Postolje na podu plastike

Anonim

Završna faza razdvajanja prostora je ugradnja postolja. Ovo je posljednji dodir koji interijer dolazi u unutrašnjost. Sve više, umjesto uobičajenih drvenih dasaka koristi se plastični podni postolja. Ima niske cijene, jednostavan za ugradnju i njegu.

Prednosti i nedostatci

Plastični podni postolja je praktično rješenje koje vam omogućuje da riješite dva zadatka u isto vrijeme - da biste dobili potpuni pogled na sobu i skrivanje, ako je potrebno, postoji više od dovoljno žica u našim stanovima.

Postolje na podu plastike

Plastični podni clinth - Praktično rješenje

PVC PLINTH za Paul ima sljedeće prednosti:

  • Niska težina.
  • Potrebna je jednostavna instalacija, preliminarna ili naknadna priprema.
  • Dugi vijek trajanja, otpornost na ultraljubičasto, kemikalije za kućanstvo.
  • Jednostavna njega, odsutnost potrebe za redovitom ažurirati dekorativni premaz.
  • Štetnost.

Instalirajte plastičnu podnu postolje - praktična otopina. Postupno zamjenjuju tradicionalne drvene daske, kao u mnogim pokazateljima su superiorniji. Malo nedostataka. Prva - plastika je neprirodan materijal. Plastika druge zgrade i mogućnost odabira štetnih tvari.

Postolje na podu plastike

Korištenje vanjskog PVC postolja s kabelskim kanalom može se pokriti bežične žice / kabele

S unfortorstitubilnošću, ništa neće nastati, ali takva "neprirodna" oko već je toliko toliko da neće igrati detalje. Osim toga, dobra plastika je kemijski neutralna, nema štetnih tvari izdvojiti u normalnom stanju.

Postoje drugačiji zapaljivosti u plastici - postoje plastika koja ne gori i ne šire izgaranje, postoji smanjena odvajanja dima, u kojoj su štetne tvari još uvijek minimizirane. Dakle, ako želite, možete pronaći ne-zapaljivi plastični podni postoljak.

Vrste plastičnih postolja

Plastični podni postolje mogu biti sljedeće sorte:
  • obični;
  • fleksibilno;
  • s kabelskim kanalom;
  • s fleksibilnim (gumiranim) rubom;
  • Pod slikanjem.

Ostanimo detaljnije o svakoj sorti.

Fleksibilan PVC PVC

Ako je potrebno, organizirati stupce, curvilinear zidove, zaobljenja, dolazi do problema - uobičajene tvrde trake su koristiti problematiku - morate izrezati u male segmente, pristati uz pomoć spojnih elemenata. Vrijeme ostavlja mnogo, ispostavi se skupo za novac, dok je vrsta nije savršena, jer je prekinuta linija još uvijek dobivena, a ne glatka krivulja.

Postolje na podu plastike

Ovo je dizajnirano zaobljenim zidovima sa standardnim postoljem i plastikom

U takvim slučajevima bolje je koristiti fleksibilan postolje. Koncept "fleksibilnog" rođaka. U uobičajenom stanju, teško je i dobro se savija samo kada se temperatura podigne. Prije montaže na curvilinearne površine, zagrijava se konstrukcijskim sušilom za kosu do 60-70 ° C, savijanjem u taj oblik koji je potreban i osiguran.

Postolje na podu plastike

Fleksibilna plastična površina može biti savijena s blagim radijusom

Postolje na podu plastike

Lako napraviti stupac

Postolje na podu plastike

Širina je mala, može se odabrati boja

Nakon hlađenja, dobit će početnu krutost. Lako se može izdati stupac, na primjer, da ne spominjemo glatku krivulju.

Članak o temi: Kako odabrati zavjese za vrata

S blagim rubom

Plastični podni postolja najizrazitiji je sličnih proizvoda. Ako je potrebno, može se privući na takav način da će vidjeti čak i neravnomjernom zidu. No, moguće je postići potpuno prianjanje na neravnomjernog zida bez i najmanje proreza ako se gornji rub napravi elastična - guma.

Postolje na podu plastike

Gumirani rub omogućuje izbjegavanje i najmanjih mjesta.

Elastični rub ima istu boju, iako je izrađen od plastičnog materijala. Zbog visoke elastičnosti omotava čak i najmanjih nepravilnosti, ne ostavljajući praznine i praznine.

S kabelskim kanalom

U modernom domu, sve više i više opreme i žica odlaze u nju. Jedan od najudobniji i jeftini načini da tajno držite kabele oko apartmana ili kuće - instalirajte plastični podni postoljak s kabelskim kanalom.

Kabelski kanal je posebno oblikovana udubljenje / šupljina duž cijele dužine postolja. Ovaj udubljenje nalazi se nekoliko žica - televizija, telefon, računalni kabeli. Postoje dvije vrste:

  • S lijevanim produbljivanjem u tijelu samog plinta i izmjenjivom dekorativnom dasci. Prvo, postolje je montiran, a kabeli su složeni u udubljenje, nakon što je daska zatvorena.

    Postolje na podu plastike

    Ovaj plastični podni postolja s oblikovanom udubljenjem ispod kabela

  • Od dva dijela - plastična / metalna montažna ploča, koja je kabel-kanalna i dekorativna plastična obloga. Rob je oblikovan šupljine za polaganje kabela. Montiran je na zid, kabel je složen u njemu, nakon čega je plastični dio zapravo plinth - snimke na ovom baru.

    Postolje na podu plastike

    Ovaj postolje s kabelskim kanalima sastoji se od dva dijela.

Količina kabela ovisi o veličini šupljina u njima. Postoji više prostora u modelima drugog tipa - s odvojeno montiranim kabelskim kanalom. No, mogućnost prvog tipa može se proširiti - stavljanje žica u šupljinu iznad i ispod oblikovanog kanala. Složenost je da će pristup njima biti teško - oni su ispod postolja. Da biste došli do njih, morat ćete ga rastaviti. Stoga je poželjno položiti žice koje rijetko zahtijevaju održavanje - televiziju, internet itd.

Pod slikanjem

Postoji plastični podni postolje pjenastog PVC-a. Zbog uporabe poroznog materijala, površina se može oslikati. Dobra mogućnost ako trebate ne-standardnu ​​rješenje boja. Uostalom, skup boja je još uvijek ograničen, tako da možete odabrati potrebnu nijansu.

Postolje na podu plastike

Ne-standard rješenje - plastični podne postolje pjenastog PVC pod slikanjem

Dimenzije

Plastika je jedan od najza plastičnijih materijala koji omogućuje proizvodnju bilo kojeg oblika i veličina. Dakle, plastični podni postolja može biti bilo kojeg dijela i veličina, ali postoje određena ograničenja koja su povezana s praktičnom stranom. Općenito proizvode plastične postolje s takvim parametrima:

  • visina 50-120 mm;
  • debljina 10-26 mm;
  • Duljina 2000-25000 mm.

    Postolje na podu plastike

    Neke vrste plastičnih podnih postolja s dimenzijama

To su najčešće veličine, ali postoje pojedinačne opcije. Na primjer, u donjem dijelu postoji širi - oko 50 mm. Potrebni su ako je jaz između zida i poda je nešto više nego što to zahtijeva tehnologija.

Doboorn elementi

Kada instalirate plastičnu podnu postolje, bit će potrebno ne samo za same postolje, već i dodatne (dobre) predmete za njih. To:

  • Vanjski i unutarnji kut.
  • Konektor - za spajanje dva komada postolja.
  • Čepovi - za projektiranje dijelova u mjestu podešavanja do vrata.
  • Zagrade - za kabele za polaganje u kutovima.

    Postolje na podu plastike

    Vrste fer elemenata za PVC podne ploče

Broj izazova se razmatra za svaki pojedini slučaj. Morat ćemo uzeti u obzir koliko vanjskih i unutarnjih kutova u dizajnerskoj sobi. Utikači se smatraju i jednostavnim - potrebni su dva komada za svaku vrata. Jednostavno složenije s određivanjem broja konektora, ali se mogu uzeti s marginom.

Metode instalacije

Postoje dva načina za instaliranje plastičnih postolja:

  • Vijci ili nokte na površini postolja.
  • Uz pomoć posebnih isječaka.

    Postolje na podu plastike

    Postoji takav način pričvršćivanja

Druga opcija je prikladna samo ako su zidovi savršeno glatki. Na zidovima s zakrivljenjem bolje je koristiti uobičajenu metodu pričvršćivanja - samo-tapkanje ili tiplels plastične podne ploče može se privući blizu zida tako da neće zaostati iza zida. Bolje je koristiti modele s gumiranim rubom.

Pričvršćivanje s kopčom

Ova metoda pričvršćivanja se implementira pomoću fiksatora dvije vrste - isječci u obliku pojedinačnih ploča i duga ploče iste duljine kao i plastične postolje. Razlika je u tome što se dugi zadržavač koristi kao kabelski kanal, odnosno u ovom slučaju kabeli / žice mogu biti prekriveni u plastičnom postolju.

Načelo pričvršćivanja fiksatora bilo koje vrste iste:

  • Montirati na zidne kopče.
  • Plastični dio je jednostavno zaljubljen na njih.

    Postolje na podu plastike

    Pričvršćivanje plastičnih postolja s kopčom

Vrijedi ponovno govoriti: ova metoda je samo za savršeno glatke zidove, inače će rezultat biti nezadovoljavajući. Redoslijed rada je jednostavan:

  • Na zidu, na visini, gdje će se nalaziti isječak, oznaka se primjenjuje.
  • Pomoću oznake, pobijedite horizontalnu izravnu (to je prikladno koristiti lasersku razinu).
  • Usredotočite se na liniju, pričvrstite kopče ili traku s kabelskim kanalom.
  • Ostanite kabeli. Mogu se dodatno nositi s plastičnim estrihinom ili bilateralnim škotskim.
  • Instaliran ploča s pločalima lica.

    Postolje na podu plastike

    PVC postolje s odvojenim kabelskim kanalom je također također montiran

Kada instalirate, važno je imati isječke na istoj razini. Samo u tom slučaju, bit će moguće osigurati dekorativni bar bez problema. Dopuštena trčanja - manje od milimetra, jer pokušavamo prije popravljanja, pažljivo nametnuti položaj pričvrsne ploče ili isječke. Jedna opcija je napraviti uzorak. Da biste to učinili, odrežite komad od oko 15 cm dugačak, napravite rupu u njemu i koristite kao mjera, primjenjujući na pravim mjestima.

Instalacija kroz postolje, uz pomoć titaka / vijaka

Ova metoda je prikladna za ne vrlo glatke zidove. Klint napravi rupu, kroz njega, uz pomoć samoizgrađenog ili tišina, privukla zid.

Čini se da je sve jednostavno, ali samo dok ne počnete raditi sebe. A onda se pojave problemi: u kojem redoslijedu je bolje bušiti, na kojoj udaljenosti da se instalira zatvarači jedan od drugoga, kako to ne čine previše spojen izgled.

Postoji nekoliko načina, ali najznačajniji algoritam za ugradnju plastične podne ploče je:

  • Stavite na zidnu traku, pritisnite, poravnajte. Ako postoji pomoćnik, drži se u fiksnom stanju. Ako radite jedan, pričvrstite ga uz pomoć za slikanje trake. Također možete bušiti i instalirati jedan ekstremni zatvarač, koji će jedva popraviti traku i neće ga premjestiti.

    Postolje na podu plastike

    Ugradnja kroz postolje

  • Uzmimo bušilicu s tankom vježbom za metal 3-4 mm. Uzmi vježbu je autentična - tako da ne pokvari plastični spremnik. Izrađujemo oznake na profilu i na zidu.
    • Prije svega, bušilice na rubovima i na onim mjestima gdje plint "zaostaje" iz zida.
    • Primjenjujemo srednje oznake s takvim izračunom, tako da je između zatvarača na udaljenosti od 35-40 cm (u ekstremnom slučaju, to može biti više, ali ne više od 50 cm).
  • Uklonite ili pomaknite postolje.
  • Markicama burite rupe željenog promjera. Ako se koriste tiple (uz vijke ili nokte), odbušite 1 mm veće od promjera nokta / vijaka. Kada koristite vijke, promjer bušilice je 1-2 mm manji od promjera vijka.
  • Vraćamo se na mjesto bar, stavljajući rubove potrebnih izazova, instalirajte pričvršćuje.
  • Svježi sljedeći fragment.

    Postolje na podu plastike

    Bušiti i ne pokvariti postolje ili podove - to je zadatak

Posljednja faza je maskiranje mjesta ugradnje pričvršćivača. Ova faza nestaje ako je ugrađen plastični podni postoljak s oblikovanim kabelskim kanalom i učvršćivačima. Ako je bilo potrebno bušiti kroz prednju površinu, preostale rupe mi prikrivamo naljepnice u obliku malih krugova, koji su odabrani bojom postolja.

Izbor vijaka / vijaka / nokat za nokte

Prvo od veličine - opterećenje plastičnih postolja obično nije jako velika jer uzimaju mali zatvarač. Optimalno - promjer 4-5 mm (može biti 6 mm), dužina - 25-40 mm.

Boja pričvršćivača je bijela, žuta, crna - Odaberite ovisno o boji plastične postolje. Izbor je jednostavan - biti najmanje vidljiv.

Postolje na podu plastike

Pričvršćivači biraju s ravnim šeširima

Prilikom odabira, pogledajte oblik šešira. Trebalo bi biti velika i što je moguće ravna. U ovom slučaju, prerušiti sve će biti lako.

Nekoliko praktičnih trenutaka

Kada instalirate plastičnu ploču podne ploče s kabelskim kanalom, polaganje kabela više je size u određeni način u snop. Ako su kabeli vrlo teški, nastoje iskočiti. U ovom slučaju, estrih je prikladniji za korištenje bilateralne trake. Držat će vodiče na licu mjesta.

Postolje na podu plastike

Rezanje nekih vrsta plastičnih podnih postolja može biti konvencionalna tiskanica / wallpaper nožem, ali je bolje koristiti oštricu pile s metalom

Čak i uz ispravan izračun duljine dijelova plinth (oni moraju ići za 2-3 mm u različitim elementom) vanjski kutovi imaju skočni objekt. Da biste se riješili ove nevolje, veza se pokreće brtvilom. Bolje je koristiti silikon. Ostaje elastična nakon sušenja, može se rastaviti ako je potrebno.

Članak na temu: Kuhinja dizajn s ventilacijskim kutijom

Čitaj više