Provence Kuhinja - Šarm i elegancija Francuska

Anonim

Provence Kuhinja je pretežno bijela, ispunjena toplinom, udobnost i igranje boja. Provence je ime francuskog stila, što znači "provincija" prevedena. U ovom stilu, zavjese, svjetiljke, lusteri, pločica, namještaja, pa čak i tekstil su isprepleteni sa životom starog Francuske. Provansinska kuhinja pogodna je za vlasnike koji vole šarene detalje i preferira razmišljati kroz sve do najmanjih detalja.

Značajka

U bilo kojoj zemlji postoji stil dizajna. Provansa je uspjela utjeloviti jednostavnost i eleganciju cijelog svijeta. Unatoč činjenici da ovaj stil, poput zemlje pripada rustikalnim stilovima. Dizajn dnevnog boravka u velikoj je mjeri povezan s prirodom.

cvijeće u loncu

Promjena stila dizajn ima značajke slične zemljama:

  • Bijela soba u svijetlim mirnim nijansama;
  • koristiti u dnevnom boravku iu kuhinji samo prirodni materijali;
  • slike, tekstil, svjetiljke, lusteri i drugi domaći dekorativni elementi;
  • kutni namještaj "pod starcem";
  • Otvorene police s posuđem;
  • Usredotočite se na rasvjetu dnevni boravak ili kuhinju s luster.

Crna tablica

Zoniranje sobe

Registracija kuhinje u kombinaciji s dnevnom boravkom zahtijeva posebnu pozornost. Svrha prostora je drugačija. Kombinirajte ih mogu jedan stil. Na primjer, blagovaonica može biti opremljena u dnevnom boravku. Za odvajanje zona koriste se pozadine ili zavjese različitih boja. Provedba zadatka zoniranja ovisi o parametrima dnevnog boravka i financijskih sposobnosti. To može biti:

  • pola zrakoplova, koji se djelomično preklapaju prolaz;
  • dva sloja s koracima u dnevnom boravku;
  • Zidne pločice na radnom području i oslikane zidove u dnevnom boravku;
  • Namještaj u obliku trake, "otok" ili stola za blagovanje.

dva sloja

Primjeri takvog dizajna prikazani su na fotografiji ispod. Ali takav popularni element klasičnog stila zoning luka u francuskoj Provinciji rijetko se koristi.

Zidni ukras

Mala bijela kuhinja ili blagovaonica češće je ožbukana i oslikana, rjeđe na zidovima pozadine s vlastitim rukama. Da biste napravili prostorije u stilu Provance ili zemlje, trebali biste koristiti pozadinu s toplim nijansama. Pozadina s uzdužnim prugama vizualno čine prostor širom, pozadinu s horizontalnim prugama povećavaju visinu. U malom stanu bolje je koristiti pozadinu s malim uzorkom. Ali pozadinu s velikim crtežima, sa zasićenim svijetlim bojama prikladno je koristiti u kantinama s velikim prostorom ili ih odvojiti samo jednim od zidova u kuhinji. Primjeri ovog dizajna prikazani su na fotografiji.

Okrugli stol i stolice

Ne samo tadaljke i boje, već i kamen, cigle i ploče se koriste za obloge zidova. U urbanim stanovima, ograničen na lokalnu primjenu navedenih materijala. U zemlji, pločica ili opeka na zidu radnog područja bit će savršena. U dnevnoj sobi najčešće je pozadina alternativa s žbukom. Izuzetno je rijetko na zidovima koje možete zadovoljiti pozadinu fotografija.

Članak o temi: zid klirens u kuhinji: 7 elegantnih opcija

Rasvjeta

Rasvjeta kuhinje u stilu Provance, kao i zemlja, trebala bi biti što prirodnije. Ako prozori gledaju na sjevernu stranu, uvijek ima malo svjetla unutar kuhinje. Promjena percepcije sobe pomoći će ispravno osvjetljenje. Morate instalirati svjetiljke i lustere. Glavna stvar je da se uklapaju u ukupnu unutrašnjost. Ne samo dimenzije i oblik lustera od velike važnosti, nego i njegov položaj.

Luster u kuhinji

Luster u dnevnoj sobi ili kuhinji treba biti krivotvoren, keramike ili od drva sa žaruljicom svjetlosnih tonova. Osim središnjeg lustera, trebali biste koristiti i lokalne svjetiljke u radnom području. Svjetiljke treba odabrati s motivom cvijeća, stari način. Unutarnji s niskim stropovima koriste se svjetiljke iste boje kao police.

Savjet! Izvrsne tkane, perforirane i mjedene svjetiljke će izgledati.

Za kuhinju-blagovaona, koja koristi svjetlosne pločice, luster i svjetiljke topline hladovine blizu bijele su savršeno prikladne. Takva rasvjeta čini situaciju ugodnijom. Postoje i druge ideje dizajna sobe.

cvijeće u vazi

Rasvjeta soba može luster s vanjskom staklenom zrakom. Važno je da ima jednostavan oblik i glatku površinu. Tada će se luster lakše očistiti.

Preporučljivo je u kuhinju pored lustera također uspostaviti prigušivač koji regulira intenzitet svjetlosti. To posebno vrijedi za blagovaonicu. Pritiskom na udaljenu tipku, svijetla rasvjeta iz lustera postat će raspršena ili prigušena. Svjetiljke će također promijeniti svjetlinu svjetla svaki put kada radite na stolu.

Važno! Dizajneri savjetuju korištenje obojenih svjetiljki u funkcionalnim područjima. Primjeri ovog dizajna prikazani su na fotografiji.

Hauba i štednjaka

Završiti strop

Tradicionalno, u zemlji uređenoj u stilu zemlje, prisutnost stropa greda nije maskirana. Moderni apartman koristi različite dekorativne materijale nalik snovima. Posebno relevantno izgleda u dnevnom boravku ili kuhinji s visokim stropovima.

Stropna balca

Ideje njihove rekreacije mogu biti različite. Na primjer, možete stvoriti imitaciju greda pomoću pjene. Prvo morate lijepiti nekoliko blokova, a zatim ih izrezati kako biste dobili oblik stabla i obojite u "prirodnu" boju. U završnoj fazi, "dnevnici" su priključeni vlastitim rukama na stropu uz pomoć "tekućih noktiju" ili montažnog ljepila.

Podove

Tako da je pod usklađen s Provansom ili zemljama, morate koristiti materijal grube teksture. Vrlo lijepo izgleda keramičke pločice u kuhinji, laminata, parketu ili stablu u hodniku. Ideje o njihovoj uporabi mogu biti različite. Ako se radno područje nalazi na podiju, pločica može biti naglasak element ili se spaja s unutrašnjosti. Ako u visini nema prijelaza, pločica bi se trebala uskladiti s podudaranjem u dnevnom boravku. Primjeri ovog dizajna prikazani su na fotografiji.

Članak o temi: Kuhinja u engleskom stilu - Glavne značajke stila i odabira namještaja

Ormar i stol

Savjet! Pločica u mat boji je sjajan način za dizajn pod. Vanjske pločice ne proturječe dizajnu u stilu sobe. Sa stajališta usluge, pločica je mnogo praktičnija od bilo koje druge premaze.

Namještaj

U stilu zemlje ili Provence namještaj je stiliziran "pod drevnim". Gotovi proizvodi su skupi. Stoga možete ukrasiti namještaj uz pomoć antičkih objekata ili umjetno ga stvoriti vlastitim rukama.

Namještaj treba napraviti samo od prirodnih materijala. Drvo, tkanina, keramika, proizvodi od kovanog željeza - sve što naglašava eleganciju. Stoga, u kuhinji u stilu Provanse, možete staviti stol s nogama od kovanog željeza, izrađene vlastitim rukama, stolica s presvlakama meke prirodne tkanine. Primjeri ovog dizajna prikazani su na fotografiji.

Kovani tablica

Izuzetno je rijetko, uz make-up namještaj gloits wallpaper zidove. Češće, police ukrašene vlastitim rukama, objesite slike ili koriste tekstil.

Kovani može biti ne samo namještaj, već i podmetači za cvijeće, priključci, prikupljači. Prisutnost metalnih ručka i pokrivača također je dobrodošla.

Važno! Namještaj bi trebao biti stari, ali ne i antikni.

Zavjese

Zavjese su odabrane uzimajući u obzir karakteristike sobe. U kuhinji bi se trebale koristiti svjetlo zavjese, bez sjaja i sjaja, napravljene s rukama iz svjetle tkanine. Registracija može biti monofon, s cvjetnim motivom ili prugastom zavjesom, stanicom. Popularna je slika cvjetnih buketa. Iste zavjese mogu se koristiti za dekor stakla vrata.

Savjet! Kuhinjske zavjese i zavjese odlikuju se velikim brojem uzoraka, tassola, obustava i lukova. Ne smijete odmah koristiti lukove, rub i četke. Zavjese mogu biti ukrašene samo jednim pribor.

Kockaste zavjese

Ideje dizajna prozora ovise o području sobe. Zavjese i zavjese s velikim uzorkom i jednostavnom granicom izgledat će dobro u velikoj sobi. U isto vrijeme, zavjese s malim uzorkom bolje je koristiti za dekor malih prozora. Što se tiče dizajna boja, zavjese mogu biti monofon, obojene u pastelnim ili hladnim tonovima. Primjeri ovog dizajna prikazani su na fotografiji.

Savjet! Optimalna opcija za male kuhinje je pravokutne zavjese s ušivenim obrisom.

Zavjesa na prozoru

Druge male stvari

Dovršite unutrašnjost kuhinje u vikendici raznih baoubles. Svijećnjaci, košare, akvarij, kavez s pticama, slike napravljene ručno. Otvorene police su vidljive svugdje. Oni se koriste za dekoraciju s pločama, u blagovaonici - za spremanje kuhinjskog pribora.

Police s posuđem

Značajke stila su takve da ako kuhinjski pribor i slušalice mogu biti uređene u svijetlim bojama. Da ne bi ometali ravnotežu, morate objesiti svijetle zavjese ili zavjese, slike, staviti tepih na pod vlastitim rukama. Primjeri ovog dizajna prikazani su na fotografiji.

Članak o toj temi: Dizajn kuhinje u zelenim tonovima: Pripravci i nijanse

Tekstil može biti prisutan ne samo na prozorima. Zavjese pričvršćene na otvorenu policu razgledajte graciozno i ​​nježno. Najbolje je koristiti monofoni ili tekstil s geometrijskim uzorkom u obliku stanice ili trake.

Shema boja

Vjeruje se da bi kuhinja u stilu provansa trebala biti uokvirena isključivo u bijelom. Ali nije. Paleta boja je mnogo šira: od bež i krema do plave i pješčane.

Razrijediti glavnu boju može biti jake nijanse na zavjesama, pločicama, slikanju. Ako kuhinja ili blagovaonica napusti prozore na jug, plavi kurac, slonovače - savršene rješenja boja. Ako trebate ohladiti kolutu, koristite hladne nijanse i bijelu boju. "Pravo" kombinacija boja koje slike, tapete, zavjese, namještaj u dnevnom boravku mogu se izvesti, prikazani su u nastavku.

stol i stolice

Kuhinja dizajn u stilu Provence, izrađen u bijeloj boji, izgleda prostrano. Ali ako ne organizirate obojene akcente, tada će soba nalikovati bolničkom komoru. Da biste naglasili, nemojte nužno koristiti namještaj, pločice ili pozadinu s uzorom. Ideja privlačenja pozornosti na objekt može biti drugačiji. Možete objesiti tanjur s vlastitim rukama, slikom ili staviti lonac s prozorom lavande. Primjeri ovog dizajna prikazani su na fotografiji.

Bijela kuhinja

Maslinova kuhinja U stilu Provanse ili zemlje izgleda udobno i domaće. Što je veća soba, tamnija biste trebali pokupiti ton. Ideje korištenja ove boje u unutrašnjosti mogu biti različite. Na primjer, možete koristiti tamnocrveno namještaj na pozadini maslinovih zidova ili dodijeliti samo strehe. Primjer takvog dizajna prikazan je na fotografiji.

Maslinova kuhinja

Boja pistacija Izgleda sjajno u dnevnoj sobi u kuhinji u francuskoj zemlji. Savršeno "osvježava" interijeru i dobro je u kombinaciji s laganim ili tamnim poda. Primjer takvog dizajna prikazan je na fotografiji.

Zelena kuhinja

Smeđi namještaj ili Pješčana boja Možete pronaći svaki proizvođač. Ovo je jedan od najdražih dizajnera. Moderna kuhinja ili blagovaonica, napravljena u pješčanoj boji, izgledat će sjajno u kućici ili u malom stanu.

garderoba s posuđem

Kuhinja ili blagovaona u plavim tonovima Izgledat će sjajno na pozadini pješčanih zidova. Unutrašnjost Kuhinje Provance se često izvodi u plavom. Hlači sobu, uvodi bilješke o ljepoti mora. Takva kuhinja u stilu Provanse ili zemlje karakteristična je za kuće na južnoj obali. Plava kuhinja boja savršeno se kombinira s plavom, smeđom i bijelom.

bijelo-plavi namještaj

Provence Style Secrets (2 video)

Ideje dizajna kuhinja u Provansi (41 fotografije)

Kako organizirati jela u stilu Provansa: Savjeti i preporuke

Maslinova kuhinja

Kako organizirati jela u stilu Provansa: Savjeti i preporuke

Kako organizirati jela u stilu Provansa: Savjeti i preporuke

Kako organizirati jela u stilu Provansa: Savjeti i preporuke

Ormar i stol

Plave stolice

Zelena kuhinja

Kako organizirati jela u stilu Provansa: Savjeti i preporuke

Crna tablica

Kako organizirati jela u stilu Provansa: Savjeti i preporuke

garderoba s posuđem

Bijela kuhinja

stol i stolice

Kako organizirati jela u stilu Provansa: Savjeti i preporuke

dva sloja

Kako organizirati jela u stilu Provansa: Savjeti i preporuke

Maslinova kuhinja

Kako organizirati jela u stilu Provansa: Savjeti i preporuke

Kako organizirati jela u stilu Provansa: Savjeti i preporuke

Štand

cvijeće u vazi

Kako organizirati jela u stilu Provansa: Savjeti i preporuke

Luster u kuhinji

bijelo-plavi namještaj

Okrugli stol i stolice

Kockaste zavjese

Kako organizirati jela u stilu Provansa: Savjeti i preporuke

Zavjesa na prozoru

cvijeće u loncu

Kako organizirati jela u stilu Provansa: Savjeti i preporuke

Police s posuđem

Kako organizirati jela u stilu Provansa: Savjeti i preporuke

Kako organizirati jela u stilu Provansa: Savjeti i preporuke

Kako organizirati jela u stilu Provansa: Savjeti i preporuke

Kako organizirati jela u stilu Provansa: Savjeti i preporuke

Kovani tablica

Kako organizirati jela u stilu Provansa: Savjeti i preporuke

Stropna balca

Kako organizirati jela u stilu Provansa: Savjeti i preporuke

Hauba i štednjaka

Čitaj više