Instaliranje lukova u vrata: preporuke (video)

Anonim

Napravite izuzetan interijer, na isti način da naglasi svoju individualnost i izražajnost, moguće je izvođenjem lukova na vratima. Ugradnja strijela u vrata provodi se ne samo da bi se povećala prostor, kao i takva struktura, zbog raznog dizajna, pogodna za zoniranje bilo koje prostorije.

Instaliranje lukova u vrata: preporuke (video)

Izračun veličina luka.

Razvoj dizajnera omogućuju organiziranje lučnog otvora u različitim varijacijama, od klasičnog oblika do složenih varijanti. Da biste odredili izbor vrata, potrebno je učiti svaki model zasebno.

Vrste i značajke modernih lukova

Zvučni oblici su praktički poput vrste tipa, iako svaki dizajner može napraviti nešto novo, sve ovisi o njegovoj fantaziji. Ali u praksi, još uvijek razlikuju vrste lukova:

Instaliranje lukova u vrata: preporuke (video)

Vrste lukova vrata.

  • Klasični oblik je standardni model koji se reže u obliku ispravnog luka;
  • Luk u stilu "modernog" - ima podignut gornji dio;
  • Romantični stil - pravokutan s zaobljenim kutovima luka;
  • Elipsoidni oblik - njegov luk je luk u obliku elipse;
  • Luk izrađen u proizvoljnom obliku.

Odabir oblika luka, uzeti u obzir sve parametre: širinu, visinu, arhitektonsku zgradu zgrade, budući da bilo koji model lukova značajno smanjuje veličinu prolaza između soba.

U tom smislu preporučuje se lučni otvor kada dimenzije potpuno omogućuju obnovu. Ako je otvor širok, to će biti prikladnije biti uređaj elipsoidnog i romantičnog modela, ako je visok - luk je prikladan u stilu "modernog" i "klasičnog". Pa, ako otvorimo vrlo veliku veličinu, onda možete pokazati fantaziju i obaviti više zamršene i složene oblike.

Nastupajući lukovi na vratima

U pravilu, prije nego što nastavite obaviti instalacijski rad, morate pripremiti sve potrebne alate:

  • Škare za metal;
  • Građevinski nož s raznim mlaznicama;
  • odvijači različitih konfiguracija;
  • hacksaw za rezanje suhozida;
  • Razina vode ili vodovod;
  • Jednostavna olovkom, vremenom i rulet.

Članak o toj temi: obrt iz starih traperica s vlastitim rukama: jednostavne ideje i gotove radionice (38 fotografija)

Za ugradnju će također biti potreban odvijač i uređaj perforatora.

Instaliranje lukova u vrata: preporuke (video)

Šivanje lučni odanost.

Materijal za luk:

  • lisna ploča;
  • Tišina;
  • metalni profil.

Materijal iz kojeg je instaliran luk vrata vrlo je raznolik, ali se sljedeći tipovi koriste u potražnji:

  • MDF list, njegova potražnja je uzrokovana lakoćom instalacije;
  • Gipsana ploča, zahvaljujući kojem možete otvoriti bilo koju konfiguraciju;
  • Plone ili polistirenske pjene;
  • prirodni kamen.

Prije korištenja svakog od ovih materijala potrebno je naučiti sve prednosti i nedostatke zasebno i dublje naučiti sve nijanse instalacije.

Metode za izvođenje snimranih lukova

Možete izvesti luk primjenom jednog od dva načina:

  • koristeći gips i dekorativne elemente;
  • Površina zida je izrezana pod lučnim otvorom bilo koje konfiguracije.

Ako je obnova bila vezana, stara se particija može rastaviti i na svom mjestu za izvođenje nove od gipsane ploče, s dodatnim dekorativnim elementima. Ali važno je uzeti u obzir da je zid prijevoznik, onda će biti potrebno uzeti dopuštenje za njegovo obnovu.

Instaliranje lukova u vrata: preporuke (video)

Klasična shema luka.

Kao što je gore spomenuto, otvoren otvor može se izvesti u starom zidu i bez uporabe suhozida. Kada koristite ovu metodu, prostor se proširuje, a luk se formira prugama materijala na vrhu zida.

Prije početka lukova treba pripremiti pripremni rad. Prije svega, stari štukat i kit su pretučeni. Zatim se površina izjednačava unutar otvora.

Važno je uzeti na znanje da su zidovi ispred trima trebaju biti već pripremljeni i imaju završnu veličinu, budući da će se naknadna mjerenja izvršiti na ovim smjernicama.

Naknadno djelovanje koje trebate stvoriti projekt. Za to se mjeri otvaranje, posebno visina oba zida, a određuje se visina lučnog otvora, što će odrediti udaljenost od stropa do vrha luka. Uz pomoć tih točaka, možete odrediti radijus namijenjenog luka. Nakon svih izračuna, luk se prenosi na papir.

Članak na temu: Glava kreveta Učinite to sami

Najjednostavniji zadatak je stvoriti lučni otvornu shemu, te se stoga mjerenja provode izravno na mjestu formiranja otvaranja.

Proizvodnja luka PVC-a: Nuances

Izrada lučne otvorenosti iz PVC-a može se izvoditi vlastitim rukama, a možete naručiti i montirati gotov dizajn. Ali kako bi uštedjeli novac, bolje je sami. Budući da takvi paneli imaju različite boje i veličine, možete pokupiti profile i uglove. PVC je fiksiran na sličanstvu ili drugim panelima. Njihova montaža proizvode posebnu bravu.

U slučaju da se luka izvodi pravokutni oblik, doomlet nije potreban, možete napraviti metalni profil za PVC i uglove.

Instaliranje lukova u vrata: preporuke (video)

Lukovi veličine instalacije svih modela.

Glavna stvar pri izvođenju rada je ispravno smanjiti panele kako bi dobili potrebne veličine. Kada je ploča spremna, zatvorena je otvaranjem. Bogice su priključeni uz pomoć samo-tapkanja i zatvorenih profilom. Ovaj se luk preporučuje ako je površina zida glatka. Tijekom problema zidova, luk se izvodi pomoću sanduka. Za svoju proizvodnju možete koristiti drvene šipke ili metalni profil, sve ovisi o dizajnu zida.

Koristite MDF. MDF paneli se također mogu koristiti za ukrašavanje lučnog otvora. MDF ima širinu od 20-25 cm i može se koristiti kao jedan dio luka, a u vezi s tim, ploča ne može izrezati, a od krutog materijala kako bi se napravio luk. Ovo otvaranje ima pogled portala. Naravno, u proizvodnji polukruga, bit će potrebno pokazati točnost da se sve učini. Ovaj se dizajn može djelomično instalirati pomoću sanduka na polukružnom luku.

Glazbeni luk: preporuke

Najčešći materijal je suhozid, uz njegovu pomoć, luk se dobro uklapa u otvor, možete izvršiti bilo koju konfiguraciju.

Članak o temi: obrt iz papier-machea učiniti sami za dom

Instaliranje lukova u vrata: preporuke (video)

Redoslijed lijepljenja lukova pozadinom.

Naravno, napraviti luk bez detaljnih uputa će biti teže. Ali važnu ulogu igra materijal i dizajn otvaranja, budući da postoje prijelazi koji će otežati obavljanje posla.

  1. Prva faza je priprema koja uključuje izračune, radni komad materijala i alat.
  2. Zatim je dizajn izgrađen. Shematski se proizvodi na otvaranju ili uz pomoć metalnog profila, konstruiran je okvir koji stvara veličinu i vrste luka.
  3. Proizvodi se dekorativna završna obrada. U slučaju kada je proveden vizualni okvir, može se jednostavno konsolidirati.

Praktične preporuke za zatvarače

Učvršćivači su odabrani ovisno o materijalu. Drvo i polimerne strukture mogu se montirati sa samosklađenim, ali PVC paneli zahtijevaju upozorenje kada se pričvršćuje, jer pretjerani tlak može dati nepoželjne pukotine.

Drvo za instalaciju morate pokupiti oprez, za lukove najčešće odabiru visoke klase - oni su stabilniji. Ne preporučuje se uzeti preplavljeno drvo, jer prilikom obavljanja posla, takav materijal može ispucati. Međutim, kada ne postoji ništa, koristi se.

Prilikom pričvršćivanja PVC panela, bolje je koristiti vijke s malim promjerom koji se lako može pričvrstiti u materijal, a oni neće naškoditi. Ali kada koristite PVC, može se montirati vijcima samo metalni profil, a sami ploče su fiksirani na posebnim pričvršćivačima. Ali u ovom slučaju također igra važnu ulogu i ravnost zidova.

Ako je nakon razine pomirenja u redu, profil je pričvršćen oko perimetra, a ploče koje se ne mogu popraviti su umetnute u nju. Ali ako se nađe prisutnost zakrivljenosti, preporuča se obaviti sanduk za koji je bolje koristiti stablo - to je skladno pogodan za plastiku.

Dakle, nakon proučavanja uputa možemo zaključiti da je vrlo jednostavan za ugradnju luka, glavna stvar je odabrati materijal i slijediti pravila instalacije.

Čitaj više