Kako odabrati i zalijepiti ukrasni kutak

Anonim

Obraćanje vrata je obvezan dio ukrasa. Koristi se za to gotovo sve postojeće građevinske završne materijale. Međutim, ako otvor ima neobičnu konfiguraciju, nisu svi od njih prikladni za obloge.

Kako odabrati i zalijepiti ukrasni kutak

Kutak

Fleksibilan lučni kutak idealan je za rješavanje ovog zadatka.

Što je?

Nagib otvora i zid formira kut. U idealnom slučaju, to bi također trebalo biti jednako 90 stupnjeva, što nije uvijek dovršeno. Ako u isto vrijeme prozor ili portal vrata ima nestabilno, ne postoji ništa teško u lijepljenju ili fiksiranju na zid zidova zidova, dva ravna elementa - dobra, završna pločica i tako dalje.

Kako odabrati i zalijepiti ukrasni kutak

Ali ako otvor ima oblik luka, zadatak je ometan. Kutak Arched PVC je proizvod koji ima dovoljnu fleksibilnost da ponovi curvilinearne obrise, ali u isto vrijeme blokiraju zglob između zidova, dajući im estetski završetak.

Osim toga, proizvod štiti zidove od viška trošenja, jer je ovdje da je zid izložen najvećem opterećenju. Na fotografiji - dekorativna fleksibilna daska.

Kako odabrati i zalijepiti ukrasni kutak

Sorte struktura

Lučni plastični kutak nije jedina mogućnost takvog kraja. Međutim, opcije čelika ili aluminija nisu prikladne za bilo koji stil i stoga se primjenjuju na dekorativne svrhe mnogo rjeđe. Druga stvar je da takav dizajn jača vrata i osim toga, može se koristiti kao površina za pričvršćivanje pri sušenju s gipsanim ploča, na primjer.

Plastični proizvodi također mogu obavljati nekoliko funkcija, a na ovoj značajci su podijeljeni u 2 skupine.

  • Funkcionalne - meke perforirane trake, koje su instalirane ispod žbuke. Jedna strana proizvoda perforiranog, drugi ima vrstu latica. To vam omogućuje da se otvorite otvor duljinom luka do 3 m. Izrađujemo i PVC proizvode i metal. Dekorativna vrijednost koju ne predstavljaju.

Članak o temi: krivotvoreni wickets: fotografija, modeli, sorte

Kako odabrati i zalijepiti ukrasni kutak

  • Ukrasni - nije perforiran, u pravilu, s glatkom vanjskom površinom. Fleksibilni kutovi mogu imati različite boje, oponašati stablo ili kamen. Pričvrstite mekani proizvod je vrlo jednostavan, pa s takvim završnim sredstvom s vlastitim rukama.

Prednosti i nedostatci

Plank se nanosi kako bi završio slobodna vrata ili otvori s vrlo velikom dubinom, gdje zatvoriti padine s stablom ili MDF pločama ne postoji mogućnost. Naravno, prije svega, zalijepili su ih na luku portale, međutim, za pravokutno ili za lukove s kutovima, oni su također prilično prikladni.

Kako odabrati i zalijepiti ukrasni kutak

Prednosti uokvirivanja su:

  • PVC proizvodi se ne boje vode i velikih temperaturnih razlika, tako da se može razdvojiti i u kuhinji iu kupaonici;
  • Ukrasni lučni kutovi naglašavaju zanimljivo rješenje za ulazak i dodijeliti portal na zid pozadini;
  • Instalacija proizvoda je iznimno jednostavan: kut je jednostavno lijepljen na zid. I može biti i savršeno glatka;

Kako odabrati i zalijepiti ukrasni kutak

  • Raspon boja proizvoda je vrlo opsežan;
  • Detalji se lako pere i čiste, u posebnim mjerama za čišćenje ili očuvanje koje ne trebaju;
  • Ako ispravno konsolidiramo završnu obradu, trajat će dugi niz godina;
  • Možete lijepiti uokvirivanje na bilo kojoj površini: kamen, žbuku, beton, drvo.

Nedostaci takve opcije uključuju samo svojstvo proizvoda za izgaranje: materijal je lagano osvijetljen, ali se brzo deformira povećanjem temperature od više od 120 S.

Alati i materijali

Potrebno je sljedeće alate:

  • Zapravo lučni uglovi;
  • Tekuće nokte ili sličan adhezivni sastav;
  • ljepilo za PVC materijale;
  • prajmer, kit;
  • vijak za samozadočavanje ili nokte;
  • Spatula, Kiyanka.

Kako odabrati i zalijepiti ukrasni kutak

Ne možete samo zalijepiti daske, nego ih pričvrstiti noktima i samoizvlaštenjem. Ova se opcija češće koristi prilikom instaliranja metalnih modela, ali primjenjivo na plastiku.

Ugradnja fleksibilnog lučnog ugla

Soft trake se prodaju dugo u 3-7 m. Prije nego što prilijepite završnu obradu, morate izmjeriti duljinu luka i izračunati potrebnu količinu. Ako duljine jednog proizvoda nisu dovoljne, onda je potrebno pružiti male zalihe: lučni daske pod kutom od 45 ili 90 stupnjeva, a za to morate odrezati određenu količinu materijala.

  1. Površina otvora očišćena je od starog kraja prljavštine i prašine. Svakako obradite pripravak odmašćivanja.
  2. Zid je prethodno preopterećen i kit. Potrebno je da se spoj između nagiba i zida iznosi točno 90 stupnjeva. Što je veća površina će biti, lakše će pričvrstiti fleksibilnu traku.
  3. Pripremite adhezivni sastav: bezbojni pod proizvodima u boji i bijelo za bijelo.
  4. Ljepilo se ravnomjerno primjenjuje na profil, a zatim ga je zalijepio na spoj. Pripravak se ne može odmah okupiti, tako da se položaj mekog trake može ispraviti. Graditelji se preporučuju nakon takve "Montaža" za uklanjanje profila, a zatim se ponovno zalijepi kako bi se poboljšala polimerizacija adhezivnog pripravka.
  5. Da biste čvrsto popravili proizvod, bar je dodatno fiksiran s bojom viskija ili vrpce.

Članak o toj temi: Kako glaziranje veranda polikarbonat

Kako lijepiti fleksibilni fleksibilan PVC kutak, demonstriran na videozapisu.

Čitaj više