustava raftinga?

Pričvrsni čvor smetnji za mauerlat.

Ako se pooštravanje promijeni na prekapnu podnu gredu, namijenjeno za savijanje, upotreba prerastičnih betonskih greda treba biti učinkovito zbog njihovog krutog pričvršćivanja u ojačanom pojasu krutosti preklapanja, koja je postavljena pomoću okvira za pojačanje. Njegova os-trebala bi ići u jednom smjeru s trenutnim silama.

U isto vrijeme, prisutnost nedostataka u procesu stvaranja rafter sustava, koji je nosač drveni preklapanje dizajn, često se događa zbog nesporazuma funkcija koje se izvode pooštravanjem i rigolom u cijelom krovnom sustavu. Stezanje se razlikuje od Reiguela činjenicom da je to uzdužni, a greda je poprečna greda.

Konstrukcija sustava RAfter povezana je sa stvaranjem sustava razmaka koji djeluje na načelu odstupanja na dnu ravnina, koji se javlja pod utjecajem ne samo vlastite težine, već i opterećenje koje pada na raskrižju linije od ravnina, koji bi trebali ometati poprečnu gredu, to jest, pritezanje.

Početak rada s krovnim uređajem, trebali biste saznati sve trenutke povezane s dodjelom određenih pogrešaka koje se događaju prilikom obavljanja radova na uređaju solo sustava. Kroviranje uređaja povezana je s mogućim poteškoćama i nedostacima koji ne dopuštaju postići cilj.

Čitaj više