Kako uzgajati ribu u ribnjaku u kućici, što je riba bolje razmoliti?

Anonim

Kako uzgajati ribu u ribnjaku u kućici, što je riba bolje razmoliti?

Prisutnost dacha ili slijeganja je mogućnost implementacije mnogih prekrasnih ideja i želja.

Jedan od njih je uređaj za rezervoara u prisutnosti slobodnog područja ispod njega. Može biti dekorativan, s mini vodopadom, alpskim klizanjem.

A uzgoj ribe u ribnjaku je izvrsna opcija za organiziranje kućnog ribolova. Neka vam se ne čini nemogućim.

Znajući obilježja organizacije povoljnih životnih uvjeta za vaše podvodne stanovnika, kao i vrste koje će se lako spustiti, možete lako provesti ovu ideju u zemlji.

Kako uzgajati ribu u ribnjaku? Vrhunci ovog pitanja

Da biste uživali u procesu ribolova bez idući izvan granica vaše web-lokacije, potrebno je razmotriti i razumjeti u nekim pitanjima. I prvi je dizajn same spremnika, njezinih glavnih parametara i materijala iz kojih se sastoji.

Vrlo važna točka - ovo je veličina jame ispod ribnjaka , Njegova dubina mora biti najmanje 120 cm, i bolje čak i dublje, inače će se spremnik jednostavno spajati zimi i riba neće preživjeti jake mrazeve. Međutim, kao opcija, možete pokupiti riblji dom za zimu, stavljajući ih u akvarij, koji je prikladan ako razvedete samo nekoliko dekorativnih pojedinaca.

Također se moram sjetiti da se riba može ugušiti, tako da je preduvjet da je uređaj Drub. Ako je moguće, možete instalirati zračni kompresor ili pumpu za električnu vodu.

Iz dimenzija ribnjaka bit će izravno ovisna o broju riba u njemu Što je drugo važno pitanje. Dakle, za pojedince male duljine (do 10 cm), potrebno je oko 50 litara vode, za velike - više. Podijelimo ukupnu količinu jame na količini vode za jednu ribu. Kao rezultat toga, dobit ćete maksimalni broj primjeraka.

Članak o toj temi: Pisana vrata Doodles: izrada i instaliranje

Uredba broja je također važna točka. , To se može uzeti u ulovu ribe, koji neće dostaviti poteškoće ako ste za to i razvedete ga. Građevitori su ličinke vretenac, planer buba. Ukrasne vrste mogu se predati trgovini za kućne ljubimce.

Materijal dna i zidova spremnika je također važan. Mora biti potpuno siguran za podvodne stanovnike. Osim toga, na dnu bi trebao biti sloj pijeska i šljunka s rastućim biljkama koje će poslužiti kao dodatni izvor napajanja. Nemoguće je prelijevati ribu.

Možete ih dobiti u proljeće i ljeto Budući da je to razdoblje aktivnog rasta i razvoja, a nakon hranjenja (nakon 10 minuta) morate sastaviti ostatke hrane za životinje, inače će početi. U jesen, riba prestaje jesti kada temperatura vode padne ispod 10 ° C. Možete kupiti hranu u trgovini za kućne ljubimce.

Da bi riba kupili za ribnjak, prilagođeni novim uvjetima za sebe, treba ga postaviti na površinu spremnika u paketu. To se radi na razini temperature i ne šokira ribe s oštrim kapi.

Ne stavljajte ribnjak uhvaćen iz ribe rijeke , Može se razboljeti i zaraziti ostatak. Stoga, za početak ribe u ribnjaku, bolje je kupiti ga u trgovini gdje je zdrava nije zaražena parazitima.

Bolesna riba koju trebate odmah izolirati. Moguće je izračunati kako slijedi: leži na strani, ljuljanje i pluta s krugovima, trlja oko predmeta, peraje se može zalijepiti, na škrgama, očima i drugim dijelovima pojavio se bijelo bljesak.

Što je riba bolje razmoliti u ribnjaku?

Pravilno pokupite stanovnici ribnjaka vrlo je važno, jer bi trebali biti dobro da se međusobno slažu. Osim toga, vaš izbor treba ovisiti o tome što vam je potrebno i kakvu će ulogu biti učinjeno - utilitarna (za hvatanje i korištenje) ili dekorativan.

Članak o toj temi: Trend u dizajnu interijera - okrenutim pločicama "

Za prvi slučaj, ribe su pogodne od obitelji šarana:

  • krijumčar
  • linjak;
  • šaran;
  • smuđ.

Od njih, potonji je grabežljivac koji vrijedi razmotriti jer može jesti pržiti. Općenito, svi šaran je vrlo nepretenciozan, savršeno se osjeća u ribnjacima u kućici. I dobra toplinja voda doprinosi brzom rastu i reprodukciji tih riba. U maloj podružnici vode s udobnošću možete smjestiti oko 50 karasa i nekoliko desetaka carpsa. I to ne broji SRJ.

Također šaran je vrlo proždrljiv, u jelu nepretencioznog: Jedenje ličinki, crva, insekata, ljubav ukradenog zrna mahunarki i žitarica, grašak, kukuruz, pre-gnječena hrana (do stanja casis).

Hranilice su bolje učiniti na istom mjestu jednom ili dva dnevno. A vrijeme je također bolje uspostaviti određenu. Uzmite u obzir da usred ljeta, riba jesti manje, a do jeseni - više, kako je masnoća poštena.

I ako u ribnjaku, pokrenite nekoliko stopa kopija , Tada će voda prestati cvjetati, jer riba jede alge. Međutim, vrijedi se prisjetiti da se na velikim veličinama rezervoara, ravnoteža će se ograničiti. Stoga ne biste trebali trčati da promijenite vodu na prvom znaku cvatnje.

U drugom slučaju (uzgoj dekorativne ribe) vrijedi obraćati pozornost na takve vrste kao:

1. Golly, obitelj šarana , Vrlo lijepa riba, na kojoj se nalaze alternativni s laganim i tamno smeđim uzorcima, a uzorak strana je obojen crvenom i zelenom tijekom mrijesta. Dimenzije su male, do 10 cm, životni vijek 3-4 godine.

Kako uzgajati ribu u ribnjaku u kućici, što je riba bolje razmoliti?

Nedostatak kisika u vodi provodi se loše, tako da je potrebno osigurati dodatnu aeraciju. Ako se odlučite za početak Gollyan, onda ćete morati kupiti jedan, jer je to brkovi riba.

2. Zlatna riba , Ima mnogo boja - crvena, zlatna, narančasta, motley i monofoni. Trebaju veliku količinu vode. Budući da je riba dobro pomnožena, ne smijete ih jako lansirati. Bolje je uzeti u kuću zimi.

Članak o toj temi: Stvorite imitaciju zida od opeke s vlastitim rukama

Kako uzgajati ribu u ribnjaku u kućici, što je riba bolje razmoliti?

3. KOI se također odnosi na Karpov (Japanski šaran) , Dekorativan svojoj boji, koja može biti crna, crvena, srebrna, žuta. To su proždrljive ribe, toliko biljka treba biti u ribnjaku, i čak mogu jesti pržiti. Za njih, trebate duboki spremnik (oko 2 m), inače će umrijeti zimi.

Kako uzgajati ribu u ribnjaku u kućici, što je riba bolje razmoliti?

Općenito, ovisno o svim uvjetima o kojima se raspravlja u članku, rastu ribu u ribnjaku u zemlji nije tako težak. Glavna stvar je stvoriti ga povoljne uvjete za stanište, slijediti broj i zdravlje.

Korisni video na temu:

Čitaj više