Instaliranje ljuske s postoljem

Anonim

Odabir ljuske

Moderna oprema za kupaonice je vrlo lijepa i high-tech. Postoji veliki izbor vodoinstalatera koji vam omogućuje da obavite razne projektne projekte. U potrazi za pojavom kupaonice ne zaboravite na praktičnost. Oprema mora biti ugodna za osobu koja ostvaruje higijenske postupke. Veličina opreme je važna pri odabiru.

Instaliranje ljuske s postoljem

Prije kupnje ljuske s postoljem, prva stvar koju trebate ukloniti sve veličine na mjestu gdje će stajati, a zatim odabrati pranje s odgovarajućim veličinama.

Čovjek umivaonik može uzeti većinu prostora kupaonice, a instalacija premala ljuske može uzrokovati neugodnosti. U specijaliziranim prodavaonicama postoji veliki broj vodovodnih opcija koje zadovoljava sve te uvjete i obavljaju svoje funkcije. Međutim, instalacija tradicionalne ljuske s postoljem je najpoželjnija do sada. Takav umivaonik ima estetski izgled, dovoljno kompaktan, a praktičan, dok vam pijedestal omogućuje pokrivanje ne previše estetski vodovod cijevi. Kako instalirati ljusku s postoljem će biti opisana u nastavku, a sada biste trebali obratiti pozornost na izbor opreme.

Prije odlaska u vodovodni dućan, potrebno je izvršiti mjerenja mjesta gdje se pretpostavlja ugradnja ljuske. To će odrediti veličinu vodovodne opreme. Kao praksa pokazuje, optimalna veličina sudopera je duljina od 55 i do 65 cm. Ako želite instalirati manju posudu u veličini, bit će nezgodno, jer će voda u postupcima zasigurno pasti na pod i zidove. Veliki sudoper će uzeti previše prostora da ne vrijedi uvijek čak iu prostranim sobama. Što se tiče visine postolja, to bi trebalo biti dovoljno tako da osoba ne bi trebala biti vrlo nagnuta kada pranje.

Shema strukture ljuske s postoljem.

Izgled posude za sudoper može biti najrazličitiji. Dizajneri savjetuju da pokupi pijedestal u obliku, sličan oblik zdjele. Ako je zdjela kvadratna ili pravokutna, tada se preporučuje postolje za ugradnju kubika, dok će zaokruženo sudoper, na primjer, zahtijevati isto zaokruženo postolje. Iste preporuke odnose se na materijal iz kojeg se vrši sanitarna oprema. Materijal mora biti isti. Da biste povećali funkcionalnost, možete odabrati postolje za umivaonik koji ima razne police, gdje se nalazi u kupaonicama.

Članak o toj temi: Dekorativna štukatura na zidovima i stropu

Važno je posvetiti pozornost na vrstu ljuske: može biti gluha ili ima rupu ispod miješalice. Obje opcije su prihvatljive, ali treba imati na umu da će s drugom verzijom biti potrebno instalirati dodatni utikač. Dobro je da je u sudoperu postojala rupa za prelijevanje, zatim u slučaju bilo kakvog problema s ispuštanjem vode neće ići na pod, ali u kanalizaciji. Prije kupnje, morate ponovno pažljivo pregledati opremu koju želite i pobrinite se da ne postoje ogrebotine, čips i drugi brak. Vrijedi pokušati staviti ljusku na odabrano postolje. Mora se savršeno približavati boji i točno unijeti mjesto namijenjeno.

Sada kada je napravljen izbor ljuske s postoljem, možete početi montirati.

Popis potrebnih alata

Imajući potrebne alate i prateći pravila o instalaciji, ugradnja ljuske s postoljem može se napraviti bez pomoći. Da biste izvršili instalaciju i pričvršćivanje sudopera, trebat će vam sljedeće alate:

Sa stražnju stranu, zdjela mora biti razmazana mastičnim ili silikonom.

  • razina izgradnje;
  • bušilica ili perforator;
  • podesivi ili ključ;
  • Betonski bušilice (sa karbidnim vrhovima);
  • čekić;
  • Vijci sanitarnih vijaka;
  • odstupač plastičnih kolica;
  • orašasti plodovi;
  • Plastične rukave za brtve;
  • utikači za maskiranje plastike;
  • olovka ili oznaka;
  • Lažna traka ili posteljina (za brtvljenje navoja);
  • tiple;
  • silikon brtvilo.

Redoslijed instalacije

Instalacija ljuske provodi se u određenom redoslijedu. Prvo morate odrediti lokaciju ljuske. Optimalno područje za slobodan pristup sudoperu treba biti o sljedećim dimenzijama: širina - 70 cm, dužina - 110 cm, visina podne sudopera je oko 80-85 cm. Da biste ispravno napravili instalaciju sudopera, morate Prvo mjesto rupe za zatvarače na gradilištu, gdje je planirana oprema. Da biste to učinili, na razini gornje granice umivaonika nanesite vodoravnu liniju na zid. Za estetski izgled preporučuje se da uzima u obzir šavove pločice. Pomaknite ljusku s postoljem na zid, poravnavajući gornji rub ljuske s značajkom na zidu. Označite marker ili olovku kroz uklanjanje na stražnjoj montažnoj površini sudopera mjesta u kojima će se rupe ispod vrčane izbušiti.

Ne zaboravite pokriti vodu prije instalacije sudopera.

Instaliranje ljuske s postoljem

Shema umivaonika s dimenzijama.

Članak na temu: Kako odabrati elektroce?

Zatim pomaknite sudoper s postoljem i na mjestima označenim perforatorom ili bušilicama za bušenje (najbolje je koristiti bušilicu s karbidnim vrhom za betonsko bušenje). Promjer rupa treba biti nešto manji od samog promjera samog tipa. Zatim u rupama su začepljeni čekićem od spacera. Preporučuje se pouzdanosti da napuni malo ljepilo prije nego što voziš dowel. Ako zid ima visoku snagu i može izdržati težinu sudopera, potrebno je koristiti montažu na vijke. Ako pouzdanost zida uzrokuje sumnju, potrebno je koristiti okvir nosača.

Zatim napravite pripremu sjedala ispod postolja. Provjerite je li pod na mjestu instalacije glatko. Ako ima značajne razlike u visini, trebala bi biti poravnana. Uz pravilnu instalaciju, sudoper bi trebao biti temeljen na postolju.

Ugradnja sifona je sljedeći korak. Spojite element za diplomiranje u sudoper. S druge strane, umetnite mrežu s vijkom i brtvom. Otpustite instalaciju Svakako nastupite s ugradnjom jastučića, što bi trebalo čvrsto olakšati drenažu sudopera, a ne bi trebalo biti nedostataka i pomaka. Nakon toga molite i zategnite vijak. Spojite sifon s otpuštanjem, a zatim učvrstite cijev s tankom u kanalizaciji.

Instaliranje ljuske s postoljem

Pričvršćivanje dijagrama zdjela: na monolitni zid, do tankog zida.

Tada morate zaviti u rupe s vijcima za vodovodne vijke i staviti sudoper na njih. Napravite postolje ispod njega. Pokušajte ih usporediti na takav način da je ispusna rupa sudopera bila smještena u središte postolja. Stavite vijke i zategnite matice. Pričvrstite sudoper na zid. Preporuča se to učiniti s izračunom dva okreta na vijku. Nakon zatezanja oraha, mogu se zatvoriti ukrasnim plastičnim čepovima. Zapamtite da ne biste trebali odgoditi matice, jer sudoper može puknuti na mjestima zatvarača.

Tada je mješalica instalirana, koja mora biti opremljena bilo kodom. Instalacija miksera se izvodi pomoću fleksibilne linije koja se spaja na dovod vode. Dizajn je crijeva s okovima ili drugim čvorovima, što vam omogućuje da popravite crijeva na cjevovodu. Posebno navijanje koristi se za instalaciju dizajna, najčešće je to fiksna traka, koja je dizajnirana za sprečavanje propuštanja i zatvaranja spoja. Potrebno je spojiti slavine miksera s izlaza do vruće i hladne vode i zategnuti spojeve.

Članak o temi: Vrste vrtnih staza s malim troškovima to čine sami

Nakon instalacije sudopera potrebno je otvoriti vodu za testiranje dizajna za nepropusnost.

Moguće pogreške u ugradnji

Neiskustvo ili nepažnja tijekom instalacije sudopera može dovesti do pogrešaka koji će utjecati na njegov rad. Najčešće greške su:

Instaliranje ljuske s postoljem

Da bi se sudoper ne ljuljao, potrebno je ravnati pod ispod postolja prije nego što je instaliran.

  1. Nagib ljuske u stranu. To se može dogoditi ako se zatvarači ne mogu smjestiti na ravnoj liniji. Možete eliminirati malu nagib za pričvršćivanje. Ako je pristranost velika, tada je potrebna instalacija nove montažne rupe za uklanjanje.
  2. Savijanja kanalizacije ili vodoopskrbe. Razlog je najčešće slabo zategnut priključci. Moraju se ponovno zategnuti i voljeti mjesta kanalizacijske cijevi s silikonom.
  3. Utor između zida i sudopera. U tom slučaju, neizbježno je ući u zid na zid koji prije ili kasnije može dovesti do razmaženog premaza. Dobivanje je potrebno zatvoriti silikonske brtve.
  4. Umivaonik "ide". Možete poslužiti slabo zategnute vijke ili neravne podove ispod postolje. U prvom slučaju potrebno je pažljivo povući vijke kako ne bi oštetio sudoper. U drugom slučaju, morat ćete demontirati opremu, poravnati bazu i ponovno instalirati dizajn.
  5. U sudoperu ne ide vodu. Poteškoće s protokom vode mogu se pojaviti zbog prosjaka ili uvijanja valovitih. Treba pažljivo ispitati odvodnu valutu. Ako na njemu postoji savijanje ili uvijanje, otpustite spojeve i ispravite varu.

Instaliranje ljuske s postoljem s vlastitim rukama - SAT za mnoge zadaće. Za to će biti potrebno strpljenje, dosta vremena i pažljivo poštivanje svih točaka uputa. Kao rezultat napora, dobit ćete kompetentno montiran sudoper s postoljem, koji je u stanju biti savršeno na čelu s mnogo godina.

Čitaj više