Kako odrezati postolje s Stouch

Anonim

Svaki popravci stambenih prostora u svojoj završnoj fazi podrazumijeva ugradnju postolja. Ovi ukrasni proizvodi ukrašavaju izgled sobe, daju mu cjelovitost. Estetika postolja omogućuje ne samo ukrasiti sobu, već i sakriti takve nedostatke kao neravnu liniju poda i zidova, slotova i rupa.

Uz pomoć dekorativnih tračnica, možete sakriti svugdje raspršeni kabel komunikacije i internetskih alata. Oni pouzdano pakiraju i prikrivaju žice. Dakle, "Elektronika kuća" će se pretvoriti u čistu, udobnu i urednu sobu gdje se ne mora spotaknuti oko žica.

Štoviše, postolje je u stanju zaštititi od vlage, prašine i prljavštine iz mikroskopskih proreza između zida i poda. Drugim riječima, prisutnost ovog dekorativnog elementa je potrebno.

Kako odrezati postolje s Stouch

Do danas se nudi veliki broj svih vrsta vrsta proizvoda. Razlikuju se u materijalu, boji, teksturi, metodi pričvršćivanja i rezanja. Prije instaliranja proizvoda trebate odlučiti o njihovom tipu i teksturi. Odaberite tračnice na temelju boje pozadina na zidovima, podne obloge i zajedničku konfiguraciju soba.

Vrste ukrasnih elemenata

Dekorativni elementi mogu se podijeliti u nekoliko uobičajenih kategorija koje se razlikuju u materijalu i konfiguraciji strukture. Uobičajeno je dodijeliti:

  • Plastični proizvodi;
  • Drveni obrti;
  • Canvas - MDF proizvod.

Prvi su široko poznati i uživaju u velikoj potražnji. Njihov demokratski trošak i jednostavnost u instalaciji postaju odlučujuća prednost. Registar plastičnih postolja uključuje proizvode, čiji je dizajn osigurava kabelskih žljebova. Žice su skrivene u njima, proizvod je zatvoren dekorativnim poklopcem. Vrlo je pogodan za sobe u kojima su instalirani mnogi aparati za kućanstvo i opreme. Međutim, ova vrsta proizvoda smatra se prilično krhkom. Ako teška stavka padne na to, materijal će se slomiti ili puzati.

Članak na temu: Napravimo nadstrešnica (vizir) iznad trijema privatne kuće

Drvene tračnice mogu se pohvaliti pouzdanim karakteristikama. Proizvodi imaju dovoljnu snagu, oni su ekološki prihvatljivi i imaju solidan izgled. Moderne tehnologije omogućuju materijal za obradu kako bi mu dali bogatu boju.

Pljine su prekrivene posebnim lakovima i materijalima za oblaganje. Njihova trajnost i trajnost govori za sebe. Unatoč pozitivnim karakteristikama, drveni proizvodi nisu jednostavni za ugradnju. Politika cijena mnogo je veća od plastičnih materijala.

Kako odrezati postolje s Stouch

MDF materijal je izvrsna alternativa svim poznatim vlaknim pločama. Rakes su se pokazali na tržištu kao analog drvenih proizvoda. Oni se odlikuju njihovom sposobnošću da ne grde prašinu i prljavštinu. Materijal ne mijenja boju dugo vremena, što se ne može reći o plastičnim proizvodima. MDF profil smatra se krhkim materijalom - to je njegov jedini minus.

Odlučivanje s izborom, možete pokrenuti instalaciju proizvoda. Prva faza rada bit će mjerenje prostora. To je potrebno kako bi se ispravno izračunao broj regija.

Omerfer

Izračun ne predstavlja ništa komplicirano. Moguće je mjeriti sobu s konvencionalnim ruletom. Izmjerite duljinu svih četiriju zidova, preklopite rezultirajuće brojeve. Na tu vrijednost dodajte duljinu vrata. To je učinjeno kako bi se ostala zaliha tijekom instalacije. Ukupan iznos izračuna se podijeli na duljinu jedne željeznice. Obično je 2-2,5 m. Dobivena znamenka je broj potrebnih regija.

Ponekad je ukupna količina duljine zidova i vrata dovoljno. Prodavatelj kada se prodaje izračunava broj ploča, ovisno o vrsti odabrane vrste postolja. Ali opća ideja o broju postolja koje ćete imati.

Instalacija proizvoda

Kako odrezati postolje s Stouch

Pravilno instalirane tračnice neće donijeti probleme tijekom rada. Odlučivanje s vrstom profila i njegovom iznosu, možete početi na instalaciji. Svi postolje su instalirani u jednoj klasičnoj shemi. Varijacije se mogu pojaviti ovisno o metodi pričvršćivanja proizvoda: na ljepilo, dowel ili samoljepljivu traku. Mnogi preferiraju korištenje dowla kao pričvršćivanje, jer su pouzdane i izdržljive. Proizvod neće otići tijekom rada.

Članak na temu: Kako odabrati Aluminijska ulazna vrata

Obilježavanje zatvarača počinje uvijek iz dugog kuta. Prvi dowel je instaliran na udaljenosti od kuta najmanje 15 cm. Plint se nanosi na zid i označava se. Rupa je izbušena i umetnuta je kostila. Na njemu se može ugraditi pričvrsne kopče, ovisno o vrsti proizvoda. Korak između nosača treba biti na udaljenosti od najmanje 30 cm.

Ako su zidovi neravni, željeznica se može hraniti i lako se približava zidu. U tom slučaju potrebno je instalirati još jedan zatvarač na neravnomjerno zemljište. Dakle, plint boli dobro na zid. Učvršćivanjem tračnica pažljivo se pobrinite da ne oštetite položeni kabel unutar postolja, ako je takav pretpostaviti.

Materijal za rezanje

Odvojeni trenutak u instalaciji proizvoda rezanje grebena. Obrezivanje ispravnog kuta neće biti teško kada koristite potreban alat. Mnogi koriste strnjicu za podrezivanje kutova. Ovo je poseban stolar alat koji vam omogućuje ispravno obrezivanje kuta, pod željenim stupnjem. Obrezivanje materijala također može biti jednostavan alat, ovisno o vrsti proizvoda.

Plastični postolje izrezati redoviti građevinski nož ili metalni nož. Mudrost podrezivanja rijeka se svede na ispravan kutni dio. Ozbijte tračnice najčešće se obračunavaju kut od 45 °.

Koristeći traku, obrezivanje neće biti teško i traje nekoliko minuta. Osnovno pravilo treba zapamtiti prilikom korištenja ovog alata. Ako odrezate željeznicu za unutarnji kut, položite materijal za rezanje kako slijedi:

  • Pravi tračnica leži na desnoj strani i lijevo na lijevoj strani.
  • Izrežite vanjski kut obrnutim redoslijedom.

Ako nema alata, možete koristiti stari dobar način. Izmjerite širinu željeznice redovitim ravnalom. Zatim postavite ovu brojku s kraja proizvoda. Napraviti oznaku. Spojite rezultat s kutom raka. Slijedite liniju i izrežite kutak na njemu. Ako kut ne odgovara normativnim 45 °, morat ćete smanjiti i brusiti krajeve, uzrokujući ih pod željenim padinama. Odrežite željeznicu je lako ako se pridržavate jednostavne geometrije i tehničkih izračuna.

Članak na temu: Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Prilikom instaliranja proizvoda potrebno je uzeti u obzir određivanje parametara kao što su male izbočine, niše, šanse i druge značajke građevinske strukture. Unaprijed, izračunajte sve nijanse, kako ne biste pokrenuli, a ne tražiti nedostajuće komad profila u svim trgovinama.

Materijal proizvoda također je važno. Drvene tračnice zahtijevaju poseban pristup, treba ih pažljivo rukovati i rezati kut. Lagani rad na obrezivanje posebnih čepova, pričvršćivači i ukrasni slojevi za uglove.

Dakle, čak i ako nije bilo moguće izrezati kut, dodatni elementi će sakriti nedostatke. Međutim, potrebno je uzeti u obzir činjenicu da, na primjer, drvene panele često nisu popraćene ukrasnim kutovima. U tom smislu, to će morati ispravno i točno odrezati kut. U suprotnom, rezanje i ugradnja postolja je također dostupna onima koji nikada nisu bili uključeni u njega.

Čitaj više