Kako popraviti gipsboard stropove?

Anonim

Strop od gipsane ploče je prilično jak i pouzdan dizajn. Međutim, iz raznih razloga, nedostaci se mogu pojaviti na njemu. Popravak stropovi iz suhozida mogu biti neovisno.

Kako popraviti gipsboard stropove?

Mala rupa u suhozidu može biti ugrađena neovisno, velika šteta, obično ne popravljena i mijenja cijeli list GLC.

Takvi stropovi su jednostavni u svom dizajnu. Prije nego što počnete popraviti granice gipsane ploče, treba se ocjenjivati. Ponekad je lakše demontirati oštećeni strop i instalirati novu.

Značajke dizajna stropa gipsane ploče

Kako popraviti gipsboard stropove?

Procesne brtvene rupe za suhozidom.

Najčešći dizajn stropa od gipsana ploča temelji se na stvaranju suspendiranog stropa, obloženog gipsanim pločama. Osnova takvog stropa je okvir metalnih profila. Okvir se izrađuje kako slijedi. Na cijelom perimeru prostorije na udaljenosti od 5-10 cm od stropa, profili vodiča su fiksni (profil p-oblika). Pričvršćivanje na zid - vijci pričvršćeni u tiple. U ovim profilima, krajevi stropnih profila su fiksni (profil C-oblika). Profili se nalaze u uzdužnom i poprečnom smjeru, tvoreći kockastu strukturu. Korak ugradnje profila u oba smjera je 40-60 cm. Kako bi se spriječili savijanje stropnih profila, oni moraju biti pričvršćeni na strop suspenzijom. Pričvršćivanje suspenzije je pričvršćeno u dowel. Udaljenost između suspenzija ne smije prelaziti 60 cm. U području prelaska profila su spojeni pomoću "rakova" pričvršćivanja.

Na vrhu okvira instalirani list karcarter listovi stupnja debljine 9 ili 12,5 mm. Plahte su fiksirane na profilima vijaka vezanih uz vijke. Udaljenost između vijaka od oko 30 cm. Spojevi listova i preprječavanje vijaka prekriveni su kitom. Na vrhu gornje granice gipsana, primjenjuju se završni put i vanjski premaz.

Unutar okvira je fiksni električno ožičenje svjetiljki. Žice ugrađenih svjetiljki prikupljaju se u snopu i stavljene u valovito crijevo.

Uz duplex ili višestruki stropni dizajn, broj razina stropnih profila odgovara broju razina stropa. Profili vodiča, odnosno, fiksirani su paralelno s nekoliko redova.

Članak o toj temi: Piknik sjenica: Faze uređaja i potrebne materijale

Vrste mogućeg oštećenja

Kako popraviti gipsboard stropove?

Pukotina na stropu od gipsana ploča može samo vrištati

Najčešća šteta na spuštenom stropu je cracking suhozid. Takve pukotine mogu biti različite veličine. Njihovo glavno mjesto je na području lista od gipsanih ploča i na mjestima njihovog pričvršćivanja do okvira. Međutim, pukotine se mogu razviti na površini lista. Najčešće, uzrok takvog oštećenja je povreda instalacijske tehnologije stropa, posebno nepravilnog pričvršćivanja. Značajan utjecaj na pucanje stropova od gipsanih ploča ima lokalnu neusklađenost s površinskim vodoravnim. Starenje materijala također može dovesti do pukotina na površini stropa, posebno u zoni grijanja s dovoljno snažnog uređaja za rasvjetu.

Eksplicitni nedostaci uključuju stratifikaciju listova. Može se uočiti lokalna ušteda suhozida. Ova šteta može biti posljedica posljedice instaliranja suspenzije s jako precijenjenim korakom ili uništenjem suspenzije tijekom rada stropa.

Jedan od najopasnijih uzroka oštećenja stropa je njegova poplava. Dugotrajna izloženost vode dovodi do vidljive deformacije gipsane ploče. Štoviše, takva deformacija može utjecati na vanjski kartonski sloj i cijeli volumen lista. Slični postupni savijanja materijala može se pojaviti u kupaonici, ako je uobičajeno, a ne otporna na vlagu, suhozida.

Mali popravak stropa vlastitim rukama

Brtvljenje malih rupa u suhozidu.

Ako tijekom instalacije listova gipsane ploče br, rupa za vijak je probušena unaprijed i bila je iskrivljena s pristojnim opterećenjem, pucanje materijala na mjestu vezivanja je neizbježno. U ovom slučaju, na udaljenosti od 3-5 cm od ovog mjesta, ispuštena je rupa u suhozidu ispod novog vijka, uklonjena je slika ispod vijka. Upleteni novi vijci. Stari vijak je odvrnut odvijačem. Mjesto njegovog privrženosti, uključujući cijelu zoni pucanja, uredno je poliran s brusnim papirom. Rupa i susjedno područje je razmak. Nakon sušenja, ovo mjesto je gledano i brušenje. Takav mali popravak se provodi na svim identificiranim dijelovima vezanosti.

Članak o toj temi: Kada je inspekcija zaštite od munje?

U području listova listova može se promatrati malu pukotinu. Za popravak potrebno je ukloniti montažnu mrežu i stari kit. Zatim, uz pomoć stroj za brušenje, svi se šavovi obrađuju između listova. Prvi sloj kit je nadopunjen kako bi popunio jaz između plahte. U šavu je instalirana nova traka za slikanje. Nakon sušenja prvog sloja se primjenjuje završetak kit.

U pojavljivanju većih pukotina na području lista listova, i na ravnini lista, rad je lagano kompliciran. U početku, uz pomoć noža ili ušivena, pukotina se širi tako da je rješenje dublje u pukotinu i sigurno fiksirana u njoj. Pukotinu možete proširiti na 2-3 mm. U ovom slučaju, potrebno je težiti tako da je pukotina u poprečnom rezu imala oblik trokuta. Tada se tanko slikarska četka na proširenim pukotinama primijenjena je premaz. Nakon toga se primjenjuje sloj kit, koji je nakon smrznutog obrisanog i mljevenja.

Popravak strop s djelomičnim rastavljanjem

Eliminacija mjehurića na zglobovima ploče od gipsa.

Uz vidljivu deformaciju ili uništavanje listova, potrebno je popraviti stropove gipsane ploče, barem s djelomičnim rastavljanjem dizajna. List gipsane ploče s oštećenjem se uklanja odvijajući vijke s odvijačem. Pažljivo provjerava i okvir se pregleda, koji se nalazio pod oštećenim listom.

Ako je okvir u savršenom redoslijedu i oštećen samo pomoću gipsane ploče, to se ne popravlja, ali jednostavno zamjenjuje nove iste dimenzije (prilikom zamjene, posebno se prati poštivanjem debljine lista).

Novi list je uredno pričvršćen vijčanim vijcima na trupovu suspendiranog stropa.

Određene poteškoće mogu nastati ako uzrok deformacije gipsane ploče služi kao poplave. U tom slučaju, tragovi kalupa ili gljivica na površini preklapanja stropa mogu se očitovati iz dugog izlaganja vlage. Potrebno je procijeniti stanje glavnog stropa i, ako je potrebno, obraditi. Potrebno je očistiti oštećenu površinu, a zatim se liječiti otopinom bakra sulfata. Nakon potpunog sušenja trebate primijeniti sloj žbuke. Tek nakon toga je popravljen novi list gipsane ploče.

Članak o toj temi: Zimsko slijetanje crnogorični najveći: Pažljivo i sigurno

Zamjena zatvarača suhozida.

Ako, nakon uklanjanja suhozida, oštećenja ili nepravilne instalacije okvira je znatno, onda je potrebno popraviti. Najkarakterističniji tip oštećenja trupa može se pripisati uništenju ili bez suspenzije. U tom slučaju, oštećena suspenzija je uklonjena i nova suspenzija je pričvršćena na njegovo mjesto u tišini. Ako je uništavanje mjesto dowla (na primjer, pod djelovanjem vlage), suspenzija se uklanja iz stropnog profila. Oštećeno mjesto u stropu je razmak. Poželjno je da se novo mjesto suspenzije priprema za 4-5 cm od prethodnog mjesta vezanosti. Nova rupa je izbušena perforatorom ili električnom bušicom, a tok je učvršćen u nju. Suspenzija (nova ili bivša) je fiksirana u novom tišini. Stropni profil je fiksiran na suspenziju. Slično tome, to bi trebalo biti učinjeno ako iz nekog razloga suspenzija nije instalirana ranije prilikom montaže okvira. Nakon instalacije suspenzije, list gipsane ploče je pričvršćen.

Prilikom otkrivanja uništenja stropnog profila, pričvrstite ih između sebe, a i ako korak ugradnje profila ne odgovara standardima, stropni profili se rastaju. Oni pregledavaju na dnu pažljivo i popravljaju se, ako je moguće. Popravak, u pravilu, sastoji se u rezanju oštećenog područja i priključnih profila. Profili priključnice izrađeni su standardnim P-oblikovanim pričvršćivanjem ili metalnom pločom. Glavna stvar je da stropni profil štedi ukočenost tijekom cijele duljine.

Obavezan alat

Ako trebate popraviti pokrivenost gipsboard sami, onda biste trebali pripremiti potreban alat:

Videći pukotine na kutnoj oblozi.

  • Bugarski;
  • Perforator;
  • stroj za brušenje;
  • električna bušilica;
  • pila za metal;
  • Uštena za metal;
  • Lobzik električni;
  • Škare za metal;
  • čekić;
  • nož;
  • šilo;
  • odvijač;
  • kliješta;
  • porok;
  • rulet;
  • Linija podzemlja;
  • Razina izgradnje;
  • četka za slikanje;
  • valjak;
  • narezano brušenje;
  • Mljevenje mreže;
  • kit nož.

Glostersboard strop stvara identitet u unutrašnjosti. Ako su bilo kakve okolnosti dovele do njegove štete, onda se ne smije uznemiriti. Popravak stropa od gipsana ploča je prilično jednostavan i pristupačan događaj.

Čitaj više