Beton za bazen Bowl: Što koristiti i kako mijesiti

Anonim

Beton za bazen Bowl: Što koristiti i kako mijesiti

Izgradnja bazena u seoskoj kući je složen i odgovoran događaj. Među brojnim tehnologijama građevinskih tehnologija, najraširenije je dobiveno metodom formiranja betonske posude. Voda i njegov pritisak stalno će utjecati na dizajn bazena, tako da betonska smjesa mora odgovarati karakteristikama čvrstoće, vodootpornog, mraz. Postignite prvi mogu, koristeći dodatno pojačanje. Da biste dobili čvrstu gradnju, važno je odabrati smjesu.

Beton za bazen Bowl: Što koristiti i kako mijesiti

Faze betona

U pravilu, izgradnja je podijeljena u sljedeće stavke:
  • Odabirom mjesta i njezina oznaka.
  • Damping jame za temelj.
  • Instalacija opreme za ispuštanje i filtriranje vode.
  • Instaliranje oplate.
  • Priprema betonske mješavine i njezino punjenje.
  • Obrada sažetka.

Prvi zadatak je odabrati pravo mjesto za budući bazen. Korijenski sustav stabala može oštetiti temelj bazena, tako da ne bi trebali biti u blizini. Formwork je postavljanje iz drva i metalnog dizajna. Obrazac mora izdržati tlak, tako da je dno bazena položio ruševina.

Tada se formira metalna struktura nosača, drveni oblik se stavlja na njega, a zatim obložen polietilenom. Za gore navedene zadaće, uobičajeni beton nije prikladan, tako da posebna pozornost treba posvetiti pitanjem po svom izboru. Beton za bazen mora se staviti u jedan prijem, mali betonski mikser će se dobro uklopiti na to. Za završnu obradu koriste se različiti materijali. Tradicionalna je okrenuta s kazimom, također koristite mozaik, mramorne ploče ili PVC film.

Brand beton

Da biste napunili bazu, možete primijeniti jeftine brandova - M100-M200. Njihovi će pokazatelji biti dovoljni. Ulijte dno i vertikalne površine trebaju bolje materijale. Ovdje je potrebno konkretirati brand koji nije niži od M400. U takvim rješenjima ne postoji samo visokokvalitetan cement, već i aditivi - aditivi, mastiks i tako dalje.

Članak na temu: Visina perilice rublja

Za završni rad potrebne su marke s visokom hidroizolacijom. To uključuje iste mješavine s označavanjem od M400. Čelične mreže ili šipke prikladne su kao spojnice.

Rješenje za punjenje posude bazena može se pripraviti ili kupiti u gotovom obliku. Odabir druge opcije, naručite Beton u četvrti Čehov Možda ovdje - http://betonchehovstroy.ru/. Biljka "stroynrud" Nakon zauzimanja vodećeg položaja na tržištu, izdaje mnoge vrste materijala za različite potrebe. Njegovi stručnjaci će vam pomoći da odaberete optimalnu opciju, uzimajući u obzir značajke izgradnje i klime.

Sastav smjese za popunjavanje umjetnog spremnika

Donošenjem odluke da miješam betonsku mješavinu za bazen ili drugi umjetni spremnik, potrebno je upoznati se s optimalnim sastavom otopine. Potonji je strogi zahtjevi:

  • Pijesak. Prikladna veličina granula je 1,5-2 mm. Nisu dopuštene nečistoće - glina, smeće i druge inkluzije.
  • Šljunak i / ili drobljeni kamen. Ovdje morate dati prednost za materijale iz trajnih stijena. Veličina frakcija treba biti mala - od 1 do 2 cm. Nepovoljne su nečistoće nepoželjne.
  • Cement. Samo je svježi materijal prikladan za maksimalno razdoblje skladištenja od 3 mjeseca. Dopuštene marke - M100-M400, koji su odabrani ovisno o fazi rada.
  • Voda. Dopuštena je uporaba tehničke, ali pre-pročišćene vrste. Voda treba imati meku strukturu.

U procesu gnječenja otopine važno je biti u skladu s ispravnim omjerima sastojaka. Jedan udio utega cementa trebao bi imati tri - pijesak i pet ruševina. Volumen vode ovisi o ukupnoj težini smjese. Hidraulični aditivi unose se u posljednjoj fazi gnječenja. Njihov je broj 4 kg na 1 m3 betona.

Prema materijalima stranice http://betonchehovstroy.ru/

Čitaj više