Kako staviti kutove postolja

Anonim

Popravak ili izgradnja stambenih prostora završava s ukrasom dekorativnim elementima. Oni ne samo daju ispunjeni izgled, već i obavljaju funkciju zaštite od vlage. Instaliranje cilja i vanjske i strop je završna faza popravka sobe. Uz njihovu pomoć, takvi su nedostaci skriveni kao mjesta između zida i poda, horizontalne neravne linije.

Plinth je u stanju dati sobu solidniji i atraktivniji pogled. Soba se transformira i postaje udobna. Ukrasni element je izrađen od različitih materijala s bogatom shemom boja. Prisutnost crtanja i štukature na uređajima za ukrašavanje proizvoda. Neće biti problema s izborom ovog materijala.

Moderno tržište nudi širok raspon postolja. Plastični vanjski profili smatraju se najpopularnijim vanjskim profilima. Lako se instaliraju i poslužuju dovoljno dugo. Politika cijena takvih materijala dostupna je svima. Drveni vanjski profil smatra se pouzdanijim i atraktivnijim sa stajališta estetike.

Kako staviti kutove postolja

Izgleda plemenito i ekološki prihvatljiv proizvod. Vanjski proizvodi su uglavnom podijeljeni u:

  • Plastika (PVC pjenasti materijal). Ovi proizvodi imaju svoje podvrste koji uključuju postolje s kanalima za instaliranje kabela i konvencionalnih, bez žičanih kanala. Ova vrsta dekorativnog elementa je vrlo popularan. Možete sakriti kabel, čime se poboljšava izgled sobe.
  • Drveni Proizvodi se izrađuju od raznih vrsta drva. Materijal je ekološki prihvatljiv i ima visoke estetske kvalitete. Soba ukrašena drvenim postoljem izgleda više plemenito i atraktivno.
  • Osim dvije najčešće vrste proizvoda Metalni plint , Oni mogu biti popraćeni kanalima za polaganje kabela i bez njih. Ova vrsta proizvoda se koristi vrlo rijetko.

Instalacija materijala ovisi o njegovom tipu. Za svaki postolje potreban je poseban alat za podrezivanje i obradu. Općenito, ugradnja bilo kojeg postolja ne zahtijeva nikakve posebne vještine i vještine. Poznavanje elementarnih pravila geometrije dobivenih u školi omogućit će pravilno izrezati kutove i instalirati postolje.

Članak o temi: Profilska proizvodnja za suhozid - Ideje za poslovanje

Međutim, vrijedi napomenuti da se instalacija stropnih rijeka razlikuje od instalacije na otvorenom. Mnogi pokušavaju montirati vanjsku ploču i na bazu i na stropu. To se ne preporučuje za napraviti, jer je dizajn stropnih i podnih profila različit. U tom smislu, nemojte instalirati stropni profil na pod i obrnuto. Univerzalni proizvodi ne postoje, svako područje prostorije obrađuje element koji je namijenjen samo za njega.

Kako staviti kutove postolja

Drvene podne ploče odlikuju se činjenicom da njihov skup ne uključuje čepove, dekorativne preklapanja za utore koji se formiraju tijekom instalacije. Dakle, svrbež kutova treba biti iznimno točno i pažljivo, jer neće biti spojeva za pokrivanje. Oni moraju savršeno ležati jedni na druge. Problem besprijekornih rezova rješava se zahvaljujući posebnim alatima. Pravilno obrađeni drveni postolje savršeno leži na bazi i zidu. Šala neće biti vidljiva.

Instaliranje postolja ovisi o njegovom vrsti i materijalu. Općenito, ugradnja proizvoda se svede na ispravan rez uglova.

Ugradnja podnih postolja s pomoću stusla

Kako staviti kutove postolja

Glavna točka instalacije proizvoda je desni rez uglova. Mnogi vlasnici su pobijedili preko kuta od 45 ° cijeli dan. Ova figura je luda i nije lako ako nema iskustva u geometrijskim izračunima.

Međutim, poseban stolarski alat dolazi na pomoć obrtnika. Namijenjen je ovoj vrsti posla, rezanje potrebnih kutova. Korištenje alata uštedjet će vrijeme i živce, a pravilno obrađeni postolje omogućit će vam brzo montirati elemente.

Stuslo mora imati različite vrste stezaljki i visokokvalitetnih gumba. Mjesto gdje je proizvod složen trebao bi biti prilično velik i udoban. Udoban za korištenje stub je označen posebnim oznakama - za vanjske i unutarnje kutove. To se neće zbuniti gdje i koja strana umeće željeznicu. Draps za hacks je označen brojevima. Priložene su preporuke i upute instrumenta. Za ispiranje unutarnjih kutova koristeći Stouch bi trebao biti kako slijedi:

  1. Pripremite dva segmenta proizvoda čiji će se uglovi smanjuju.
  2. Jedan segment se nalazi u smjeru lijevog lijevog. Dio je izrezan na lijevoj strani, nož je ugrađen u rupu s oznakom 1.
  3. Drugi segment je složen u tvrdoglavom s lijeva na desno. Proizvod je izrezan s desne strane, hackske se montira u rupu s oznakom 2.

Članak o toj temi: Izrađujemo zaslon za kupaonicu s vlastitim rukama

Kako staviti kutove postolja

Rezanje vanjskih kutova s ​​stokovima treba slijediti istu shemu, s izuzetkom nekih nijansi.

  1. Pripremite dva segmenta proizvoda čiji će se uglovi smanjuju.
  2. Jedan segment je stavljen u desno lijevo. Komad je izrezan na lijevoj strani, ali hacksaw je instaliran u rupu s oznakom 2.
  3. Drugi segment je složen u tvrdoglavom s lijeva na desno. Proizvod se izlije iz desnog kraja, hacksaw je instaliran u rupu s oznakom 1.

Upotreba Stusl će olakšati instalaciju proizvoda. Kut od 45 ° prekid će biti brašno i kazna. Ispravni kutovi s ovim alatom ne predstavljaju nikakvu složenost.

Instalacija proizvoda bez upotrebe Stusl

Kako staviti kutove postolja

Ako iz nekog razloga nije moguće kupiti poseban alat ili izvedivost njegove prisutnosti zbog jednokratne uporabe, možete koristiti stari dobar način mjerenja s olovkom i ravnalo. Na taj način izrežite kutove.

  1. Izmjerite širinu proizvoda s ravnilom i postavite dobivenu znamenku s kraja proizvoda. Napraviti oznaku.
  2. Spojite oznaku s kutom proizvoda. Na ovoj liniji i izrežite kut.

Moguće je bez alata za podrezivanje kutova. Štoviše, to je vrlo jednostavno. Pravilno instalirani dekorativni element će dugo vremena oduševiti vlasnike, soba će imati potpuni i estetski izgled.

Čitaj više