Što odabrati materijale za dekoraciju fasada

Anonim

U suvremenom svijetu, dekor fasada postao je obvezni atribut privatne kuće, pogotovo ako je fasada stanovanja obložena klasičnom stilu. Uvijek sam preferirao klasik, a kada je prije nekoliko godina, on je samostalno napravio okrenut njegove kuće, postao zainteresiran za elemente koji se koriste za ukrašavanje zgrada. Nakon što sam pronašao sve potrebne informacije o mogućim verzijama Stucco i instalacijske tehnologije, shvatio sam da se rad na dekoraciji fasade može napraviti vlastitim rukama.

Što odabrati materijale za dekoraciju fasada

Fasada ukras štukatura

Odabir štukature

Što odabrati materijale za dekoraciju fasada

Fasada štukature

Dekorativni završetak fasada postao je vrlo popularan, jer zahvaljujući njoj ne možete samo ukrasiti izgled vaše kuće, nego i dati ga individualni stil. Kada sam naletio na izbor elemenata za završnu obradu, to nije bilo toliko iznenađeno koliko je zapanjeno - ogromna količina proizvoda, zajedno s raznim materijalima, od kojih su napravljeni, odmah davani u stanje zbunjenosti. Koji materijal odabrati? Koje elemente koristiti? Kako izvesti instalaciju vlastitim rukama? Sva ta pitanja okreću se u mojoj glavi, i počeo sam tražiti odgovore. Sada, kad sam već shvatio sve i odavno je dovršio sve suočavanje i dekorativni rad, želim podijeliti s vama iskustvo i informacije o materijalima.

Važno! Da biste odredili izbor kojim se fasada dekor koristi i od kojih materijali - morate naučiti o prednostima i nedostacima svakog od njih.

Što odabrati materijale za dekoraciju fasada

Fasada dekor.

Elementi se koriste za ukrašavanje fasade:

  1. Gupiranje od žbuke
  2. Poliuretanski elementi
  3. Iz pjenastog
  4. Fiberglass
  5. Od betona
  6. Ukrasne ploče

Što odabrati materijale za dekoraciju fasada

Lepunina

Svaki od njih ima svoje prednosti, ali želim obratiti pozornost na poliuretan i pjenu. Upotreba raznih dijelova za dekor ne ovisi samo o mogućnosti korištenja na određenim površinama, već prije svega, od ljudskih financijskih sposobnosti. Prije toga, žbuka štukatura bila je u potražnji, ali zbog velikog opterećenja na zidovima kuće, više se ne može toliko često koristiti u ekstrakciji seoskih kuća. Biti vrlo otporan na sunčevu svjetlost i izdržljiv, njegova je uporaba uspješno za zgrade arhitektonskog značaja. Ali za privatnu kuću, bolje je koristiti lagani dekor od umjetnih polimernih komponenti. Osim toga, instalacija s vlastitim rukama bit će vrlo jednostavna i neće zahtijevati dodatne troškove.

Članak o temi: električni utikač i neovisna zamjena

Danas je fasadni dekor od pjenama vrlo potražnje. Sposobnost izrade ekskluzivnih elemenata bilo koje veličine upravo pod vašim željama i preferencijama čini ga vođu prodaje. Zasluge se mogu pripisati:

  • Struktura pjene u činjenici da je 98% njezine komponente plinski mjehurići. Zahvaljujući tome, veliki proizvodi i dalje ostaju svjetlo po težini, što znači da se rad može izvesti vlastitim rukama.
  • Obrada proizvoda neće biti mnogo teška, a njihova snaga može zavidjeti drugim elementima fasade.
  • Prilikom instaliranja svih pravila i tehnologije, zglobovi neće biti vidljivi.
  • Fasada s dekorom pjene dostupna je svima.

Što odabrati materijale za dekoraciju fasada

Stalna kuća fasada

Iako proizvodi od pjene i najtraženijih - oni imaju veliki nedostatak. Boje se vlage i sunca, tako da ih morate zaštititi od destruktivnih učinaka, boje i kita. Ako odlučite napraviti dekor fasada iz ovog materijala, a zatim izvesti instalaciju prema ovom principu:

  1. Prvo, provjerite je li površina izdržljiva i čista. Ako je fasada kuće nova, nema pitanja, ali ako postoje mane, onda morate ih riješiti. Mjesto na kojem će se nalaziti dekor fasada iz pjene, mora biti primljena.
  2. Za praktičnost montaže, napravite rupe u štukatu unaprijed. Ne zaboravite da je uporaba ljepila nužno, čak i ako se zupci ili klinovi koriste za pričvršćivanje. Sila penjanja proizvoda na zid kuće trebao bi biti dovoljan za dobar kut.
  3. Za pristajanje elemenata na zidovima morate primijeniti smjesu za šavove. To će dati pete elastičnosti i štiti od pukotina. Prije elastične boje premaza potrebno je predvidjeti proizvode. Prikladan prajmer s kvarcnim pijeskom.

Važno! Završna obrada se provodi ne samo u dekorativne svrhe. Osim ovih kutova, uz pomoć fasadnih dijelova zaštićeni su od zamrzavanja i oblikovanja kalupa.

Što odabrati materijale za dekoraciju fasada

Fasadni dekor od polistirena

Članak na temu: Kako odabrati zavjese za kupaonice: Opcije dizajna

Mnogi problemi s kojima se možete naići, koristeći pjenu, može se izbjeći ako se koristi fasada poliuretanskog dekor. Može se usporediti s drvom, ali za razliku od toga, ne trune i ne ispucava. Instalacija takvih proizvoda je vrlo jednostavna - možete čak i začepiti nokte. U najkraćim rokovima možete ukrasiti fasadu vlastitim rukama i ne uzeti dodatni trošak. Ako govorimo o plusima korištenja poliuretana, onda istaknum takve trenutke:

  • Visoka otpornost na trošenje omogućuje predmetima da održavaju vaš izgled ne jedan desetljeće.
  • Elementi dekoracije ne podliježu negativnom učinku atmosferskih oborina i ne boje se truljenja.
  • Izvana, vrlo je teško razlikovati od dijelova iz žbuke, a instalacija pak je mnogo lakše.

Što odabrati materijale za dekoraciju fasada

Imitacija dekorativnog žbuke na fasadnim panelima

Instalacija poliuretanske štukature pojavljuje se na istom principu kao i dijelovi iz pjene. Upotreba dodatnih mehaničkih pričvršćivača spasit će dijelove od uspona na potpuno sušenje ljepila. Zajedno s lakoćom detalja, instalacija je pojednostavljena vlastitim rukama, osim toga, vrlo je lako pričvrstiti ih na zidnim blokovima. Fasada dekor od poliuretana je izvrsno rješenje svakog homeowner koji je odlučio naglasiti u fasadi njegova stanovanja.

Zidni blokovi dekor

Zidni blokovi izrađeni od betona sada imaju mnogo tekstura i boja. Zahvaljujući tome, takav materijal kao beton je prestao biti dosadan i počeo se koristiti ne samo u građevinarstvu, već iu dekorativnim ciljevima koji koriste blokove za završne kuće i izgradnju ograda. Zidni blokovi su visoka plastičnost, izvrsne karakteristike i nevjerojatnu snagu.

Što odabrati materijale za dekoraciju fasada

Registracija fasada polistirena pahuljica

Koristeći detalje fasade iz betona, možete odabrati značajke zgrade i dati mu poseban izgled. Tijekom uporabe fasadnih proizvoda potrebno je uzeti u obzir mogućnost opterećenja na zidove kuće. Ako je izgradnja strukture provedena uz pomoć stabla, sendvič panela ili zidnih blokova od betona, onda je potrebno napustiti uporabu teških dijelova. U tom slučaju prikladne su mogućnosti za dekoraciju pjene i polistirena. Blokovi izrađeni od betona mogu se napraviti bez boje - u ovom slučaju možete ih obojiti odabirom najprikladnije nijanse za vas.

Članak o toj temi: Tehnologija proizvodnje vješalica za odjeću Učinite to sami

Čitaj više