Lijevanje tkanina: opis i primjena (fotografija)

Anonim

Pod općim nazivom "Harves" podrazumijeva se tkanina s olakšanjem, blago rastegnutim površinom. Ova skupina uključuje materijale različite gustoće, sastav i odredište; Utjecaj "PEG-ova" također se može opremiti s različitim tehnološkim metodama. Takav materijal se koristi za odjeću, pribor, posteljinu i druge kućne tekstilije. Bez obzira na sastav sirovina i debljine, stalak izgleda vrlo lijepo, a njezina briga je vrlo jednostavna.

Vrste žetve

Povijesno gledano, prva tkanina s reljefnom površinom je krep koji se opisuje iz svilenih niti koristeći višestruke uvijanju.

Trenutno se koristi za skupi odjeću i ekskluzivnu posteljinu.

Unatoč činjenici da je kasnije zagrebljeke počele proizvoditi od pamuka i vune, ime "zec" ostao je samo iza pričvršćene mreže elastičnih svilenih vlakana , Izvorna površina u obliku žitarica, valova, malih nabora, kao i neuspjeh, elastičnost i trajnost stvorila je ovaj materijal dobar ugled, i s vremenom je stalak počeo biti izrađen od pamuka, viskoze, sintetičkih niti. Uzorci reljefa postali su raznovrsniji, jer su se počeli formirati na račun:

  • uvijanje niti;
  • toplinska obrada gotovog bljeskanja;
  • Korištenje vlakana različitih pripravaka, koji su u potpunosti ili djelomično izloženi visokim temperaturama.

Kupnjom sapunske tkanine ili gotovog proizvoda, prije svega slijedi kako bi proučio svoj opis, jer ne samo da ne ovise samo svojstva potrošača, već i pravila skrbi. Glavne skupine reljefnih tekstila su:

Lijevanje tkanina: opis i primjena (fotografija)

  1. Prirodni grb svile ili pamuka, koji se dobiva od snažno upletenih niti. To je najtraženiji, udoban u operaciji i higijenskoj tkanini, iz kojeg se proizvodi ženska odjeća, muške košulje, posteljina, zavjesa, ostali proizvodi.

    Lijevanje tkanina: opis i primjena (fotografija)

  2. Jata Viscose (Krash) izrađena je od umjetnih vlakana toplinskom obradom. To je manje izdržljivo od prirodnog krep i ne drži ublažavanje tako dobro, ali je vrlo lijepa, relativno jeftina i prikladna za vruće vrijeme. Koristi se uglavnom za žensku odjeću, kao i dekorativni tekstil.

    Lijevanje tkanina: opis i primjena (fotografija)

  3. Mješoviti i sintetički kabelski svežanj (koji se ponekad ponekad ide na prodaju pod nazivom "Crook") je tkanina s dodatkom umjetnih vlakana. Takav sastav smanjuje njegovu vrijednost i povećava čvrstoću, ali posteljina iz ovog materijala bit će prilično teška.

    Lijevanje tkanina: opis i primjena (fotografija)

  4. Uski sintetski materijal od kamena opran, "ovladao" teksturu koja podsjeća na "kuhane" traperice. Koristi se za turističku odjeću, naprtnjače i druge dodatke, često ima poliuretansku ili polivinil klorid impregnaciju. Stone oprani nije deformiran, vrlo izdržljiv, izdržao mraz, a uz odgovarajuću obradu ne konac.

Članak o temi: rukavi s preklopnim jahanjem i pletenje iglice s opisom i videom

Krasch to radi

Tekstil bez problema. Briga

Glavna prednost zdravog platna, posebno posteljine, je da on ne treba glačanje i nemoguće ga je zapamtiti. Ovo je pravi dar za one koji teže ljepoti, točnosti i udobnosti, ali ne želi provesti svoje vrijeme na željezu. Čak i uz znatno opterećenje, nered će i dalje izgledaju lijepo. Nešto spašeno "upućivanje" samo jača dekorativni učinak i potpuno obnovljen nakon pranja.

Visokokvalitetna tkanina za smiješanje dobro je izdržavanje strojnog pranja i okretanja, iako se svilena krep treba oprati u blagom načinu rada. Postgradirana stvar koju trebate ispraviti i sušiti.

Ponekad nakon pranja, veličina proizvoda postaje nešto manje. Ovaj problem je jednostavan za popravak, ručno istezanje tkanine ili lagano suđenjem s željezom s iznutra. Međutim, važno je ne preseliti se jer će rastegnuta posteljina izgubiti svoj prekrasan pogled, a suknja ili haljina će postati prevelika. Međutim, ovaj problem se lako eliminira vlaženjem čistom vodom.

Čitaj više